0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ας αποσυνδεθούν επιτέλους οι πανελλήνιες από το Λύκειο, ας δώσουν, μεγαλύτερη βαρύτητα στη βασική εκπαίδευση, ας κάνουν μια πιο γενναία μεταρρύθμιση και ας προσέξουν και αυτά τα παιδια με κάθε είδους μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς, τα παιδιά των ακριτικών περιοχών, να στείλουν επιτέλους ψυχολόγους και ειδικούς στα σχολεία, να γίνει πραγματικά το σχολείο χώρος διαπαιδαγώγησης και να μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι παιδαγωγοί.
.....................................Για να πραγματοποιηθεί μια σοβαρή μεταρρύθμιση, η οποία θα καταφέρει να διορθώσει τα προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος, χρειάζεται να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το μόνο που κάνουν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια είναι αλχημείες με τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, αλχημείες που είναι σχεδόν ανέξοδες. Πόση άλλη κοροϊδία μπορούμε να σηκώσουμε, συνάδελφοι; Εγώ έχω ειλικρινά κουραστεί. Ας βγουν επιτέλους να μας πουν ότι δεν έχουν σκοπό να δώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω για την παιδεία, γιατί απλά δεν τους ενδιαφέρει η παιδεία. Γιατί από "μεταρρυθμίσεις", όσο γνωρίζω το σχολείο, είτε ως μαθήτρια είτε ως εκπαιδευτικός, έχω χορτάσει.
Όραμα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει και καλά κάνει και δεν υπάρχει(θα σας εξηγήσω γιατί, αλλά άλλη φορά!). Άρα χρειάζονται χρήματα. Όχι για να σπαταληθούν όπως στα υπουργεία (πολιτισμου πχ), αλλά να αξιοποιηθούν.
Ο μαθητής μόλις τελειώνει το Γυμνάσιο να έχει το δικαίωμα ο ίδιος να διαλέγει μέχρι 8 μαθήματα περίπου, που τον ενδιαφέρουν. Φυσικά, αρκετά από αυτά να είναι υποχρεωτικά. Παλαιότερα ήταν δύσκολο να φτιάξει κάποιος τέτοια τμήματα. Σήμερα πιστεύω ότι με ένα πληροφοριακό σύστημα, η διαδικασία είναι εφικτή.
Παράθεση από: MATH στις Μαρτίου 16, 2008, 10:04:57 pm Όραμα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει και καλά κάνει και δεν υπάρχει(θα σας εξηγήσω γιατί, αλλά άλλη φορά!). Άρα χρειάζονται χρήματα. Όχι για να σπαταληθούν όπως στα υπουργεία (πολιτισμου πχ), αλλά να αξιοποιηθούν. Μήπως το ένα είναι συνάρτηση του άλλου; Δηλαδή , αν υπήρχε όραμα , θα διέθεταν και χρήματα. Τώρα όμως που δεν υπάρχει όραμα για την εκπαίδευση, τα χρήματα πάνε αλλού.
Το άλλο που ακούγεται, ότι αρχαία-λατινικά είναι νεκρές γλώσσες και δε χρειάζεται να σπαταλάμε το χρόνο των παιδιών μ' αυτά;