*

Αποστολέας Θέμα: Μισθοδοσία ωρομίσθιων 2006-2007  (Αναγνώστηκε 85106 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tagiw634

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
Απ: Μισθοδοσία ωρομίσθιων 2006-2007
« Απάντηση #126 στις: Μαΐου 06, 2007, 07:56:08 pm »
Φυσικά και δικαιούσαι ένσυμα από το ΙΚΑ. Ένα για κάθε μια μέρα που εργάζεσαι.
 Να πας τον αριθμό του βιβλιαρίου σου στον διαχειριστή.

Δηλαδή??? εγω που δουλευω 3 μερες την εβδομαδα παιρνω 3 ενσυμα? ασχετα απο τις 10 ωρες?
νομιζα πως για καθε 8 ωρες παιρνουμε ενα ενσυμο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:18:19 »

Αποσυνδεδεμένος tetix

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Μαΐου 06, 2007, 08:12:01 pm »
Εγώ που το συζήτησα με άτομα σχετικά με αυτό το θέμα μου είπαν πως μπορεί να παίρνουμε ένα ένσημο την ημέρα για όσες μέρες εργαζόμαστε αλλά το ένσημο αυτό είναι μειωμένο σε σχέση με ένα ένσημο κανονικού οχταώρου. Άρα για να συμπληρώσουμε ένα ένσημο κανονικό πρέπει να συμπληρώσουμε τις απαραίτητες ώρες. Όσο για το βιβλιάριο υγείας του ΙΚΑ πρέπει να συμπληρώσεις 50 κανονικά ένσημα για να σου το εκδώσουν.
AIK

Αποσυνδεδεμένος giotamike

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Μαΐου 06, 2007, 09:59:38 pm »
Δηλαδή??? εγω που δουλευω 3 μερες την εβδομαδα παιρνω 3 ενσυμα? ασχετα απο τις 10 ωρες?
νομιζα πως για καθε 8 ωρες παιρνουμε ενα ενσυμο.

Φυσικά το πρώτο.
Το 2000 που δούλευα ωρομίσθιος με 11 ώρες/ εβδομάδα ήμουν μοιρασμένος σε 3 σχολεία. Οι διευθυντές, είχαν κανονίσει (προφανώς γιατί ήθελαν να με βλέπουν συχνά.. :-X), από 2 ώρες κάθε μέρα. Στο τέλος ο διαχειριστής του σχολείου μου δίνει την καρτέλα για να την πάω στο ΙΚΑ (συμπληρωμένη μαζί με την απόλυση). Οταν την πήγα, περίμενα να κάνουν αναγωγή σε μέρες, όπως κάνουν και με την προυπηρεσία στη Διεύθυνση. Ευτυχως, κοίταξε την καρτέλα μου ο Διευθυντής του παραρτήματος του ΙΚΑ και μου είπε ότι ο διαχειριστής δεν τα είχε βγάλει καλά, μιας και για κάθε μέρα εργασίας δικαιούμαι και από ένα ένσυμο. Τον πήρε τηλέφωνο και έτσι αναγκάστηκε να την αλλάξει.
 Αποτέλεσμα..
Τη σχολική χρονιά 2000-01, ήμουν ο μοναδικός ωρομίσθιος που είχε 25 ένσυμα το μήνα με 11 ώρες την εβδομάδα. ;D
Η διαφορά της ιδιοφυίας από τη βλακεία είναι ότι η ιδιοφυία έχει όρια.

Αποσυνδεδεμένος nchristina

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Μαΐου 07, 2007, 12:00:48 am »
Εγώ που το συζήτησα με άτομα σχετικά με αυτό το θέμα μου είπαν πως μπορεί να παίρνουμε ένα ένσημο την ημέρα για όσες μέρες εργαζόμαστε αλλά το ένσημο αυτό είναι μειωμένο σε σχέση με ένα ένσημο κανονικού οχταώρου. Άρα για να συμπληρώσουμε ένα ένσημο κανονικό πρέπει να συμπληρώσουμε τις απαραίτητες ώρες. Όσο για το βιβλιάριο υγείας του ΙΚΑ πρέπει να συμπληρώσεις 50 κανονικά ένσημα για να σου το εκδώσουν.
Εγώ πάντως που λόγο εγκυμοσύνης πήρα επίδομα από το ΙΚΑ μου μετρήσανε κανονικά τα ένσημα, όχι μειωμένα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:18:19 »

Αποσυνδεδεμένος vikoulaki

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Μαΐου 07, 2007, 08:37:11 am »
Για κάθε μέρα παίρνουμε 1 ένσημο, ανεξάρτητα απο τον αριθμό ωρών είτε είναι 1 ώρα είτε είναι 7 ώρες.Ομως αν την ίδια ημέρα έχεις π.χ. πρωινό πρόγραμμα και Π.Δ.Σ ή Ενισχυτική θα πάρεις 2 ένσημα.Σας το λέω απο προσωπική πείρα 8 ετών.

Αποσυνδεδεμένος glauki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Μαΐου 07, 2007, 10:15:55 am »
Εγώ είμαι ωρομίσθια ΠΕ02, 10 ώρες την εβδομάδα, 3 ημέρες. Συμπλήρωσα 52 ένσημα και πήγα στο ΙΚΑ, για να μου σφραγίσουν το βιβλιάριο, να έχω δηλαδή ασφάλιση. Ο υπάλληλος μου είπε ότι πρέπει να δουλέψω άλλους δύο μήνες και να περάσουν άλλοι δυο έτσι, για να έχω ασφάλιση. Κάνει κάποιο λάθος;;;
Κι αυτό θα περάσει...

Αποσυνδεδεμένος tetix

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Μαΐου 07, 2007, 10:36:11 am »
Δηλαδή από ότι κατάλαβα από τα προλεγόμενα εμένα με παραπληροφόρησαν. :( Αν παίρνω κανονικό ένσημο κάθε μέρα έχοντας 5 μέρες την εβδομάδα από το Νοέμβριο έως τώρα έχω συμπληρώσει τα απαραίτητα ένσημα για βιβλιάριο.  Μάλλον θα κάνω τον κόπο να πάω να ρωτήσω στο ΙΚΑ τι γίνεται.
AIK

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Μαΐου 07, 2007, 10:40:13 am »
Ασφαλώς και κάνει λάθος glauki. Χρειάζονται ΜΟΝΟ 50 μέρες για την έκδοση
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος nchristina

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Μαΐου 07, 2007, 12:06:38 pm »
Εγώ είμαι ωρομίσθια ΠΕ02, 10 ώρες την εβδομάδα, 3 ημέρες. Συμπλήρωσα 52 ένσημα και πήγα στο ΙΚΑ, για να μου σφραγίσουν το βιβλιάριο, να έχω δηλαδή ασφάλιση. Ο υπάλληλος μου είπε ότι πρέπει να δουλέψω άλλους δύο μήνες και να περάσουν άλλοι δυο έτσι, για να έχω ασφάλιση. Κάνει κάποιο λάθος;;;
Πιθανόν να στο είπε γιατί δεν μετράνε τους 3 τελευταίους μήνες.

Αποσυνδεδεμένος leonidas

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Μαΐου 07, 2007, 12:13:12 pm »
Φυσικά και μιλάμε για ένα ενσυμο κάθε μέρα ανεξαρτήτως ωρών διδασκαλίας. Αυτό είναι σίγουρο και το αναφέρανε και κάποιοι συνάδελφοι που έχουνε χρόνια ωρομίσθιοι. Αυτό που έχω και εγώ απορία όμως είναι τι είδους ένσυμο είναι αυτό που παίρνουμε. Προφανώς δεν είναι οικοδομικό αλλά υπαλληλικό(για μισθωτούς). Με την συμπλήρωση 50 ενσήμων δικαιούτε κάποιος να εκδόσει βιβλιάριο ασθενείας. Όσο αφορά τώρα το λόγο που εκδίδεται μετά από 2 μήνες, είναι γιατί το σύστημα του ΙΚΑ είναι δυσκίνητο και για να μετρήσουν τα ένσημα κάποιου υπάρχει καθυστέρηση στην ενημέρωση από τους εργοδότες. Με λίγα λόγια χάος συνάδελφοι. Πάντως τα ένσημα καλό είναι να τα μετράμε και εμείς δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί...  ;D

Αποσυνδεδεμένος vikoulaki

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Μαΐου 07, 2007, 12:58:01 pm »
Φίλη sevi.Εφόσον δουλεύεις Π.Δ.Σ και είσαι σίγουρη ότι έχεις συμπληρώσει 50 ένσημα και αν βέβαια η
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 07, 2007, 01:02:56 pm από vikoulaki »

Αποσυνδεδεμένος pe20katerina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Μαΐου 07, 2007, 11:15:57 pm »
Άντε βρε παιδιά   ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, καλή χρονιά !!!!!!!!!!! Μόλις πληρώθηκα Νοε -Δεκ και Δώρο Χρ, υπάρχει και άλλη μια κατάθεση, κατι ψιλά. το 2006 μου είχαν πέι ότι είναι αποζημίωση άδειας για το προηγούμενο έτος που δεν είχαμε κάνει χρήση της άδειας. Τότε το επίδομα τριμήνου το είχαμε πάρει όλοκληρο (μιλάω για 318,χχ, αντιστοιχεί σε 12ωρο από 16 Νοε 05), φέτος όμως ο εκκαθαριστής μου είχε πέι ότι θα πάρουμε και επ. τριμήμου αλλά η κατάθεση είναι πολύ λίγα σε σχέση με τότε.

Μπορεί να μου πει κάποιος τι πήρε που να δουλεύει από μέσα Νοε, 12 ωρο, αναλυτικά για Νοε-Δεκ -ΔΧ και ...χχχ...;
Αυτός που κάνει μια ερώτηση είναι ανόητος για 5 λεπτά.
Αυτός που δεν κάνει καθόλου ερωτήσεις παραμένει ανόητος για πάντα.

Αποσυνδεδεμένος popolina

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Μαΐου 07, 2007, 11:26:57 pm »
Εγώ θα σας αναφέρω τη δική μου εμπειρία. Ως ωρομίσθια κάποτε σε Α' βάθμια και ΙΕΚ έπαιρνα ένα ένσημο την ημέρα είτε είχα διδασκαλία 1 ώρα τη μέρα, είτε περισσότερες. Όμως αυτό ίσχυε ξεχωριστά για κάθε φορέα. Δηλαδή, για παράδειγμα μπορεί να είχα 8 ώρες/εβδομάδα στο ΙΕΚ με 3 ημερομίσθια/εβδομάδα και άλλες 8 ώρες/εβδομάδα στην Α' βάθμια με 4 ημερομίσθια/εβδομάδα. Αυτά υπολογίζονταν αθροιστικά. Έτσι συμπληρώνονταν συνολικά 7 ημερομίσθια/εβδομάδα, τα οποία όμως δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 25 ημερομίσθια μηνιαίως. Δηλαδή, αν ένας μήνας είχε 4 εβδομάδες, τότε τα ημερομίσθια δεν ήταν 4Χ7=28, αλλά το άνω όριο ήταν το 25 (μισθωτοί).

Ουσιαστικά, αυτό που γίνεται είναι πως κάθε φορέας όταν βγάζει τις καταστάσεις ασφάλισης και παραδίδει στο ΙΚΑ, αναφέρει απλά τον αριθμό των ημερομισθίων ανά μήνα, χωρίς να αναφέρει για ποιες ημέρες του μήνα πραγματοποιήθηκαν αυτά.
Ας αναφέρω ένα ακόμη παράδειγμα:
-Ωρομίσθιος καθηγητής σε Α΄βάθμια, π.χ. 4 ώρες/εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη τα μαθήματα, άρα 2 ημερομίσθια/εβδομάδα.
Ο ίδιος ωρομίσθιος καθηγητής σε ΙΕΚ, για το ίδιο χρονικό διάστημα π.χ. 5 ώρες/εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη τα μαθήματα, άρα 2 ημερομίσθια/εβδομάδα.
Τότε, για μήνα με 4 εβδομάδες έχουμε: 2Χ4=8 ημερομίσθια από την Α' βάθμια + 2Χ4=8 ημερομίσθια από το ΙΕΚ = 16 ημερομίσθια για το μήνα παρόλο που ουσιαστικά η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο μήνα σε 8 ημέρες (ημερομίσθια) γιατί τα μαθήματα πραγματοποιούνταν και στους δύο φορείς τις ίδιες ημέρες (Δευτέρα-Τετάρτη).

Το ίδιο όμως θα ίσχυε ακόμα και αν τα μαθήματα δεν πραγματοποιούνταν και για τους δύο φορείς τις ίδιες ημέρες της εβδομάδας.
Αναφέρω ένα τελευταίο τέτοιο παράδειγμα:
-Ωρομίσθιος καθηγητής σε Α΄βάθμια, π.χ. 4 ώρες/εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη τα μαθήματα, άρα 2 ημερομίσθια/εβδομάδα.
Ο ίδιος ωρομίσθιος καθηγητής σε ΙΕΚ, για το ίδιο χρονικό διάστημα π.χ. 5 ώρες/εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη τα μαθήματα, άρα 2 ημερομίσθια/εβδομάδα.
Τότε, για μήνα με 4 εβδομάδες έχουμε: 2Χ4=8 ημερομίσθια από την Α' βάθμια + 2Χ4=8 ημερομίσθια από το ΙΕΚ = 16 ημερομίσθια για το μήνα αυτό, ακριβώς όπως στο προηγούμενο παράδειγμα.

Αποσυνδεδεμένος giotamike

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Μαΐου 08, 2007, 11:47:55 am »
Έτσι είναι. Όσοι εργάζονται σε δύο δουλειές παίρνουν και από τις δύο ένσυμα, τα οποία προστίθενται. Σε καμία περίπτωση βέβαια πάνω από 25 το μήνα.

Παντως στην αρχική ερώτηση η απάντηση είναι ότι για κάθε μια μέρα εργασίας δικούμαστε και από ένα ένσημο.
Η διαφορά της ιδιοφυίας από τη βλακεία είναι ότι η ιδιοφυία έχει όρια.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182546
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)