0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γιατι πολύ απλά ως εκπαιδευτικος έχει μεγαλύτερη αξία να έχεις παιδαγωγική κατάρτιση.Πολύ απλά
Ο ρόλος σου μέσα στην τάξη ξεκινάει από την οργάνωση του μαθήματος, του τρόπου διδασκαλίας που θα πρέπει να εφαρμόσεις κατά περίπτωση μαθητή και στο σύνολο, του τρόπου αξιολόγησης που θα ακολουθήσεις, του τρόπου βαθμολόγησης που πρέπει να εφαρμόσεις καθώς και τόσες άλλες τεχνικές που χρειάζεσαι να μάθεις για να μπορέσεις να ανταποκριθείς σε αυτή την ζωντανή κοινότητα που λέγεται τάξη. Δεν καλείσαι μόνο να κατέχεις άπταιστα την επίστημη σου και να την μεταδώσεις. Ο ρόλος του δασκάλου/καθηγητή δεν περιορίζεται στην μετάδοση της γνώσης αλλά είναι διαδραστικός σε σχέση με το μαθητές του, μαθητηκοκεντρικός, ομαδοσυνεργατικός. Πρεπεί να ξέρει κάθε φορά πως θα πράξει γιάτι, η τάξη των μαθητών είναι κάτι ζωντανό.Ουτε εγώ έχω έχω παιδαγγωγική επάρκεια αλλά πίστεψε με, νίωθω ότι την χρειάζομαι πραγματικά. Διαφορετικά θα συμπεριφερθεί μέσα στην αυτός που έχει παιδαγωγική κατάρτιση, εκτός και αν είναι τόσο αδιάφορος και δεν θελήσει να την χρησιμοποιήσει.
Παράθεση από: vasilis1 στις Φεβρουαρίου 13, 2007, 12:29:35 amΓιατι πολύ απλά ως εκπαιδευτικος έχει μεγαλύτερη αξία να έχεις παιδαγωγική κατάρτιση.Πολύ απλάΠρέπει να έχεις παιδαγωγική κατάρτιση μάλλον για να το λες αυτό.Παιδαγωγικό ρόλο έχει μόνο ο δάσκαλος στο δημοτικό και όχι ο καθηγητής στο γυμνάσιο/λύκειο.Ο καθηγητής στο γυμνάσιο/λύκειο ρόλο έχει να διδάξει μία επιστήμη ή τεχνολογία στα παιδιάκαι όχι να διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους.Πως μπορεί να το κάνει αυτό ένας μαθηματικός πχ που βλέπει τα παιδιά 2 ώρες την εβδομάδα?Ο δάσκαλος όμως που έχει τα παιδιά 6 ώρες την ημέρα για όλο τον χρόνο έχει πράγματι παιδαγωγικό ρόλο.
Παράθεση από: Kotsios στις Φεβρουαρίου 13, 2007, 12:54:35 amΠαράθεση από: vasilis1 στις Φεβρουαρίου 13, 2007, 12:29:35 amΓιατι πολύ απλά ως εκπαιδευτικος έχει μεγαλύτερη αξία να έχεις παιδαγωγική κατάρτιση.Πολύ απλάΠρέπει να έχεις παιδαγωγική κατάρτιση μάλλον για να το λες αυτό.Παιδαγωγικό ρόλο έχει μόνο ο δάσκαλος στο δημοτικό και όχι ο καθηγητής στο γυμνάσιο/λύκειο.Ο καθηγητής στο γυμνάσιο/λύκειο ρόλο έχει να διδάξει μία επιστήμη ή τεχνολογία στα παιδιάκαι όχι να διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους.Πως μπορεί να το κάνει αυτό ένας μαθηματικός πχ που βλέπει τα παιδιά 2 ώρες την εβδομάδα?Ο δάσκαλος όμως που έχει τα παιδιά 6 ώρες την ημέρα για όλο τον χρόνο έχει πράγματι παιδαγωγικό ρόλο.Προφανώς (προφανέστατα) αγνοείς την έννοια της παιδαγωγικής (τόσο στο επίπεδο της αγωγής του παιδιού όσο και στον τρόπο μετάδοσης των γνώσεων)Και ναι έχω παιδαγωγικό πτυχίο και βλέπω την δυσκολία που έxουν οι συνάδελφοι χωρις.Καλύτερα να κοιτάξεις να βρεις τρόπο να αποκτήσεις το παιδαγωγικό παρά να το απαξιείς
Παράθεση από: vasilis1 στις Φεβρουαρίου 13, 2007, 07:09:32 pmΠαράθεση από: Kotsios στις Φεβρουαρίου 13, 2007, 12:54:35 amΠαράθεση από: vasilis1 στις Φεβρουαρίου 13, 2007, 12:29:35 amΓιατι πολύ απλά ως εκπαιδευτικος έχει μεγαλύτερη αξία να έχεις παιδαγωγική κατάρτιση.Πολύ απλάΠρέπει να έχεις παιδαγωγική κατάρτιση μάλλον για να το λες αυτό.Παιδαγωγικό ρόλο έχει μόνο ο δάσκαλος στο δημοτικό και όχι ο καθηγητής στο γυμνάσιο/λύκειο.Ο καθηγητής στο γυμνάσιο/λύκειο ρόλο έχει να διδάξει μία επιστήμη ή τεχνολογία στα παιδιάκαι όχι να διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους.Πως μπορεί να το κάνει αυτό ένας μαθηματικός πχ που βλέπει τα παιδιά 2 ώρες την εβδομάδα?Ο δάσκαλος όμως που έχει τα παιδιά 6 ώρες την ημέρα για όλο τον χρόνο έχει πράγματι παιδαγωγικό ρόλο.Προφανώς (προφανέστατα) αγνοείς την έννοια της παιδαγωγικής (τόσο στο επίπεδο της αγωγής του παιδιού όσο και στον τρόπο μετάδοσης των γνώσεων)Και ναι έχω παιδαγωγικό πτυχίο και βλέπω την δυσκολία που έxουν οι συνάδελφοι χωρις.Καλύτερα να κοιτάξεις να βρεις τρόπο να αποκτήσεις το παιδαγωγικό παρά να το απαξιείςΔεν πιστεύω ότι το χρειάζομαι γιατί έχω κάνει δύο μαθήματα ειδικής διδακτικής για την ειδικότητα μου (Πληροφορική θετικών επιστημών),και έχω διαβάσει και αρκετά από μόνος μου.Δεν χρειάζεται να πάω σε καμία ασπαιτέ να πάω για να μάθω πως να διδάξω την πληροφορική αφού αυτό το καλύπτει ήδη το πτυχίο μου,αντίθετα φαντάζομαι με το δικό σου.Δύο μαθήματα είναι αρκετά φαντάζομαι σε κάθε σχολή για να μπορέσει να διδάξει κάποιος το αντικείμενο μίας επιστήμης.Να μπουν σε όλες τις σχολές αυτά(και στα τεί),και να καταργηθεί με την μία το άχρηστο πτυχίο σας,το οποίο υπάρχει απλά για να δίνει πλεονέκτημα στους διορισμούς σε μερικούς βησματίες από τους τεχνολόγους.