*

Αποστολέας Θέμα: Διάβασμα για ειδική διδακτική ΠΕ06  (Αναγνώστηκε 9676 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Διάβασμα για ειδική διδακτική ΠΕ06
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 06:58:13 pm »
δεν είναι κακό κ αυτό  ;D
προσωπική γνώμη, αλλά πιστεύω οτι απόφοτοι των τελευταίων χρόνων με βαθμό πτυχίου πάνω απο 7,5 κ πάνω  που αποκτήθηκε από μαθημάτα της σχολής  κ οχι πχ. επιλογής από θεολογία κτλπ. κ που στην σχολή είχαν κάνει τα παραπάνω μαθήματα(δλδ. ψαχνόταν πάνω στα παιδαγωγικά κ την διδακτική κ όχι τόσο στην λογοτεχνία), δεν πρέπει να έχουν κανένα πρόβλημα με τον διαγωνισμό. 

υ.γ. δυστυχως  ???δεν ανήκω σε αυτούς  ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:46:41 »

Αποσυνδεδεμένος mg

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 07:24:44 pm »
panickos και εμείς κάναμε λίγο από όλα. Αλλά ενώ τα μαθήματα των 2 πρώτων χρόνων είναι κοινά για όλους και είναι και γλωσσολογίας και λογοτεχνίας (8 και 8 -και τα 4 ελληνικά, άλλο story αυτά), μετά επιλέγαμε μια από τις 2 κατευθύνσεις και αυτό αφορούσε μόνο τα μαθήματα επιλογής (τα υποχρεωτικά ήταν πάλι κοινά για όλους και ήταν και από τις δύο κατευθύνσεις). Πρακτικά η επιλογή κατεύθυνσης δεν σήμαινε τίποτα φοβερο, μόνο ότι στα 14 μαθήματα επιλογής των 2 τελευταίων χρόνων θα παίρναμε υποχρεωτικά 8 από την κατεύθυνσή μας και τα υπόλοιπα 6 ό,τι θέλαμε από οποιαδήποτε από τις 2 κατευθ.

Εννοείται ότι κάποιος που πήρε όλα τα μαθήματα διδακτικής άκουσε περισσότερα για τη διδακτική από κάποιον που δεν πήρε κανένα επιλογής και έκανε μόνο τα υποχρεωτικά, αλλά σε αυτό δεν σε εμπόδιζε η κατεύθυνση. Το αν είσαι γλωσσολογικό ή λογοτεχνικό απλά δείχνει μια προτίμηση ... Συγνώμη, δλδ στο ΑΠΘ μαθήματα διδακτικής της αγγλικής δεν κάνετε; ??? ???     
8)

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 07:33:23 pm »
... Συγνώμη, δλδ στο ΑΠΘ μαθήματα διδακτικής της αγγλικής δεν κάνετε; ??? ???     

υπάρχουν, θα ήταν αδιάνοητο να μην υπηρχαν ;D δες το παραπάνω μου ποστ, που ανέφερα κάποια σε γενικές γραμμές.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 18, 2009, 07:36:32 pm από evi06 »

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 07:40:22 pm »
Για να καταλάβεις: το lesson plan ούτε ακουστά το είχα! Χρειάστηκε να πάω κάποιου είδους σχολή επιμόρφωσης καθηγητών (επί πληρωμή, φυσικά) μόλις τέλειωσα το ΑΠΘ για να κάνω Μεθοδολογία μιας και οι γενικότητες που είχαμε κάνει δε με βοήθησαν καθόλου στα φροντιστήρια που δούλευα. Δεν είχα ιδέα πώς να διδάξω. Γι'αυτό και ήμουν της άποψης ότι κάποιος με Proficiency θα μπορούσε να κάνει εξίσου καλά τη δουλειά (αν όχι καλύτερα, μιας και στα 4 χρόνια της σχολής ξέχασα και τους κανόνες γραμματικής!). Φυσικά όλ'αυτά ήταν μια δεκαετία πριν. Τώρα (απ'όσα λέει η Evi06) κάνουν διδακτική. Εμείς, όμως, οι 30-φεύγα, τι κάνουμε; Ή στρωνόμαστε στο διάβασμα και στο ψάξιμο, ή μαζεύουμε προυπηρεσία! ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:46:41 »

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 07:46:59 pm »
μπα ευτυχώς κάναμε! κ τον οδηγό σπουδών, αν δεις Panickos, φαντάζομαι θα διακρίνεις πολλές διαφορές. ε και λογικό είναι, όπως κ μετά από δέκα χρόνια θα διαδάσκονται καινούργιες θεωρίες..
τα  μαθήματα της εφαρμοσμένης γλωσσολογίας κ συγκεκριμένα οτι έκανε η ματθαιούδακη ήταν οτι πιο χρήσιμο!

αλλά νομίζω κανείς μας δεν πρέπει να μένει σε ό,τι κ αν έκανε στο πανεπιστήμιο κ να ενημερώνεται κ να επιμορφώνεται συνεχώς (άσχετα με τον ασεπ).

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 07:49:52 pm »
αλλά νομίζω κανείς μας δεν πρέπει να μένει σε ό,τι κ αν έκανε στο πανεπιστήμιο κ να ενημερώνεται κ να επιμορφώνεται συνεχώς (άσχετα με τον ασεπ).
+++++++++++++++++++ αρκεί να ξέρει που και τι να ψάξει ;)

Αποσυνδεδεμένος mg

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 07:58:48 pm »
κ που στην σχολή είχαν κάνει τα παραπάνω μαθήματα (δλδ. ψαχνόταν πάνω στα παιδαγωγικά κ την διδακτική κ όχι τόσο στην λογοτεχνία), δεν πρέπει να έχουν κανένα πρόβλημα με τον διαγωνισμό.

γιατι όντως για αυτούς που τελείωσαν πριν το 2002 θέλει πολύ ψάξιμο για τις νέες κατευθύνσεις

νομίζω κανείς μας δεν πρέπει να μένει σε ό,τι κ αν έκανε στο πανεπιστήμιο κ να ενημερώνεται κ να επιμορφώνεται συνεχώς (άσχετα με τον ασεπ)

+1 evi06!
8)

Αποσυνδεδεμένος planety

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 08:46:56 pm »
mg, ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση! ημουν κι εγω γλωσσολογια, αλλα τοτε που μας εβαλαν να κανουμε αιτησεις επιλογης μαθηματων για το τελευταιο ετος, εμενα δεν με ενδιεφερε η διδακτικη, εκλεινα πολυ στη μεταφραση και δεν ειχα παρει την πρακτικη στα σχολεια. αντιθετα πηρα ολα τα μαθηματα τα σχετικα με την μεταφραση με την οποια κι εχω τρελα... αρα τωρα καταλαβα που τα ειχες κανει αυτα... γιατι στα υπολοιπα μαθηματα μου εχω εκανα εξαιρετικα επιφανειακα καποια πραγματα που αν δεν μου τα εξηγουσαν τωρα στο φροντιστηριο για τον ασεπ δεν θα τα καταλαβαινα...

Σ' όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε! Χρόνια τώρα...

Αποσυνδεδεμένος evi_poly

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 19, 2009, 12:40:18 am »
επειδη κι εγω στο απθ τελε'ιωσα και μαλιστα προσφατα έχω να πω οτι απο τη σχολή μας έλειπαν πολλά βασικά μαθήματα όπως πχ κάτι σε παιδαγωγικά η διδακτική...είναι απαράδεκτο για μένα που πρώτη φορά μου τέθηκε η ερώτηση "τι είναι διδακτική" όταν πήρα στο τρίτο έτος μάθημα επιλογής απο το παιδαγωγικό δημοτικής...και τώρα τρέχω και δε φτάνω να μάθω τους παιδαγωγούς και τα παιδαγωγικά ρεύματα...
I've learned that everyone wants to reach the top of the mountain, but all the happiness and growth occurs while you are climbing it..

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 19, 2009, 12:59:08 pm »
γιατί βρε συ evi, όταν ήμουν εγώ είχα παρει μάθημα  Διδακτικη θεωρία κ πράξη με την ματθαιουδάκη (όπου πήγαμε κ σε σχολείο για 2 εβδομάδες κ κάναμε σχέδιο μαθήματος κατα ppp), υπήρχε κ το lesson plan με τον Joeycey (δεν το είχα παρει βέβαια για να ξέρω αν ήταν καλό), τελευταίο μάθημα για πτυχίο είχα evaluation in the classroom με αντωνοπούλου που έμαθα για πρώτη φορά για το language portfolio κ το  ευρωπαικό πλάισιο γλωσσών κ το Σύγχρονες επικοινωνιακές προσσεγίσεις διδασκαλίας πάλι με Ματθαιουδακη που για να το περάσεις έπρεπε να κάνεις project κ μέσα στο μάθημα μιλήσαμε κ για tbl κ διαθεματικότητα. Δλδ. ξέρω κ απο φίλες μου που διορίστηκαν, δεν είχαν διαβάσει τπτ παραπάνω σε διδακτική από αυτά που κάναμε στο πανεπιστήμιο.

Παιδαγωγική με το δεδομένα που γίνονται σε άλλα τμήματα κυρίως παιαδαγωγικών, θεωρίες με Πιαζέ,

Αποσυνδεδεμένος evi_poly

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 19, 2009, 01:06:58 pm »
και ματθαιουδάκη πήρα και τζουσυ και αντωνοπούλου τα μόνα χρήσιμα νομίζω...μόνο της ματθαιουδάκη με βοήθησε μπορώ να πω...αλλα σκέψου πόσα μαθήματα είχαμε καθαρά παιδαγωγικά??νομιζω κανενα...όταν στο παιδαγωγικό απο το πρώτο έτος ξέρουν για τον βυγκότσκυ και τον φρέιρε κι εμεις τον μαθαίνουμε μόνο για ασεπ....είχα ακούσει πάντως οτι στην αγγλική αθήνας είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα δε ξέρω αν ισχύει...αντε να δώσουμε να φέυγει κι αυτο κουράστηκα! καλή μας επιτυχία!
I've learned that everyone wants to reach the top of the mountain, but all the happiness and growth occurs while you are climbing it..

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 19, 2009, 01:49:24 pm »
καλή επιτυχία σε όλους μας!!

κ εντάξει διδακτική κ παιδαγωγικά υπάρχουν τόσα βιβλία να διαβάσεις, στο γνωστικό που ήταν το δικό μου πρόβλημα στον προηγούμενο ασεπ, τι κάνεις? ;D που είτε το έχεις είτε όχι? :-\

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 19, 2009, 06:02:25 pm »
Και για το γνωστικό υπάρχουν βιβλία. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχεις, παίρνεις ένα βιβλίο με Proficiency tests και κάνεις μια χαρά εξάσκηση μ'αυτά. ;)

Αποσυνδεδεμένος edipmet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 08:30:09 am »
συμφωνω ευη.Κι εγω αυτο εχω καταλαβει ,οι τελευταιοι αποφοιτοι ποι εχουν παρει τετοια κατευθυνση ειναι μεσα στο πνευμα ενω οι παλιοι ψαχνουν να βρουν την υλη .Ας ελεγαν τουλαχιστον συγκεκριμενα αυτα κι αυτα τα βιβλια απο το ταδε ετος πρεπει να ξερετε κι ας ηταν πολλα.Θα το προτιμουσα απτο να ψαχνομαι τι να διαβασω.Και σιγουρα με παλιο πτυχιο καθεσαι και ακους πολλα πραγματα απτην αρχη,καμμια σχεση μαυτα που ειχες κανει.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182686
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)