0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εννοείται ότι θα διοριστεί αυτός που έχει ΑΣΠΑΙΤΕ.Στον τελευταίο διαγωνισμό ήταν διοριστέοι συνάδελφοι που εγραψαν 58 ή 59(επειδή είχαν Ασπαιτε) και άλλοι με πολύ μεγαλύτερους βαθμούς μείναν αδιόριστοι!Αυτό είναι το χάλι που επικρατεί σε πολλές ειδικότητες πέρα από τους οικονομολόγους.
Παράθεση από: irenead στις Σεπτεμβρίου 20, 2011, 05:53:31 pmΕννοείται ότι θα διοριστεί αυτός που έχει ΑΣΠΑΙΤΕ.Στον τελευταίο διαγωνισμό ήταν διοριστέοι συνάδελφοι που εγραψαν 58 ή 59(επειδή είχαν Ασπαιτε) και άλλοι με πολύ μεγαλύτερους βαθμούς μείναν αδιόριστοι!Αυτό είναι το χάλι που επικρατεί σε πολλές ειδικότητες πέρα από τους οικονομολόγους.Δεν είναι καθόλου χάλι... αντίθετα το χάλι είναι στις άλλες ειδικότητες όπου δεν απαιτείται παιδαγωγική επάρκεια.Ευτυχώς ο 3848/2010 από τους δύο επόμενους ΑΣΕΠ επιβάλλει την παιδαγωγική επάρκεια σε όλους.
Η γνώμη μου είναι ότι η παιδαγωγική επάρκεια χρειάζεται σε όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών, βοηθά αρκετά στην παρουσία μας στην τάξη.Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο χορηγεί η ΑΣΠΑΙΤΕ την παραπάνω επάρκεια αυτό είναι άλλο θέμα και δεν αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού του παρόντος θέματος.Τέλος αγαπητή irenead θα σε παρακαλέσω να αποφεύγεις χαρακτηρισμούς σύμφωνα με τους όρους χρήσης του pde.
Παράθεση από: knaison στις Σεπτεμβρίου 22, 2011, 01:15:50 amΗ γνώμη μου είναι ότι η παιδαγωγική επάρκεια χρειάζεται σε όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών, βοηθά αρκετά στην παρουσία μας στην τάξη.Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο χορηγεί η ΑΣΠΑΙΤΕ την παραπάνω επάρκεια αυτό είναι άλλο θέμα και δεν αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού του παρόντος θέματος.Τέλος αγαπητή irenead θα σε παρακαλέσω να αποφεύγεις χαρακτηρισμούς σύμφωνα με τους όρους χρήσης του pde.Συνάδελφε Knaison,νομίζω ότι εμένουμε σε τυπικότητες,και η απόκτηση του πιστοποιητικού της Ασπαιτε,είναι τέτοια.Κανείς δεν είπε ότι η παιδαγωγική επάρκεια δεν χρειάζεται,αλλά όπως είπες, βοηθά την παρουσία μας στην τάξη,και η Ασπαιτε δεν βοηθά ουσιαστικά σε αυτό.Εγώ διαπίστωσα, ύστερα από τη φοίτησή μου στο ΕΠΠΑΙΚ,ότι η προσωπική ενασχόληση και η εμπειρία, προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτό.Ούτως ή άλλως όλοι εξεταστήκαμε στον Ασεπ,για τις παιδαγωγικές και διδακτικές μας γνώσεις.Κάποιοι βέβαια διορίστηκαν με 0,5 μόρια προϋπηρεσίας + την κατοχή αυτού του πιστοποιητικού,ή με Ασεπ(58 ή 59 ή και λιγότερο)+ την κατοχή του πιστοποιητικού.Αυτή λοιπόν η παιδαγωγική επάρκεια,δηλ. μόνο στα λόγια και στους τύπους,και όταν χρειαστεί να την αποδείξεις κάπου(Ασεπ)το αποτέλεσμα είναι κάτω του μετρίου,εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνη.
To έχουμε ξαναπεί μόνο η Ελλάδα μοναδική στα πρωτότυπα και ξεχωριστά προγράμματα, μόνο μα μόνο αυτή από όλες τος χώρες κατέχει το αντισυνταγματικό και χουντικό προσόν, να αρνείται να τους καταρτίσει όλους ισότιμα. Χουντικό μιας και ένα τμήμα ΤΕΙ έχει αναχθεί σε μονοπώλιο κατάρτισης όλων και των πάντων ακόμα και αποφοίτων πανεπιστημίωνΧουντική μιας και το Υπουργείο δε λέει να καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Άμεση απελευθερωση προγραμμάτων παιδαγωγικής καταρτισης σε αρκετά πανεπιστήμια της ελλάδας, ισάξια με αυτά που γίνονται σε άλλες χώρες. Ας σταματήσει πλέον μετά από τόσα χρόνια η άνιση μεταχείριση στο τομέα της παιδαγωγικής κατάρτισης Δεν είναι μάγκες άλλοι να έχουν και άτομα κατώτερα κάποιοι που δεν έχουν, μιας και δεν τους δίνονται ισάξιες ευκαιρίες για να έχουν. Έχει ξαναειπωθεί η άμεση προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, επειδή από όλες τις χώρες στο τομέα της παιδαγωγικής κατάρτισης η Ελλάδα ανήκει στο βυσματικό μεσαίωνα, όπου βύσματα έπρεπε να παρακαλέσουν για να έχουν μόνο αυτά το πλεονέκτημα της πρόσβασης στην εκπαίδευση.ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΜΕΤΟ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ Πραγματικά θα ευχαριστηθώ ξεσπάζοντας με αυτό το τρόπο αμα από όλη την Ευρώπη βγει ότι η Ελλάδα έχει τους χαμηλότερα παιδαγωγικά καταρτισμένους εκπαιδευτικούς, ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΟΣ, μιας και το βυσματικό εμπόριο κατάρτισης καλά κρατεί. Θα μου πείτε όλοι εμείς είχαμε προσόντα που μπήκαμε ΕΠΠΑΙΚ, δηλαδή οι υπόλοιποι ευρωπαίοι και οι οικονομολόγοι που θα την πάρουν κατά εκατοντάδες τώρα δεν θα έπρεπε να είναι παιδαγωγικά καταρτισμένοι επειδή δεν έχουν διδακτορικό;;Άντε να δούμε αμα ποτέ ξυπνήσουν τα πανεπιστήμια από το λήθαργο των καταλήψεων και άμα ποτέ οργανώσουν ένα σημαντικό αριθμό προγραμμάτων κατάρτισης. Ξέρετε σε όλες τις χώρες τα ΑΕΙ ακολοθούν τις ανάγκες της κοινωνίας, μόνο στην Ελλάδα κατά ένα περίεργο τρόπο κοιμούνται