*

Αποστολέας Θέμα: Ποιοι διδάσκουν τα μαθήματα των ΠΕ02;;;  (Αναγνώστηκε 26979 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ποιοι διδάσκουν τα μαθήματα των ΠΕ02;;;
« Απάντηση #70 στις: Απριλίου 09, 2010, 02:34:42 pm »
Σωστος ο Κατσικας.Το ειπα και πριν,τα παραπονα, ολων μας,στο υπουργειο.Για μας δε,για το κοψιμο της μιας εκ των τριων ωρων μας και την μεταφορα της στα αρχαια,εχω πει επανειλημμενως οτι φταιει η Γιαννακου και φυσικα επουδενι οι συναδερφοι φιλολογοι και η "πλεονεξια "τους,δανειζομαι την λεξη...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:29:52 »

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Απριλίου 09, 2010, 04:25:13 pm »
σα να διαβλέπω πολεμικη Κατσικα και Μπαμπινιωτη; ; ; ή κανω λάθος; ; ;

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Απριλίου 10, 2010, 06:14:12 am »
Συνάδελφοι, να ξεκαθαρίσουμε κάτι, γιατί κάποιοι το έχουν παρεξηγήσει. Προσωπικά, όταν αποφάσισα να γράψω στο pde, δεν είχα σκοπό να μαλώσω με κανέναν συνάδελφο οποιασδήποτε βαθμίδας ή ειδικότητας. Και το ίδιο ισχύει μέχρι τώρα. Το γεγονός ότι σε κάποια θέματα μπορεί να διαφωνούμε είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό. Ο καθένας τοποθετείται εκφέροντας τα επιχειρήματά του χωρίς να προσβάλει και χωρίς να υποτιμά. Αυτό είναι το πρέπον. Εννοείται πως ΕΜΕΙΣ δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα. Απλά, έχουμε κάποιες θέσεις και ίσως νιώθουμε τη χαρά σε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε από σκουπίδια να ανταλλάσσουμε απόψεις σε εκπαιδευτικά θέματα που μας αφορούν όλους. Άλλωστε, γι'αυτό το λόγο δεν υπάρχει αυτό το forum;

Συνάδελφε Άλκηστη, ο έντονος τρόπος δείχνει μαχητικότητα, κάτι που με διακρίνει ως άνθρωπο. Μη σε ξενίζει. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα των ξενόγλωσσων συναδέλφων είναι η τρίτη χαμένη ώρα ή η διεύρυνση των ξένων γλωσσών (γερμανική, ιταλική κλπ.) στη δημόσια εκπαίδευση. Κακά τα ψέματα, όσοι εργαζόμαστε στην εκπαίδευση παρατηρούμε πως η αγγλική κυριαρχεί και η γερμανική έχει κερδίσει έδαφος σε σχέση με τις υπόλοιπες. Αλλά ας δεχτούμε πως είναι αυτή η τρίτη ώρα η πηγή του κακού. Ποιος είπε, λοιπόν, ότι δε θα σας στηρίζαμε ώστε να τη διεκδικήσετε; Αν όμως δεν τα καταφέρετε, τι γίνεται Άλκηστη; Τη χαμένη ώρα σας θα την πληρώσουν οι ΠΕ02; Και αυτό είναι δίκαιο; Δε νομίζω ότι ευθύνονται οι φιλόλογοι για την όποια εκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου και τις αποφάσεις του. Πάντως, αν θέλεις να σου μιλήσω προσωπικά, ποτέ δε θα ανεχόμουν να διδάξω πχ. γαλλικά (που δε θα είχα και το δικαίωμα), για να καλύψω κάποια χαμένη ώρα φιλολόγου. Η αντίθεσή μας σε αυτό το topic είναι το ότι οι ξενόγλωσσοι δεν έχουν την αρμοδιότητα να διδάξουν το μάθημα της ιστορίας. Και να φέρω ένα άλλο παράδειγμα: Γνωρίζω ότι συζητείται να αφαιρεθεί κάποια στιγμή το μάθημα της Κοινωνιολογίας από το σχολείο. Αυτό θα επέτρεπε στους συναδέλφους Κοινωνιολόγους να διδάξουν πχ. ιστορία γιατί θα έχαναν την ώρα τους; Και τι είναι τα φιλολογικά μαθήματα; Μπαλαντέρ για άλλους κλάδους να συμπληρώνουν ωράρια; Μπορεί να φταίει το υπουργείο. Δεν φταίνε όμως οι φιλόλογοι να δέχονται πλήγματα στο δικό τους έργο. Γι'αυτό επιμένω πως είναι στο χέρι σας να πιέσετε να αλλάξει η κατάσταση, το υπουργείο έχει βολευτεί. Η ουσία είναι να μη βολευτείτε κι εσείς, όπως σας κατηγορούν πολλοί συνάδελφοι...

Όντως στα χωράφια σας δεν έχω πρόθεση να μπω. Και κανείς δεν αμφισβητεί το έργο που προσφέρετε στην εκπαίδευση, όσον αφορά στο μάθημα της ξένης γλώσσας σας. Δεν τέθηκε κάτι τέτοιο, μην απολογείσαι. Η ένστασή μου (και άλλων συναδέλφων και γονέων) είναι η γνωστική επιβάρυνση των μαθητών, γιατί όσα παιδαγωγικά οφέλη κι αν έχει η διδασκαλία της ξένης γλώσσας ("σε επιπεδο συναισθηματικης εμπλοκης των μαθητων, αναπτυξης διαπολιτισμικης δεξιοτητας, αναπτυξης της αισθητικης διαστασης της γλωσσας, στρατηγικων οργανωσης της μαθησης, χρησιμοποιησης της ξενης γλωσσας ως οχημα για την παρουσιαση στοιχειων του πολιτισμου μας, ΕΜ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2010, 06:19:26 am από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Απριλίου 10, 2010, 02:00:09 pm »
ioanni ειπα εγω οτι ευθυνονται οι φιλολογοι για την 3η ωρα που χασαμε και μετακινηθηκε στα αρχαια;Ελληνικα δεν μιλαω βρε παιδια;Εχω"σημαιοστολισει"την Γιαννακου εδω μεσα σε απειρα μηνυματα.Λες ,δεν ευθυνονται οι φιλολογοι για την οποια πολιτικη του υπουργειου,γιατι εγω ειπα οτι ευθυνονται;;;Τι σημαινει "μπορει να φταιει το υπουργειο".Φταιει το υπουργειο,γιατι η ωρα αυτη που κοπηκε σημανε καταργηση οργανικων θεσεων,κατι που εσεις δεν ειστε υποχρεωμενοι βεβαια να γνωριζετε.Επισης, στο γυμνασιο,παρατηρειται ανοδος των ΙΤΑΛΙΚΩΝ σε σχεση με τις αλλες β γλωσσες,τα παιδια τεινουν να επιλεγουν γλωσσες που εκεινα θεωρουν πιο ευκολες.Να και κατι αλλο που σας διαφευγει.Τα γαλλικα,δεν μπορω να το ξαναπω,κουραστηκα, πανε πολυ καλα στο δημοτικο,στην δε Αθηνα,εξαιρετικα.Και παλι θα το πω,εγω προσωπικα και οοολοι οι συναδερφοι μου,γαλλικων,γερμανικων,βλεπουμε αυτα τα χρονια που δουλευουμε στο δημοτικο ωρομισθιοι,4 τον αριθμο,οτι τα παιδια δειχνουν ιδιαιτερο ενθουσιασμο απεναντι στην β γλωσσα.Θα μπορουσα να μιλησω κι εγω για γνωστικη επιβαρυνση των μαθητων με τα αρχαια και το συνολο των ωρων τους.Ποτε δεν θα υποστηριζα ομως την αποσυρση του μαθηματος γιατι τα οφελη,εστω κι αν προκειται για νεκρη γλωσσα,ειναι πολλαπλασια  σε σχεση με την επιβαρυνση.Θεωρω δε,οτι δεδομενης της σπειροειδους διαταξης της υλης,μπορειτε ωραιοτατα να διδαξετε και στο δημοτικο τα αντιστοιχα φιλολογικα,καθως δεν υπαρχει μεταπηδηση σε αλλο γνωστικο αντικειμενο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:29:52 »

Αποσυνδεδεμένος despoina25

• Συνδρομητής
  • Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Απριλίου 10, 2010, 02:23:46 pm »
  Πάντως κι εγώ, αν και φιλόλογος, συμφωνώ με την alceste ότι η τρίτη ώρα των αρχαίων δεν χρησιμεύει σε τίποτα. Αν ήθελαν οι φιλόλολοι του υπουργείου να ενισχύσουν τη γλωσσική ταυτότητα των νέων, νομίζω ότι θα ήταν προτιμότερο να προσθέσουν μία ώρα νέων ελληνικών.

Όσον αφορά τους καθηγητές των γαλλικών, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πλήγμα το έχουν δεχθεί από τότε που άρχισαν τα γαλλικά να θεωρούνται β' γλώσσα και τα αγγλικά α'. Π..χ όταν εγώ ήμουνα μαθήτρια πήγαινα σε γυμνάσιο όπου δε διδασκόμασταν αγγλικά, αλλά γαλλικά, καθώς ήταν στην επιλογή του εκάτοστε σχολείου το ποια θα είναι η α' ή η β' γλώσσα. Όταν ξαφνικά στην α' λυκείου μπήκαν τα αγγλικά ως α' γλώσσα και τα γαλλικά σχεδόν καταργήθηκαν (διατηρήθηκαν μόνο ως επιλογής στο σχολείο μας), θεωρώ πράγματι ότι φορτωθήκαμε τζάμπα ώρες. Και νομίζω ότι σήμερα το ενδιαφέρον των μαθητών για γλώσσες όπως τα γαλλικά, τα ιταλικά , τα γερμανικά κτλ είναι μεγαλύτεροσε σχέση με τα αγγλικά και αυτό γιατί αγγλικά σχεδόν όλοι τα διδάσκονται εκτός σχολείου. Αντίθετα, για β' γλώσσα δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα.

Εγώ συμφωνώ με το να έρχονται τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με δύο ξένες γλώσσες, αλλά να είναι της επιλογής τους. ΝΑ μην τους επιβάλλει κανένας διευθυντής και κανένα αναλυτικό πρόγραμμα ποιες γλώσσες θα επιλέξουν.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Απριλίου 10, 2010, 07:59:48 pm »
Άλκηστη, δεν διαβάζεις προσεκτικά αυτά που γράφω και παρανοείς. Έγραψα: "Τη χαμένη ώρα σας θα την πληρώσουν οι ΠΕ02; Και αυτό είναι δίκαιο; Δε νομίζω ότι ευθύνονται οι φιλόλογοι για την όποια εκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου και τις αποφάσεις του." Πού έγραψα ότι ανέφερες εσύ ότι εμείς ευθυνόμαστε για την τρίτη χαμένη σας ώρα; Έγραψα ότι εμείς την πληρώνουμε στο τέλος! Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Ελληνικά μιλάς, αλλά γαλλικά καταλαβαίνεις, λόγω σπουδών μάλλον. Και δεν είναι απαραίτητο ό,τι γράφω να σημαίνει ότι το έχεις πει! Δικές μου θέσεις είναι. Ανέφερες τα λάθη του υπουργείου. Από τη στιγμή λοιπόν που βεβαίως και συμφωνούμε ότι δεν ευθύνονται οι φιλόλογοι, γιατί να πληρώνουμε τη νύφη;;; Εκεί καταλήγει ο συλλογισμός μου, αυτή είναι η ουσία! Και επιμένω, ΔΕΝ ξέρω αν η απόφαση του υπουργείου να μειώσει την τρίτη ώρα ξένης γλώσσας είναι λάθος, ώστε να ενισχύσει τα αρχαία ελληνικά. Και δεν το γράφω γιατί είμαι ΠΕ02. Αλλά αν φτάνεις στο σημείο να θεωρείς (που δε διαφωνώ απόλυτα) πως η ξένη μπορεί να βοηθήσει και την εκμάθηση της μητρικής γλώσσας, ανάλογα βέβαια με τη διδακτική μέθοδο που εφαρμόζει ο διδάσκοντας, τότε η
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2010, 08:52:41 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Απριλίου 10, 2010, 10:44:57 pm »
Ioanni,γραφεις νομιζω οτι"δεν ευθυνονται οι φιλολογοι για την οποια εκπαιδευτικη πολιτικη"και σου απαντησα οτι εγω δεν ειπα οτι φταινε,το αντιθετο μαλιστα και δεν καταλαβαινω την προταση''την χαμενη ωρα σας θα την πληρωσουν οι ΠΕ02;"οταν ΗΔΗ εχω αναφερει ουκ ολιγες φορες,ΟΤΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ.Οπως λοιπον, και δικαιως, εσεις διεκδικειτε την ιστορια,κι εγω ΜΑΖΙ σας,ετσι κι εμεις θελουμε την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΩΡΑ.Τι δικαιο και αδικο μου λες εσυ τωρα;Ελληνικα μιλω μια χαρα,ειμαι περιτριγυρισμενη απο φιλολογους,εχω διδαχθει αρχαια και λατινικα στο πανεπιστημιο,αλλα και σε σχολη.Αυτα περι γαλλικων σπουδων..Πλακα ειχε!Οι ξενογλωσσοι,δεν ειναι τιποτα ασχετοι που ξερουν μια ξενη γλωσσα,γραμματικη,συντακτικο,λεξεις, περαν τουτου ουδεν, ουτε τιποτα Ελληνες της Αμερικης που ερχονται στην Ελλαδα μετα απο χρονια,εχοντας ξεχασει τα ελληνικα.Νεκρη γλωσσα ειναι η γλωσσα που δεν μιλιεται,δεν βγαινεις νομιζω εξω και συνεννοησαι αμιγως στα αρχαια.Αυτο ειπα.Επισης με ενοχλει  το γεγονος οτι στα δικα σας χωραφια-αναφερομαι σε σενα βεβαια-δεν πρεπει να μπαινουμε και ασε να γνωριζουμε καλυτερα οπως λες,την ιδια στιγμη που εσυ εκφραζεις αποψη για το σημειο στο οποιο φτανω να θεωρω βοηθητικη την ξενη γλωσσα πανω στην μητρικη και στην ανακαλυψη απο μερους των μαθητων πολιτισμικων στοιχειων με οχημα την ξενη γλωσσα,γιατι εγω μιλησα και επ αυτου.Δεν διαφωνεις απολυτα, διαφωνεις βεβαια,αυτη ειναι και η εννοια της χρησης του '"απολυτα"αλλα μπαινεις στην διαδικασια της συγκρισης,ξεχνωντας βασικες συνιστωσες της οποιασδηποτε ξενης γλωσσας ,περαν των αρχαιων η ελληνικων, οπως η πολιτισμικη της διασταση.Και ναι, η ξενη γλωσσα,η γλωσσα -στοχος   ειναι μεσον ανακαλυψης εκ μερους των μαθητων στοιχειων του πολιτισμου μας και ενδυναμωσης της εθνικης μας ταυτοτητας αλλα και της διαπολιτισμικης συνειδησης. Επισης λες οτι ΔΕΝ ξερεις αν η αποφαση μειωσης εκ μερους του υπουργειου ειναι λαθος,χωρις να γνωριζεις οτι τα βιβλια μας ειναι γραμμενα για 3ωρη διδασκαλια και οχι για 2ωρη.Ρωτα οπου θελεις γι αυτο.Καταλαβαινεις λοιπον τι προβλημα δημιουργει στην διδασκαλια,ασε να γνωριζουμε κι εμεις καλυτερα.Δεν νομιζω οτι χρησιμοποιουμε την ξενη γλωσσα στην "εκμαθηση" της ελληνικης,αυτο δεν λες;Εγω δεν ειπα κατι τετοιο!!Οτι βοηθα στην εκμαθηση.Ειπα ΕΜ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2010, 10:58:57 pm από alceste »

Αποσυνδεδεμένος despoina25

• Συνδρομητής
  • Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Απριλίου 11, 2010, 10:42:35 am »
.Α!και κατι αλλο που δεν ειναι γνωστο,απαντω στην Δεσποινα,στο λυκειο,η β γλωσσα ΔΕΝ ειναι μαθημα επιλογης,με πρωτη ξενη γλωσσα τα αγγλικα.Οι μαθητες μπορουν να επιλεξουν να διδαχθουν αναμεσα στα αγγλικα-γαλλικα-γερμανικα.Καταστρατηγουνται οι εγκυκλιοι στο λυκειο και οι οδηγιες τους

Αυτό ομολογώ πως δεν το ήξερα!

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Απριλίου 12, 2010, 05:15:10 am »
Άλκηστη, ξεκινώ από το ότι κι εγώ (όπως έγραψα και στην προηγούμενη απάντησή μου) χαίρομαι να συνδιαλέγομαι με συναδέλφους εκπαιδευτικούς που θέτουν ουσιαστικά και συγκεκριμένα επιχειρήματα, δείχνοντας τη μόρφωσή τους, κάτι που φαίνεται στις απαντήσεις σου. Η διαφωνία μας είναι θεμιτή, έτσι προάγεται ο διάλογος. Αν συμφωνούσαμε σε όλα, δε θα είχαμε γράψει τόσες απαντήσεις.
Η ερώτησή μου "τη χαμένη ώρα θα την πληρώσουν οι ΠΕ02;" δε σήμαινε (στο έγραψα και πριν) ότι υποστήριξες εσύ πως ευθύνονται οι φιλόλογοι, αλλά σου έθετα το πρόβλημα εκ του αποτελέσματος, δηλαδή αυτό που συμβαίνει τώρα είναι η διδασκαλία της ιστορίας κι όχι άλλου μαθήματος (πχ. κοινωνιολογίας) από τους ξενόγλωσσους. Δηλαδή παρόλο που δε φταίμε, εμείς την πληρώνουμε. Και δεν αναφέρομαι στην ώρα που δόθηκε στα αρχαία, αλλά η όλη συζήτησή μας γίνεται για το μάθημα της ιστορίας. Δέχομαι το γεγονός ότι η αφαίρεση της μιας διδακτικής ώρας δημιούργησε ποικίλα προβλήματα στο διδακτικό σας έργο. Καλό θα ήταν να είχαμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα έτσι δομημένο που να μπορούσαν όλοι οι εκπαιδευτικοί να διευκολύνονταν στο έργο τους. Η δική μου η ένσταση είναι (και πράγματι, το "απόλυτα" το χρησιμοποίησα συνειδητά) ότι χωρίς να αμφισβητώ την πολιτιστική και διαπολιτισμική διάσταση της ξένης γλώσσας, σε σύγκρισή όμως με την αρχαία ελληνική γλώσσα (και εδώ μόνο σου έγραψα ότι αποτελεί χωράφι μας) η ξένη γλώσσα δεν μπορεί να θεωρηθεί καλύτερο μέσο πολιτιστικής σύνδεσης με την αρχαιότητα. Τα αρχαία ελληνικά αποτελούν την πηγή, τον άμεσο φορέα πολιτιστικών στοιχείων, για τα ελληνικά πάντα δεδομένα. Χαίρομαι που έκανες σαφές και κατανοητό αυτό που εννοούσες για την εμβάθυνση, ώστε να μη συγχέεται με βοηθητική χρήση της ξένης γλώσσας στην εκμάθηση της μητρικής. Και αυτό είχα κατά νου, γι'αυτό σου έγραψα περί κατάλληλης διδακτικής μεθόδου, εννοώντας τη συγκριτική (εύστοχο το παράδειγμά σου για τις συνημμένες και απόλυτες μετοχές). Και ξαναγράφω, για να γίνει σαφές: η ανακαλυπτική μάθηση καθώς και μορφές διδασκαλίας όπως η ευρετική μπορούν κάλλιστα να αξιοποιηθούν σε όλα τα μαθήματα (και στην ξένη γλώσσα). Όσο για τα αρχαία ελληνικά ως νεκρή γλώσσα, ασχέτως αν δε μιλάμε ακριβώς όπως οι πρόγονοί μας, πρέπει να αναφέρουμε πως η νέα ελληνική μπορεί να έχει υποστεί δομικές αλλαγές έναντι της αρχαίας, η εξέλιξη όμως αυτή ήταν πολύ αργή και στα 4 συστήματα της γλώσσας, κυρίως στο μορφολογικό, ώστε να μιλάμε για συνέχεια. Τέτοια συνέχεια μάλιστα, που δεν υπήρξε στις σημερινές νεολατινικές γλώσσες, στις οποίες η μεγάλη απομάκρυνση από τη λατινική έδωσε τη μορφή νέων γλωσσών. Έτσι, η λατινική είναι νεκρή γλώσσα. Για την περίπτωση όμως της αρχαίας μας ελληνικής δεν ισχύει ακριβώς το ίδιο, θεωρώντας πως ο όρος "μη ομιλούμενη" είναι προτιμότερος.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 12, 2010, 05:25:19 am από Ioannis! »

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Απριλίου 13, 2010, 01:21:34 am »
Οντως,δεν υποστηριξα οτι η λειτουργια της ξενης γλωσσας και ο πρωταρχικος σκοπος της ειναι η συνδεση με την αρχαιοτητα,αλλα μπορει να διευκολυνει την κατανοηση φαινομενων στα νεα ελληνικα- π.χ γραμματικων,διαλεγω κατι απλο,-η την καλυτερη εντυπωση και αφομιωση τους με δεδομενο οτι υπαρχουν κοινα στοιχεια που συνδεουν ολες τις γλωσσες και στα γαλλικα λεγονται'"les universaux de la langue'"Η προαγωγη της πολιτισμικης και διαπολιτισμικης διαστασης της γλωσσας ειναι βασικος στοχος του μαθηματος μας και απαραιτητη η συνδεση με την μητρικη,οπως αναφερεται στα ΑΠΣ μας και των δυο βαθμιδων.Και μιας και αναφερθηκες στην μορφολογια και στο μορφολογικο συστημα των νεων ελληνικων,εχει ιδιαιτερο ενδιαφερον οτι υπαρχει ειδικο κεφαλαιο στην θεωρητικη γλωσσολογια μας και μορφολογια,περι της εισαγωγης γαλλικων λεξεων στα νεα ελληνικα και την"συμπεριφορα"αυτων,αυτο που λεμε εμεις " analyse de l operation de grecisation des emprunts francais"(δεν εχω τονους και υποστιξη,συγνωμη).Νεκρη γλωσσα,βεβαια,αυτο ειπα,ειναι η μη ομιλουμενη σε αντιδιαστολη με τις "ζωντανες γλωσσες".Ελπιζω και ευχομαι να σας επιστραφει η ιστορια,σε μας η 3η ωρα γιατι ετσι οπως πανε αυτοι,σε λιγο θα μας βαζουν να διδασκουμε γυμναστικη, και ο,τι φανει του λωλοστεφανη,θα παμε πισω στις αρχες του 20 αιωνα..

Αποσυνδεδεμένος iLLuSioN

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Απριλίου 15, 2010, 09:01:10 pm »
Διαβάζω με ενδιαφέρον και κατάπληξη τα όσα διαδραματίζονται στο λατρεμένο χώρο της εκπαίδευσης...Δυστυχώς τώρα "ξύπνησα"...Είμα Θεατρολόγος και είναι αδιανόητο όλοι οι συνάδελφοι μου, θεατρολόγοι,να διδάσκουμε ως ωρομίσθιοι στα δημοτικά και να μην ενημερωνόμαστε ΠΟΤΕ για την ύπαρξη ζήτησης για το μάθημα επιλογής στην Α' Λυκείου.Απορώ με τον εαυτό μου γιατί έδωσα ΑΣΕΠ και πέτυχα σε μια ύλη βασισμένη στην δομή του βιβλίου της Α λυκείου ενώ δεν ενημερωνόμαστε ποτέ ως κλάδος για την ανάθεση του μαθήματος. Με πνίγει το δίκιο μου και δεν ξέρω που να το βρω...

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Απριλίου 15, 2010, 09:07:37 pm »
Διαβάζω με ενδιαφέρον και κατάπληξη τα όσα διαδραματίζονται στο λατρεμένο χώρο της εκπαίδευσης...Δυστυχώς τώρα "ξύπνησα"...Είμα Θεατρολόγος και είναι αδιανόητο όλοι οι συνάδελφοι μου, θεατρολόγοι,να διδάσκουμε ως ωρομίσθιοι στα δημοτικά και να μην ενημερωνόμαστε ΠΟΤΕ για την ύπαρξη ζήτησης για το μάθημα επιλογής στην Α' Λυκείου.Απορώ με τον εαυτό μου γιατί έδωσα ΑΣΕΠ και πέτυχα σε μια ύλη βασισμένη στην δομή του βιβλίου της Α λυκείου ενώ δεν ενημερωνόμαστε ποτέ ως κλάδος για την ανάθεση του μαθήματος. Με πνίγει το δίκιο μου και δεν ξέρω που να το βρω...

δεν προκειται να το βρεις  :-X..... απλά συνηθιζεις το πνιξιμο  :(

Αποσυνδεδεμένος iLLuSioN

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Απριλίου 15, 2010, 09:16:33 pm »
Διάβασα σε κάποια άλλη ανάρτηση ότι " 2. Είναι σκόπιμο να μην προσλαμβάνεται αναπληρωτής ή ωρομίσθιος εκπαιδευτικός, όταν υπάρχουν στο σχολείο ή σε σχολεία του ίδιου ΠΥΣΔΕ μόνιμοι εκπαιδευτικοί που μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές διδακτικές ανάγκες σε μαθήματα πρώτης (Α΄) και δεύτερης (

Αποσυνδεδεμένος nikgre

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Απριλίου 15, 2010, 09:28:24 pm »
Έχεις απόλυτο δίκιο και όπως λέει η aeee, πρέπει να συνηθίσεις το πνίξιμο! Με το νέο νομοσχέδιο δεν υπάρχουν και μαλλιά, για να πιαστούν οι πνιγμένοι... :'( :'( :'(
ΠΕ 02

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144