*

Αποστολέας Θέμα: Υπάρχει λύση??  (Αναγνώστηκε 13629 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Υπάρχει λύση??
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 15, 2009, 08:25:17 pm »
Κάποια στιγμή οι γονείς πρέπει να σφίξουν τα λουριά. Δεν είναι δυνατό το 15χρονο να παίρνει αποφάσεις. Η δουλειά του γονιού είναι να του το μάθει εκχωρώντας του αρμοδιότητες σταδιακά και όχι αφήνοντάς το λάσκα. (Καλά με το βούρδουλα θα τα ζω τα παιδιά μου μου φαίνεται)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:52:04 »

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 15, 2009, 08:33:31 pm »
Ο μικρός μια χαρά τις είχε οργανώσει τις απουσίες του, γιατί θεωρούσε ότι με τους βαθμούς του ενέπιπτε στο όριο των 164 και όχι στις 114. Την πάτησε όχι με την 3ημερη αποβολή, αλλά με την μείωση της διαγωγής, γιατί το 164 προϋποθέτει 15+ βαθμό και διαγωγή κοσμιωτάτη.  :-\

ΥΓ. Η μεταγραφή σε ιδιωτικό πώς θα αποτελούσε λύση; Θα του έσβηναν τις απουσίες, κάτι που θα είμασταν περισσότερο διστακτικοί να το κάνουμε στα δημόσια λύκεια;

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 15, 2009, 08:45:01 pm »
Μ α είναι δυνατό στην πρώτη Λυκείου να κάθεται και να κάνει τέτοιους υπολογισμούς.  Τέτοια πράγματα τα κάναμε στην τρίτη για να οργανώσουμε το διάβασμά μας. Ρε παιδιά εσείς πόσο συχνά λείπατε; Έχουμε χάσει λίγο τη μπάλα ή μου φαίνεται;
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ..επειδή όλοι είμαστε θύματα, αλλά και θύτες...
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 15, 2009, 08:47:08 pm »
Συνάδελφοι διαφωνώ. Δεν καλούμαστε να ελέγξουμε το πόσο θα πιουν αλλά το αν θα πιουν. Το αλκοόλ είναι δηλητήριο από την πρώτη γουλιά για τους ανήλικους. Υπάρχουν πολλά άρθρα στο διαδίκτυο και δεν θα επεκταθώ σ' αυτό. Έχεις δίκιο πως υπερβάλω, αλλά δεν θα έπρεπε να αλλάξουμε το δεδομένο, στις εκδρομές τα παιδιά να είναι άρρωστα από το αλκοόλ και πολλά από αυτά καταλήγουν στο νοσοκομείο; Αν ήταν με τους γονείς τους θα κατέληγαν εκεί τα περισσότερα; Μήπως και εμείς σαν καθηγητές πρέπει επιτέλους να αναλάβουμε ευθύνες; Μήπως είναι παράνομο να δίνεις αλκοόλ σε ανήλικους; Έχει σημασία αν ο γονέας του επέτρεψε να πάει εκδρομή; Στο χαρτί που υπογράφει του επέτρεψε να αγοράσει και αλκοόλ; Η βιντεοσκόπηση θα μπορούσε να καλυφθεί από τον "φίλο-θύμα" αν αυτό προβληματίζει τους γονείς. Αν ήμουν η μητέρα του παιδιού θα τους φόρτωνα με την ευθύνη αυτή και θα πίεζα να βρουν αυτοί την λύση για το παιδί μου. Έχεις δίκιο πως οι επιπλέον απουσίες καλύπτονται με πρακτικό στο τέλος του χρόνου, αλλά νομίζω πως πρέπει να έχει και διαγωγή κοσμιοτάτη, για να γίνει αυτό. (δεν είμαι σίγουρος, δεν γνωρίζω καλά την νομοθεσία).
ΑΣΕΠομαζέματα.. αδικοσκορπίσματα...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:52:04 »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 15, 2009, 08:53:08 pm »
Δεν καλούμαστε να ελέγξουμε το πόσο θα πιουν αλλά το αν θα πιουν.

Συμφωνώ απόλυτα. Δεν είναι ότι τα παιδιά κρυφά έβαλαν αλκοόλ στο ξενοδοχείο τους, αλλά ότι πήγαν συνοδεία καθηγητών σε χώρο που το πουλούσε. Ε, για όνομα πια. Ας κάνουν αποχές και καταλήψεις μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Άλλο πράγμα ο αγώνας για τη βελτίωση της παιδείας και άλλο η κακομαθημενιά.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 15, 2009, 09:28:24 pm »
Συνάδελφοι διαφωνώ. Δεν καλούμαστε να ελέγξουμε το πόσο θα πιουν αλλά το αν θα πιουν.
Συμφωνώ ως προς το αλκοόλ και λάθος όταν πηγαίνουν τα παιδιά σε μαγαζιά όπου σίγουρα θα καταναλώσουν αλκοόλ...Αν όμως ληφθούν μέτρα ως προς αυτό,πώς μπορεί να είναι σίγουρος ο εκπαιδευτικός ότι τα παιδιά δε θα οργανώσουν τα γνωστά σε όλους "παρτάκια" τη νύχτα;Δε νομίζω ότι η συνοδεία καθιστά τον εκπαιδευτικό ολονύχτιο φύλακα!Σαφώς και έχει ευθύνες αλλά ως ένα σημείο!
Αν ήταν με τους γονείς τους θα κατέληγαν εκεί τα περισσότερα;
Φυσικά και όχι..γιατί το γονέα θα τον υπακούσουν ενώ τον εκπαιδευτικό θα τον "γράψουν"!
Έχει σημασία αν ο γονέας του επέτρεψε να πάει εκδρομή;
Φυσικά και έχει σημασία!Οι γονείς υπογράφοντας εμμέσως αναγνωρίζουν τους κινδύνους που έχουν οι εκδρομές με διανυκτέρευση και πολύ περισσότερο ξέρουν αν τα παιδιά τους είναι επιρρεπή σε "κινδύνους"
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 15, 2009, 09:30:04 pm »
Μ α είναι δυνατό στην πρώτη Λυκείου να κάθεται και να κάνει τέτοιους υπολογισμούς.  Τέτοια πράγματα τα κάναμε στην τρίτη για να οργανώσουμε το διάβασμά μας. Ρε παιδιά εσείς πόσο συχνά λείπατε; Έχουμε χάσει λίγο τη μπάλα ή μου φαίνεται;

Τη χάσαμε, τη χάσαμε, και σαν γονιοί και σαν εκπαιδευτικοί.

Και νομίζω πως ξέρω το γιατί. Εχουμε χάσει τη μπάλα (και τα αυγά και τα καλάθια μαζί) επειδή νοιαζόμαστε πρώτα για τη δική μας ευκολία (σαν γονείς και σαν εκπαιδευτικοί) και μετά κοιτάζουμε (αν το κάνουμε ποτέ) το συμφέρον του παιδιού.

Αποσυνδεδεμένος elen11

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 15, 2009, 09:36:58 pm »
                     Ο νεαρός έχει ελαφρύ αλλεργικό άσθμα και γι’ αυτό έχει αρκετές απουσίες. Μεγάλη ανοησία της φίλης μου που δεν είχε το νου της να μετράει τις απουσίες και να τις δικαιολογεί από την αρχή. Είναι αλήθεια ότι όταν το παιδί τα πάει καλά στο σχολείο και ακούς επαίνους απ τους καθηγητές δε δίνεις και πολύ σημασία. Δε συζητάμε τι τύψεις έχει τώρα…
               Έχω κι εγώ γιο σε κοντινή ηλικία με της φίλης μου και αμέσως μετά το συμβάν έψαξα τρομοκρατημένη τη γραπτή ενημέρωση απουσιών που μου είχανε στείλει από το σχολείο. Η πρώτη μου σκέψη, μάλλον η δεύτερη, ήταν να πάρω το κινητό του γιού μου και να μην τον αφήσω ποτέ να πλησιάσει υπολογιστή. Η τρίτη να μην τον αφήσω ποτέ να πάρει μέρος σε εκδρομή για να μην εμπλακεί σε κάτι άσχημο. Εννοείται ότι τίποτα απ όλα αυτά δε θα γίνουν, αλλά τόσο πολύ ταράχτηκα, λες και είχε κάνει ή είχε πάθει αυτός κάτι κακό και συνειδητοποίησα ότι πάντα πρέπει να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές όσο εμπιστοσύνη κι αν έχουμε στα παιδιά μας.
                 Υποτίθεται σα γονείς ότι δε βασιζόμαστε στην επιτήρηση των συνοδών καθηγητών σε μια εκδρομή, αλλά στην υπευθυνότητα του δικού μας παιδιού. Προφανώς κι η φίλη μου έτσι πίστευε, ότι το παιδί είναι λογικό και υπεύθυνο. Ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με 15χρονα παιδιά.
                                 Σχετικά με το ιδιωτικό σχολείο ούτε κι εγώ το κατάλαβα. Απ΄ό,τι μου είπε, της τηλεφώνησε ο διευθυντής του σχολείου και της είπε εμπιστευτικά ότι οι μόνες επιλογές που έχει είναι η μετεγγραφή του παιδιού μέχρι 31 Μαρτίου σε άλλο δημόσιο σχολείο, μόνο και εφ’ όσον έχει γνωστό τον διευθυντή του ή σε ιδιωτικό. Επειδή τα απέκλισε και τα δύο ούτε κι εγώ το έψαξα παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 15, 2009, 09:46:43 pm »
Η λύση δεν είναι να κλείσουμε τα παιδιά στο σπίτι, να μην πηγαίνουν εκδρομές κ.τ.λ. Το μυστικό είναι απλό: μία σχέση αγάπης & εμπιστοσύνης γονέα - παιδιού και ο συνεχής διάλογος και όχι το κήρυγμα..Πρέπει να συζητάμε τα πάντα πρίν συμβούν και όχι αφού συμβούν..Αλλά ποιός έχει το χρόνο & τη διάθεση να ασχολείται σε καθημερινή βάση με τα προβλήματα & τις ανησυχίες των παιδιών? Ειδικά τώρα με την κρίση, οι μόνες έννοιες είναι πώς θα τα βγάλει πέρα οικονομικά ο κόσμος.. :(
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 15, 2009, 09:51:03 pm »
Πιστεύω ότι τα τελευταία μηνύματα δεν αφορούν το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά το γενικότερο πρόβλημα..!Παρ'όλα αυτά πρέπει να κινητοποιηθούν κάπως και οι γονείς.Κινδυνεύει να εκλείψει  η έννοια του "κηδεμόνα" από τα σχολεία..Το βλέπω και από τους μαθητές μου.Οι γονείς δεν ενημερώνονται πλέον για την επίδοση των παιδιών τους...δεν πηγαίνουν ούτε κάν να παραλάβουν τους βαθμούς οι οποίοι εννοείται φτάνουν στους γονείς παραποιημένοι!Τα δεδομένα δυστυχώς έχουν αλλάξει όπως και τα παιδιά..
ΠΕ02

professor

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 15, 2009, 09:57:28 pm »
διαβαζοντας ολα αυτα σκεφτομαι να ανοιξω θεμα σχετικα με την σχολικη παραβατικοτητα

να δουμε συνολικα ποσες παραβασεις του ποινικου κωδικα διαπραττονται καθημερινα στο σχολειο
και ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
αναφερω συνοπτικα

εξυβριση
βλασφημια
φθορα δημοσιας περιουσιας
χρησ ευλεκτων υλων ,πυροτεχνηματων κλπ
παρανομη βιντεοσκοπηση

και για να ευθυμησουμε παρτε καιδυο  μηδενιστικα βιντεο:

http://www.grapheine.com/bombaytv/index.php?module=see&lang=uk&code=8fbb5f4ff234b11ee9bf2583f5241b0b

http://www.grapheine.com/bombaytv/index.php?module=see&lang=uk&code=b81b92ea35f7a8bccc6d5922c95afb3f

Αποσυνδεδεμένος w1red

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ..επειδή όλοι είμαστε θύματα, αλλά και θύτες...
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 15, 2009, 09:58:17 pm »
Και όμως η συνοδεία προβλέπει το να είναι ο εκπαιδευτικός "ολονύκτιος φύλακας" με βάρδιες κανονικά. Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν ξεκαθαρίζουν στα μαγαζιά τα οποία επισκέπτονται, πως δεν πρέπει να σερβίρουν αλκοόλ στα παιδιά. Γιατί όταν βλέπουν τα παιδιά με μπουκάλια στα χέρια ή με μπουκάλια στο τραπέζι δεν τα στέλνουν σπίτι τους. Ο γονέας υπογράφει και αναγνωρίζει τους κινδύνους, αλλά δεν είναι δυνατόν να αναγνωρίζει και την αναισθησία από μέρους των εκπαιδευτικών. Συμβαίνει κάτι το τραγικό-παράνομο στα παιδιά και ο εκπαιδευτικός δεν θα επέμβει; Με ποια ακριβώς λογική; Για ποιο λόγο βρίσκεται εκεί; Μόνο για να κάνει τον νοσηλευτή και να τους διακομίζει στο νοσοκομείο όταν πλέον θα είναι αργά; Το αλκοόλ συνήθως χαλάει την εκδρομή για πολλά παιδιά και δεν την φτιάχνει. Ναι και εγώ πολλά χρόνια πριν όταν ήμουν εκδρομή έπινα, σχεδόν όλες τις ημέρες και νύκτες σε κατάσταση μέθης, όμως ευτυχώς για εμένα ήμουν αρκετά πριν το όριο. Ναι πίναμε και στο δωμάτιο μας κρυφά. Εκεί δεν μπορεί να επέμβει ο εκπαιδευτικός. Αλλά δεν θα έπρεπε να επέμβει εκεί που μπορεί; Είναι λογική αυτή, επειδή δεν μπορούμε να επεμβαίνουμε πάντα, να μην επεμβαίνουμε καθόλου;;; Δεν ήταν λίγοι οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες μου, που τα πέρασαν χάλια επειδή ξεπέρασαν το όριο. Μερικές βραδιές ήταν περισσότεροι από τους μισούς. Δεν θα είχα πρόβλημα αν μας ξεκαθάριζαν από την αρχή πως "αν πιάσουμε μερικούς πιωμένους, θα τους γυρίσουμε πίσω". Πιστεύω πως θα τα περνούσα εξίσου καλά, ίσως και καλύτερα. Πιστεύω πως πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να περάσουμε τα σωστά μηνύματα. Επιμένω πως πρέπει να βάλετε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και να γλυτώσουν το παιδί.
ΑΣΕΠομαζέματα.. αδικοσκορπίσματα...

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 15, 2009, 10:09:20 pm »
Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν ξεκαθαρίζουν στα μαγαζιά τα οποία επισκέπτονται, πως δεν πρέπει να σερβίρουν αλκοόλ στα παιδιά. καθόλου;;;
Μήπως τα μαγαζιά είνα υποχρεωμένα σύμφωνα με το νόμο να μη σερβίρουν αλκοόλ;Μήπως παρανομούν κατα κόρον;Γιατί σίγουρα δε θα διακινήσουν τόσα αναψυκτικά όσα ποτά!
Ναι και εγώ πολλά χρόνια πριν όταν ήμουν εκδρομή έπινα, σχεδόν όλες τις ημέρες και νύκτες σε κατάσταση μέθης, όμως ευτυχώς για εμένα ήμουν αρκετά πριν το όριο. Ναι πίναμε και στο δωμάτιο μας κρυφά. Εκεί δεν μπορεί να επέμβει ο εκπαιδευτικός. Αλλά δεν θα έπρεπε να επέμβει εκεί που μπορεί; Είναι λογική αυτή, επειδή δεν μπορούμε να επεμβαίνουμε πάντα, να μην επεμβαίνουμε καθόλου;;;
Φυσικά και δε μίλησα για αυτήν την περίπτωση πλήρους απάθειας!Ανέφερα ότι εννοείται πως θα επέμβει αλλά δε μπορέι να είναι παντού και πάντα...Δεν απαλλάσσω τους εκπαιδευτικούς από τις ευθύνες αλλά σίγουρα υπάρχουν και κάποια όρια!Και σίγουρα σε τέτοιες περιπτώσεις οι ευθύνες μοιράζονται τόσο σε γονείς και μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς ανάλογα με την περίπτωση πάντα!
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος rania81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 15, 2009, 10:17:24 pm »
Παράθεση από: rania81
Με το να επαναλάβει το παιδί την τάξη νομίζετε πως πραγματικά θα κάνει το παιδί να συνειδητοποιήσει την έκταση και τις πλευρές της παρανομίας τους;

Έχεις δίκιο, πιστεύω πως υπάρχουν καλύτεροι τρόποι. Θα μπορούσαμε να πάρουμε έναν χάρακα, μια βιντεοκάμερα να τους κατεβάσουμε τα παντελόνια και να κάνουμε τα ίδια και χειρότερα, να τα δείξουμε σε όλο το σχολείο και μετά να τα ανεβάσουμε στο διαδίκτυο. Επειδή υπάρχει όμως περίπτωση πάλι να μην το καταλάβουν, να κάνουμε το ίδιο με τα αδέλφια τους, τις φίλες τους, τους γονείς τους. Πιστεύω πως έτσι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης θα μπορούσαμε να βάλουμε τον καθένα σε ένα αυτοκίνητο να κάνει βόλτες μεθυσμένο, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή ο ένας να σκοτώσει τον άλλο. Πίστεψε με πολλοί ανήλικοι στον κόσμο σκοτώνουν και σκοτώνονται από το αλκοόλ, οι περισσότεροι επειδή οδηγούσαν μεθυσμένοι. (Εγώ γνώριζα τέτοια άτομα και είναι τόσο συχνό το φαινόμενο που πιστεύω πως το ίδιο και εσείς) Όσον αφορά τους καθηγητές ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί  αποσιώπησαν το γεγονός. Εγώ αν ήμουν η μητέρα του παιδιού και έβλεπα καθηγητές να ποτίζουν το παιδί μου, θα τα έριχνα όλα σ' αυτούς και τα γεγονότα που επακολούθησαν στο αλκοόλ,(εκτός από το διαδίκτυο) θα τους κατηγορούσα για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και άλλα τέτοια ωραία που θα μου υποδείκνυε ο δικηγόρος μου. Αλλά τους άφησαν με 3ήμερη μόνο, επειδή μάλλον γνώριζαν πως είχαν λερωμένη την φωλιά τους. Αν η φίλη σου θέλει να "γλυτώσει" τον γιο της, ας πάει σε κάποιον αιμοσταγή δικηγόρο. Ίσως έτσι μπορέσει να σώσει και άλλους μαθητές στο μέλλον, τιμωρώντας παραδειγματικά τους συγκεκριμένους καθηγητές.

Δεν είχα κάτι τέτοιο κατά νου αλλά αν αυτό κατάλαβες πάω πάσο γιατί προφανώς έχω πρόβλημα έκφρασης.Αυτό που ήθελα να τονίσω ήταν οι ευθύνες των γονιών και των εκπαιδευτικών για τη συμπεριφορά των παιδιών.Εκτός από τους τρόπους διαπαιδαγώγησης που περιγράφεις τόσο γλαφυρά θα μπορούσα να σκεφτώ άλλους πιο αποτελεσματικούς.
ΠΕ 60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144