0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο σημαντικότερος παράγοντας άγχους είναι ο βαθμός ευσυνειδησίας που διακρίνει τον καθένα, σε κάθε επάγγελμα.
Burnout: Η "νόσος" που προσβάλλει τους εκπαιδευτικούς.......................................
Burnout σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "έκαψα φλάντζα"? bitch πως μεταφράζεται ακριβώς;
Γιατί άγχος για τις γιορτές;Και αλήθεια, πως συγκρίνει κανείς το άγχος π.χ. για μια σχολική γιορτή, με το άγχος π.χ. του εναέριου ελεγκτή (μεγάλα ποσοστά παθήσεων καρδιάς και πρόωρων θανάτων), ή του γιατρού σε εφημερία (καρδιόλογοι κλπ επίσης με μεγάλα ποσοστά παθήσεων καρδιάς και όχι μόνο); Και υπάρχουν ακόμα περισσότερα τέτοια παραδείγματα επαγγελμάτων.Οι κίνδυνοι στα σχολεία είναι πολύ λιγότεροι απ' ότι νομίζουμε, και επειδή σαν κλάδος ζούμε στον μικρόκοσμό μας, νομίζουμε ότι κάνουμε τη δυσκολότερη δουλειά στον κόσμο. Δεν λέω ότι είναι εύκολη ή χωρίς άγχος, αλλά υπάρχουν και πολύ χειρότερα.
το παραθέτω για 3η φορά, γιατί είναι ότι πιο σωστό έχω ακούσει!!Παράθεση από: jak_13 στις Αυγούστου 03, 2012, 12:04:57 pmΟ σημαντικότερος παράγοντας άγχους είναι ο βαθμός ευσυνειδησίας που διακρίνει τον καθένα, σε κάθε επάγγελμα.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Απλά ο εκπαιδευτικός (και γενικότερα ίσως ο δημόσιος υπάλληλος εκτός εξαιρέσεων) έχει την "πολυτέλεια" να μην αγχωθεί καθόλου, να τα γράψει όλα κανονικά, να μην του καίγεται καρφί, να αδιαφορήσει για τα πάντα, και πάλι τα ίδια λεφτα να παίρνει και να συνεχίζει να λέγεται εκπαιδευτικός!Αυτή είναι η διαφορά σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα όπου θα έπερνες δρόμο από την πρώτη στιγμή. Εκεί θα πρέπει να παλεύεις με το άγχος σου κάθε μέρα μέχρι να βγεις στην σύνταξη.
Όμως, πιστεύω ότι όταν κάποιος είναι συνεπής στον ιδιωτικό τομέα, θα είναι και στο δημόσιο, όπου συνήθως δεν υπάρχουν ούτε τα κίνητρα, ούτε η αναγνώριση.Σου λέω εντίμως ότι στο δημόσιο τομέα έζησα πολύ πιο αγχωτικές και πολύ πιο καταπιεστικές καταστάσεις απ`ό,τι στον ιδιωτικό.