*

Αποστολέας Θέμα: Συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ (σχέδιο «Αθηνά» 2012)  (Αναγνώστηκε 5472 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Aris81

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 464
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ (σχέδιο «Αθηνά» 2012)
« στις: Ιούλιος 29, 2012, 10:37:49 πμ »
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=69884
Του Αποστολου Λακασα

Στα όπλα η Στερεά Ελλάδα καθώς θα μείνει χωρίς πανεπιστήμιο! Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αναδιάρθρωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή ώστε να υλοποιηθεί από το 2013-2014. Και ενώ εύλογα οι αποφάσεις θα ληφθούν ύστερα από αξιολόγηση και διάλογο, στελέχη του υπουργείου, μιλώντας στην «Κ», ανέφεραν ότι «ΑΕΙ – σφραγίδες θα μπουν πρώτα στο μικροσκόπιο». Για ποιον χτυπά η καμπάνα; Πρώτοι παραλήπτες του μηνύματος θα είναι το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας με Τμήματα στη Λαμία και τη Λιβαδειά και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα στο Αγρίνιο. Πάντως, το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ονομάζεται «Αθηνά» -η θεά της σοφίας- καθώς η ηγεσία του υπ. Παιδείας ήθελε να αποσυνδέσει την προσπάθεια που θα γίνει από τον «Καλλικράτη», ο οποίος υιοθετήθηκε αρχικά για τη διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά πλέον έγινε… σήμα κατατεθέν καταργήσεων-συγχωνεύσεων.

Ειδικότερα, στην Ελλάδα λειτουργούν 40 πανεπιστήμια και ΤΕΙ με 479 Τμήματα, τα οποία φτάνουν τα 501 εάν σε αυτά προστεθούν και τα 22 Τμήματα των Στρατιωτικών Σχολών. Από τα 479 Τμήματα, τα 266 ανήκουν σε πανεπιστήμια και τα 213 σε ΤΕΙ. Συνολικά, 65 πόλεις φιλοξενούν Τμήματα ΑΕΙ, εκ των οποίων οι 19 έχουν μόνο Τμήματα πανεπιστημίων, οι 28 μόνο ΤΕΙ και οι υπόλοιπες 18 έχουν και από τα δύο. Πάνω από 10 Τμήματα διαθέτουν 10 πόλεις: η Αθήνα 116, η Θεσσαλονίκη 74, η Πάτρα 32, ο Πειραιάς 21, το Ηράκλειο 19, τα Ιωάννινα 17, η Λάρισα 15, ο Βόλος 12, η Κοζάνη 11 και το Ρέθυμνο 10.

Η λειτουργία των νέων Τμημάτων ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 με ευρωπαϊκά κονδύλια. Ομως, ήδη από το έτος 2004-2005 άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα στα Τμήματα, που είχαν ιδρυθεί πρώτα στη σειρά (δηλαδή, την περίοδο 1998-2001). Ετσι, επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου άρχισε να γίνεται λόγος για χωροταξική αναδιάρθρωση. Πόσω μάλλον που, εκτός από την οικονομική αιμορραγία των Τμημάτων, άρχισαν οι έντονες αμφισβητήσεις και για τους ποιοτικούς όρους της λειτουργίας τους. Είναι ενδεικτικό ότι με βάση τα στοιχεία του υπ. Παιδείας που διαθέτει η «Κ», 15 τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ της περιφέρειας (όλα ιδρύθηκαν την τελευταία 15ετία) δεν έχουν κανένα διδάσκοντα σε μόνιμη θέση. Από τα 213 Τμήματα ΤΕΙ τα 52 έχουν λιγότερους από πέντε μόνιμους διδάσκοντες (ανεξαρτήτως βαθμίδας). Από την άλλη, εννέα τμήματα πανεπιστημίων διαθέτουν λιγότερους από 7 μόνιμους. Πρόκειται για στοιχεία που καταδεικνύουν τη χωρίς σχέδιο οργάνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης την τελευταία 15ετία.

Εντούτοις, ο διάλογος για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ουδέποτε προχώρησε υπό τον φόβο των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών και του πολιτικού κόστους. Ομως, πλέον η οξύτατη οικονομική κρίση αναγκάζει την ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει τάχιστα. Ετσι, την επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί το νέο συμβούλιο της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), που θα αναλάβει να προτείνει, ύστερα από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, ποια Τμήματα θα συγχωνευθούν.

Τα νέα ιδρύματα

Βέβαια, πιο «ευάλωτα» είναι τα νέα Ιδρύματα, τα οποία μπορούν ευκολότερα να συγχωνευθούν με κάποιο γειτονικό. Μεταξύ αυτών είναι το Παν. Στερεάς Ελλάδας, το οποίο ιδρύθηκε το 1992 και δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές το 2004-2005. Εχει μόνο δύο Τμήματα, το ένα στη Λαμία (Πληροφορική με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, το αντικείμενό του) και το δεύτερο στη Λιβαδειά (Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης). Οι σκέψεις είναι τα Τμήματα να ενταχθούν στο Παν. Θεσσαλίας.

Επίσης, «ευάλωτο» είναι το Παν. Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στο Αγρίνιο. Πρόκειται για το νεώτερο ΑΕΙ, καθώς ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009. Εχει τρία Τμήματα (Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών) τα οποία λειτουργούσαν μέχρι την ίδρυσή του ως Τμήματα του Παν. Ιωαννίνων, με έδρα πάλι το Αγρίνιο.

Ετσι δεν αποκλείεται να δούμε να επαναλαμβάνονται οι σκηνές των κατοίκων, οι οποίοι στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχαν βγει με πανό στην Εθνική Οδό: «Δώστε ΑΕΙ στη Λιβαδειά»…
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 29, 2012, 10:54:25 πμ από para5 »
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Aris81

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 464
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=69952

Τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια και δεκάδες σχολές χαμηλής έως ανύπαρκτης ζήτησης από τους υποψηφίους βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάργησή τους. Πρώτα στη λίστα τοποθετούνται τα ΑΕΙ Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Μα­κεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόσταγμα δίνει άμεσα ο υπ. Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Το σχέδιο «Αθηνά» για λουκέτο σε εκατόν πενήντα σχολές ΑΕΙ - ΤΕΙ

Σχέδιο με την κωδική ονομασία «Αθηνά» έρχεται να σαρώσει ΑΕΙ και ΤΕΙ, από την επόμενη κιόλας ακαδημαϊκή χρονιά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», η «Αθηνά» θα κλείσει άμεσα, τουλάχιστον τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια, και περισσότερες από 150 σχολές ανώτατης και ανώτερης τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, καθώς αυτό επιβάλλεται από την οικονομική συγκυρία, την τρόικα, αλλά και από τις ακαδημαϊκές συνθήκες, που φαίνονται ώριμες για κάτι τέτοιο.

Τα πρώτα λουκέτα στα ΑΕΙ θα μπουν εντός του 2013.

Στο «μικροσκόπιο των προτεραιοτήτων» φαίνεται να εισέρχονται άμεσα τα πανεπιστήμια: Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα χρειαστεί να συγχωνευθούν σχολές και στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Αιγαίου, Θράκης και Θεσσαλίας.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, καθώς αυτό επιβάλλεται από την οικονομική συγκυρία, την τρόικα, αλλά και από τις ακαδημαϊκές συνθήκες,
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, καθώς αυτό επιβάλλεται από την οικονομική συγκυρία, την τρόικα, αλλά και από τις ακαδημαϊκές συνθήκες, όπως επισημαίνει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτό­πουλος.

Στην ίδια φάση του σχεδίου αναδιοργάνωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, περισσότερα από 150 τμήματα χαμηλής έως ανύπαρκτης ζήτησης από τους υποψηφίους, τα οποία συγχρόνως παρουσιάζουν και μια φθίνουσα πορεία στην «παραγωγή πτυχιούχων» την τελευταία πενταετία, θα κλείσουν. Η σάρωση θα αφορά όλα τα ΑΕΙ αλλά και τα ΤΕΙ, για τα οποία το φοιτητικό ενδιαφέρον έχει εκλείψει εδώ και χρόνια.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτό­πουλος, εγκατέλειψε το όνομα «Καλλικράτης» που είχε δυσφημιστεί από τα ΜΜΕ, καθώς θεωρήθηκε ότι... δεν επιτέλεσε το καθήκον του, και δίνει στη μεταρρύθμισή το όνομα «Αθηνά», συνώνυμο της σοφίας και της σύνεσης.Το σχέδιο «Αθηνά» στην παιδεία εκτιμάται ότι θα προσφέρει εξορθολογισμό του αριθμού των σχολών, αλλά και «λογική και ευαισθησία», προς τους φοιτητές, το διδακτικό προσωπικό και τις τοπικές κοινωνίες.

Στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν δύο χωριστά τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής (ένα στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στις Σέρρες).

1. Πώς θα γίνει το «κούρεμα»
Εντός του Αυγούστου, αναλαμβάνει τα ηνία της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) ο νέος πρόεδρός της, κι αμέσως η ομάδα εργασίας για την αναδιοργάνωση των ΑΕΙ-ΤΕΙ πιάνει δουλειά. Ενα από τα κρίσιμα θέματα που θα διαχειριστεί η ΑΔΙΠ είναι η σύνταξη μελέτης για τη νέα «γεωγραφία» της ανώτατης εκπαίδευσης, για την οποία θα γίνει διάλογος με τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Με βάση προηγούμενα πορίσματα για τα συμβαίνοντα στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης η ΑΔΙΠ θα προτείνει τα κριτήρια...για το «κούρεμα» των σχολών. Κριτήρια, ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά. Στόχος θα είναι η συσπείρωση των δυνάμεων των πανεπιστημίων, καθώς και το σταμάτημα της πανσπερμίας και του κατακερματισμού των σχολών. Συγχωνεύσεις παντού... το σύνθημα.

2. ΤΕΙ στα αζήτητα
Ψηλά στη λίστα της... αποψίλωσης βρίσκονται περίπου 60 τμήματα ΤΕΙ με χαμηλή ζήτηση και ποσοστά αποφοίτησης σχεδόν μηδενικά. Εντατικά θα μελετηθούν οι σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού, Ιχθυοκαλλιεργειών, Υδατοκαλλιεργειών, Ανθοκομίας, Βιολογικών Καλλιεργειών και άλλες που στέκονται... ασθενώς στον χάρτη των τεχνολογικών ιδρυμάτων, και οι περισσότερες από αυτές θα κλείσουν.

Δεκάδες τμήματα, διάσπαρτα από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αντοχών τους! Ηδη στο φετινό μηχανογραφικό έπαψαν να υφίστανται 11 σχολές των ΤΕΙ. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα ως προς τη στρέβλωση της αποστολής των ΤΕΙ, τα οποία τείνουν να υιοθετήσουν το ακαδημαϊκό προφίλ του πανεπιστημιακού τομέα», αναφέρει χαρακτηριστικά Εκθεση του Υπ. Παιδείας.

3. Τα πρώτα λουκέτα
Συμφωνα με τα στοιχεία των Εκθέσεων της ΑΔΙΠ και του ΟΟΣΑ, είναι δεκάδες οι όμοιες σχολές. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν 22 Παιδαγωγικά τμήματα, 32 σχολές Πληροφορικής, 14 Γεωπονίας, 14 Θεάτρου, 21 σχολές Αρχιτεκτονικής, 36 Οικονομικά τμήματα και 50 τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων! Ετσι λοιπόν το πρώτο βήμα εξορθολογισμού αποφασίστηκε να γίνει με τα Πανεπιστήμια Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδας, Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας.

Παλαιότερες μελέτες, ως προς αυτά τα ΑΕΙ, κατέληγαν στο ότι, τα δύο Τμήματα του Παν. Στερεάς Ελλάδας θα μπορούσαν ενδεχομένως να ενσωματωθούν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, λόγω ύπαρξης συναφών Τμημάτων σε αυτά, ενώ οι σχολές του Δυτικής Ελλάδας θα μπορούσαν να επανέλθουν στο Παν. Ιωαννίνων. Στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Τα Τμήματα της Φλώρινας ενσωματώνονται εύκολα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα δύο Τμήματα Μηχανικών στην Κοζάνη δεν έχουν υποδομές και δεν θεωρούνται βιώσιμα. Πάντως ο εξορθολογισμός των ΑΕΙ-ΤΕΙ θα βασιστεί σε τρεις συνιστώσες:

    Στη Θεματική, όπου θα συγχωνευθούν τμήματα για να αποτελέσουν στη συνέχεια διευρυμένες ακαδημαϊκές μονάδες.
    Στη χωροταξική συνιστώσα, που θα σημάνει μετακινήσεις πολλών «αδύναμων» σχολών προς σχολές ελκυστικότερες, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.
    Στη Διοικητική, όπου ολόκληρα ΑΕΙ θα ενσωματωθούν σε άλλα με παρόμοια θεματική κατεύθυνση.

4. Στο κόκκινο... 150 σχολές
Ο ανασχεδιασμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που είναι προ των πυλών, θα περικόψει δραστικά το πλήθος των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Σήμερα λειτουργούν 24 ΑΕΙ σε 36 διαφορετικές πόλεις και 16 ΤΕΙ σε 40 πόλεις και κωμοπόλεις. Συνολικά υπάρχουν περισσότερα από 590 τμήματα. Από το 1999 έως το 2009 ιδρύθηκαν περίπου 100 νέα Τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, λόγω της χρηματοδότησης από την ΕΕ. Πολλά εξ αυτών δεν έχουν σαφές γνωστικό αντικείμενο.

Από τα πανεπιστήμια, όσα βρίσκονται σε Αττική, Πάτρα, Iωάννινα, Κέρκυρα και Χανιά λειτουργούν σε μία πόλη, ενώ τα υπόλοιπα «απλώνονται» σε δύο έως έξι πόλεις. Η αποτίμηση του χώρου της ανώτατης εκπαίδευσης που έγινε από το Υπουργείο Παιδείας κατέδειξε αλληλοεπικαλύψεις επιστημονικών αντικειμένων και κατακερματισμό που ξεπερνά το 60% των σχολών!

Δραστική μείωση εισακτέων
Στο μηχανογραφικό δελτίο του 2013, θα αποτυπωθούν οι ριζικές μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη εκπαίδευση.

Οι δραστικές περικοπές ακόμη και ολόκληρων ΑΕΙ θα μικρύνουν πολύ το δελτίο υποψηφίων, γεγονός πρωτόγνωρο για τα ελληνικά εκπαιδευτικά χρονικά, όπου η τάση ήταν το άπλωμα και όχι το συμμάζεμα των τμημάτων.

Πρώτοι που θα πληγούν, είναι όσοι έχουν επιλέξει να σπουδάσουν σε σχολές που βρίσκονται ή θα βρεθούν...στο κόκκινο.

Προβλέψεις
Αναλόγως με τις τελικές αποφάσεις για το κλείσιμο ή τη συγχώνευση σχολών, θα υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη και για τον αριθμό των ήδη φοιτούντων σε υπό κατάργηση πανεπιστήμια και τμήματα.

Αλλωστε η κατάργηση ή η συγχώνευση των ΑΕΙ δεν θα σημάνει αυτόματα και τη διακοπή των σπουδών των φοιτητών.

Η μεταφορά τους σε ομοειδή επιστημονικά αντικείμενα, των πανεπιστημίων υποδοχής, είναι ένας τρόπος να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Γεγονός είναι όμως ότι ανάμεσα στα ακαδημαϊκά ή κοινωνικά κριτήρια τα οποία θα αναζητήσει η ομάδα εργασίας της ΑΔΙΠ και του υπ. Παιδείας θα είναι και ο αριθμός των φοιτητών-σπουδαστών στα υπό λουκέτο ιδρύματα. Οσον αφορά τα δεκάδες ΤΕΙ που αναμένεται να...κοπούν οριστικά από το χάρτη, αυτά είναι ήδη απαξιωμένα από τους σπουδαστές τους, εδώ και χρόνια.

Οι περισσότερες σχολές δεν έλκουν καθόλου υποψηφίους ή έλκουν κάποιους ως τρίτη και τέταρτη επιλογή τους. Μοιραία ο τυφώνας των αλλαγών θα συμπαρασύρει και τον αριθμό των εισακτέων, που θα μειωθεί δραστικά, από το επόμενο κιόλας έτος, για να φθάσει σε ποσοστά παρόμοια με τον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ.

Η εκθεση
Τι προτείνει ο ΟΟΣΑ για το «κούρεμα» των σχολών

Το ελληνικό σύστημα ανώτερης εκπαίδευσης αποτελείται από πολλά μικρότερα, ιδιαιτέρως κατακερματισμένα τμήματα με υψηλά επίπεδα αλληλοεπικάλυψης. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε πολλά επίπεδα:

Εντός περιφερειών: η Ελλάδα έχει παρουσιάσει αύξηση ιδρυμάτων, αλλά ακόμα σημαντικότερο στοιχείο ως προς την αποδοτικότητα είναι ότι τόσο τα πανεπιστήμια όσο και τα ΤΕΙ έχουν δημιουργήσει παραρτήματα, συχνά με ένα ή δύο τμήματα μόνο, σε μικρές πόλεις εντός των περιφερειών τους.

Στο πλαίσιο ομοίων επιστημονικών κλάδων: προγράμματα πτυχίων σε συγκεκριμένες επιστήμες και επαγγέλματα έχουν διασπαστεί σε μικρότερα προγράμματα, που διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους, ενδεχομένως για να δικαιολογηθεί η δημιουργία νέων τμημάτων και ο αυξημένος αριθμός ακαδημαϊκών θέσεων.

Τα παραδείγματα
Εξειδικεύοντας ακόμη περισσότερο, οι ιθύνοντες του ΟΟΣΑ προχωρούν στην ανάδειξη χαρακτηριστικών παραδειγμάτων, για τους ομοειδείς επιστημονικούς κλάδους, που βρίσκονται διάσπαρτοι και χωρίς λόγο ύπαρξης στα ελληνικά ΑΕΙ:

    Στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν δύο χωριστά τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ένα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στις Σέρρες).
    Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπάρχει ένα Τμήμα Οικονομικών και ένα Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Επιπλέον, στο ίδιο Πανεπιστήμιο υπάρχει ένα Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και ένα άλλο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.
    Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, υπάρχει ένα Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και ένα Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης.
    Στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας υπάρχουν ξεχωριστά τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Διοίκησης Διαδικασιών (βρίσκεται στην Εδεσσα) και Διοικητικής Τεχνολογίας (βρίσκεται στη Νάουσα).
    Στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης υπάρχουν ξεχωριστά τμήματα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.
    Στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου υπάρχουν τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών και επίσης Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ - ΕΘΝΟΣ, 29/7/2012
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 29, 2012, 10:43:41 πμ από Aris81 »
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

nickitol

  • Επισκέπτης
Δει δη χρηματων και ανευ τουτων......και πανεπιστημια θα κλεισουν και πεινα θα πεσει και αυτοκτονιες εχουμε και τιποτα ορθιο δε μενει.
Και αντιδραση να υπαρξει τιποτα δε θα γινει γιατι τα λεφτα απουσιαζουν.
Η μονη λυση -χωρις αυτο να σημαινει οτι θα βρεθουν λεφτακαι  δε θα κλεισουν πανεπιστημια - ειναι η πολιτικη καθαρση και τιμωρια.
και αυτο για να υπαρξει δικαιοσυνη.
Ολα τα υπολοιπα ειναι αποπροσανατολισμος, ευχολογια και μοιρολατρια.
Καλη ειναι η αντιδραση αλλα αντιδραση για το μη εφικτο ειναι σκετη μπαρουφα αν δεν ειναι κατευθυνομενη επιλογη.
Η τιμωρια ομως, ηαπονομη δικαιοσυνης, η καθαιρεση απο τιτλους και εν τελειη αποκατασταση δημοκρατιας ειναι οχι μονο το απολυτως εφικτο αλλα και το ζητουμενο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 29, 2012, 10:50:32 πμ από nickitol »

Αποσυνδεδεμένος evkan2

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 435
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Το πρόσταγμα δίνει άμεσα ο υπ. Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.


O απολυτος αχυρανθρωπος. 8)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ (σχέδιο «Αθηνά» 2012)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:11:31 »

Αποσυνδεδεμένος sunshine24

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 231
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Kindergärtnerin_ 90-60-90_ ΠΕ60
    • Προφίλ
Απ: Συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ (σχέδιο «Αθηνά» 2012)
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 29, 2012, 11:48:09 πμ »
να κλείσουν και αει και τει γιατί βγαίνουν μόνο άνεργοι πλέον. ο κάθε βουλευτής ίδρυε και ένα τμήμα στην περιοχή του για να εξυπηρετήσει την τοπική κοινωνία. για ποιο λόγο υπάρχουν 32 σχολές πληροφορικής, πόσοι αποφοιτούν κάθε χρόνο και ποσοι βρίσκουν τελικά δουλειά;
ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙΣ...
http://www.youtube.com/watch?v=cxIywbh6Cjk

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

  • Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 8048
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ (σχέδιο «Αθηνά» 2012)
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 29, 2012, 11:50:31 πμ »
Συμφωνώ απολυτα με nickitol & zoi88

 Μιλανε για Τμηματα (όχι Σχολες). Θεωρω πως πολλα μπορουν να συγχωνευθουν και πρεπει να γινει αυτο, ειτε λογω κρισης ειτε διχως.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Aris81

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 464
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ (σχέδιο «Αθηνά» 2012)
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 29, 2012, 12:13:04 μμ »
Η λειτουργία τμημάτων,ειδικά στην επαρχία,βόλευε ΟΛΟΥΣ τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους μέχρι φυσικά να σπάσει η μπουρμπουλήθρα την ψευτοευημερίας..
-Τον πολιτικό που για ψηφοθηρικούς λόγους ίδρυε τμήμα στον τόπο του.
-Την τοπική κοινωνία που κέρδιζε έτοιμα χρήματα,κρύβωντας την όποια παραγωγική και δημιουργική ανεπάρκειά της.
-Τους φοιτητές που εκπλήρωναν αβασάνιστα το όνειρό τους να αποκτήσουν πτυχίο ακόμη και αν έγραψαν 5 στις πανελλήνιες.
-Τους γονείς και το greek dream της απόκτησης πτυχίου πάση θυσία..Πώς,πού,με τι προϋποθέσεις και τι αποκατάσταση μπορεί να έχει στο μέλλον δεν ενδιέφερε κανέναν εμπλεκόμενο.

Όλοι ήταν ευτυχισμένοι στον πλανήτη happy. ;D

Στο δια ταύτα τώρα,είμαι υπέρ της συγχώνευσης και μεταφοράς σχολών και ομοειδών τμημάτων που κάθε άλλο παρά εκπαιδευτικούς σκοπούς επιτελούν.
Απλά έχω τις επιφυλάξεις μου για τα κίνητρα του Υπουργείου που πιστεύω οτι δεν σχετίζονται με το καλό της εκπαίδευσης,αλλά με μια λογιστική λογική "πονάει πόδι,κόβεις κεφάλι και ότι άλλο άκρο βρεις εύκαιρο".



Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος evkan2

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 435
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ (σχέδιο «Αθηνά» 2012)
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 29, 2012, 12:19:04 μμ »
να κλείσουν και αει και τει γιατί βγαίνουν μόνο άνεργοι πλέον. ο κάθε βουλευτής ίδρυε και ένα τμήμα στην περιοχή του για να εξυπηρετήσει την τοπική κοινωνία. για ποιο λόγο υπάρχουν 32 σχολές πληροφορικής, πόσοι αποφοιτούν κάθε χρόνο και ποσοι βρίσκουν τελικά δουλειά;

Με την δικαιολογια οτι παραγουν ανεργους θα επρεπε να κλεισουν ολα.

 

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1161787
  • Σύνολο θεμάτων: 19234
  • Σε σύνδεση σήμερα: 432
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 0
Επισκέπτες: 370
Σύνολο: 370

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.065 δευτερόλεπτα. 35 ερωτήματα.