*

Αποστολέας Θέμα: Ηλικία και ΑΣΕΠ  (Αναγνώστηκε 30236 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
Απ: Ηλικία και ΑΣΕΠ
« Απάντηση #70 στις: Ιουλίου 09, 2009, 10:30:21 am »
Μη γλυκαίνεστε από το ζεστό χρήμα των ιδιαίτερων μαθημάτων και τις πολλές ώρες των φροντιστηρίων. Καλύτερα λιγότερες αλλα να μενει χρόνος για διάβασμα. Όταν περνάς τα 30, διαπιστώνεις πως έκανες σφάλμα που δεν έδωσες στους προηγούμενους ΑΣΕΠ. Δώστε όσο είστε μικροί, για να έχετε μια άνετη ζωή (όχι από οικονομικής απόψεως, αλλά από ελευθερία κινήσεων).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:16:52 »

Αποσυνδεδεμένος Ευ-αγγελία

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιουλίου 10, 2009, 08:27:58 pm »
Επιτέλους διοριστέα με την....τεταρτη φορα !δεν θα σταματουσα να κυνηγαω το όνειρο μου ,ας ημουν κ 50 χρονών.Και τωρα ακολουθεί μια ιστορία αληθηινή: η μητερα μου στα 38 ,αφου μεγαλωσε εμενα κ την αδερφή μου,αποφασισε να τελειωσει το επαγγελματικό  λυκειο ..ολοι τοτε την χλευαζαν,αλλα εκεινη εκειιιιιιιιι!!περασε πρωτη στο τει,μετα ΣΕΛΕΤΕ,εδωσε ασεπ κ περασε ...πρωτη σε ολη την Ελλαδα στον κλαδο της ,μια θεση ειχε η Θεσσαλονικη που μεναμε ,την πηρε η μανουλα!!!!Και δεν χρειαζεται να πω πόσο τυχερα είναι τα παιδιά που την εχουν καθηγήτρια..
ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΠΟΤΕ,ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΛΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ
"Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά"(Νίκος Καζαντζάκης)

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιουλίου 10, 2009, 11:16:19 pm »
Ευ-αγγελία, έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν έχει σημασία η ηλικία... Άλλωστε υπήρχαμε και προ ΑΣΕΠ, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε και μετά, υγεία να υπάρχει...Συγχαρητήρια και σε σένα και στη μητέρα σου...

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιουλίου 12, 2009, 08:15:12 am »
Σε λίγες μέρες κλείνω τα 41.
Το 1998 ήμουν στους δρόμους, όπως πολλοί, κατά του νόμου Αρσένη. Κέρδισα σε ήθος, έχασα έναν εύκολο διορισμό. Αν έπραξα σωστά, ποτέ ως σήμερα δεν κατέληξα.
Το 2000, χωρίς διάβασμα, επιτυχών, δεν έκανα χαρτιά, παρέμεινα στα φροντιστήρια.
Το 2002, χωρίς διάβασμα, αποτυχών, για ένα μάθημα.
Το 2004, χωρίς διάβασμα, αποτυχών, για ένα μάθημα.(Πάντοτε οι βαθμοί μου σε Διδακτική-Παιδαγωγικά υψηλοί, η ζημιά από το γνωστικό της Ιστορίας.)
Το 2007, με σχετικό διάβασμα παράλληλα με φουλ εργασία, επιτυχών, 0,61 του μορίου κάτω από τον ύστατο διοριστέο. Επιτέλους, εγκαταλείπω το φροντιστηριακό Μεσαίωνα (όπου όσο καλύτερος γίνεσαι, τόσο οι πόρτες κλείνουν) και δουλεύω ως Ωρομίσθιος, 2,5 ώρες από τον τόπο μου, το 2007-08 και ως αναπληρωτής, 1 ώρα από τον τόπο μου, το 2008-09.
Φέτος, δίνω για τελευταία φορά, με βαρυά καρδιά και χωρίς χρόνο για διάβασμα, και με 64,19 συνολικό βαθμό και 89 Διδακτική, είμαι αποτυχών και όχι ήσυχος για την αναπλήρωση.
Η ανηφόρα συνεχίζεται: ή αναπληρωτής ή ωρομίσθιος φέτος και αναπληρωτής του χρόνου και,με τη βοήθεια του θεού, διορισμός το 2011, με το 24μηνο. Πολύ δύσκολα, το 2010, με το 40%.
Πράγματι, ποτέ δεν είναι αργά, το θέμα είναι το κόστος. Το 1998 και το 2000 ήμουν απλώς ερωτευμένος με τη μελλοντική γυναίκα μου, τώρα έχω παιδιά υποχρεώσεις, συσσωρευμένη κόπωση. Τότε η απομάκρυνση από τη βάση μου θα σήμαινε νέες εμπειρίες, τώρα δυσαναπλήρωτα κενά.
Ποτέ δεν είναι αργά, μα σπεύστε, πριν είναι αργά. Όσο για το ήθος του 1998, ποιος, άραγε θυμάται τους ανήθικους; Και, βέβαια, τι προϋπηρεσία έχουν!
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:16:52 »

Αποσυνδεδεμένος Gemini81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ60*Ένα 5χρονο είναι πολύ ανώτερό μας στην ψυχή
    • Προφίλ
    • Μουσικοκινητική Page
« Απάντηση #74 στις: Ιουλίου 12, 2009, 10:12:07 am »
28 νηπιαγωγος, εδινα για 3η φορα ασεπ & 3η φορα επιτυχουσα και μη-διοριστεα. Πηγα αναπληρωτρια 1 χρονο κι ελπιζω να παω και φετος και να με στελνουνε οπουδηποτε για να μαζεψω μορια να διοριστω μονιμη, εγω και τοσες αλλες.
Η ερωτηση μου ειναι..περιμενεις να διοριστεις μονιμος ή κανεις οικογενεια; ο χρονος περναει & τα 2 ειναι θεμα τυχης νομιζω. Αλλα αν εχεις οικογενεια και μετα σου ρθει ο διορισμος τι κανεις; διαλυεις την οικογενεια; τωρα οσοι δεν εχουμε υποχρεωσεις μαζευουμε τα πραματακια μας και παμε οπου μας στειλουν, ετσι απλα χωρις να λογοδοτουμε σε κανεναν και χωρις να εξαρταται κανεις απο το που θα παμε και για ποσο. 
And they say that a hero can save us.
Im not gonna stand here and wait.
I'll hold onto the wings of the eagles.
Watch as we all fly away.

Now that the world isn't ending, its love that I'm sending to you.
It isn't the love of a hero, and that's why I fear it won't do.

Αποσυνδεδεμένος karavolias

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Ιουλίου 12, 2009, 10:17:00 am »
εκεί στο υπουργείο δεν τους απασχολούν τέτοια ζητήματα. από εκεί και πέρα είναι σαν να σου λένε "κόψε το λαιμό σου να τα βγάλεις πέρα"

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
  • Νυχτα ξελογιαστρα,νυχτα ομορφη.......
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Ιουλίου 12, 2009, 11:33:42 am »
28 νηπιαγωγος, εδινα για 3η φορα ασεπ & 3η φορα επιτυχουσα και μη-διοριστεα. Πηγα αναπληρωτρια 1 χρονο κι ελπιζω να παω και φετος και να με στελνουνε οπουδηποτε για να μαζεψω μορια να διοριστω μονιμη, εγω και τοσες αλλες.
Η ερωτηση μου ειναι..περιμενεις να διοριστεις μονιμος ή κανεις οικογενεια; ο χρονος περναει & τα 2 ειναι θεμα τυχης νομιζω. Αλλα αν εχεις οικογενεια και μετα σου ρθει ο διορισμος τι κανεις; διαλυεις την οικογενεια; τωρα οσοι δεν εχουμε υποχρεωσεις μαζευουμε τα πραματακια μας και παμε οπου μας στειλουν, ετσι απλα χωρις να λογοδοτουμε σε κανεναν και χωρις να εξαρταται κανεις απο το που θα παμε και για ποσο.  

Η αληθεια ειναι οτι αυτο ειναι προβλημα.ειναι δυσκολο(αν κ οχι ανεφικτο) να τα παλευεις κ τα δυο.
αν κ εγω νιωθω μικρος κ ανωριμος ακομα (μολις 27!)για οικογενειες κ τετοια,βλεπω οτι ,αν αλλαξω στο μελλον, το θεμα της δουλειας σε περιοριζει αρκετα.δεν μπορεις πχ να κανεις τον ωρομισθιο με 300 ευρω,αν θες να συντηρησεις σπιτι,θα πρεπει να βρεις αλλη δουλεια.
παντως εχω σκεφτει οτι ακομα κ αν ωριμασω,θα δωσω βαρος στο διορισμο μεχρι τα 35.απο εκει κ μετα δεν θα περιμενω να φτασω 50 μηπως διοριστω για να κανω οικογενεια,αλλα θα ασχοληθω με αυτη.
το θεμα παντως ειναι δυσκολο πιστευω κ για τους αντρες κ για τις γυναικες κατ αρχην για την αποσταση(αν διοριστεις) που αφορα κ τους δυο.
επισης  οι γυναικες συνηθως θελουν νωριτερα αποκατασταση(λογικο γιατι αν καποια παει 40 για να διοριστει,πως να κανει παιδια μετα?),αλλα κ ο αντρας δεν μπορει να τρεχει να κανει τον ωρομισθιο με 300 ευρω,γιατι ειναι αυτος που παραδοσιακα θελει η κοινωνια να φερνει τα περισσοτερα χρηματα στο σπιτι(κατι που συνηθως στη γυναικα <δικαιολογειται>)......
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2009, 12:03:55 pm από DOG »

Αποσυνδεδεμένος Gemini81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ60*Ένα 5χρονο είναι πολύ ανώτερό μας στην ψυχή
    • Προφίλ
    • Μουσικοκινητική Page
« Απάντηση #77 στις: Ιουλίου 12, 2009, 12:23:25 pm »
οι γυναικες συνηθως θελουν νωριτερα αποκατασταση(λογικο γιατι αν καποια παει 40 για να διοριστει,πως να κανει παιδια μετα?),αλλα κ ο αντρας δεν μπορει να τρεχει να κανει τον ωρομισθιο με 300 ευρω,γιατι ειναι αυτος που παραδοσιακα θελει η κοινωνια να φερνει τα περισσοτερα χρηματα στο σπιτι(κατι που συνηθως στη γυναικα <δικαιολογειται>)......

στα χωρια δε σπουδαζουν, παντρευονται απ' τα 14 και στα 27 ή 28 θεωρεισαι 'γεροντοκορος-η'.. ενημερωτικα.. αν διοριστουμε αναπληρωτες σε κανενα χωριο με αυτη τη νοοτροπια νομιζεις θ αργησει να κυκλοφορησει το ονομα 'ο δασκαλος ο γεροντοκορος'? :P εγω ημουν αναπληρωτρια σε πολη και παλι ενα κοριτσακι αλβανακι με ταραξε ολη τη χρονια 'κυρια εχεις παιδια?' και 'εισαι μεγαλη αντε κανε παιδια'! κ σ εναν αμορφωτο ή ένα νηπιο δεν καθεσαι να πεις περι ασεπ και καλα περιμενω μονιμο διορισμο, τοσα χρονια πηγα σε αει κλπ, δεν καταλαβαινουν. Στα ματια του χωριατη ή του παιδιου μας εχουνε παρει τα χρονια οποτε οπως το δει κανεις.
Οσο για το 'δικαιολογειται' και το παραδοσιακα, ευτυχως ή δυστυχως περιμενουν κι απο μας να δουλευουμε κ να βγαζουμε χρηματα. κανε μια 'βολτα' στα ηλεκτρονικα στεκια των νηπιαγωγων κ δε θα βρεις αντρα ουτε για δειγμα! η ζωη εχει γινει τοσο απαιτητικη που δεν μπορει η γυναικα να καθεται, να τη θρεφει ο αντρας και να μεγαλωνουνε εστω κι ενα παιδι με εναν μισθο, οπως εκανε η προηγουμενη γενια.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2009, 12:27:49 pm από Gemini 27 »
And they say that a hero can save us.
Im not gonna stand here and wait.
I'll hold onto the wings of the eagles.
Watch as we all fly away.

Now that the world isn't ending, its love that I'm sending to you.
It isn't the love of a hero, and that's why I fear it won't do.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιουλίου 12, 2009, 01:01:46 pm »
οι γυναικες συνηθως θελουν νωριτερα αποκατασταση(λογικο γιατι αν καποια παει 40 για να διοριστει,πως να κανει παιδια μετα?),αλλα κ ο αντρας δεν μπορει να τρεχει να κανει τον ωρομισθιο με 300 ευρω,γιατι ειναι αυτος που παραδοσιακα θελει η κοινωνια να φερνει τα περισσοτερα χρηματα στο σπιτι(κατι που συνηθως στη γυναικα <δικαιολογειται>)......

στα χωρια δε σπουδαζουν, παντρευονται απ' τα 14 και στα 27 ή 28 θεωρεισαι 'γεροντοκορος-η'.. ενημερωτικα.. αν διοριστουμε αναπληρωτες σε κανενα χωριο με αυτη τη νοοτροπια νομιζεις θ αργησει να κυκλοφορησει το ονομα 'ο δασκαλος ο γεροντοκορος'? :P εγω ημουν αναπληρωτρια σε πολη και παλι ενα κοριτσακι αλβανακι με ταραξε ολη τη χρονια 'κυρια εχεις παιδια?' και 'εισαι μεγαλη αντε κανε παιδια'! κ σ εναν αμορφωτο ή ένα νηπιο δεν καθεσαι να πεις περι ασεπ και καλα περιμενω μονιμο διορισμο, τοσα χρονια πηγα σε αει κλπ, δεν καταλαβαινουν. Στα ματια του χωριατη ή του παιδιου μας εχουνε παρει τα χρονια οποτε οπως το δει κανεις.
Οσο για το 'δικαιολογειται' και το παραδοσιακα, ευτυχως ή δυστυχως περιμενουν κι απο μας να δουλευουμε κ να βγαζουμε χρηματα. κανε μια 'βολτα' στα ηλεκτρονικα στεκια των νηπιαγωγων κ δε θα βρεις αντρα ουτε για δειγμα! η ζωη εχει γινει τοσο απαιτητικη που δεν μπορει η γυναικα να καθεται, να τη θρεφει ο αντρας και να μεγαλωνουνε εστω κι ενα παιδι με εναν μισθο, οπως εκανε η προηγουμενη γενια.

Gemini27,
στο παιδακι απλα απαντας:" διαβαζε τα μαθηματα σου και μη σε νοιαζει τι κανω εγω,γιατι θα σου κατεβασω το βαθμο".Να δεις πως σταματαει. μαχαιρι θα το κοψει. αντε τωρα μαθανε να κανουν και κουτσομπολιο!! οριστε μας! 5 μοναδες κατω για να μαθει.

δε νομιζω οτι ο DOG ελεγε αυτο. οτι δηλ ετσι οπως εχει σημερα η κατασταση πρεπει να δουλευει οποωσδηποτε ο αντρας για να μη τον πουνε "σογαμπρο"! αντιθετα θεωρω οτι αυτο που λες εσυ το ιδιο ακριβως λεει. απλα εθιξε οτι η κοινωνια ειτε το θελουμε ειτε οχι εχει αυτες τις αντιληψεις βαθια ριζωμενες μεσα της.οτι ο αντρας ειναι ο "κουβαλητης". και δε νομιζω οτι σε μια γυναικα θα της αρεσε να δουλευει μονο αυτη ενω ο συζυγος απολαυμβανει τα αγαθα.θα αισθανοταν και η ιδια καπως ασχημα.
δεν ξερω, ετσι πιστευω. ισως να ειμαι λαθος, εντελως εξω.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2009, 01:03:23 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιουλίου 12, 2009, 01:22:04 pm »
συμφωνω απολυτα με το μαρκο που μαλλον με καταλαβε καλυτερα...
με την κοινωνια τα εχω περισσοτερο που εχει <κανονες> κ ξεπερασμενες αντιληψεις,οπως αυτα που ελεγε το παιδακι(που οι γονεις του τα μαθανε...)
μια γυναικα κ στα 35 κ παραπανω μπορει να αρχισει να κανει οικογενεια κ μπραβο της.
εγω περισσοτερο χαιρομαι τις γυναικες που εχουν τη ζωη τους,ειναι ανεξαρτητες κ μπορουν μετα να κανουν μια ομορφη οικογενεια εστω κ αργα.κ επισης θεωρω οτι κ οι δυο πρεπει να δουλευουν(γιατι το να μη δουλευει η γυναικα κανει κακο στην ψυχολογια τηςκ στην αυτοπεποιθηση της)κ να μοιραζονται εξ ισου τα του σπιτιου.
το αλλο που ειπα ειναι οτι η κοινωνια ανεχεται πιο ευκολα μια γυναικα που δεν φερνει εισοδημα μεγαλο(ειτε ειναι ωρομισθια,ειτε εποχιακη καπου) κ δεν το σχολιαζει αρνητικα.αντιθετα αν εγω πω σε ενα υποθετικο πεθερο μου οτι δουλευω ωρομισθιος κ παιρνω 300 ευρω κ δεν προλαβαινω να κανω αλλη δουλεια γιατι πχ το σχολειο ειναι 3 ωρες αποσταση,παλι τεμπελη θα με πει...

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Ιουλίου 12, 2009, 02:50:58 pm »
στα χωρια δε σπουδαζουν, παντρευονται απ' τα 14 και στα 27 ή 28 θεωρεισαι 'γεροντοκορος-η'..
Ξέρεις εγώ είμαι από χωριο και "παραδόξως" σπούδασα...και όταν τελείωσα επέλεξα να γυρίσω στο χωριό παρά τις συμβουλές να μην το κάνω..Τώρα είμαι μια 27χρονη "γεροντοκόρη" και αυτόν τον χαρακτηρισμό δε τον χρησιμοποίησαν οι κάτοικοι του χωριού...guess who...

Και επειδή μάλλον έχεις καιρό να βρεθείς σε χωριό να σε πληροφορήσω ότι η "κατινιά" που υπάρχει στα χωριά είναι αντίστοιχη με αυτήν των πόλεων...απλά στο χωριό λόγω των περιορισμένων κατοίκων είναι πιο φανερή...
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Ιουλίου 12, 2009, 02:59:28 pm »
αν εγω πω σε ενα υποθετικο πεθερο μου οτι δουλευω ωρομισθιος κ παιρνω 300 ευρω κ δεν προλαβαινω να κανω αλλη δουλεια γιατι πχ το σχολειο ειναι 3 ωρες αποσταση,παλι τεμπελη θα με πει...

μονο?.....ομηρικους καβγαδες προβλεπω! μεταξυ πεθερας-πεθερου, κορης-μανας,  πατερα-κορης,  συζυγων μεταξυ τους,  πεθερας-κορης, πεθερου-συμπεθερου, συμπεθερου-συμπεθερας, πατερα-νυφης, νυφης και γαμπρου   και παει λεγοντας.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Ιουλίου 12, 2009, 03:07:30 pm »
στα χωρια δε σπουδαζουν, παντρευονται απ' τα 14 και στα 27 ή 28 θεωρεισαι 'γεροντοκορος-η'..
Ξέρεις εγώ είμαι από χωριο και "παραδόξως" σπούδασα...και όταν τελείωσα επέλεξα να γυρίσω στο χωριό παρά τις συμβουλές να μην το κάνω..Τώρα είμαι μια 27χρονη "γεροντοκόρη" και αυτόν τον χαρακτηρισμό δε τον χρησιμοποίησαν οι κάτοικοι του χωριού...guess who...

Και επειδή μάλλον έχεις καιρό να βρεθείς σε χωριό να σε πληροφορήσω ότι η "κατινιά" που υπάρχει στα χωριά είναι αντίστοιχη με αυτήν των πόλεων...απλά στο χωριό λόγω των περιορισμένων κατοίκων είναι πιο φανερή...

maryk, δυστυχως δεν εχει καθολικη ισχυει αυτο. στο δικο μου χωριο για παραδειγμα επιβιωνει ακομα. ειμαι ενας γεροντοκορος.

(γειτονισσα) - καλε κα Αννα, πότε θα φαμε κουφετα και απο το Μαρκακι?
και η μανα μου καθε φορα που θα μιλησουμε στο τηλεφωνο μου λεει:" αντε γιε μου πια καιρος σου ειναι,θα κλεισω τα ματια μου και δεν θα σε δω αποκατεστημενο. η κυρα Ασημινα απο διπλα καθε μερα αυτο με ρωταει (δεν εχει αλλο καημο αυτη, μονο το δικο μου) δεν σας λεω βεβαια τι απαντω στη κα Ασημινα. δεν χρειαζεται.

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Ιουλίου 12, 2009, 03:09:41 pm »
χαχαχα!!σωστος μαρκο!!!
επισης θα συμφωνησω με τη maryk,οτι το προβλημα οπως εγραψα ειναι της κοινωνιας κ οχι του χωριου.......
επισης μαρκο εβλεπα μια μερα αυτο το τηλεπαιχνιδι του mega που μαντευεις το ποσοστο των ερωτηθεντων που ειπε ναι η οχι σε κατι.λοιπον η ερωτηση στην οποια ο παιχτης επρεπε να μαντεψει το ποσοστο που ειπαν ναι ηταν:
θα προτιμουσατε για γαμπρο σας εναν αδιοριστο καθηγητη φιλολογιας η εναν ευκαταστατο χονδρεμπορο κρεατων???(προς θεου δεν εχω τιποτα με τους χονδρεμπορους,τη δουλεια τους κανουν κ αυτοι)
σας αφηνω να μαντεψετε το ποσοστο που προτιμουσε τον αδιοριστο φιλολογο κ αντιστοιχα τον χονδρεμπορο!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)