0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν καλούμαστε να ελέγξουμε το πόσο θα πιουν αλλά το αν θα πιουν.
Συνάδελφοι διαφωνώ. Δεν καλούμαστε να ελέγξουμε το πόσο θα πιουν αλλά το αν θα πιουν.
Αν ήταν με τους γονείς τους θα κατέληγαν εκεί τα περισσότερα;
Έχει σημασία αν ο γονέας του επέτρεψε να πάει εκδρομή;
Μ α είναι δυνατό στην πρώτη Λυκείου να κάθεται και να κάνει τέτοιους υπολογισμούς. Τέτοια πράγματα τα κάναμε στην τρίτη για να οργανώσουμε το διάβασμά μας. Ρε παιδιά εσείς πόσο συχνά λείπατε; Έχουμε χάσει λίγο τη μπάλα ή μου φαίνεται;
Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν ξεκαθαρίζουν στα μαγαζιά τα οποία επισκέπτονται, πως δεν πρέπει να σερβίρουν αλκοόλ στα παιδιά. καθόλου;;;
Ναι και εγώ πολλά χρόνια πριν όταν ήμουν εκδρομή έπινα, σχεδόν όλες τις ημέρες και νύκτες σε κατάσταση μέθης, όμως ευτυχώς για εμένα ήμουν αρκετά πριν το όριο. Ναι πίναμε και στο δωμάτιο μας κρυφά. Εκεί δεν μπορεί να επέμβει ο εκπαιδευτικός. Αλλά δεν θα έπρεπε να επέμβει εκεί που μπορεί; Είναι λογική αυτή, επειδή δεν μπορούμε να επεμβαίνουμε πάντα, να μην επεμβαίνουμε καθόλου;;;
Παράθεση από: rania81Με το να επαναλάβει το παιδί την τάξη νομίζετε πως πραγματικά θα κάνει το παιδί να συνειδητοποιήσει την έκταση και τις πλευρές της παρανομίας τους;Έχεις δίκιο, πιστεύω πως υπάρχουν καλύτεροι τρόποι. Θα μπορούσαμε να πάρουμε έναν χάρακα, μια βιντεοκάμερα να τους κατεβάσουμε τα παντελόνια και να κάνουμε τα ίδια και χειρότερα, να τα δείξουμε σε όλο το σχολείο και μετά να τα ανεβάσουμε στο διαδίκτυο. Επειδή υπάρχει όμως περίπτωση πάλι να μην το καταλάβουν, να κάνουμε το ίδιο με τα αδέλφια τους, τις φίλες τους, τους γονείς τους. Πιστεύω πως έτσι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης θα μπορούσαμε να βάλουμε τον καθένα σε ένα αυτοκίνητο να κάνει βόλτες μεθυσμένο, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή ο ένας να σκοτώσει τον άλλο. Πίστεψε με πολλοί ανήλικοι στον κόσμο σκοτώνουν και σκοτώνονται από το αλκοόλ, οι περισσότεροι επειδή οδηγούσαν μεθυσμένοι. (Εγώ γνώριζα τέτοια άτομα και είναι τόσο συχνό το φαινόμενο που πιστεύω πως το ίδιο και εσείς) Όσον αφορά τους καθηγητές ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αποσιώπησαν το γεγονός. Εγώ αν ήμουν η μητέρα του παιδιού και έβλεπα καθηγητές να ποτίζουν το παιδί μου, θα τα έριχνα όλα σ' αυτούς και τα γεγονότα που επακολούθησαν στο αλκοόλ,(εκτός από το διαδίκτυο) θα τους κατηγορούσα για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και άλλα τέτοια ωραία που θα μου υποδείκνυε ο δικηγόρος μου. Αλλά τους άφησαν με 3ήμερη μόνο, επειδή μάλλον γνώριζαν πως είχαν λερωμένη την φωλιά τους. Αν η φίλη σου θέλει να "γλυτώσει" τον γιο της, ας πάει σε κάποιον αιμοσταγή δικηγόρο. Ίσως έτσι μπορέσει να σώσει και άλλους μαθητές στο μέλλον, τιμωρώντας παραδειγματικά τους συγκεκριμένους καθηγητές.
Με το να επαναλάβει το παιδί την τάξη νομίζετε πως πραγματικά θα κάνει το παιδί να συνειδητοποιήσει την έκταση και τις πλευρές της παρανομίας τους;