*

Αποστολέας Θέμα: Επιτρέπεται οι μαθητές να τρώνε μέσα στην τάξη;;  (Αναγνώστηκε 18261 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
Απ: Επιτρέπεται οι μαθητές να τρώνε μέσα στην τάξη;;
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 27, 2009, 10:23:15 pm »
Η αγαπη προς τα παιδια δεν αποδεικνυεται απο τις ελευθεριες που δινει ο καθηγητης στην ταξη, αλλα με τον τροπο που προσπαθει να βοηθησει τα παιδια να καταλαβουν, να μαθουν, να ωριμασουν και να ολοκληρωθουν,δεν πιστευω οτι ενας μαθητης που τρωει μπορει να παρακολουθει τον καθηγητη του που δινει και την ψυχη του εκεινη την ωρα να διδαξει και να λυσει αποριες.
+1

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:25:07 »

Αποσυνδεδεμένος mac190604

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, όπως την έχω φανταστεί!
    • Προφίλ
    • http://lisari.blogspot.com
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 02:09:21 am »
Αν και θεωρώ έλασσον το θέμα σε σχέση με σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης εντούτοις δε μπορώ να μην παρατηρήσω ότι έχουμε ψιλοξεφύγει αν συζητάμε τη δυνατότητα μαθητή να τρώει κατα τη διαρκεια του μαθήματος! Άλλο η τάξη άλλο το γωνιακό "φαγάδικο¨. Επιτελούν άλλη λειτουργία! Πώς να γίνει δηλαδή, είναι δυνατόν να τα ισοπεδώνουμε όλα? Έλεος με την κακώς εννοούμενη παιδοκεντρικότητα και τα τοιαύτα! Αν δεν τεθούν όρια ο κατήφορος είναι εύκολος...

Ο shide  γράφει: Φαγάδικο, ισοπεδώνουμε, έλεος, όρια και κατήφορος... νομίζω ότι αυτά πρέπει να αποφύγουμε τις υπερβολές! Πίστεψε μας συνάδελφοι εμείς που τα επιτρέπουμε ούτε φαγάδικο έγινε η τάξη μας, ούτε ισοπεδώσαμε την εκπαίδευση και τον κατήφορο δεν τον είδαμε ακόμα.... αυτό που δεχτήκαμε όλοι οι συνάδελφοι είναι ότι πρέπει να πειραματιστούμε, ιδίως με αυτά τα soft ζητήματα της παιδείας... και φαντάσου και σε αυτά και δεν μπορούμε να συγκλίνουμε.

Άρα οι παραπάνω εκφράσεις δεν έχουν χώρο στην εκπαίδευση, οι απόψεις σου είναι σεβαστές αλλά όχι έλεος σε κάτι που το έχουμε εφαρμόσει και έχει λειτουργήσει, τουλάχιστον στο δικό μου σχολείο... απαξιώνει τακτικές που μάλλον ούτε να τις ακούσεις δεν μπορείς

Αλήθεια διδάσκεις φίλε shide σε κάποιο σχολείο;

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 02:15:54 am »
Η αγαπη προς τα παιδια δεν αποδεικνυεται απο τις ελευθεριες που δινει ο καθηγητης στην ταξη, αλλα με τον τροπο που προσπαθει να βοηθησει τα παιδια να καταλαβουν, να μαθουν, να ωριμασουν και να ολοκληρωθουν,δεν πιστευω οτι ενας μαθητης που τρωει μπορει να παρακολουθει τον καθηγητη του που δινει και την ψυχη του εκεινη την ωρα να διδαξει και να λυσει αποριες.

Και ένας ηθοποιός  ή τραγουδιστής δίνει την ψυχή του στην σκηνή και εμείς άνετα τρώμε από κάτω και τον προσέχουμε με μεγάλη αγωνία... το ίδιο γίνεται στο θέατρο, σινεμά, Λυρική σκηνή, Επίδαυρος κτλ......μην τα τραγικοποιούμε τα πράγματα, το φαγητό μπορεί να μην σας αρέσει μέσα στην τάξη γιατί έτσι μας έχει τυπωθεί στο DNA μας όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα να μας ξενίζει. Δεν λέω ότι αυτό είναι το σωστό (να τρώνε πάντα μέσα στις τάξεις και όλη την ώρα) αλλά γιατί όταν γίνεται (κατά εξαίρεση και για λίγο) να είναι λάθος;;

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 02:16:50 am »
+1

κρατάμε σκορ;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:25:07 »

Αποσυνδεδεμένος Λουλου

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 06:29:34 am »
Ξερεις τι αρχισα να καταλαβαινω Mac, οτι σε ολους μας εχεις κατι να πεις φτανει να δικαιολογησεις την σταση σου, φαινεται δεν εισαι τοσο δημοκρατικος οσο θελεις να παρουσιαζεσαι ,θα σου πω λοιπον και εγω την γνωμη μου για το θεατρο και τον κινηματογραφο ,ειναι ασεβεια μεσα στην αιθουσα να τρως ,δεν θυμαμαι κανενα τα τελευταια χρονια που πηγαινω θεατρο να τρωει μεσα στην αιθουσα ,υπαρχει το διαλειμμα αν καποιος ειναι πεινασμενος και ναι στην τελικη πρεπει να εισαι αφοσιωμενος σε ενα θεατρικο η κινηματογραφικο εργο και να μην ακους τον αλλο χρατς χρουτσ να μασουλαει.Ακριβως λοιπον επειδη ο ηθοποιος καταθετει την ψυχη του εκεινη την ωρα στην σκηνη οφειλουμε εμεις να τον σεβομαστε, αλλα κυριως να σεβομαστε το διπλανο μας που θελει απερισπαστα να δει την παρασταση.Το σχολειο ειναι μια μικρη κοινωνια με κανονες που πρεπει να σεβομαστε ,μπορει πολλοι να ειναι απαρχαιωμενοι δεν αντιλεγω, ας προσπαθησουμε λοιπον ολοι μαζι αυτους να τους αλλαξουμε ,η συμπεριφορα μας μεσα στην ταξη ,το ενδιαφερον μας για τα παιδια ,ο αγωνας μας για να μαθουν, ας μας κανει τους δασκαλους που θα μεινουν για παντα μες στις καρδιες τους και οχι η παρακληση μας να τελειωνουν το φαγητο τους πριν μπουν στην ταξη.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 28, 2009, 06:57:31 am από Λουλου »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 10:26:33 am »
@mac190604
Νομίζω η Λουλου έχει ένα point. Οι μόνες παραστάσεις που το φαγητό είναι "διαδεδομένο" φαινόμενο , είναι αυτές που ο ήχος τους είναι αρκετά δυνατός για να καλύψει αυτούς του "περιβάλλοντος" και το όλο κλίμα είναι γενικά "ανάλαφρο". Ακόμα και τα σινεμά τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει στροφή σε αυτό το θέμα και πουλάνε μόνο φαγητά που δεν δημιουργούν πολύ θόρυβο κατά την κατανάλωσή τους :)
Αλλά τέλος πάντων, δεν θα βγάλουμε έξω τα ντεσιμπελόμετρα για το λύσουμε το θέμα. Όπως είπα και  παραπάνω. Για μένα το θέμα είναι σημειολογικό (δλδ αυτορυθμίζουμε τον εαυτό μας και την συμπεριφορά μας ανάλογα τον χώρο και τον χρόνο που βρισκόμαστε). Αλήθεια, αναρωτιέμαι...εγώ μπορώ να πίνω τον καφέ μου στις πρώτες ώρες του μαθήματος (εφόσον δεν επηρεάζεται η ποιότητα του μαθήματός μου); Και εάν το έκανα, ποια θεωρείς ότι θα ήταν τα σχόλια των παιδιών για μένα έξω από την τάξη;

Παράθεση
κρατάμε σκορ;;
Φαίνεται δεν είσαι πολύ εξοικειωμένος με τα φορουμιακά ήθη και έθιμα :). "+1" στις ηλεκτρονικές συζητήσεις είναι μία συντομογραφία των "συμφωνώ", "έχεις την (υποθετική) ψήφο μου". και "+10000000" σημαίνει "συμφωνώ πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ " :p

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 10:52:57 am »
Mac αναφέρεις στο post σου  "είναι ήσυχοι (αφού είναι μπουκωμένοι), μειώνεται η υπερκινητικότητα τους" όταν τα παιδιά τρώνε μέσα στην τάξη. Από αυτά που λες νομίζω ότι αναιρείς τον εαυτό σου. Και εξηγώ. Με αυτάτα λόγια δείχνεις ότι δεν θεωρείς ότι έτσι γίνεται μία ανταλλαγή ανάμεσα σε σένα και τα παιδιά, μια συμφωνία, ένα συμβόλαιο, αλλά έχεις εσύ την ησυχία σου, γαιτί επειδή είναι μπουκωμένοι δεν μιλάνε, δεν κάνουν φασαρία κλπ, επίσης, επιεδή είναι αφοσιωμένοι στο φαγητό δεν κουνιούνται πολύ, δεν ενοχλούν τους άλλους και εσένα. Άρα;;; Άρα έχεις μπροστά σου μια τάξη που δεν σε προσέχει!
Τελικά ποιό είναι το ζητούμενο, να έχεις μαθητές τους οποίους προσπαθείς να τους κάνεισ να σε προσέξουν, ακόμα και αν αυτό είναι υπερβολικά δύσκολο, ή να έχεις μαθητές που είναι ήσυχοι, αλλά βρίσκονται ακόμα σε διάλειμμα;
Προσωπικά θεωρώ ότι το σχολείο, σε όποια βαθμίδα και αν είναι, είναι μία μικρή κοινωνία (μια οργάνωση) και έχει ένα σύνολο κανόνων, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται για να μην καταρεύσει. Μέσα σε αυτούς τους κανόνες είναι και το ότι δεν μπορεί κανένας (ούτε και ο δάσκαλος) να ρώει ή να πίνει καφέ ή να μασάει τσίχλα την ώρα του μαθήματος. Όπως και να το κάνουμε, δεν μπορεί να προσέξεις. Αλλά και δεν δείχνεις σεβασμό (μιλάω για σεβασμό, όχι φόβο ή επιβολή). Όπως δεν θα πας σε μία συνάντηση επίσημη ή δεν θα πας σε ένα θέτρο και θα βγάλεις την τυρόπιτα΄, έτσι και στην τάξη!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 12:27:06 pm »
Mac αναφέρεις στο post σου  "είναι ήσυχοι (αφού είναι μπουκωμένοι), μειώνεται η υπερκινητικότητα τους" όταν τα παιδιά τρώνε μέσα στην τάξη. Από αυτά που λες νομίζω ότι αναιρείς τον εαυτό σου. Και εξηγώ. Με αυτάτα λόγια δείχνεις ότι δεν θεωρείς ότι έτσι γίνεται μία ανταλλαγή ανάμεσα σε σένα και τα παιδιά, μια συμφωνία, ένα συμβόλαιο, αλλά έχεις εσύ την ησυχία σου, γαιτί επειδή είναι μπουκωμένοι δεν μιλάνε, δεν κάνουν φασαρία κλπ, επίσης, επιεδή είναι αφοσιωμένοι στο φαγητό δεν κουνιούνται πολύ, δεν ενοχλούν τους άλλους και εσένα. Άρα;;; Άρα έχεις μπροστά σου μια τάξη που δεν σε προσέχει!
Τελικά ποιό είναι το ζητούμενο, να έχεις μαθητές τους οποίους προσπαθείς να τους κάνεισ να σε προσέξουν, ακόμα και αν αυτό είναι υπερβολικά δύσκολο, ή να έχεις μαθητές που είναι ήσυχοι, αλλά βρίσκονται ακόμα σε διάλειμμα;
Προσωπικά θεωρώ ότι το σχολείο, σε όποια βαθμίδα και αν είναι, είναι μία μικρή κοινωνία (μια οργάνωση) και έχει ένα σύνολο κανόνων, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται για να μην καταρεύσει. Μέσα σε αυτούς τους κανόνες είναι και το ότι δεν μπορεί κανένας (ούτε και ο δάσκαλος) να ρώει ή να πίνει καφέ ή να μασάει τσίχλα την ώρα του μαθήματος. Όπως και να το κάνουμε, δεν μπορεί να προσέξεις. Αλλά και δεν δείχνεις σεβασμό (μιλάω για σεβασμό, όχι φόβο ή επιβολή). Όπως δεν θα πας σε μία συνάντηση επίσημη ή δεν θα πας σε ένα θέτρο και θα βγάλεις την τυρόπιτα΄, έτσι και στην τάξη!

Αντίστροφα, είναι ήσυχοι άρα με προσέχουν... και δεν καταλαβαίνω πως ταυτίζεται το φαγητό με το διάλλειμα... δηλαδή αν φάμε 5 λεπτά στην αρχή του μαθήματος τα παιδιά κάνουν ακόμα διάλλειμα; Δηλαδή όταν ένα παιδί διαβάζει στο διάλλειμμα είναι ώρα μαθήματος;

Παράθεση
κρατάμε σκορ;;
Φαίνεται δεν είσαι πολύ εξοικειωμένος με τα φορουμιακά ήθη και έθιμα :). "+1" στις ηλεκτρονικές συζητήσεις είναι μία συντομογραφία των "συμφωνώ", "έχεις την (υποθετική) ψήφο μου". και "+10000000" σημαίνει "συμφωνώ πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ " :p

Έχω μαύρα μεσάνυχτα! Ευχαριστώ για την ενημέρωση.... αν πάει και αντίθετα, δλδ -1 δεν συμφωνώ και -1000000000 δεν συμφωνώ καθόλου?

Ξερεις τι αρχισα να καταλαβαινω Mac, οτι σε ολους μας εχεις κατι να πεις φτανει να δικαιολογησεις την σταση σου, φαινεται δεν εισαι τοσο δημοκρατικος οσο θελεις να παρουσιαζεσαι

Αν αυτή την εντύπωση αποκόμισες από μένα νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σου απαντήσω.... εγώ θεωρώ ότι κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο από αυτήν την συζήτηση που τουλάχιστον εμένα μου προσφέρει πολλά... αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποχωρήσω στο πρώτο επιχείρημά σας.... θα δυσκολέψω τον αντίλογο για να ψαχτούμε βαθιά... εσύ το βλέπεις έλλειψη δημοκρατικότητας και έλλειψη ευγένειας αν λες ότι έχω κάτι να πω σε κάποιον και τέλος δεν παίζω κανέναν ρόλο ιδίως μέσα σε ένα forum!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 28, 2009, 12:31:03 pm από mac190604 »

Αποσυνδεδεμένος Georgia s

• Ιστορικό μέλος
  • η παιδεία είναι θέμα εσωτερικού πολιτισμού
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 12:56:18 pm »
χωρίς να θέλω να πάρω θέση επι του θέματος, θέλω μόνο να παρατηρήσω το εξής:
 Για άλλη μια φορά η πρόθεση ενός νέου μέλους να συζητήσει ένα θέμα κ να ακούσει κ άλλες αποψεις απο τη δική του, μετατράπηκε σε:  κρίσεις προσωπικές κ ειρωνικές που φέρνουν τον άλλον σε κατάσταση άμυνας κ αντεπίθεσης
θεωρώ πως τέτοια συμπεριφορά κ δεν μας τιμά ως εκπαιδευτικούς κ αποθαρρύνει νέα μέλη να διατυπώνουν θέματα για συζήτηση κ ειδικά όταν αυτά είναι αμφιλεγόμενα..
μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να προσβάλει ο ένας τον άλλο, νομίζω.....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 28, 2009, 01:14:49 pm από Georgia s »

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 02:34:00 pm »
Το τι μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει ένας μαθητής στο σχολείο είναι λίγο υποκειμενικό. Το πώς θα ντυθεί, πώς θα κουρευτεί, αν θα έχει ή δεν θα έχει κινητό, αν θα το χρησιμοποιήσει ή όχι την ώρα του μαθήματος, αν θα φάει ή όχι, αν θα πιει ή όχι κλπ είναι θέματα που σηκώνουν πολλή κουβέντα, γιατί δεν είναι τόσο πρακτικά προβλήματα (αν και η αλήθεια είναι ότι καμία φορά προκαλούν π.χ διάσπαση της προσοχής) όσο ηθικά, δηλαδή σχετίζονται με το τι θεωρεί ο καθένας ως πρέπουσα συμπεριφορά.
Θα μιλήσω λοιπόν γενικότερα. Πιστεύω ότι ένας από τους στόχους του σχολείου είναι να βοηθήσει κάθε παιδί να κοινωνικοποιηθεί. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να μάθει ότι κάθε φορά, ανάλογα με το κοινωνικό περιβάλλον που βρίσκεται, θα υπάρχουν κάποια αποδεκτά όρια στη συμπεριφορά, κάποιοι κανόνες, που αν δεν τους ακολουθήσει, ενδεχομένως να υποστεί συνέπειες. Το αν θα συμφωνεί μ' αυτά τα όρια και αν θα τα ακολουθεί ως ενήλικος είναι δικαίωμα του. Αρκεί να ξέρει ότι θα υπάρχουν συνέπειες, που μπορεί να είναι από απλή δυσφορία των άλλων, μέχρι περιθωροποίηση ή π.χ απόλυση στο χώρο της εργασίας αργότερα.
Προσωπικά, για παράδειγμα, δεν με πειράζει τόσο το να φάει κάποιος μπροστά μου. Το θέμα είναι κατά πόσο θα κρατήσει ένα μέτρο σ' αυτήν την επιλογή ή θα το εκλάβει ως σήμα ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, πράγμα επικίνδυνο όχι μόνο για τη σχολική του ζωή αλλά και για την μετέπειτα πορεία του στην κοινωνία. Θέλω να πω ότι καλώς ή κακώς, κάπου πρέπει να τραβάς μια γραμμή (βέβαιως, με κάποια λογική και λαμβάνοντάς υπόψη την ηλικία τους). Είναι όμως απαραίτητο να μάθουν την έννοια του ορίου, πριν επιλέξουν να το παραβιάσουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 28, 2009, 02:37:29 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος shide

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 02:35:52 pm »
Αν και θεωρώ έλασσον το θέμα σε σχέση με σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης εντούτοις δε μπορώ να μην παρατηρήσω ότι έχουμε ψιλοξεφύγει αν συζητάμε τη δυνατότητα μαθητή να τρώει κατα τη διαρκεια του μαθήματος! Άλλο η τάξη άλλο το γωνιακό "φαγάδικο¨. Επιτελούν άλλη λειτουργία! Πώς να γίνει δηλαδή, είναι δυνατόν να τα ισοπεδώνουμε όλα? Έλεος με την κακώς εννοούμενη παιδοκεντρικότητα και τα τοιαύτα! Αν δεν τεθούν όρια ο κατήφορος είναι εύκολος...

Ο shide  γράφει: Φαγάδικο, ισοπεδώνουμε, έλεος, όρια και κατήφορος... νομίζω ότι αυτά πρέπει να αποφύγουμε τις υπερβολές! Πίστεψε μας συνάδελφοι εμείς που τα επιτρέπουμε ούτε φαγάδικο έγινε η τάξη μας, ούτε ισοπεδώσαμε την εκπαίδευση και τον κατήφορο δεν τον είδαμε ακόμα.... αυτό που δεχτήκαμε όλοι οι συνάδελφοι είναι ότι πρέπει να πειραματιστούμε, ιδίως με αυτά τα soft ζητήματα της παιδείας... και φαντάσου και σε αυτά και δεν μπορούμε να συγκλίνουμε.

Άρα οι παραπάνω εκφράσεις δεν έχουν χώρο στην εκπαίδευση, οι απόψεις σου είναι σεβαστές αλλά όχι έλεος σε κάτι που το έχουμε εφαρμόσει και έχει λειτουργήσει, τουλάχιστον στο δικό μου σχολείο... απαξιώνει τακτικές που μάλλον ούτε να τις ακούσεις δεν μπορείς

Αλήθεια διδάσκεις φίλε shide σε κάποιο σχολείο;

Αν και ως αναπληρωτής διδάσκω  συνάδελφε δεύτερη χρονιά σε ΕΠΑΛ. Οπότε η μια απάντηση είναι αυτή. Κατά δεύτερον αυτές είναι οι απόψεις μου και ποσώς  με ενδιαφέρει το πως θα με κρίνεις. Άλλωστε εγώ δεν απευθύνθηκα προσωπικά σε σένα με ψευτοπροσφωνήσεις του τύπου "φίλε" που μου προκαλούν αναγούλα αν είναι χωρίς περιεχόμενο. Και στο αν η τάξη σου είναι "φαγάδικο" αν οι μαθητές σου με λαδωμένα χέρια τρώνε την τυρόπιτα τους και πίνουν το αναψυκτικό τους νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα. Εκτός αν προτιμάς τον όρο κουζίνα. Συγγνώμη που φαίνομαι εριστικός αλλά με προκάλεσες....

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Πλήρες μέλος
  • Παντού υπάρχει ένας μύθος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 06:39:57 pm »
Για το θέατρο κλπ, που αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχει και μια μεγάλη διαφορά: εκεί πάμε για ψυχαγωγία. Στην τάξη όμως όπου απαιτείται προσοχή και αυτοσυγκέντρωση στο μάθημα, το φαγητό νομίζω ότι επιδρά αρνητικά σε κάτι τέτοιο.

Αποσυνδεδεμένος Λουλου

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 07:51:37 pm »
Εχεις δικιο μυθε,δεν το εθιξα ομως γιατι θα μπορουσε καποιος να πει οτι το σχολειο πρεπει καποτε να αντιμετωπισθει απο τους μαθητες ως ψυχαγωγια, δηλ.ως κατι αγαπητο και επιθυμητο,φυσικα για να γινει αυτο το ιδανικο για μενα σχολειο πρεπει να αλλαξουν πολλα, ωστε να γινει πραγματι το σχολειο αγωγη της ψυχης.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 08:38:48 pm »
Στο θέατρο δεν τρώμε. Ούτε στη Λυρική. Ακριβώς επείδή ο άλλος καταθέτει την ψυχή του.
Από την άλλη, όντως στο νηπιαγωγείο έχουμε σταθερές ώρες που τρώμε, για να μαθαίνουν τα παιδιά και στην έννοια του προγράμματος και στην έννοια των ορίων. Όταν όμως βρέθηκα σε ΙΕΚ δεν με ένοιαζε ούτε καφέ να πίνουν ούτε να τρων, εφόσον επρόκειτο πια για ενήλικες, η συγκέντρωση των οποίων δεν είναι δυνατό να επηρεάζεται από κάτι τέτοιο. Εμπειρία από τις ενδιάμεσες ηλικίες δεν έχω οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Από τη στιγμή, όμως που υπάρχει απόφαση του συλλόγου σχετικά με το θέμα, θεωρώ ότι το σωστό είναι να ακολουθηθεί από όλους. Γιατί σκέψου να ληφθεί μια απόφαση κάποια στιγμή που να εξυπηρετεί τις δικές σου συνήθειες απόψεις και πρακτικές, αλλά κάποιος άλλος συνάδελφος να μην την ακολουθεί. Δε θα νιώσεις ότι σε σαμποτάρει; Κι ας μην έχει αυτή την πρόθεση, οπως κι εσύ άλλωστε δε διαφωνείς επειδή θέλεις να βάλεις τρικλοποδια στους συναδέλφους σου. Μήπως θα ήταν σκόπιμο να το ξανασυζητήσετε; Μπας και ανατρέψεις την απόφαση με τα επιχειρήματά σου; Γιατί διαφορετικά υπονομεύεις την αξία των αποφάσεων του συλλόγου και αυτό δεν είναι και πολύ ωραίο, ούτε και πολύ δημοκρατικό.
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182667
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144