0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τα σημεία στίξης συνοδεύουν και τον κυριολεκτικό και το μεταφορικό λόγο. Άρα σημασία έχει τι έγραψε.18 μονάδες για όλους, από τις επόμενες 37 οι 30 δίνονται πολύ εύκολα και οι 6-7 χάνονται πολύ εύκολα. Στην έκθεση η βαθμολογία θα είναι συγκρατημένη. Το κλειδί εδώ είναι η σύνδεση των (αρκετών) εφοδίων με τα κείμενα η χρήση α΄ενικού και α΄πληθυντικού προσώπου, και το συγκεκριμένο περιεχόμενο των δράσεων.Στο λογοτεχνικό τα πράγματα είναι σκούρα. Πρέπει να ερμηνευτεί η αντίφαση πληγή-τραγούδια, στίχοι, όνειρο και σε αυτό να στηριχτεί η προσωπική γνώμη. Σκόπιμα δύσκολο έως άπιαστο για να υπάρξει κλιμάκωση.
Καταλαβα, τι εννοεις. Μια ερωτηση, στο σωστο λαθος ζητα και αιτιολογηση; Καποιες λυσεις φροντιστηριων δινουν, αλλες οχι και εχω μπερδευτει!
Στο Σωστό Λάθος δεν θέλει δικαιολόγηση
Ενα άρθρο γνώμης δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρίσκεται σε α πρόσωπο για να δηλώσει ο συντάκτης τη γνώμη του. Αξιότιμοι συνάδελφοι, πείτε μου ότι είχατε και εσείς παιδιά που σας είπαν ότι δεν είδαν το ποίημα ή δεν απάντησαν με βάση όλο το ποίημα αλλά μόνο με βάση τους τελευταίους 3 στίχους. Η μια ορκιζόταν ότι δεν υπήρχε στις φωτοτυπίες της (δεν παίζει), η άλλη λέει ότι δεν το περίμενε ότι έπρεπε να γυρίσει σελίδα για να δει το ποίημα και η τρίτη η καλύτερη είπε να αυτοσχεδιάσει πάνω στο γιατί κλαίνε τα παιδιά. Έχω χάσει τα λόγια μου. Ώρες ολόκληρες πάνω στη λογοτεχνία, απαντημένα κριτήρια ΙΕΠ, να υπογραμμίζουμε εκφωνήσεις και ακόμη να μην μπορούν να καταλάβουν. Εϊμαι αποκαρδιωμένη. (Ευτυχώς τα υπόλοιπα παιδιά λίγο πολύ το προσέγγισαν σωστά, αλλά είναι δυνατόν 3 άτομα να μην γύρισαν να δουν το ποίημα;)Ευτυχώς δεν είχα τέτοια περίπτωση αλλά δε μου κάνει εντύπωση αυτό που γράφεις. Καταλαβαίνω το άγχος τους, πολλοί από το άγχος μπορεί να μη δουν καθόλου μια εκφώνηση ή να τη δουν λάθος αλλά όχι να μη γυρίσουν σελίδα. Τι να πω;
(Ευτυχώς τα υπόλοιπα παιδιά λίγο πολύ το προσέγγισαν σωστά, αλλά είναι δυνατόν 3 άτομα να μην γύρισαν να δουν το ποίημα;)
Εγώ θεωρώ ότι το ποίημα δυσκόλεψε τα παιδιά...Με την ευκαιρία να ρωτήσω γιατί παιδί γνωστού μου έδινε σήμερα και δεν ξέρω τι οδηγίες έχουν δοθεί από την επιτροπή.Πόσες μονάδες κόβονται αν ο τίτλος του άρθρου είναι άκυρος; Έγραψε "Ο εφοδιασμός των νέων για το μέλλον"....