*

Αποστολέας Θέμα: Ως πότε θα ανεχόμαστε την Ωρομισθία - Κοροϊδία;;  (Αναγνώστηκε 28122 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vasg

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ17-07
    • Προφίλ
Απ: Ως πότε θα ανεχόμαστε την Ωρομισθία - Κοροϊδία;;
« Απάντηση #70 στις: Μαΐου 24, 2009, 05:16:48 pm »
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.

Πράττωντας λύνονται τα προβλήματα.
Και η λύση υπάρχει.

Δείτε τα συνημένα αρχεία εδώ.
http://www.seep.gr/files/cat_view/902--.html
Μετά από κάθε καθυστέρηση, οι έκτακτοι του ΤΕΙ Πάτρας πηγαίνουν στην επιθεώρηση εργασίας κάνουν την καταγγελία και τα λεφτά μπαίνουν!!!

Άντε λοιπόν!!
Learning by doing...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:14:43 »

Αποσυνδεδεμένος asimos_alex

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Μαΐου 24, 2009, 09:30:58 pm »
μακάρι το μόνο μας πρόβλημα να ήταν οι καθυστερήσεις.. όντως θα λυνόταν εύκολα.
Πάντως σίγουρα, πράττωντας λύνονται τα προβλήματα:  ;)

http://oromisthioi.blogspot.com/
http://www.gopetition.com/online/27331.html
http://www.facebook.com/group.php?gid=71634619208

Αποσυνδεδεμένος sko

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Μαΐου 25, 2009, 03:11:39 pm »
Έτσι παιδιά.Ήδη το πρόβλημα μας ακούγεται παντού γιατί δεν αφορά μόνο εμάς αλλά όλη τη κοινωνία.

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Μαΐου 25, 2009, 03:21:03 pm »
παιδια,η λυση ειναι μια,καταργηση της ωρομισθιας.αυτο πρεπει να ειναι το βασικο μας αιτημα.εχετε δει πουθενα σε ευρωπαικο κρατος ωρομισθιους?στην ελλαδα ολο πατεντες ειμαστε

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:14:43 »

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Μαΐου 26, 2009, 05:23:55 pm »
ο υπουργος μας και προισταμενος μας μάς ειπε δημοσιως οτι εχει ευθυνες το ελληνικο κρατος (που εκπροσωπειται απο την εκαστοτε κυβερνηση). αρα μας υπεδειξε το δρομο της αγωγης κατα του δημοσιου.

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Μαΐου 28, 2009, 02:47:07 pm »
ΑΘΗΝΑ: 12πμ Πλατεία Συντάγματος
-------------------------------------------------
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 10 πμ άγαλμα

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Ιουνίου 14, 2009, 02:26:57 pm »
Ελάτε όλοι στις ανοιχτές συνελεύσεις των ωρομισθίων να αλλάξουμε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΝΗ,  ΣΗΜΕΡΑ θα μπούνε οι βάσεις για τη νέα χρονιά και τις πρώτες μας νίκες:

ΑΘΗΝΑ: 18:30, γραφεία της δοε, πλατεία συντάγματος. ξενοφώντος 15 Α

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 18:30, Ερμού 23 με

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιουνίου 14, 2009, 04:26:35 pm »
Συνάδελφε,συγχώρεσέ με για την επιμονή μου,αλλά επειδή σε έχω ρωτήσει ξανά και δεν πήρα απάντηση.....
Κάπου στέλνεις τους χαιρετισμούς σου σε όλους όσοι αγωνίζονται και για εμάς.
Θα ήθελα να ξέρω αν αγωνίζονται και για εμένα-και πολλούς άλλους σαν και εμένα-που είμαστε ωρομίσθιοι συγκεντρώνοντας μόρια από απανωτές συμμετοχές στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και απειλούμαστε από όλους τους ¨συναδέλφους¨που μπαίνουν από το παράθυρο.
Αν μπορείς διευκρίνισέ μου:αγωνίζονται μόνο για αυτούς που εργάζονται ως ωρομίσθιοι κάθε χρονιά και όχι για όσους εργάζονται μία χρονιά ενώ την επόμενη δεν εργάζονται;
Γιατί τότε αγωνίζονται και για εμένα που φέτος δουλεύω,ενώ το επόμενο έτος- που μάλλον θα έχω χάσει την ωρομισθία από κάποιον ¨συνάδελφο¨ και δεν θα δουλεύω-δυστυχώς θα χάσω τα οφέλη από τον πολύτιμο αγώνα τους....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιουνίου 15, 2009, 12:59:10 am »
Σε Ανατολική Αττική δεν έχουμε πληρωθεί τον Φεβρουάριο.
Asimos_alex ,επειδή θα ήμουν και εγώ πρόθυμος να συμμετέχω στις συνελεύσεις των ωρομισθίων, μπορείς να μου πεις με τί καρδιά να το κάνω αυτό όταν η ΠΕΑΕ αρνείται να υπερασπιστεί χιλιάδες ωρομισθίους που απειλούνται από τους ΟΑΕΔίτες και αντί αυτού προβάλλει ως διεκδίκηση το γενικό αίτημα του ενιαίου πίνακα και της κατάργησης της ωρομισθίας, κάτι που κανείς δε διαφωνεί ότι πρέπει να γίνει,αλλά τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε άμεσο πρόβλημα;Αξίζουν κάποιοι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ-πιθανά μέλη σας να αφήνονται ανυπεράσπιστοι χιλιάδες νέοι που μόλις αφιέρωσαν χρόνο και χρήμα σε ένα ακόμα διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;
Συγχώρεσε με αν σε εντάσσω στις ενώσεις των ωρομισθίων,χωρίς να ξέρω αν ανήκεις σε αυτές,αλλά θα ήθελα πραγματικά μια απάντηση σε περίπτωση που έχει συζητηθεί αυτό το θέμα στις συνελεύσεις.

(παρέθεσα και την προηγούμενη άποψή σου από άλλο τόπικ την οποία είχα αφήσει αναπάντητη)

συνάδερφε/ισα rublev, δεν είχα απαντήσει στο παραπάνω ποστ σου γιατί δεν είχα μπορέσει να αποκρυπτογραφήσω τα γραφόμενά σου. Το τελευταίο σου ποστ με μπέρδεψε ακόμη περισσότερο!

Παρόλαυτά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή κι ελπίζω να σε καλύψω με αυτά που θα επαναλάβω:

είμαι μέλος της "Πρωτοβουλίας ωρομισθίων εκπαιδευτικών" (συνέλευση θεσσαλονίκης) η οποία μαζί με το "συντονιστικό ωρομισθίων" (συνέλευση Αθήνας) είναι συναθροίσεις δεκάδων ωρομισθίων ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων, αβθμιας και βθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι πήραμε την απόφαση πως "φτάνει, ως εδώ με τη σιωπή στο απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρίας και υποτίμησης των προσωπικοτήτων, των πτυχίων μας, αλλά και του εκπαιδευτικού συστήματος" που λέγεται ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ.

Έχουν γίνει 4 μέχρι τώρα συνελεύσεις, κάποιες κινητοποιήσεις, ένα πανελλαδικό ψήφισμα και άλλα κείμενα οπυ θα κατατεθούν μέσα στην εβδομάδα στο υπεπθ, παρεμβάσεις και πιέσεις προς δοε και ολμε.
Τα λεγόμενά μας είναι πολύ απλά: "ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ" και άμεση βελτίωση των συνθηκών στο υπάρχον καθεστώς

Αυτά που λες για τον οαεδ (δίκαια ή άδικα, ο καθένας το κρίνει διαφορετικά) είναι άτοπα, καθώς δεν έχουν να κάνουν με τη φύση της ύπαρξης των συνελεύσεών μας και με την ουσία του αγώνα μας. Επίσης, πληροφοριακά, παρόλο που δεν έχει άμεση σχέση με τον αγώνα μας αν θα μετράται ή όχι η προϋπηρεσία κάποιου το θέμα συζητήθηκε αλλά δεν καταλήξαμε σε κάποια κοινή άποψη για αυτό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ και είναι πολύ διάφανος και ξεκάθαρος:

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ κι ως τότε να είμαστε ο κακός δαίμονας για αυτούς που υποτιμούν τη δύναμή μας και η φωνή έκφραση όλων μας:
του απλήρωτου συναδέρφου, του παραληροφορημένου συναδέρφου που του επιβάλλεται να ασκεί εξωδιδακτικά καθήκοντα και να μην αμείβεται για αυτά παράνομα, του συναδέλφου που διεκδικεί οδοιπορικά γιατί κάνει 300 χλμ τη μέρα και τελικά εξαγοράζει την προϋπηρεσία του, αφού οι βενζίνες του είναι όσα τα έσοδά του, της εγκυμονούσας ή ασθενούς συναδέρφου που δεν παίρνει πλήρη άδεια, του συναδέρφου γαλλικών - γερμανικών που είναι 10 μήνες απλήρωτος, του συναδέρφου που του απαγορεύεται να εργαστεί σε φροντιστήριο ενώ παίρνει 300 ευρώ το μήνα

ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ που πλέον έχουμε φωνή κι από του χρόνου θα αλλάξουμε πολλά με τις δυναμικές κινητοποιήσεις που θα έρθουν.,,

Επίσης, πληροφοριακά η σημερινή συνέλευση της Θεσσαλονίκης είχε 100 ανθρώπους! Σε μια άδεια πόλη, μια μέρα πριν απολυθούμε

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12ΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 15, 2009, 01:06:41 am από asimos_alex »

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιουνίου 15, 2009, 01:24:54 am »
Συγνώμη που σε παίδεψα και ευχαριστώ για την απάντησή σου,αν και:
Από ό,τι μπόρεσα να αποκρυπτογραφήσω εγώ από τα λεγόμενά σου,κατάλαβα ότι  ¨οι συνάδελφοι που αγωνίζονται για ΟΛΟΥΣ εμάς¨,δυστυχώς δεν αγωνίζονται και για εμένα και για άλλους σαν και εμένα,που η εργασία μας τίθεται εν αμφιβόλω για το επόμενο έτος από ¨συναδέλφους¨που απέκτησαν προυπηρεσία με αμφισβητήσιμους τρόπους(βλ.δηλώσεις πρώην υφυπουργών στη

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Ιουνίου 15, 2009, 10:16:54 am »
Και πού ξέρεις; Όταν θα έχετε να προτείνετε και μία εφικτή και όχι αόριστη λύση για το πρόβλημα των διορισμών,ίσως το μήνυμά σας να ξεπεράσει τους 1000 αποδέκτες ανάμεσα στους χιλιάδες ωρομίσθιους.

Συμφωνώ με  rublev για άλλη μια φορά .
Όλοι οι ωρομίσθιοι έχουν σαν στόχο ( και πολύ καλά κάνουν ) τον διορισμό .
Το κλείσιμο των παραθύρων θα έπρεπε να ενδιαφέρει όλους όσους δεν έχουν μέσον.
Υ.Γ. ως πότε θα ανέχεστε τα παράθυρα ?
ψηφίστε στο
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=10822.255

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Ιουνίου 15, 2009, 11:26:34 am »
rublev δεν εκπροσωπω κανεναν αλλον παρα μονο τον εαυτο μου. επειδη νομιζω οτι καταλαβα τι ρωτας και επισης οτι εισαι και λιγο μπερδεμενος με ολες τις ομαδες αγωνιζομενων εκπαιδευτικων θα θελα να μοιραστω μαζι σου ο,τι νομιζω πως εχω καταλαβει και εγω.

1ον: υπαρχουν οι εξης οργανωμενες ομαδες:

πεα(πανελληνια ενωση αναπληρωτων),

πεαε(πανελληνια ενωση αδιοριστων εκπαιδευτικων),

συντονιστικο ωρομισθιων(αθηνας),

πρωτοβουλια ωρομισθιων θεσσαλονικης
(τα 2 τελευταια εχουν κοινη γραμμη , δημιουργηθηκαν συγχρονως για δρασεις και πρωτοβουλιες παραλληλα στις 2 πολεις που μπορουν να συγκεντρωθουν οι περισσοτεροι εκπαιδευτικοι)

επισης υπαρχει και η ομαδα των οαεδιτων που ανεκαθεν μου ηταν αδυνατο να συγκρατησω το μακαρονι τιτλο τους και για λογους κακιστης επιλογης ακρωνυμιου και για λογους συναισθηματικους, κυριως εξαιτιας της αθλιας ηγεσιας τους και της μονολιθικης πελατειακης και οχι μονο νοοτροπιας τους.

2ον ακου τωρα πως προσωπικα μεταφραζω την καθε ομαδα:

πεα= κοιτω την παρτη μου, ητοι οσοι ειναι και θα ξαναειναι ή για να ξαναειναι αναπληρωτες, κανω τα παντα κατα του ασεπ και των ποσοστων αρκει να ειμαι εγω και μονο εγω αυτος που θα ξαναεχω δουλεια. αλλα επειδη τωρα τελευταια ειναι στην αγορα και καμια 20.000 χιλιαδες ωρομισθιοι, κανω κουτοπονηρα πως μονο εγω τους εκπροσωπω και αυτους, οχι τιποτα αλλο αλλα για να κρατω τα κοροιδα σε καταστολη. αλλωστε τους βλεπεις πουθενα στο ακρωνυμιο μου;  ;)

πεαε και τα 2 συντονιστικα δρουν παραλληλα, πηγαινουμε στις συνελευσεις τους και ερχονται στις δικες μας, δειχνει να υπαρχει θεληση και διαθεση και απο τις 2 πλευρες για κοινο αγωνα ολων των εκπαιδευτικων ειτε ανεργων, ειτε ωρομισθιων. και χρησιμοποιω α πληθυντικο προσωπο γιατι συμμετεχω και εγω στο συντονιστικο της αθηνας οσο μου το επιτρεπουν οι υποχρεωσεις μου (γιατι θα ξερεις οτι δεν ζω απο την ωρομισθια, ουτε την ανεργια, ξερεις οτι πρεπει να κανω δουλειες αλλες, γιατι μου απαγορευται να ασκησω την καθηγητικη μου ιδιοτητα οπουδηποτε αλλου περαν της μισης και απληρωτης ωρομισθιας...)

για μενα στοχος ειναι να ενωθουμε ολοι με ελαστικες σχεσεις εργασιας, ητοι ανεργιας σε δημοσιο και ιδιωτικο τομεα, απο την καθαριστρια μεχρι τον πανεπιστημιακο. πρεπει να καταλαβουμε πως δεν καιγεται μονο το δικο μας σπιτι αλλα ολοκληρος ο τοπος! μην κανεις διακρισεις αναμεσα σε ανεργο ή ενεργο εργασιακα πολιτη γιατι οσοι δουλευουμε με ελαστικες σχεσεις εργασιας γινομαστε με μαθηματικη ακριβεια ανεργοι, ανασφαλιστοι, απληρωτοι, εξαθλιωμενοι, απεγνωσμενοι, πνιγμενοι και παλι απο την αρχη.

ελπιζω να σε βοηθησα.  :)

Αποσυνδεδεμένος πε04.04

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Ιουνίου 15, 2009, 11:34:15 am »

Αποσυνδεδεμένος bobo1

• Πλήρες μέλος
  • "La fille de l' artiste avec un bateau"
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Ιουνίου 15, 2009, 05:07:00 pm »

Αυτά που λες για τον οαεδ (δίκαια ή άδικα, ο καθένας το κρίνει διαφορετικά) είναι άτοπα, καθώς δεν έχουν να κάνουν με τη φύση της ύπαρξης των συνελεύσεών μας και με την ουσία του αγώνα μας. Επίσης, πληροφοριακά, παρόλο που δεν έχει άμεση σχέση με τον αγώνα μας αν θα μετράται ή όχι η προϋπηρεσία κάποιου το θέμα συζητήθηκε αλλά δεν καταλήξαμε σε κάποια κοινή άποψη για αυτό.

υγ: αν θες την προσωπική μου άποψη: Ναι είναι σημαντικό το ζήτητημα του ότι οι πίνακες αναπληρωτών συγκεκριμένων ειδικοτήτων θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό και πολλοί συνάδερφοι δεν θα είναι ξαφνικά ούτε ωρομίσθιοι, αλλά:
α) δεν βρίσκω άδικο το ότι θα μετρήσει η προϋπηρεσία κατά το ήμισυ σε συναδέρφους που δίδασκαν σε περίοδο που τα απολυτήρια του οαεδ ήταν ισότιμα με αυτά του υπεπθ

Τωρα αποκρυπτογραφηθηκε η σιγη ιχθυος που τηρουσατε στην αναγνωριση των ΟΑΕΔιτων!
Oταν λεω εγω... αφηνετε τους γαμους και πατε στα πουρναρια....
Αφου εκει σας λενε να πατε οι αιρετοι σας...εμενα θα ακουσετε??!

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 15, 2009, 05:11:34 pm από bobo1 »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182566
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144