*

Αποστολέας Θέμα: Ειδικη αγωγη και ΑΣΕΠ  (Αναγνώστηκε 106986 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gogona

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ειδικη αγωγη και ΑΣΕΠ
« Απάντηση #238 στις: Μαΐου 24, 2010, 11:19:55 am »
πώς γίνεται η μοριοδότηση των προσόντων στα ιδιωτικά;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:45:35 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Μαΐου 24, 2010, 11:32:53 am »
δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοση νευρικοτητα... Εν πασει περιπτωση γιατι τα εχετε με τους σεμιναριουχους , γιατι δεν το βλεπετε και ως ευκαιρια μιας δια βιου μαθησης του εκπαιδευτικου, η' επιμορφωσης πολυ χρησιμη σας διαβεβαιω γιατι η εκπαιδευση δεν ειναι στατικη , αλλαζουν τα πραγματα..πρεπει να ενημερωνομαστε..τωρα και τα σεμιναρια και τα μεταπτυχιακα εχουν λεφτα .Γιατι ειστε αδικοι , πολλοι δουλευουν και διεθεσαν αυτα τα χρηματα για ενα σεμιναριο η' μεταπτυχιακο. Σε ανταγωνιστικη κοινωνια ζουμε ετσι φτιαχνονται τα βιογραφικα..αλιμονο στον εκπαισευτικο που δεν επιμορφωνεται στις μαθησιακες η΄στην σχολικη ψυχολογια....
Ας αποφασισουν ομως να μοριοδοτησουν αναλογα τα προσοντα οπως γινεται στα ιδωτικα ...ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ
Aν λοιπόν θέλουμε ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και συνθήκες ελεύθερης αγοράς στην εκπαίδευση, ας υπάρξει και αξιολόγιση του εκπαιδευτικού μέσα στο σχολείο, όπως υπάρχει στην ιδιωτική εκπαίδευση και παντού στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο. Και να βλέπαμε τότε πόσοι είναι πραγματικά "καταρτισμένοι" και πόσοι μπορούν να ανταπεξέλθουν επαρκώς στις απαιτησεις του εργασιακού τους περιβάλλοντος.
Γιατί διαπιστώνω μεγάλη ροπή προς τα "ιδιωτικοικονομικά" κριτήρια όοσν αφορά το να πιάσουμε μια θεσούλα στο δημόσιο (όποιος έχει να πληρώσει μπαίνει), αλλά αφού την καβατζώσουμε απαιτούμε συνθήκες σοβιετίας, να μη μας κρίνει και να μη μας κουνάει κανένας. Όχι δυο μέτρα και δύο σταθμά όμως συνάδελφοι. Αφού λοιπόν υπάρχουν αμφιβολίες για το πως εποκτήθηκαν κάποια "προσόντα" και για την επάρκεια αυτών, ακόμα και από το ίδιο το Υπουργείο, δηλαδή από τον ίδιο τον "εργοδότη", ας αποδείξει ο καθένας την αξία του στην πράξη και ας αξιολογείται για αυτή. Η' μήπως κάποιους δεν τους συμφέρει κάτι τέτοιο, γιατί παρά τις δηλώσεις τους θα φανεί η γύμνια τους?
Αν λοιπόν δεχόμαστε καπιταλιστική λογική και προσέγγιση στην εκπαίδευση, θα την φτάσουμε μέχρι τέλους, όχι μέχρι εκεί που μας βολέυει. Κρίση, αξιολόγιση και απόλυση όσων δεν κρίνονται επαρκής. Όπως σε όλο τον "πολιτισμένο" καπιταλιστικό κόσμο.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2010, 11:45:49 am από Green »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #240 στις: Μαΐου 24, 2010, 12:02:09 pm »

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: Μαΐου 24, 2010, 12:08:09 pm »
Οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής όταν αξιολογούν και βρουν ότι κάτι δεν πάει καλά κάνουν διορθωτικές κινήσεις ώστε να βελτιώσουν τον αξιολογούμενο. Δεν τον "απολύουν" αλλά τον "επιμορφώνουν" και το κάνουν ευέλικτα, μέχρι να πετύχουν τον στόχο μας. Επιπλέον τα συμπεράσματα τους από μία περίπτωση που μπορεί να γνωρίζουν δεν τα γενικεύουν χαρακτηρίζοντας συλλήβδην.
Έτσι λειτουργεί η πλειονότητα (πιστεύω) στην ειδική, καλός ή κακός.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:45:35 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Μαΐου 24, 2010, 12:14:33 pm »
Οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής όταν αξιολογούν και βρουν ότι κάτι δεν πάει καλά κάνουν διορθωτικές κινήσεις ώστε να βελτιώσουν τον αξιολογούμενο. Δεν τον "απολύουν" αλλά τον "επιμορφώνουν" και το κάνουν ευέλικτα, μέχρι να πετύχουν τον στόχο μας. Επιπλέον τα συμπεράσματα τους από μία περίπτωση που μπορεί να γνωρίζουν δεν τα γενικεύουν χαρακτηρίζοντας συλλήβδην.
Έτσι λειτουργεί η πλειονότητα (πιστεύω) στην ειδική, καλός ή κακός.

Ποιές είναι οι διαδικασίες αξιολόγησης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής, γιατί και εγώ 4 χρόνια δουλεύω σε ειδικά σχολεία και δεν έχω δει κάτι τέτοιο? Αυτά πεστα σε κανένα που δεν ξέρει τα πράγματα από μέσα...
ΚΑΜΙΑ αξιολόγηση δεν υπάρχει σε ΚΑΜΙΑ βαθμίδα της εκπαιδευσης. Αλλά ειδικά η ειδική αγωγή έχει γίνει "μπάτε σκύλοι αλέστε", κάθε απελπισμένος άνεργος βρέθηκε χωρις κανένα ουσιαστικό κριτήριο να διδάσκει σε ειδικό σχολείο.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2010, 12:16:10 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Μαΐου 24, 2010, 12:16:31 pm »

εγώ μιλάω για μαθητές, μιλάω για συγκεκριμένη κουλτούρα που έχει η πλειονότητα των εκπαιδευτικών στην ε.α.

Αποσυνδεδεμένος pd

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Μαΐου 24, 2010, 12:20:08 pm »
η ΕΑ οντως δεν ειναι καθολου καλα οργανωμενη.. γι 'άυτο και μπαινουν και απο τα παραθυρα.. κι εγω μαζι σου Green για την αξιολογηση των ηδη προσληφθεντων. Ειδες ομως πως αγριευουν για την αυτοαξιολογηση της σχολικης μοναδας .. εμ  ... εχουν συνηθισει να καθονται και ξεβολευονται..
Τωρα στο θεμα μας.  διαβασα σημερα στα ΝΕΑ για τον ασεπ  εα και δεν ελεγε τιποτα για την Δ/θμια  γνωριζει κανεις τιποτα?

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Μαΐου 24, 2010, 12:25:21 pm »
Νομίζω ότι είναι σαφές ότι από χθες μιλάμε για διαδικασίες πρόσληψης και αξιολόγησης εκπαιδευτικών. Άλλη φορά συζηταμε για τις πρακτικές και τους χειρισμούς των μαθητών από τους καθηγητές τους. Μάλλον λάθος εικόνα πάντως έχεις για την παιδαγωγική επάρκεια των εκπαιδευτικών σε ειδική και γενική αωγή. Επειδή έχω δουλέψει και στα δύο, επέτρεψε μου να μπορώ να κάνω τις συγκρίσεις μου και να βγάζω τα συμπεράσματά μου. Γιατί στην γενική αγωγή ο μαθητής είναι σε θέση να μπορεί να σε ελέγξει και να σε αξιολογήσει ως εκπαιδευτικό, κάτι που συχνότατα δεν είναι σε θέση να κάνουν οι μαθητές στην ειδικής αγωγής.
Καλή σου μέρα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Μαΐου 24, 2010, 12:30:34 pm »
η ΕΑ οντως δεν ειναι καθολου καλα οργανωμενη.. γι 'άυτο και μπαινουν και απο τα παραθυρα.. κι εγω μαζι σου Green για την αξιολογηση των ηδη προσληφθεντων. Ειδες ομως πως αγριευουν για την αυτοαξιολογηση της σχολικης μοναδας .. εμ  ... εχουν συνηθισει να καθονται και ξεβολευονται..
Τωρα στο θεμα μας.  διαβασα σημερα στα ΝΕΑ για τον ασεπ  εα και δεν ελεγε τιποτα για την Δ/θμια  γνωριζει κανεις τιποτα?
Θα γίνει διαγωνισμός για περίπου 400 άτομα στην πρωτοβάθμια τον Νοέμβριο, γιατί εκεί υπάρχουν ανάγκες. Προφανώς δεν γίνεται για ειδικότητες της Δ'βαθμια γιατί κρίνουν ότι εκεί δεν υπάρχουν ανάγκες. Οπότε να υποθέσω ότι δεν θα κληθούν και αναπληρωτές και ωρομίσθιοι αφού δεν υπάρχουν ανάγκες? Αυτό που ξέρω από σύμβουλο του Υπουργείου είναι ότι μόνιμοι καθηγητές με σεμινάριο 400 ωρών (η ενδεχομένος και χωρις αυτό) θα αποσπαστούν σε ειδικά σχολεία για την κάλυψη των όποιων κενών εκεί.

Αποσυνδεδεμένος gogona

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Μαΐου 24, 2010, 12:35:35 pm »
Στην ειδική δεν υπάρχει καμία οργάνωση και το επίπεδο των συναδέλφων φοβάμαι να πω οτι είναι χαμηλό...και όχι μόνο αυτό αλλά με μεγάλη παρρησία μιλούν, αποφαίνονται και αυτοσχεδιάζουν και σε σχέση με το μάθημα και με την αξιολόγηση...βέβαια δεν είναι όλοι οι μαθητές της ειδικής άβουλα όντα που δε σε αξιολογούν...εγώ που δουελύω σε σχολείο με τυφλούς οι δυο προηγούμενες ωρομίσθιες παραιτήθηκαν κλαιγοντας καθώς 2 μαθητές (με τύφλωση) γ λυκείου τους είπαν κατα πρόσωπο οτι είναι ακατάλληλες, άσχετες και ανίδεες!!!!εκεί να δεις κλάμα και δράμα....η προσωπική μου εμπειρία είναι δραματική με άσχετη  συνάδελφο η οποία αξιολογεί επιβραβεύοντας και καλά την προσπάθεια (δικής της επινόησης πρακτικές) και κάνοντας συστάσεις στους υπολοίπους!!! εμείς με μεταπτυχιακό και οτι και να κάνω το σκέφτομαι δεκα φορές....τι αξιολόγηση μου λέτε...ξέφραγο αμπέλι ο χώρος...  

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Μαΐου 24, 2010, 01:33:06 pm »

εγώ μιλάω για μαθητές, μιλάω για συγκεκριμένη κουλτούρα που έχει η πλειονότητα των εκπαιδευτικών στην ε.α.
Kάτι λέγαμε για γενικεύσεις και το τι καταδεικνύουν...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2010, 01:36:25 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Μαΐου 24, 2010, 01:35:38 pm »

Kάτι λέγαμε για γενικεύσεις και το τι καταδεικνύουν...

Αποσυνδεδεμένος gmork

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Μαΐου 24, 2010, 01:38:15 pm »
Καλησπέρα.
Green ανέφερες πως στη ειδική θα μπουν με απόσπαση οι μόνιμοι με σεμινάριο. Αναρωτιέμαι ωστόσο πόσοι μόνιμοι μπήκαν στη διαδικασία να ξοδέψουν 2.000-3.000 ευρώ και επιπλέον να αφιερώσουν κάποιες ώρες, προκειμένου να κάνουν το σεμινάριο? Σίγουρα κάποιοι τό έκαναν για να βοηθήσουν τις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών της τάξης τους αλλά η πλειονότητα δεν ασχολήθηκε, διότι το ποσό είναι τσουχτερό. Τώρα, αν βάλουν μόνιμους χωρίς καμία εξειδίκευση αλλά χάριν οικονομίας ή εις το όνομα της υποχρεωτικής υπερωρίας που θα χρεωθούν αλοίμονό μας και αλοίμονο και στα παιδιά. Φαντάζομαι ότι στα ΤΕ το μάθημα θα έχει τη μορφή της ΠΔΣ και όχι της ειδικής παρέμβασης και στα ειδικά σχολεία φοβάμαι να σκεφτώ τι θα κάνουν οι μόνιμοι με σεμινάριο ή χωρίς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που εύχομαι να είναι η εξαίρεση. Συνάδελφος  βάζει σε παιδιά με ΝΥ ή αυτισμό να κάνουν χρονικές αντικαταστάσεις και να βρίσκουν το ηθικό δίδαγμα στους μύθους του Αισώπου :o, όταν αρκετά απο τα παδιά δεν έχουν κατακτήσει την πυρηνική γνώση. Green, αν οι πηγές σου είναι έγκυρες, διότι πολλά λέγονται, επαναλαμβάνω...ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!!!

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Μαΐου 24, 2010, 01:48:34 pm »
Ξεχνάς το πόσοι μόνιμοι "ανακάλυψαν" τα τελευταία χρόνια την ειδική αγωγή μόνο για το επίδομα των 150 ευρώ και πόσοι για να βρεθούν σε αυτή έκαναν τη "θυσία" του σεμιναρίου. Και ειδικά στις παρούσες συνθήκες, πόσο σωτήρια θα τους φαντάζουν αυτά τα επιπλέον 150 ευρώ... Σκοτωμός θα γίνει για το ποιός θα πρωτοπάει στα ειδικά και θα το δείτε.
Ήδη όμως γίνονταν αποσπάσεις μόνιμων από τη γενική αγωγή στην ειδική αγωγή χωρίς καμία προηγούμενη επαφή με αυτή. Σε σχολείο που ήμουν εγώ τη θέση μου κατέλαβε την επόμενη χρονιά καθηγητής τεχνικής ειδικότητας σε ΕΠΑΛ, ο οποίος αγνοούσε την ύπαρξη του ειδκού σχολείου και συνειδητοποίησε την ύπαρξη του όταν κλήθηκε στη γιορτή για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς. Την επόμενη χρονιά δούλευε εκεί, αν και ο νόμος απαιτούσε ή μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή ή σεμινάριο ή 10 τουλάχιστον μήνες προυπηρεσίας. (Στα πρώτα μάθηματα μου είπαν συνάδελφοι  ότι μοίραζε φωτοτυπίες από τα βιβλία του ΕΠΑΛ, ενώ δεν δεχόταν "υποδείξεις" για το πως να κάνει το μάθημά του. Ε, κάποια στιγμή κατάλαβε που βρισκόταν.)
Τίποτα από αυτά δεν ισχύουν στην περίπτωση των μονίμων. Η κάθε διεύθυνση αυτούς κοιτάει να εξυπηρετήσει, και μέσω προσωπικών γνωιμιών κάποιες φορές, και όχι τον αναπληρωτή που φέτος είναι και του χρόνου δεν είναι. Πόσο μάλλον τώρα που θα γίνεται όλο αυτό με τις ευλογίες του Υπουργείου. Ας το καταλάβουμε, είμαστε αναλώσιμα είδη...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2010, 01:59:14 pm από Green »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182736
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144