0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
– Ολοήμερα σχολεία: Οι επιπλέον ώρες οδηγούν στην παράταση του σχολικού ωραρίου στα γυμνάσια και στα λύκεια έως τις 4 το απόγευμα.– Αξιολόγηση: Καθίσταται υποχρεωτική η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου με τη θέσπιση διδακτικών στόχων, στο πλαίσιο και των αλλαγών που θα προωθηθούν σε όλο το σύστημα.– Αλλαγή στους διορισμούς: Χορήγηση κινήτρων ώστε οι εκπαιδευτικοί να παραμένουν σε παραμεθόριες περιοχές και να μην υπάρχει συνεχής αλλαγή εκπαιδευτικών στα σχολεία· κάτι που προκαλεί υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου. Αυτό θα βοηθήσει στην άρση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων.Eναλλακτικές, «ευέλικτες» προτάσεις για το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ αναμένεται να καταθέσει στην τελική του εισήγηση το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ). Μεταξύ άλλων, στόχος είναι να περιοριστεί (κατά το δυνατόν...) η οικογενειακή οικονομική αιμορραγία προς τα φροντιστήρια. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των μελών του ΣΠΔΕ δεν προκρίνεται η εισαγωγή υποψηφίων ύστερα από εξετάσεις, αφού πρώτα περάσουν ένα έτος προετοιμασίας είτε στα λύκεια είτε εντός των ΑΕΙ. Συγκεκριμένα:– Μετά την αποφοίτηση, οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ θα δίνουν εξετάσεις που θα οργανώνονται από έναν Εθνικό Φορέα Εξετάσεων, ο οποίος θα έχει τράπεζα θεμάτων με το βάρος να δίνεται στα θέματα πολλαπλών επιλογών (multiple choise). Τα υπό εξέταση μαθήματα θα μειωθούν, πιθανότατα σε τέσσερα (από έξι σήμερα). Ο Εθνικός Φορέας θα δίνει τα θέματα και για τα περιφερειακά τεστ.– Ο υποψήφιος θα έχει δυνατότητα να κατοχυρώνει τη βαθμολογία του σε όποιο μάθημα θέλει και να επανεξετάζεται (πιθανόν έως τρεις φορές) σε όποιο επιθυμεί βελτίωση βαθμολογίας.– Οι σχολές ΑΕΙ θα ορίζουν το βαθμό βαρύτητας του κάθε μαθήματος, έχοντας λόγο και στη διαμόρφωση της εξεταστέας ύλης.
Αυτά τα 4 μαθήματα για εισαγωγή στα ΑΕΙ κ η δυνατότητα κατοχύρωσης του βαθμού κ επανεξέτασης γιατί μου φαίνονται ταυτόσημα με τις Δέσμες; Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν, που λέει κ το άσμα! Γεια σου Παπάζογλου!
Ωραιος ο Παπαζογλου πώς παει η συνεχεια στους στιχους που τραγουδησες?
Παράθεση από: bikini στις Ιουνίου 14, 2009, 11:13:47 amEναλλακτικές, «ευέλικτες» προτάσεις για το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ αναμένεται να καταθέσει στην τελική του εισήγηση το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ). Μεταξύ άλλων, στόχος είναι να περιοριστεί (κατά το δυνατόν...) η οικογενειακή οικονομική αιμορραγία προς τα φροντιστήρια. Θα ηθελα να κανω μια ευλογη ερωτηση προς ολους αυτους τους κυριους που μας μιλανε τοσο καιρο οτι πρεπει να μειωθουν τα φροντιστηρια κλπ. Σιγουρα, το ιδανικο θα ητανε να μην υπηρχαν καθολου φροντιστηρια και να μη γινεται η αφαιμαξη των οικογενειων (και των δικων μας!). Στην περιπτωση που καταφερουν με το νεο συστημα να μειωθουν τα φροντιστηρια (λεμε τωρα...), μπορουν να μας πουν τί θα γινουν ολοι αυτοι οι χιλιαδες καθηγητες που δουλευουν σε αυτα (μιας και η πολιτεια δεν τους δινει τη δυνατοτητα να διοριστουν ολοι)? Θα γινουν κλεφτες? Πως θα τρεφουν τις οικογενειες τους? Και ολοι οι ωρομισθιοι που δουλευουν για 300 ευρω (τα οποια φυσικα τα παιρνουν μετα απο κανενα χρονο) πως θα ζουνε, αφου ολοι ξερουμε πως για να επιβιωσουνε κανουν φροντιστηρια ή/και ιδιαιτερα?Δε μπορεις να προσπαθεις να μειωσεις ενα κοινωνικο προβλημα, αλλα να μη προβλεπεις οτι θα ανοιξει ενα νέο...Θέλουν να μειωσουν τα φροντιστηρια? ΟΚ, ολοι συμφωνουμε. Αλλα δωσε τη δυνατοτητα και σε ολους τους εκπαιδευτικους να διοριστουν...Για να μπορουν να ζησουν και αυτοι...
Eναλλακτικές, «ευέλικτες» προτάσεις για το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ αναμένεται να καταθέσει στην τελική του εισήγηση το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ). Μεταξύ άλλων, στόχος είναι να περιοριστεί (κατά το δυνατόν...) η οικογενειακή οικονομική αιμορραγία προς τα φροντιστήρια.
Η παραπαιδεία;;;; Απλά θα συνεχίσει να υπάρχει!!!!
Κατάρτιση φοιτητών «καθηγητικών» σχολών: Οσοι φοιτητές μαθηματικών, φυσικών, ιστορικών, φιλολογικών κ.λπ. τμημάτων επιθυμούν να εργαστούν στην εκπαίδευση, υποχρεωτικά θα πρέπει να διδάσκονται νέα προγράμματα με αντικείμενο ψυχοπαιδαγωγικά θέματα, αλλά και τη φιλοσοφία και τους στόχους της σχολικής ύλης της ειδικότητάς τους.αυτό με πάει πίσω στο 1998 στο νόμο Αρσένη. μιλούσανε για 5ο έτος με παιδαγωγική κατάρτιση.εσείς πώς το καταλαβαίνετε?δηλαδή επιπλέον εξατάσεις μέσα στις σχολές για αυτούς που θα θέλουν να διοριστούν στα σχολεία και μετά θα δίνουν ασεπ. και όλοι αυτοί που έχουν τελειώσει τις σχολές θα πρέπει να ξαναγυρίσουν πίσω για να αποκτήσουν αυτή την κατάρτιση?κάτι βρωμάει σε αυτό....