*

Αποστολέας Θέμα: Δίδακτρα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς;  (Αναγνώστηκε 9366 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apri

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 5936
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
Δίδακτρα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς;
« στις: Φεβρουαρίου 23, 2008, 07:15:47 pm »
www. alfavita.gr: Δίδακτρα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς;
 

Τροφεία τέλος για τους 1.750 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της χώρας. Πλέον οι γονείς των 50.000 παιδιών που φιλοξενούνται σήμερα στους παιδικούς σταθμούς θα πληρώνουν σχεδόν τα ίδια χρήματα με τους ιδιωτικούς, καθώς από το 2009 η Ευρωπαϊκή Ενωση σταματά την επιχορήγηση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» (22/2) επιτροπή της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος συναντήθηκε (21/2) με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης, κ. Γ. Τσουτσοπλίδη, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις προθέσεις της Κομισιόν σύμφωνα με τις οποίες «οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί».

Με λίγα λόγια, θα πρέπει να φιλοξενούν πολλά παιδιά και να απασχολούν προσωπικό ανάλογο με τα παιδιά που δέχονται. Και, το πιο σημαντικό, να παρουσιάζουν έσοδα. Περιπτώσεις παιδικών σταθμών με πέντε παιδιά και δέκα υπαλλήλους θα σταματήσουν να υπάρχουν, γιατί αλλιώς θα επιβληθεί κοινοτικό πρόστιμο.
Αποτέλεσμα αυτής της κοινοτικής απόφασης είναι η κατάργηση των τροφείων και η αντικατάστασή τους με τα δίδακτρα όπως των ιδιωτικών σταθμών, αφού οι αυξήσεις που θα κάνουν οι δήμαρχοι θα είναι μέχρι και 100% για να μπορέσουν να καλύψουν τα 50.000.000 ευρώ το χρόνο που τους έδινε η Ε.Ε. Επιπλέον, οι δήμαρχοι δεν θα μπορούν να βασιστούν σε περισσότερα από τα 180.000.000 ευρώ που δίνει ετησίως ο κρατικός Προϋπολογισμός, γιατί αν αποδειχθεί ότι δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά τους παιδικούς σταθμούς τους, τότε θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο.

Ωστόσο, αποφασίστηκε στις φτωχές οικογένειες να δίδονται περί τις 2.000 ευρώ ετησίως προκειμένου να μπορούν να πληρώνουν τους παιδικούς σταθμούς.
Από το ύψος του ποσού εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι πλέον η τιμολογιακή πολιτική των δημοτικών παιδικών σταθμών αλλάζει. Σήμερα τα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών κυμαίνονται από 30 ως 160 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Οι δήμοι, εκτός από την κρατική επιδότηση, συνεισφέρουν και αυτοί με επιπλέον 150.000.000 ευρώ για τη λειτουργία των προνοιακών δομών τους.

(Πηγή: ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Ελεύθερος Τύπος Παρασκευή, 22.02.08 )


......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Δίδακτρα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς;
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:49:42 »

Αποσυνδεδεμένος resident

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 373
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ01
    • Προφίλ
Απ: Δίδακτρα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς;
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 24, 2008, 01:37:09 pm »
προφανως εννοει τους πρωην κρατικους που περασαν πριν δυο περιπου χρονια στην εποπτεια των δημων.Εκει ουτως 'η αλλως χρειαζοταν ''μεσο'' για να παρουν το παιδι σου(στην πολη μου τουλαχιστον αυτο ισχυει).Περα απο αυτο,υπαρχουν κι οι δημοτικες επιχειρησεις παιδικων σταθμων οπου τα τροφεια ειναι κατα τι μικροτερα απο αυτα των ιδιωτικων.Εδω π.χ. στον ιδιωτικο πληρωνεις 150 ευρω και στον δημοτικο 120

Αποσυνδεδεμένος happiness

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2158
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
Απ: Δίδακτρα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς;
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 24, 2008, 05:16:07 pm »
Μα αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος από την ώρα που περάσαν στην δικαιοδοσία των δήμων χωρίς ουσιαστική επιπλέον χρηματοδότηση προς τους δήμους έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το καινούριο "βάρος". Οι δήμοι δεν έχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να λειτουργούν τους παιδικούς σταθμούς, το κράτος δεν τους τα δίνει, οπότε έχουν και οι δύο την "δικαιολογία" έτοιμη για να επιβληθούν τα τροφεία. Σιγά σιγά τα τροφεία είναι αναμενόμενο ότι θα φτάσουν στα επίπεδα των ιδιωτικών αφού μπήκαν και οι κρατικοί σταθμοί στη λογική να κυνηγάνε το κέρδος για να μπορούν να "σταθούν".

Συγνώμη που θα πολιτικολογήσω συνάδελφοι, αλλά κάποιοι τα λέγανε νωρίς αυτά -> ριζοσπάστης 21 Απρίλη 2001 και τα λένε ακόμα -> ανακοίνωση τοπικής οργάνωσης Πτολεμαΐδας

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182657
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 12
Επισκέπτες: 616
Σύνολο: 628

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.045 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.