0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
. Φταίει το γεγονός ότι ο Έλληνας αν δεν πληρώσει το ο,τιδήποτε δεν το έχει σε υπόληψη. Και ας είναι το προιόν άχρηστο.
Εννοούσα να μαζευόμασταν σε ένα κοινό ιστότοπο, ώστε να είναι πιο συγκεντρωτική η φωνή μας. Τώρα χανόμαστε στισ διάφορες ιστοσελίδες, και στα διάφορα θέματα των ανάλογων ιστοσελίδων. Και αυτό θα μπορούσε είτε ένα γκρουπ (ομάδα) στο φέισμπουκ (προσωπο-βιβλίο...για να μιλάμε και σωστά ελληνικά..!!!) είτε ένα μπλογκ (αυτό δεν ξέρω πώς είναι στα ελληνικά..!!). Επιχειρήματα υπάρχουνε πολλά για να διεκδικήσουμε τα δεδομένα πλέον. Και είμαι σίγουρος ότι εαν ο καθένας μας κάτσει και γράψει, μέσα σε 5 λέπτα θα βρει 10 βάσιμα επιχειρήματα. Το θέμα είναι να μαζευτούμε κάπου για να τα εκθέσουμε και να δούμε τα μετέπειτα βήματά μας.
Ειλικρινα δεν αντεχω να ακουω αλλο την ιστορια με τα φροντιστηρια!!Αυτο ειναι μια εμμονη των γονιων που αν το σκεφτουμε λογικα τπτ απολυτως δεν προσφερου για τους εξης λογους. 1)τα φροντιστηρια πλεον λειτουργουν ως σχολεια, δηλ. σε καθε αιθουσα ειναι στοιβαγμενα 15 ατομα και τους κανουν το μαθημα του σχολειου δεν καθονται ν' ασχοληθουν με τα κενα η τις ελλειψεις που εχουν, 2)η Π.Δ.Σ δεν προσφερει βοηθεια ας μη γελιομαστε δεν λεω οτι φταινε οι συναδελφοι αλλα οι συνθηκες και τα ωραρια, 3)η διαφορα με το ολοημερο αν γινει και το φροντιστηριο ειναι οτι το παιδι οταν σχολαει το μεσημερι θα παραμενει εκει και θα κανει τα μαθηματα του για την επομενη μερα, ετσι εξοικονομει σημαντικο χρονο, διοτι εχει ελευθερο το απογευμα και μπορει να το αξιοποιησει, ενω στα φροντιστηρια εισαι ολη μερα στους δρομους και δεν προλαβαινεις να διαβασεις. 4)Μην υποτιμαμε το δημοσιο σχολειο γνωριζω παιδια που αριστευαν διχως φροντιστηρια ή ιδιαιτερα επειδη ειχαν πολυ καλους καθηγητες στα σχολεια τους και αυτα δεν ειναι λιγα. 5)Αν εμεις τονιζουμε το σημαντικο ρολο των φροντιστηριων πως ειναι δυνατο οι γονεις να μας εμπιστευθουν τα παιδια τους?Τα ολοημερα δημοτικα κερδισαν την εμπιστοσυνη των γονιων ας γινει και με τα γυμνασια.Δε λεω οτι σε μια μερα θα τους καλυψουν ολες τις αποριες, απλως θα τεθουν οι βασεις για καλυτερη μαθηση
Καταρχας να υπενθυμισω οτι τα φροντιστηρια λειτουργουν μονο στην Ελλαδα και σε καμια αλλη ευρωπαικη χωρα, δεν υποτιμω τον ρολο τους αλλα επειδη τα εζησα στη β΄και γ΄ λυκειου ειδα οτι λειτουργουν σαν τα σχολεια, δηλ. παραδιδουν το μαθημα τονιζουν τα sos, αναθετουν πολλα διαγωνισματα και μεχρι εκει.Ο μαθητης εκτος απο τις υποχρεωσεις του σχολειου εχει να μελετησει και τα μαθηματα του φροντιστηριου (που τις περισσοτερες φορες δεν συμβαδιζει με το μαθημα του σχολειου) με αποτελεσμα να μη μενει ουσιαστικος χρονος για σωστο διαβασμα.Υστερα ας μη ξεχναμε και το οικονομικο μερος που σε αρκετες περιπτωσεις ειναι δυσβαστακτο για τους γονεις.Συμφωνω απολυτα για το δημοτικο οτι αποτελει παρκινγκ για τους γονεις, δεν ηθελα να το θιξω επειδη θελω να πιστευω οτι γινεται και σωστη δουλεια.Τα ολοημερα γυμνασια σαφως δεν θα εχουν την ιδια σκοπιμοτητα με τα δημοτικα.Στοχος θα ειναι τα παιδια να καλυπτουν κενα και οχι να τα ξεφορτωνονται οι γονεις.Να προσθεσω ομως και κατι?Ποσα 13 χρονα οταν φευγουν απο το σχολειο αντι να πανε σπιτια τους, συνηθιζουν να συχναζουν σε αλλα μερη και να μπλεκουν με κακες παρεες?Δεν υποστηριζω οτι ειναι νομος, αλλα συμβαινει.Το πρωινο σχολειο με την περιορισμενη ωρα που διεξαγεται το καθε μαθημα δεν παρεχει ικανοποιητικο βαθμο μαθησης.Το μαθημα δεν μπορει να γινεται σε 20 λεπτα, οσο καλος και αν ειναι ο καθηγητης.Δεν πρεπει να υπαρξει καποια βοηθεια μετα τη ληξη του ωραριου?Μην ειμαστε τοσο αρνητικοι σε τομες που μπορει να ωφελησουν την παιδεια.Σε ολα τα θεματα υπαρχουν αρνητικα και θετικα, θεωρω ομως οτι στο συγκεκριμενο θεμα τα πλεονεκτηματα υπερεχουν.
Καταρχας να υπενθυμισω οτι τα φροντιστηρια λειτουργουν μονο στην Ελλαδα και σε καμια αλλη ευρωπαικη χωρα,