0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
para5 το ίδιο συνέβαινε πάντα, με μικρές διαφοροποιήσεις. Η ίδρυση των τμημάτων έγινε για καθαρά επιστημονικούς, ερευνητικούς και γραφειοκρατικούς λόγους.
Σαφώς, όλα έπαιξαν το ρόλο τους. Και αν μπορώ να κατανοήσω το αναφαίρετο δικαίωμα πολλών νέων μας στη γνώση, δε δικαιολογώ την ίδρυση τμημάτων καθηγητών φιλολόγων στην Καλαμάτα (Φιλολογίας και Ιστορίας - Αρχαιολογίας), ενώ υπάρχει το αντίστοιχο Φιλολογίας στην Πάτρα, καθώς και νέων τμημάτων στην Κομοτηνή, στο
Αστειότητες. Συμφωνώ με emnaypli. Ο/Η συνάδελφός σου, φίλε/η moustard, που σου είπε κάτι τέτοιο, δεν είναι μόνο απαράδεκτος/η, επειδή διαδίδει τέτοιες ανακρίβειες και ψέματα, αλλά κυρίως επειδή επηρεάζει (αίσχος!) τους μαθητές να μη δηλώσουν κάποιο τμήμα που ενδεχομένως τους ενδιαφέρει, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει το κόμπλεξ του/της. Προφανώς, το είπε βαθιά πικραμένος/η, γιατί σύμφωνα με το νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας οι πτυχιούχοι ΦΠΨ διορίζονται ΧΩΡΙΣ πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας. Με τέτοιους συναδέλφους ανενημέρωτους ή κακόβουλους ο κλάδος μας δεν πάει μπροστά. Κι ούτε να ονειρεύονται κάποιοι διαχωρισμούς. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει καταστροφή των ΠΕ02, οι οποίοι θα περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο όπως καθηγητές άλλων ειδικοτήτων, για να συμπληρώσουν ώρες. Δηλαδή οι πτυχιούχοι Ιστορίας - Αρχαιολογίας μόνο με το μάθημα της Ιστορίας, του οποίου οι ώρες στο σχολείο μειώθηκαν, θα μπορούν να συμπληρώσουν ωράριο; Και οι αρχαιολόγοι τι θα διδάσκουν, αφού η Ιστορία είναι ειδικό αντικείμενο των Ιστορικών; Το ίδιο θα συμβεί και στις ειδικότητες των κλασικών φιλολόγων, των γλωσσολόγων, των νεοελληνιστών.
Ποιος ειναι αυτος ο νομος; Υπαρχει καποιο ΦΕΚ; Ειμαι απο ΦΠΨ και με ενδιαφερει. Γνωμη μου ειναι πως δε θα επρεπε να εχει διασπαστει η φιλοσοφικη αλλα οπως ειπωθηκε πιο πανω μετα τα δυο πρωτα χρονια να διαλεγει τον τομεα που θελει να ακολουθησει.