Σύνολο ψηφοφόρων: 465
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πότε θα γίνει πράξη η εξαγγελθείσα πρόθεση, άραγε; Με ποιον τρόπο;
100% ΑΣΕΠ σημαίνει ότι αντί να πάρουν ένα ποσοστό των διοριστέων από ΑΣΕΠ θα παίρνουν το 100% από ΑΣΕΠ. Οι υπόλοιπες ανάγκες (που αν το σύστημα ήταν σωστό οι ανάγκες αυτές θα ήταν πολύ μικρές και πραγματικά έκτακτες και όχι δεδομένες όπως είναι σήμερα) θα έπρεπε να καλύπτονται με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ των οποίων η προϋπηρεσία θα μετράει στον επόμενο διαγωνισμό. Δε νομίζω ότι υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Άρα είμαι κι εγώ υπέρ του 100% ΑΣΕΠ. Στο κάτω-κάτω μπορεί να μην είναι το τέλειο σύστημα και σίγουρα έχει προβλήματα αλλά μέχρι τώρα είναι το πιο αξιοκρατικό.
Η άποψή μου είναι ότι τα σχολεία πρέπει να επανδρώνονται από διοριστέους ενός ΑΣΕΠ που θ' αξιολογεί πραγματικά και όχι, κυρίως , θα "εξευτελίζει", όπως δυστυχώς έως σήμερα, και από έχοντες προϋπηρεσία που απέκτησαν με μόρια μέσω του ΑΣΕΠ.
Παράθεση από: aristos2 στις Οκτωβρίου 11, 2009, 06:36:54 pmΗ άποψή μου είναι ότι τα σχολεία πρέπει να επανδρώνονται από διοριστέους ενός ΑΣΕΠ που θ' αξιολογεί πραγματικά και όχι, κυρίως , θα "εξευτελίζει", όπως δυστυχώς έως σήμερα, και από έχοντες προϋπηρεσία που απέκτησαν με μόρια μέσω του ΑΣΕΠ.Συμφωνώ μαζί σου στα 2 θέματα που θέτεις .1) αξιοκρατικοί διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ 2) βελτίωση του διαγωνισμού ΑΣΕΠ Διαφωνώ (όχι με σένα) με όσους στην ερώτηση ''είσαι υπέρ της αξιοκρατίας του διαγωνισμού ?'' απαντάνε ''ο διαγωνισμός δεν είναι τέλειος'' .Αυτό που λένε είναι σωστό αλλά δεν είναι η απάντηση στην ερώτηση ...
Knkn, συμφωνώ με όλα όσα λες.Απλά, να συμπληρώσω ότι κάποτε θα έπρεπε να απαιτηθεί από όλους να μη χάνονται τα μόρια που αποκτά κανείς μέσω του διαγωνισμού, όπως δε χάνονται και τα μόρια της πραγματικής προϋπηρεσίας. Νομίζω ότι είναι ώρα να το διεκδικήσουμε.
Παράθεση από: jandrian στις Οκτωβρίου 23, 2009, 11:41:51 am100% ΑΣΕΠ σημαίνει ότι αντί να πάρουν ένα ποσοστό των διοριστέων από ΑΣΕΠ θα παίρνουν το 100% από ΑΣΕΠ. Οι υπόλοιπες ανάγκες (που αν το σύστημα ήταν σωστό οι ανάγκες αυτές θα ήταν πολύ μικρές και πραγματικά έκτακτες και όχι δεδομένες όπως είναι σήμερα) θα έπρεπε να καλύπτονται με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ των οποίων η προϋπηρεσία θα μετράει στον επόμενο διαγωνισμό. Δε νομίζω ότι υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Άρα είμαι κι εγώ υπέρ του 100% ΑΣΕΠ. Στο κάτω-κάτω μπορεί να μην είναι το τέλειο σύστημα και σίγουρα έχει προβλήματα αλλά μέχρι τώρα είναι το πιο αξιοκρατικό.Έχω στο μυαλό μου 2 βασικές σκέψεις για την υλοποίηση ενός αξιοκρατικού και δίκαιου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση .1) Κλείσιμο όλων των παραθύρων ρουσφετιού ( όπως αυτό της Π.Δ.Σ. ) και διατήρηση των σημερινών ποσοστών ( 60% - 40% ) στους διορισμούς . Σε αυτή την περίπτωση τα ποσοστά ( 60 - 40 ) θα είναι πραγματικά και όχι πλασματικά όπως τώρα . Επιπλέον από εδώ και πέρα ( αν εφαρμοστεί το κλείσιμο παραθύρων ) για να πάρει κάποιος τα πρώτα μόρια προϋπηρεσίας ( και να διεκδικεί διορισμό από τον πίνακα του 40% ) θα πρέπει να επιτύχει στον ΑΣΕΠ . Οπότε μακροπρόθεσμα θα υπάρχει αξιοκρατία 100% αφού όλοι ( και του 60% και του 40% ) θα έχουν κερδίσει δίκαια ( και όχι με βύσμα ) τον διορισμό τους .2) Διορισμοί 100% μέσω ΑΣΕΠ με την απαραίτητη μεταβατική περίοδο ( π.χ. 3 χρόνια ) ώστε να διοριστούν όλοι όσοι έχουν κερδίσει δίκαια την προϋπηρεσία τους . Ταυτόχρονα βέβαια ( και στο διάστημα της μεταβατικής αυτής περιόδου ) θα πρέπει να κλείσουν όλα τα παράθυρα .Όποια από τις παραπάνω επιλογές και αν εφαρμοστεί ( ή τρίτη επιλογή που θα κινείται προς την ίδια ακριβώς κατεύθυνση ) θα είχαμε δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα διορισμών . Δύο πλεονεκτήματα της επιλογής 2) είναι τα εξής . Πρώτον δεν αδικεί συναδέλφους που δουλεύουν χρόνια σε φροντιστήρια και δεν κερδίζουν μόρια προϋπηρεσίας . Αλλά το πιο σοβαρό πλεονέκτημα της επιλογής 2) είναι ότι δεν αφήνει περιθώρια για άνοιγμα νέων παραθύρων στο μέλλον .Και στις δύο παραπάνω προτάσεις ο στόχος είναι να υπάρξει αξιοκρατία και δικαιοσύνη .Υ.Γ.1. καλό είναι να διεκδικούμε πολλούς διορισμούς αλλά από τι στιγμή που δεν μπορούν να διοριστούν όλοι είναι αναγκαίο να υπάρξει διαφάνεια και αξιοκρατία . Υ.Γ.2 μπορεί ο ΑΣΕΠ να έχει αδυναμίες αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει αξιοκρατία .Υ.Γ.3 ο μπάρμπας από την Κορώνη είναι στα τελευταία του ... με το ένα πόδι στον τάφο .. τρέμουν τα ανίψια του τώρα ..
Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα...Η έννοια πολιτικού κόστος δεν υπάρχει πια. Είδατε και τα stage.Και ρωτάω: Τί διαφέρει ένας stager από έναν ωρομίσθιο ΠΔΣ; Ε;Σε τι διαφέρει ως προς την προϋηρεσία ένας ωρομίσθιος δημοσίου από τον αντίστοιχο ιδιωτικού ή φροντιστηρίου; Ε;Και στο κάτω, κάτω ποιος υποσχέθηκε σε ποιον ότι θα διοριστεί;Μπορώ να γράφω και άλλα ωραία, αλλά επιτρέψτε μου να απέχω διότι σύντομα θα παρεξηγηθώ...και δεν υπάρχει λόγος.Εξάλλου πριν 3 χρόνια και για πολύ συγκεκριμένους λόγους, έδωσα όρκο στον εαυτό μου να μη ξαναμετάσχω σε forum με εκπαιδευτικά θέματα(το forum των ΚΕΠ για όσους θυμούνται...).Καλή τύχη σε όλους, ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου.
Έχω στο μυαλό μου 2 βασικές σκέψεις για την υλοποίηση ενός αξιοκρατικού και δίκαιου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση .1) Κλείσιμο όλων των παραθύρων ρουσφετιού ( όπως αυτό της Π.Δ.Σ. ) και διατήρηση των σημερινών ποσοστών ( 60% - 40% ) στους διορισμούς . Σε αυτή την περίπτωση τα ποσοστά ( 60 - 40 ) θα είναι πραγματικά και όχι πλασματικά όπως τώρα . Επιπλέον από εδώ και πέρα ( αν εφαρμοστεί το κλείσιμο παραθύρων ) για να πάρει κάποιος τα πρώτα μόρια προϋπηρεσίας ( και να διεκδικεί διορισμό από τον πίνακα του 40% ) θα πρέπει να επιτύχει στον ΑΣΕΠ . Οπότε μακροπρόθεσμα θα υπάρχει αξιοκρατία 100% αφού όλοι ( και του 60% και του 40% ) θα έχουν κερδίσει δίκαια ( και όχι με βύσμα ) τον διορισμό τους .2) Διορισμοί 100% μέσω ΑΣΕΠ με την απαραίτητη μεταβατική περίοδο ( π.χ. 3 χρόνια ) ώστε να διοριστούν όλοι όσοι έχουν κερδίσει δίκαια την προϋπηρεσία τους . Ταυτόχρονα βέβαια ( και στο διάστημα της μεταβατικής αυτής περιόδου ) θα πρέπει να κλείσουν όλα τα παράθυρα .Όποια από τις παραπάνω επιλογές και αν εφαρμοστεί ( ή τρίτη επιλογή που θα κινείται προς την ίδια ακριβώς κατεύθυνση ) θα είχαμε δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα διορισμών . Δύο πλεονεκτήματα της επιλογής 2) είναι τα εξής . Πρώτον δεν αδικεί συναδέλφους που δουλεύουν χρόνια σε φροντιστήρια και δεν κερδίζουν μόρια προϋπηρεσίας . Αλλά το πιο σοβαρό πλεονέκτημα της επιλογής 2) είναι ότι δεν αφήνει περιθώρια για άνοιγμα νέων παραθύρων στο μέλλον .Και στις δύο παραπάνω προτάσεις ο στόχος είναι να υπάρξει αξιοκρατία και δικαιοσύνη .Υ.Γ.1. καλό είναι να διεκδικούμε πολλούς διορισμούς αλλά από τι στιγμή που δεν μπορούν να διοριστούν όλοι είναι αναγκαίο να υπάρξει διαφάνεια και αξιοκρατία . Υ.Γ.2 μπορεί ο ΑΣΕΠ να έχει αδυναμίες αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει αξιοκρατία .Υ.Γ.3 ο μπάρμπας από την Κορώνη είναι στα τελευταία του ... με το ένα πόδι στον τάφο .. τρέμουν τα ανίψια του τώρα ..
Επειδή οι προτάσεις σου είναι αρκετά ενδιαφέρουσες ειδικά για την πρώτη περίπτωση συμπληρωματικά προτείνω:1. O μόνος τρόπος να μπαίνει αρχικά στον πίνακα κάποιος να είναι ο ΑΣΕΠ και μόνο!2. Αν η πολιτεία επιθυμεί να κάνει κοινωνική πολιτική να γίνεται με θέσεις εκτός πίνακα (ορισμός θέσεων για πολύτεκνους, τρίτεκνους κ.λ.π.)3. Διατήρηση του βέβαιου διορισμού με 24μηνο και ΑΣΕΠ ώστε να αποφεύγεται η ομηρεία των αναπληρωτών Υ.Γ. Επειδή ο τρόπος που καλύπτονται τα κενά στα σχολεία είναι περιπετειώδης, δηλαδή :Το Πυσδε συνεδριάζει 3 και 4 φορές το χρόνο για κενά που προκύπτουν στην πορεία από ασθένειες , λοχείες , εκπαιδευτικές άδειες κ.λ.π.η ύπαρξη του πίνακα είναι απαραίτητη ώστε να καλύπτονται τα κενά αυτά !!Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος (εκτός από τα παραθυράκια στην πορεία) που δημιούργησε τον τωρινό πίνακα!!!Συμπέρασμα : Θα σου πρότεινα να ενισχύσεις την πρώτη περίπτωση!