0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
το θρήσκευμα είναι κάτι που ενώνει τους ανθρώπους..είτε το δηλώνεις είτε όχι
Αρίσταρχε, συγνώμη που θα το πω, αλλά γενικά βλέπω ότι είσαι πολύ φανατισμένος με το θέμα της θρησκέιας. Δικό σου δικάιωμα ΦΥΣΙΚΑ και είναι να πιστεύεις και να σιακυρήττεις την πίστη σου. Όμως, αν και φαίνεσαι να προσπαθείς να κάνεις διάλογο, στην πραγματικότητα στρέφεσαι εναντίον όλων όσωμ τολ΄μησουν να εκφράσουν μία Σύνταγμα, μην ξεχνάμε ότι εκέι διακηρήττεται η αρχή της ανεξιθρησκέιας και το δικάιωμα του καθενός να πιστεύει σε όποια θρησ΄κέια ή δόγμα θέλει. Στη χώρα μας πλειοψηφία είναι οι Χ.Ο., αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επιβληθούν και στους υπόλοιπους. Άρα, δεν σημαίνει ότι τα θρησκευτικά, που όπως γίνονται ΣΗΜΕΡΑ (το τονίζω αυτό) είναο ομολογιακό μάθημα, θα πρέπει να τα διδάσκοντα όλοι.
Εγώ δεν ντρέπομαι να το δηλώσω. Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος στην ταυτότητα και στην πράξη κάνω ότι μπορώ για να το αποδείξω ( Πράμα δύσκολο πρέπει να το παραδεκτώ)
Παράθεση από: Αρίσταρχος στις Μαρτίου 26, 2009, 01:14:07 pmΕγώ δεν ντρέπομαι να το δηλώσω. Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος στην ταυτότητα και στην πράξη κάνω ότι μπορώ για να το αποδείξω ( Πράμα δύσκολο πρέπει να το παραδεκτώ)αρισταρχε στην ταυτοτητα μπορει να εισαι χριστιανος ορθοδοξος στην πραξη ομως δε με πειθεις, τουλαχιστον απ'ο,τι βλεπω στο φορουμ. ο χριστιανισμος προσπαθει να "επιβαλει" τις αποψεις του με πειθω κ με αγαπη κ δεν αντιμετωπιζει με εριστικοτητα τους συναδελφους του. παρατηρω ενα μενος κ μια ειρωνεια. ο καλος χριστιανος δεν ειρωνευεται κ ουτε μιλαει τοσο απολυτα. λες οτι εχεις επιχειρηματα αλλα δε βλεπω ουτε ενα. κ οσο για αυτο το "πιστευε κ μη ερευνα" μας το ειχε πει ο θεολογος μας στο λυκειο κ ειναι ενα πραγμα που μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση για αυτο κ το θυμαμαι μετα απο τοσα χρονια
Παράθεση από: maryvas στις Μαρτίου 26, 2009, 03:00:25 pmΠαράθεση από: Αρίσταρχος στις Μαρτίου 26, 2009, 01:14:07 pmΕγώ δεν ντρέπομαι να το δηλώσω. Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος στην ταυτότητα και στην πράξη κάνω ότι μπορώ για να το αποδείξω ( Πράμα δύσκολο πρέπει να το παραδεκτώ)αρισταρχε στην ταυτοτητα μπορει να εισαι χριστιανος ορθοδοξος στην πραξη ομως δε με πειθεις, τουλαχιστον απ'ο,τι βλεπω στο φορουμ. ο χριστιανισμος προσπαθει να "επιβαλει" τις αποψεις του με πειθω κ με αγαπη κ δεν αντιμετωπιζει με εριστικοτητα τους συναδελφους του. παρατηρω ενα μενος κ μια ειρωνεια. ο καλος χριστιανος δεν ειρωνευεται κ ουτε μιλαει τοσο απολυτα. λες οτι εχεις επιχειρηματα αλλα δε βλεπω ουτε ενα. κ οσο για αυτο το "πιστευε κ μη ερευνα" μας το ειχε πει ο θεολογος μας στο λυκειο κ ειναι ενα πραγμα που μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση για αυτο κ το θυμαμαι μετα απο τοσα χρονιαΘα συμφωνήσω κι εγώ με τη Maryvas..Να πώ όμως ότι κι εγώ είμαι αντίθετη στην κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία, όσοι είναι διαφορετικού θρησκεύματος μπορούν απλά να μην το παρακολουθούν..
Επειδή δεν γνωρίζω τί γίνεται στα σχολεία άλλων χωρών, το μάθημα των θρησκευτικών πώς γίνεται εκεί? Άν γίνεται..