0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θεωρώ ότι το κάθε τμήμα έχει τα δυνατά και τα αδύνατά του σημεία. Εκεί που το ένα χωλαίνει το άλλο συμπληρώνει. Ο μηδενισμός και η απολυτότητα δεν μας ωφελούν αλλά και πιστεύω ότι δεν υπηρετούν και δεν απεικονίζουν μια θεμελιακή αντικειμενικότητα.
Αν και συμφωνούμε ως προς το λανθασμένο μέτρο των διδάκτρων δεν κατανοώ τα περί "πελατειακών σχέσεων" Αν αυτές υπήρχαν τότε το εν λόγω παν/μιο θα είχε άλλο λόγο εισαχθέντων - αποφοιτούντων. Στην πραγματικότητα έχει τον μικρότερο λόγο από όλα τα παν/μια με διαφορά.
Κάθε διεκδίκηση είναι θεμιτή όταν έχει προσφέρει. Αυτό δεν έχει να κάνει αν όντως θίγει κάποιους κλάδους αλλά αν μπορεί να προσφέρει κάτι το επιπλέον, κάτι το καινούργιο στην επιστήμη ή στην εκπαίδευση.
Αν κάποιοι κλάδοι θίγονται (αν εννοείς αυτό αν κατάλαβα καλά) τότε είναι αποκλειστικά στο χερι τους να βελτιωθούν οι ίδιοι με διάφορους τρόπους (αναβάθμιση επιπέδου σπουδών, εμπλουτισμός των προγραμμάτων σπουδών τους, ενδεχόμενες διορθώσεις κλπ), ώστε η ακαδημαϊκή κοινότητα να τους ανταμείψει όπως τους αρμόζει αν την πείσουν, όχι όμως να στρέφεται ο ένας εναντίον του άλλου σε μια αμφίρροπη μάχη που θα κριθεί με κριτήρια του τύπου ποιος είναι ο πιο υπεράριθμος ή παιχνίδια συσχετισμών (πχ τα πολυάριθμα νέα τμήματα εναντίον των αποσυντιθέμενων παλιών καθηγητικών) ή δικαστικά τερτίπια (βλ ΤΕΙ).
Επίσης, Ιατρική σχολή έχουν μόνο 5-6 Παν/μια στην Ελλάδα, όπως και Νομική μόνο 3! Τα υπόλοιπα 23 ΑΕΙ δηλ. για να το πω λαϊκά είναι μούφα? Αν υπήρχαν σε όλα τα υπόλοιπα οι συγκεκριμένες σχολές και έλειπαν από ένα συγκεκριμένο ΑΕΙ ίσως να ετίθετο καποιο αντικείμενο συζήτησης.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, για να αναφερθώ σε κάτι άλλο, αν η "ιστορίες" ενός ΠΣ περιλαμβάνουν και τις "ιστοριογραφίες" ή αν δεν περιέχονται καθόλου (θέλω να πιστεύω ότι κανενά σοβαρό τμήμα που ασχολείται με την Ιστορία παραλείπει ένα τόσο σημαντικό αντικείμενο όπως της ιστοριογραφίας).
Εννοώ ότι δεν ανήκουμε στον ακαδημαϊκό χώρο και πόσω μάλλον στους αρμόδιους καθηγητές που διαρθρώνουν τα ΠΣ των διάφορων τμημάτων (δεν γνωρίζω αν κάποιος από εμάς εδώ έχει καν διδακτορικό αν και λίγη σημασία αυτό θα είχε πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα).
Η πληρότητα βέβαια σε κάθε περίπτωση είναι το ζητούμενο και γι΄αυτό εμπιστεύομαι αρμόδια ακαδημαϊκά όργανα αφού γνωρίζω ότι οι απόψεις μας πάντα θα είναι υποκειμενικές και καθένας (στην πλειοψηφία) θα υποστηρίζει τον κλάδο του.
… Κυνισμός και υποκρισία δεν είναι όταν υποστηρίζεις τα πράγματα ως έχουν. Όταν δεν βρίσκεις επιχειρήματα, παρακαλώ, μην καταφεύγεις σε λοιδορίες.
Τα γνωρίζω και τα καταδικάζω ΚΑΙ αυτά.
Ξεκινώ από αυτό, γιατί το θεωρώ σοβαρό. Η προσωπική μου άποψη είτε θέλεις είτε όχι (δικό σου πρόβλημα είναι αυτό) αποτελεί ταυτόχρονα και άποψη ενός ειδικού εκτός εισαγωγικών. Και δεν προσπάθησα να ντύσω τίποτα. Ο καθένας γράφει και κρίνεται από τα επιχειρήματά του. Προσωπικά, δεν έχω ανάγκη... ενδυμάτων. Και φυσικά κανείς δε σε όρισε αξιολογητή... ειδικών. Αυτή η συζήτηση είναι εκτός θέματος και δε σε τιμά.
Ως ειδικός θα έπρεπε να γνωρίζεις πως ο ελληνικός πολιτισμός αποκλείστηκε από την εκπαίδευση αλλά ο ευρωπαϊκός όχι.
Το γνωρίζω, μην ανησυχείς.
… Και το τι έχω τελειώσει εγώ, πόσα ανθρωπιστικά τμήματα, πόσες φιλοσοφικές σχολές (ίδιες είναι άλλωστε), ποιους τίτλους έχω, μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς δεν μπορείς να γνωρίζεις. Άρα μην εικάζεις ούτε να ειρωνεύεσαι. Η ουσία, φίλε, είναι ότι εγώ είμαι πτυχιούχος της φιλοσοφικής σχολής της Αθήνας και ειδικός επί του θέματος. …
Το όχι μου στα αιτήματα των αποφοίτων Ελληνικού Πολιτισμού ΕΑΠ δεν αποτελεί προσωπική μου άποψη μόνο. …Επιπλέον, επειδή δε διάβασες καλά την προηγούμενη απάντησή μου, τα αιτήματα των αποφοίτων αυτών αξιολογήθηκαν και απορρίφθηκαν από αρμόδιους φορείς. Κι αυτό τα λέει όλα.
Το γνωρίζω, μην ανησυχείς. Αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνώ απόλυτα…
Τελικά ένας ειδικός, φίλε, πρέπει να επιχειρηματολογεί.
Φαντάζομαι λοιπόν, πως το ίδιο ισχύει για όλους.
Απλώς …ξέχασες να τα αναφέρεις. Προφανώς δεν ταίριαζαν με την «επιχειρηματολογία» σου. Άρα, μιλάς με «μισές αλήθειες»… Άρα…
Προφανώς ξέχασες να το αναφέρεις ΚΑΙ αυτό… Αν εσύ λοιπόν, με όλα αυτά τα μισόλογα που χρησιμοποιείς κατά το δοκούν, θεωρείς τον εαυτό σου ειδικό, εγώ θεωρώ πως είμαι αξιολογητής των «ειδικών»…
ΠαράθεσηΩς ειδικός θα έπρεπε να γνωρίζεις πως ο ελληνικός πολιτισμός αποκλείστηκε από την εκπαίδευση αλλά ο ευρωπαϊκός όχι.Το γνωρίζω, μην ανησυχείς. Αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνώ απόλυτα. Και έγραψα τις προάλλες: «Άντε, αυτό του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού θα μπορούσε να εξισωθεί με ένα τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών.» Στην εκπαίδευση όμως το να διδάσκουν Ιστορία Τέχνης, ενώ υπάρχουν οι πτυχιούχοι των τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας (και Ιστορίας της Τέχνης) ΠΕ02 και των Θεωρητικών Σπουδών Τέχνης (που μετονομάστηκε σε Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης) της Σχολής Καλών Τεχνών, το θεωρώ λάθος. Τα επιλεγόμενα μαθήματα «Νεότερη Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία»