0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Υπάρχουν νεότερα για ΠΔΣ!!Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν αποσταλεί τα χρήματα από το ΥΠΕΠΘ για την εκκαθάριση της ΠΔΣ. Μετά κάθε δευτεροβάθμια θα κάνει τις αντίστοιχες καταθέσεις στην εθνική τράπεζα. Ο υπάλληλος μου είπε πως το πολύ μέχρι 15 Οκτ. θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ας ελπίσουμε να έχει δίκιο.
Το μόνο λάθος που μπορά να σκεφτώ είναι ότι μέχρι 31/12/2004 μας γινότανε κράτηση του 20% απο τις εισφορές ενω μετα οχι . Εκει έγινε κάποιο μπέρδεμα γιατι θυμάμαι οταν πήρα βεβαίωση αποδοχών για εφορίαμου την ζήτησαν πίσω γιατι έγινε αυτό το λάθος
Στο δικό μας σχολείο δεν δώθηκε βεβαίωση αποδοχών! Θα μας δωθεί με την εκκαθάριση! Οσο για την κράτηση 20% που γινόταν στους ωρομισθίους (και δεν ξέρω αν άλλαξε), το μόνο που γνωρίζω είναι οτι δεν ήταν παρακράτηση φόρου ! Τι ήταν? Δεν ξέρω ! Ισως ΙΚΑ !
Για το 20%: είναι το ΦΜΥ=φόρος μισθωτών υπηρεσιών το οποίο μας το κρατούσαν αλλά το παίρναμε πίσω με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης .Σαν να μας φορολογούσαν αυτόματαΚάτι ανάλογο συμβαίνει και με αυτούς που έχουν ΤΕ
: ( Δικαιούμενο ποσό-ΙΚΑ ασφ )*20%=ΦΜΥΤο ΙΚΑ που μας κρατάνε είναι το 15,90% απο το δικαιούμενο ποσό όπου :ώρες*12,03=δικαιούμενο ποσόΤελικό ποσο που παίρναμε:δικαιούμενο-ΙΚΑ Ασφ-ΦΜΥ
rozy4 μην τα μπερδεύεις.Εγραψα:Τελικό ποσο που παίρναμε πριν απο το 2004ΤΩΡΑ μας κρατάνε το ΙΚΑ και για τα ένσημα τα οποία παίρνουμε κανονικά και στην περίπτωση της ΠΔΣ έρχονται στην
Αυτό γινόταν μέχρι 31/12/2004.Και είμαι 1000% σίγουρη γιατι την πρώτη χρονιά που ήμουνα ΠΔΣ είχα σχεδιαστή που είχε πρόβλημα με τις πράξεις και με είχε βάλει να τα βγάλω εγωΔυστυχως αυτή την στιγμή δεν έχω μπροστά μου κάποιο αντίγραφο απο βεβαίωση για εφορία αλλά αν θυμάμαι καλά στην βεβαίωση δεν αναγράφονται οι κρατήσεις ΙΚΑ.Γράφανε το καθαρ'ο ποσ'ο και το 20% που είχε παρακρατηθεί για να μας επιστραφεί.Αυτή την στιγμή έχω αντίγραφα απο πληρωμές 2002-2003 και το βλέπω καθαράΠως υπολογιζόταν: ( Δικαιούμενο ποσό-ΙΚΑ ασφ )*20%=ΦΜΥΤο ΙΚΑ που μας κρατάνε είναι το 15,90% απο το δικαιούμενο ποσό όπου :ώρες*12,03=δικαιούμενο ποσόΤελικό ποσο που παίρναμε:δικαιούμενο-ΙΚΑ Ασφ-ΦΜΥΑν είσαι πριν απο 31/12/04 και στην βεβαίωση αποδοχών σου έχουν 0 στον φόρο μάλλον τα έχασες.Κοίταξε το καλά γιατι είναι σοβαρό το θέμα.Θα ψάξω για αντίγραφα βεβαιώσεων και θα σου ξανααπαντήσω