*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις στο εξωτερικό  (Αναγνώστηκε 224642 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος p2030143

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις στο εξωτερικό
« Απάντηση #98 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 03:48:19 pm »
Τί εννοείς όταν λες ότι δεν είσαι αποσπασμένη και άρα δεν παίρνεις το επιμίσθιο? Και τότε με ποιον τρόπο είσαι εκεί?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:48:00 »

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 04:38:22 pm »
Τί εννοείς όταν λες ότι δεν είσαι αποσπασμένη και άρα δεν παίρνεις το επιμίσθιο? Και τότε με ποιον τρόπο είσαι εκεί?
Υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων που τους επιτρέπεται και πέραν της 5ετίας να συνεχίσουν να εργάζονται στο εξωτερικό με έναν όμως μισθό.
Αν κάποιος συνάδελφος έχει σύζηγο που ζει και εργάζεται στη χώρα αυτή τότε μπορεί να παραμείνει. Αυτό ισχύει έως μία παλαιότερη χρονιά. Εδώ και μερικά χρόνια δεν ισχύει πλέον..

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 05:04:28 pm »

Είμαι με εκπαιδευτική άδεια και λόγω "κρίσης" παίρνω μόνο το μισθό μου και αυτόν χωρίς κάποια επιδόματα.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 05:17:20 pm »
Στο Λονδίνο το Λύκειο είναι αυτό που είναι στον σταθμό Bounds Green στην μπλε γραμμή προς τα βόρεια?
Υπάρχει άλλο; νομίζω είναι ένα και μοναδικό σε ολόκληρη την Μεγάλη βρετανία; σωστά;
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 20, 2010, 05:32:33 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:48:00 »

Αποσυνδεδεμένος elefthe

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 04:24:06 pm »
θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα που αφορουν στην αποσπαση στην αγγλια
1)επειδη σκοπευουμε να φυγουμε οικογενειακως ο αντρας μου με αποσπαση και εγω ανεργη τι συμβαινει στην αγγλια με την περιθαλψη;
2) τα παιδακια μου μπορουν να πανε σε σχολειο δημοσιο; ελληνικο υπαρχει γιζ νηπια;
3)ποσα χρηματα χρειαζονται πανω κατω για να την βγαλουμε περα 4 ατομα (2 παιδια)
καθε πληροφορια θα βοηθουσε πολυ
ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 04:56:06 pm »
θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα που αφορουν στην αποσπαση στην αγγλια
1)επειδη σκοπευουμε να φυγουμε οικογενειακως ο αντρας μου με αποσπαση και εγω ανεργη τι συμβαινει στην αγγλια με την περιθαλψη;
2) τα παιδακια μου μπορουν να πανε σε σχολειο δημοσιο; ελληνικο υπαρχει γιζ νηπια;
3)ποσα χρηματα χρειαζονται πανω κατω για να την βγαλουμε περα 4 ατομα (2 παιδια)
καθε πληροφορια θα βοηθουσε πολυ
ευχαριστω

1) Όταν εγκατασταθείς σε ένα σπίτι, γράφεσαι στον πιο κοντινό (συνήθως) GP που είναι κάτι σαν οικογενειακός γιατρός. Η εγγραφή είναι δωρεάν και με ραντεβού, όταν αντιμετωπίζεις πρόβλημα, απευθύνεσαι σε αυτόν για αρχική ακτίμηση. Αν αυτός κρίνιε, σε παραπέμπει στον αντίστοιχο ειδικό γιατρό για περαιτέρω εξετάσεις/διάγνωση. Το σύστημα είναι τελέίως διαφορετικό από το Ελληνικό που πας όπου θες (αρκεί να έχει σύμβαση με το ταμέιο σου, αλλιώς τον πληρωνεις). Επίσης, αν σου δώσει συνταγή για φάρμακα, τα φάρμακα είναι συγκεκριμένου αριθμού (π.χ. 4 χάπια αντιβίωσης), είναι για συγκεκριμένο άτομο (το όνομα γράφεται στο μπουκαλάκι) και πληρώνεις συμμετοχή 6,5 λίρες στο φαρμακέιο.
2) Υπάρχει Ελληνικπο νηπιαγωγείο στο Λονδίνο. Μπορείς να δεις στο internet http://nip-london.europe.sch.gr/ περισσότερες πληροφορίες.
3) όσον αφορά το κόστος, αν υπολογίσεις ότι ένα άτομο σε σπίτι με συγκατοίκους (ανοικίαση δωματίου) χρειάζεται γύρω στα 1500 ευρώ το μήνα, τα 4 άτομα θα χρειάζονται γύρω στις 3.500+. Εξαρτάται από το τι σπίτι θα νοικιάσεις, πού θα είναι το σπίτι (όσο πιο κέντρο, τόσο πιο ακριβά, ενώ όσο απομακ΄ρυνεσαι από το κέντρο π.χ. zone 4, 5, 6 τα ενοίκια είναι πιο φτηνά), τι ζωή θες να κάνεις κλπ κλπ. Αλλά σε γενικές γραμμές και βαριά βαριά 3500 χιλιάρικα 2 ενήλικες με 2 παιδιά στο Λονδίνο θα τα χρειαστείς.

Αποσυνδεδεμένος elefthe

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 05:04:38 pm »
οι γιατροι που περιγραφεις ειναι δωρεαν;
αν ο αντρας μου μας εχει ασφαλισμενους στο ελληνικο δημοσιο;
τα νηπιαγωγεια ειναι δωρεαν;
τα 3500 ε ειναι μονο για ενοικιο η και για να την βγαλουμε περα;

Αποσυνδεδεμένος p2030143

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 05:09:10 pm »
Πώς θα φύγει ο άντρας σου με απόσπαση? Θα γίνουν φέτος αποσπάσεις???

Αποσυνδεδεμένος elefthe

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 05:13:33 pm »
τωρα εκανε τα χαρτια του..εννοω σημερα
δεν ειναι σιγουρο οτι θα φυγουμε....
για του χρονου ειναι τα χαρτια...
μαζευω πληροφοριες
οποιος χριστιανος μπορει ας βοηθησει

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 05:23:06 pm »
οι γιατροι που περιγραφεις ειναι δωρεαν;
αν ο αντρας μου μας εχει ασφαλισμενους στο ελληνικο δημοσιο;
τα νηπιαγωγεια ειναι δωρεαν;
τα 3500 ε ειναι μονο για ενοικιο η και για να την βγαλουμε περα;

Οι GP έίναι δωρεάν, αλλά δεν γνωρίζω τι γίνεται αν γίνει παραπομπή σε γιατρό ειδικότητας. Δεν γνωρίζω καν αν ο ίδιος ο άντρας σου θα θεωρείται ασφαλισμένος του Ελληνικού Δημοσίου γιατί θα εργάζεται στο εξωτερικό. Εγώ, πάντως, που είμαι με εκπαιδευτική άδεια και όχι με απόσπαση, έχω βγάλει διεθνή κάρτα ασφάλισης από τον ΟΠΑΔ που με καλύπτει στο εξωτερικό (δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα, οπότε δεν μπορώ να σου πω περισσότερες λεπτομέρειες).
Για τα σχολεία δες στο site και αν έχεις επιπλέον απορίες πάρε ένα τηλέφωνο στο σχολέιο ή στείλε ένα mail (από ό,τι γνωρίζω απαντούν σε mail).
Τα 3500 είναι για όλα τα μηνιαία έξοδα, Αλλά πάλι επαναλαμβάνω είναι μια βαριά βαριά εκτίμηση. Μπορεί να είναι πολύ περισσότερα!

edit: Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, σπίτι με 2 κρεβατοκάμαρες στο Δ. Λονδίνο έχει από 300 λίρες την εβδομάδα μέχρι 600 (ενδεικτικές τιμές που υπάρχουν στο gumtree), δηλαδή μιλάμε για 1200-2400 λίρες το μήνα μόνο για ενοίκιο.
Super market: ντομάτες: 5,73 λίρες/κιλό, ψωμί: 1,25 τα 400 γραμμάρια, αυγά: 1,79 τα 6, γάλα: 0,76 το λίτρο, μαργαρίνη: 1,40 τα 400 γραμμάρια, κασέρι: 7,70 το κιλό, χοιρινές μπριζόλες: 5,97 το κιλό, μοσχάρι για κατσαρόλα: 9,98 το κιλό,

Ελπίζω να βοηθάω πιο πολύ!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 22, 2010, 05:43:31 pm από emmaki »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 10:06:33 am »
Πρέπει (;) να γνωρίζεις την γλώσσα της χώρας όπου ενδιαφέρεσαι να αποσπαστείς για να πάρεις απόσπαση; ή απλά η γνώση Αγγλικών φτάνει για οποιαδήποτε γλώσσα; Δηλαδή κάποιος που θέλει να πάρει απόσπαση στο Κογκό πρέπει να ξέρει Κογκολέζικα;  :P

Αποσυνδεδεμένος Selanik

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 02:52:50 pm »
Πρέπει (;) να γνωρίζεις την γλώσσα της χώρας όπου ενδιαφέρεσαι να αποσπαστείς για να πάρεις απόσπαση; ή απλά η γνώση Αγγλικών φτάνει για οποιαδήποτε γλώσσα; Δηλαδή κάποιος που θέλει να πάρει απόσπαση στο Κογκό πρέπει να ξέρει Κογκολέζικα;  :P

Σε περίπτωση που έχεις πιστοποιημένη άριστη γνώση των Αγγλικών είσαι οκ. Αλλά ειδικά μια και ανέφερες το Κογκό, επίσημη γλώσσα είναι τα γαλλικά, άρα θα πριμοδοτηθεί αν ξέρεις γαλλικά και έπονται τα αγγλικά.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 01:45:21 pm »
Απο ότι καταλαβαίνω κύριος λόγος να πάει κάποιος στο εξωτερικό είναι η εμπειρία παρά το οικονομικό. Τα 1000

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 02:18:25 pm »
εξαρτάται Killbill... αν είσαι μόνος σου, χωρίς οικογένεια μάλλον σε συμφέρει. Έπειτα πρέπει να δεις και τον τρόπο με τον οποίο ενοικιάζονται σπιτια στο εξωτερικό. Στην Αγγλια ας πούμε το ενοικιο πάει ανά εβδομάδα αλλά μπορείς να νοικιάσεις  μόνο ένα δωμάτιο - άρα έχεις συγκατοίκους- που σου έρχεται μεν φθηνότερα αλλά δεν ξέρεις πού θα πέσεις...Στο
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182548
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)