*

Αποστολέας Θέμα: Με ΑΣΕΠ, χωρίς ΑΣΕΠ, τι να φταίει;  (Αναγνώστηκε 16193 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Με ΑΣΕΠ, χωρίς ΑΣΕΠ, τι να φταίει;
« Απάντηση #112 στις: Ιουλίου 05, 2009, 03:01:30 am »
Θα ηθελα να εκφρασω μια αποψη οσοναφορα το μεριδιο ευθυνης των γονεων σε οτιδηποτε συμβαινει στο παιδι τους. Οπωσδηποτε για την κακοποιηση ή την παραμεληση του παιδιου τους εχουν το μεγαλυτερο κομματι της ευθυνης. Εδω ομως μιλαμε για ενα παιδι που βρισκεται στην προεφηβεια. Τα παιδια στην προεφηβεια και στην εφηβεια εχουν τα εξης χαρακτηριστικα:
Η προσπάθεια των παιδιών να αποδεχτούν τις αλλαγές που τους συμβαίνουν και να αποκτήσουν τη δική τους ταυτότητα έχει αντίκτυπο στο συναισθηματικό τους κόσμο και τα κάνει συνήθως να έχουν κάποιες από τις παρακάτω αντιδράσεις :

*

Ο έφηβος φοβάται και ανησυχεί για τη σωματική του εμφάνιση και σεξουαλική καταλληλότητα του
    *

Επιδιώκει τη μοναξιά
    *

Νιώθει εύκολα ανία
    *

Είναι νευρικός και πολλές φορές εχθρικός απέναντι στους άλλους και σε κάθε μορφή εξουσίας
    *

Ονειροπολεί και είναι ευσυγκίνητος
    *

Έχει αντιδραστική στάση προς το αντίθετο φύλο μέχρι να αποσαφηνίσει το ρόλο των φύλων
    *

Δεν είναι σταθερός στις αποφάσεις τους
    *

Έχει κριτική διάθεση έναντι των άλλων και αμφισβητεί όλους αυτούς που φροντίζουν για το «καλό» του κόσμου, προκαλώντας το κακό του
    *

Προσπαθεί να ορίσει τα πιστεύω του και να τα υπερασπιστεί
    *

Διεκδικεί «τα δικαιώματα του»
    *

Νιώθει πως μόνο αυτοί που βιώνουν την ίδια κατάσταση μπορούν να τον καταλάβουν και για αυτό είναι στενά συνδεδεμένος με τις παρέες συνομηλίκων του
Αρα λοιπον το παιδι πρεπει να κανει την επανασταση του για να μπορεσει να περασει το μεταβατικο σταδιο και να μπει στον κοσμο των μεγαλων. Σε αυτο το χρονικο διαστημα πρεπει το περιβαλλον του παιδιου να μπορεσει να το στηριξει για να περασει αυτο το σταδιο με τις λιγοτερες δυνατες απώλειες και με τη μεγαλυτερη δυνατη ενισχυση οσοναφορα την αυτοεκτιμηση και το αυτοσυναισθημα.
Το παιδι δεν ειναι σε θεση σε αυτο το επιπεδο και με αυτη την εμπειρια να κανει την καταλληλη επιλογη συντροφου ποσο μαλλον να αντιληφθει οτι δεν ειναι ετοιμο γι'αυτο. Οι γονεις δεν πρεπει να ηταν ασχετοι με την προσωπικοτητα του παιδιου τους γιατι καταλαβαν οτι κατι συμβαινει και δεν το προλαβαν. Αυτο ομως δεν τους κανει ανεπαρκεις γονεις δεδομενου της εξελικτικης φασης που περναει το παιδι. Μπορει να συμβει ακομη και σε γονεις που εχουν πολυ καλες σχεσεις με τα παιδια τους. Παμε τωρα και στο ρολο του δασκαλου:
1. Υποτιθεται οτι ηταν παιδαγωγος αρα επρεπε να γνωριζει τις ιδιαιτερες εκφανσεις αυτης της ηλικιας αλλα δεν φαινεται να το ελαβε υποψη του.
2. Παραβιασε το βασικο κανονα εκπαιδευτη-εκπαιδευομενου . Αλλαξε τους ρολους
3.Χρησιμοποιησε τον παιδαγωγικο του ρολο και με αυτο τον τροπο εκμεταλλευτηκε την αδιαμορφωτη προσωπικοτητα του παιδιου. Ο δασκαλος απο μονο τους εχει ενα ρολο εξουσιας που εχει την ταση της επιβολης αρα χρησιμοποιησε τη φυση του λειτουργηματος του για να εκμεταλλευτει το αδυναμο μερος πραγμα που ειναι ανηθικο.
4. Δεν ειχε τα απαραιτητα φιλτρα ως προσωπικοτητα για να αναλαβει το δυσκολο ρολο του εκπαιδευτικου. Απο τη στιγμη που εισαι συνειδητοποιημενος εχεις αυτο που λεμε "κατεβασει ρολα¨δηλαδη σε καμια περιπτωση δε δειχνεις αδυναμια ή μπαινεις στον πειρασμο.
5.Φαινεται οτι και ως προσωπικοτητα ηταν αδυναμη γιατι δε σκεφτηκε τις συνεπειες που μπορει να ειχε η πιθανη αποκαλυψη της πραξης του ουτε καν στο δικο του περιβαλλον ποσο μαλλον στο περιβαλλον του παιδιου πραγμα που δειχνει επιπολαιοτητα και ανοητο παρορμητισμο, ελλειψη αυτοελεγχου και ανικανοτητα αυτοσυγκρατησης.
6.Ενας φυσιολογικα νοημων και ψυχολογικα ισορροπημενος ανθρωπος δεν μπαινει στη διαδικασια να δει αν το παιδι ειναι αρκετα ανεπτυγμενο για να μοιαζει εικοσαρικο .Γνωριζει απο πριν οτι ειναι ενα παιδι και ως ερσι το αντιμετωπιζει. Οτιδηποτε αλλο ειναι αρρωστια. Και καλα απο εναν ανθρωπο ανεκπαιδευτο και με προβληματικη προσωπικοτητα να το καταλαβω αλλα απο εναν ανθρωπο που υποτιθεται εχει διαπλασει την προσωπικοτητα του σε τετοιο βαθμο που να ειναι ετοιμος να περασει μηνυματα αγωγης και σε αλλα μελη το θεωρω οχι απλως απαραδεκτο αλλα ακρως επικινδυνο  και εντελως αρρωστημενο.
ο ψυχολογισμος σου ειναι σχεδον επικινδυνος. μην προβαλλεις στον εναν αυτα που η ιδια η κοινωνια συντηρει και προωθει. η αρρωστια βαραινει τις ιδιες τις κοινωνικες δομες, μεσα στις οποιες εσυ η ιδια γεννηθηκες, αναπτυχθηκες και συνεχως διαμορφωνεσαι. ως μελος της κοινωνιας εισαι συνυπευθυνη στον βιασμο. μην εκμεταλευεσαι βαναυσα και ακριτα επινοημενες ψυχολογικες εννοιες για να προβαλλεις ολα τακ κακα στον εναν αποδιοπομπαιο τραγο. μη γινεσαι συνενοχη στην βασικη τακτικη του συγχρονου ανθρωπου που εξαιρικοποιει το προβλημα ενω ειναι ο ιδιος μερος του. τετοιες πραξεις που κρινονται απολυτα καταδικαστεες πρεπει να εχουν ως αποτλεσμα συλλογικη συντονισμενη δραση-μια δραση που σιγουρα κατοικει σε αλλον πλανητη απο εκει που εδρευει μια αναλυτικη παραθεση του ψυχολογικου προφιλ ενος παιδεραστη.

Aγαπητε/η Foivo 1981 το αν η κοινωνια οπως λες συντηρει και προωθει αρρωστημενες εξεις και αποκλινουσες ηθικα συμπεριφορες αυτο σημαινει οτι ολοι συλληβδην τις υιοθετουν? Το αν η αποψη σου ειναι οτι προβαλλω σε ενα μεμονωμενο ατομο "κουσουρια" ολης της κοινωνιας ειναι γιατι εγω σε αντιθεση με εσενα πιστευω στις ατομικες διαφορες. Εδω εχουμε να κανουμε οχι μονο με το συλλογικο αλλα και με το ατομικο ασυνειδητο. Αν εσενα η αποψη σου ειναι οτι εγω εκμεταλλευομαι μια περιπτωση για να φορτωσω επάνω του σαπιες κοινωνικες δομες που προυπαρχουν αρχετυπικα καλως κανεις και την εκφραζεις ομως δεν ειμαι τις αποψης αυτης. Αν εσυ θεωρεις οτι ο τροπος ανατροφης ολων των ατομων μεσα σε αυτο το κοινωνικο συνολο ειναι προδιαγεγραμμενο να παραγει αρρωστημενες καταστασεις εγω υποστηριζω οτι η δικη σου αποψη ειναι υπεργενικευμενη. Ανθρωπος σημαινει άτομο και οπως υπαρχουν οικογενειακες και κοινωνικες δομες φθοροποιες αλλο τοσο υπαρχουν και ανθρωποι που το παλευουν ακομη.
Το αν τα λογια μου εκφραζουν στειρες αποψεις μη εφαρμοσιμες και εκτος τοπου και δρασης θα σου ελεγα οτι η εκφραση αποψεων σε ενα φορουμ απεχει παρασαγγας απο την καθημερινη δραση που μπορει να εχει ο καθενας απο εμας αλλα οι υπολοιποι δε γνωριζουν και ουτε προκειται να μαθουν ποτε. Με την ιδια λογικη θα μπορουσα να εκφρασω και εγω οτι οι ολοπλευροι αφορισμοι νεκρωνουν την προσπαθεια αλλα σε αυτο νομιζω οτι θα συμφωνουσες.

Υ.Γ.1Δε ξερω αν εσενα σου φανηκε το κειμενο μου ως παρουσιαση ψυχολογικου προφιλ ενος παιδεραστη επειδη ομως γνωριζω πολυ καλα το πως παρουσιαζεται επιστημονικα ενα ψυχολογικο προφιλ θα σου ελεγα οτι δεν εχει καμια σχεση και λυπαμαι που το εξελαβες ως τετοιο.

Υ.Γ2 Η αποψη σου για την επικινδυνοτητα του ψυχολογισμου μου ισως να ηταν αποδεκτη αν μπορουσα να δω καποια επιχειρηματα πανω σε αυτο το θεμα. Ελπιζω ομως ο ψυχισμος μου να μην ειναι επικινδυνος μιας που ασχολουμαι με παιδια που απαιτουν πολυ προσεκτικους χειρισμους.

Υ.Γ3 Και ναι ειμαι μερος αυτης της κοινωνιας. Δε δεχομαι ομως με τιποτα να φορτωνομαι στην πλατη μου παραλειψεις, λαθη και διαστρεβλωσεις που για αιωνες αλλοιωνουν τα υγιη χαρακτηριστικα ενος σκεφτομενου ανθρωπου/ Πιστευω στην ατομικη ευθυνη που σημαινει οτι εχω επιγνωση του τι κανω , τι αποδεχομαι , τι υπηρετω και τι διαιωνιζω. Και επειδη ακριβως αναλαμβανω το κοστος των πραξεων δε θα φορτωσω σε κανεναν τα φορτια ολης της γης αλλα θα αφησω τον καθενα να σηκωσει το φορτιο που μπορει να αναλαβει. Και οσο για τον εαυτο μου ελπιζω να μπορεσω να σηκωσω οτι μπορει να αντεξει το μυαλο μου και η ψυχη μου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:58:26 »

Αποσυνδεδεμένος El_Pikpo

• Πλήρες μέλος
  • ■Δόξα και τιμή σε αυτούς που χάθηκαν χωρίς ίχνη...
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Ιουλίου 05, 2009, 10:15:17 am »
Στη φυλακή ο δάσκαλος που ασελγούσε στη μαθήτριά του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στη 18η τακτική ανακρίτρια ο δάσκαλος δημοτικού σχολείου των νοτίων προαστίων, που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε μια 12χρονη μαθήτριά του.

Ο 31χρονος, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, πήρε το δρόμο για τις φυλακές Τριπόλεως, καθώς οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του 31χρονου, η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες, υποστήριξε ότι πρόκειται για σκευωρία εναντίον του και ότι ποτέ δεν είχα τέτοιου είδους σχέση με τη μαθήτρια. «Όλα αυτά είναι στη φαντασία της και σκέφτομαι μήπως της φέρθηκα χωρίς να το θέλω κάποια στιγμή άδικα ή σκληρά και θέλει να με εκδικηθεί», ανέφερε στην κατάθεσή του.

Ωστόσο, στην κατάθεσή του το ανήλικο κορίτσι εξιστόρησε με λεπτομέρειες τις στιγμές που ζούσε τους τελευταίους έξι μήνες με τον 31χρονο, τόσο στις αίθουσες όσο και στις τουαλέτες του σχολείου, ενώ περιγράφει με λεπτομέρειες και το πατρικό του σπίτι στην Άνω Γλυφάδα.

Πηγή: http://www.zougla.gr/news.php?id=50541
Nulla in mundo pax sincera... 

Αποσυνδεδεμένος amalfi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Ιουλίου 05, 2009, 10:18:01 am »
Παράθεση
βασικη τακτικη του συγχρονου ανθρωπου που εξαιρικοποιει το προβλημα ενω ειναι ο ιδιος μερος του

η βασικη τακτικη, που βλεπει τον εαυτο του στα πραγματα.  βλεπει ενα φοβερο προβλημα.

Αποσυνδεδεμένος El_Pikpo

• Πλήρες μέλος
  • ■Δόξα και τιμή σε αυτούς που χάθηκαν χωρίς ίχνη...
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Ιουλίου 05, 2009, 10:20:48 am »

Και δυστυχώς, δεν υπάρχει σχολή στην οποία να εκπαιδευόμαστε για να γίνουμε άνθρωποι, ούτε σχολή για να γίνουμε σωστοί γονείς.

Υπάρχει όμως σχολή που εκπαιδευόμαστε να είμαστε Μ@λ@κες.
Nulla in mundo pax sincera... 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:58:26 »

Αποσυνδεδεμένος amalfi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Ιουλίου 05, 2009, 10:21:29 am »
Παράθεση
Ωστόσο, στην κατάθεσή του το ανήλικο κορίτσι εξιστόρησε με λεπτομέρειες τις στιγμές που ζούσε τους τελευταίους έξι μήνες

καημενο παιδι....

τι θα τραβας τωρα..

και για μια "ζωη" θα σε κυνηγα

κανεις δε γλιτωνει απο τη συγκινησιακη πανουκλα
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 05, 2009, 10:36:48 am από amalfi »

Αποσυνδεδεμένος chemi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Ιουλίου 05, 2009, 10:59:19 am »
ΣΤΙΣ φυλακες τριπολεως!!!Ξερετε τι θα παθει μολις οι υπολοιποι κρατουμενοι μαθουν γιατι ειναι μεσα.......ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
    • Lenazagor
« Απάντηση #118 στις: Ιουλίου 05, 2009, 11:13:42 am »
Το παρόν θέμα κλειδώνεται για να σβηστούν άσχετα μηνύματα και τα μηνύματα που αποτελούν προσωπικές επιθέσεις.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144