*

Αποστολέας Θέμα: Αποτελέσματα εξετάσεων Ασεπ  (Αναγνώστηκε 225234 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
Απ: Αποτελέσματα εξετάσεων Ασεπ
« Απάντηση #308 στις: Ιουνίου 01, 2007, 09:58:05 pm »
Εγώ πάντως άρχισα ήδη να φαντάζομαι τη βάση του 78-80 για μας τους φιλολόγους, όσο κι αν συμφωνώ με τις εκτιμήσεις του Οβίδιου, που τις υπαγορεύει η λογική( ευχαριστούμε για τα στατιστικά,Οβίδιε)...Μη μου'ρθει απότομα...Ε ρε πότε θα'ρθει αυτή η αποφράδα Παρασκευή του Ιούνη, να τελειώνουμε...
Υπομονή και καλό μήνα, ό,τι κι αν αυτός ο Ιούνης φέρει...
Αυτό εννοούσα και εγώ vica όταν έλεγα ότι βλέπω τη βάση πολύ υψηλή...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:54:09 »

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #309 στις: Ιουνίου 01, 2007, 10:09:38 pm »
Περί ηλικίας, (μου ανοίξατε την όρεξη για διερεύνηση του κοινωνικού προφίλ των υποψηφίων δεν φταίω εγώ  ) μόλις διαπίστωσα παιδιά ότι 182 (31,8%) από τους 572 μαθηματικούς που διορίζονται είναι ηλικίας απο 40 έως 54!!!
Α ρε Ελλάδα αθάνατη που τρως τα παιδιά σου. Δεν το σχολιάζω παρακάτω ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Μπράβο για άλλη μια φορά σε όλους εμάς που επιμένουμε τι να πω.... ???

(Είχα κάνει λάθος αρχικά και διόρθωσα το 195 σε 182)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 01, 2007, 11:26:14 pm από mat »
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #310 στις: Ιουνίου 02, 2007, 01:10:31 am »
Το είχα "ψυχανεμιστεί" αλλά ομολογώ, το ποσοστό αυτό δεν το περίμενα...Πράγματι ενδιαφέρον...Όσο για την Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της, τα τρώει, δε λέω...καιρό τώρα...αλλά τα συγκεκριμένα "παιδιά" δεν τα' φαγε περισσότερο απ'όσο έφαγε  την αδερφή μου, που διορίστηκε δασκάλα στα 21 μισό της,είναι 44 και θα συνταξιοδοτηθεί στα...67...Αντιθέτως, τα "παιδιά" αυτά-οι μαθηματικοί κυρίως- έκαναν και κάποια περιουσία-όχι όλοι,αρκετοί πάντως και δεν περιμένουν να ζήσουν στα γεράματα από τη σύνταξη...Λοιπόν, συγχαρητήρια στους "παλιούς", που μπήκαν σ' αυτήν την ψυχοφθόρα διαδικασία και τα κατάφεραν δουλεύοντας 10-12 ώρες την ημέρα...
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #311 στις: Ιουνίου 02, 2007, 01:36:28 am »
Λοιπόν από μια πρώτη επεξεργασία που έκανα διαπίστωσα τα εξής για τον Μ.Ο ηλικίας αυτών που μέχρι στιγμής είναι στους διοριστέους και τους επιτυχόντες:
Ειδικ.       Μ.Ο Ηλικίας Διοριστέων      Μ.Ο Ηλικίας Επιτυχόντων
ΠΕ01              34                                 32
ΠΕ03              36                                 35
ΠΕ0401          36                                 35
ΠΕ0402          35                                 34
ΠΕ0404          31                                 30
ΠΕ0405          32                                 32
ΠΕ15             25,8                               25,8
ΠΕ70             25,4                              25,4

Με άλλα λόγια οι νεότεροι ηλικιακά είναι οι Δάσκαλοι και της Οικ. Οικονομίας.
Εκτιμώ ότι ο Μ.Ο ηλικίας μεγαλώνει περισσότερο σε κλάδους όπως είναι οι Φυσικοί και οι Μαθηματικοί δεδομένου ότι σε αυτούς τους κλάδους υπάρχει μεγάλη προσφορά και μικρή ζήτηση. Πράγμα που δεν συμβαίνει με τους Δασκάλους. Επίσης μη ξεχνάμε πως ο κλαδός των Μαθηματικών είναι (τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω εγώ αλλά, μπορούν να μας το πουν και οι ίδιοι αν ισχύει) μπλοκαρισμένος εδώ και αρκετά χρόνια όπως είναι και ο κλάδος των Φιλολόγων και βέβαια αρκετοί ακόμη κλάδοι. Θα ήταν ενδιαφέρον νομίζω να είχαμε στοιχεία για την ηλικιά και των μη επιτυχόντων αλλά και για όλες τις χρονιές του ΑΣΕΠ.
Ελλείψει επεξεργασμένων στοιχείων δεν μπορούμε να κάνουμε γενικεύσεις αλλά, νομίζω ότι μπορώ να πω σε αυτό το διαγωνισμό η μουρμούρα κάποιων ότι πάνε να διαγωνιστούν με τα "πιτσιρίκια" που τα έχουν φρέσκα είναι αδικαιολόγητη. :P
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 02, 2007, 09:53:50 am από mat »
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:54:09 »

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #312 στις: Ιουνίου 02, 2007, 06:14:25 am »
Αυτό με τις "παλιές καραβάνες" ίσχυε -ειδικά για τους μαθηματικούς- σε όλα τα ΑΣΕΠ. Θυμάμαι στον σύλλογο των Ασεπιτών του 2000 οι περισσότεροι μαθηματικοί ήταν πτυχιούχοι της δεκαετίας του '80 με μεγάλη φροντιστηριακή πείρα. Αυτό αποτυπωνόταν και στατιστικά από τον χρόνο κτήσης πτυχίου των διοριστέων και των επιτυχόντων στους πίνακες του ΑΣΕΠ. Από ό,τι έχω συζητήσει με μαθηματικούς, τόσο η εξεταστέα ύλη τους όσο και τα θέματα που μπαίνουν ευνοούν αυτή την κατηγορία υποψηφίων (αυτών που ξέρουν καλά τα σχολικά μαθηματικά και έχουν μεγάλη διδακτική εμπειρία).
Το ίδιο ίσχυε σε μεγάλο βαθμό και για τους φυσικούς, παρότι εκεί η ύλη και τα θέματα είναι περισσότερο πανεπιστημιακού επιπέδου και με το τότε σύστημα (ενιαίος κλάδος ΠΕ04-δεύτερο μάθημα κατ' επιλογήν) ευνοούνταν κυρίως οι βιολόγοι.
Στους φιλολόγους τα πράγματα ήταν μοιρασμένα, αλλά κι εκεί ήταν πολύ λίγοι οι "φρέσκοι" πτυχιούχοι, δηλ. οι κάτω των 25-26.
Κάπου έχω τα στατιστικά του χρόνου κτήσης πτυχίου σε εκείνο το ΑΣΕΠ. Αν βρω πού τα έχω καταχωνιάσει, θα τα παραθέσω.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 02, 2007, 08:59:51 am από ioanna89 »

Αποσυνδεδεμένος vsk

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ0402
    • Προφίλ
« Απάντηση #313 στις: Ιουνίου 02, 2007, 09:30:14 am »
Μην ξεχνάτε επίσης ότι φέτος υπάρχει και μία σημαντική αλλαγή που ώθησε αρκετούς "παλιούς" να δώσουν: η μείωση της βάσης επιτυχίας κατά 5 μονάδες. Αρκετοί θα κινδύνευαν να χάσουν από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού πολλές θέσεις στον πίνακα των αναπληρωτών, αν δεν έδιναν για να "τσιμπήσουν" κάποια μόρια.
Έτσι, θέλοντας και μη, πήγαν κι έδωσαν για να διατηρήσουν - αν όχι να βελτιώσουν - τη θέση τους και αρκετοί από αυτούς διορίστηκαν κιόλας! Το δείχνουν αυτό άλλωστε και τα στατιστικά της mat, όπου φαίνεται ότι οι διοριστέοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας από τους επιτυχόντες...!

Αποσυνδεδεμένος Gi@

• Έμπειρο μέλος
  • Νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #314 στις: Ιουνίου 02, 2007, 10:11:07 am »
Μπράβο ματ!!! Με εντυπωσίασες!!! Σε ποιον κλάδο ανήκεις;;;

Καλό κουράγιιο σε όσους κλάδους απομένουν... εγώ ως νηπιαγωγός, μάλλον έχω μέλλον ακόμα! Τέλη Ιούνη λένε και άντε να δούμε. Το πιο ψυχοφθόρο είναι ότι από 15 Ιούνη θα δουλεύω περισσότερο και θα γυρνάω στο σπίτι αργά το βράδυ. Οπότε θα μάθω τα αποτελέσματα σχετικά αργά! Αν και μπορούν να με ειδοποιήσουν, ήθελα μόνη μου να δω τα αποτελέσματα, γιατί όπως να 'ναι αλλιώς είναι να δω μόνη μου (την επιτυχία μου - εύχομαι)!!
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος maria_e

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #315 στις: Ιουνίου 02, 2007, 10:27:51 am »
Γεια σε όλους! Παρακολουθώ την συζήτηση εδώ και καιρό και ήθελα να σας ευχαριστήσω που μέσα στο τόσο άγχος με βοηθήσατε να μη νοιώθω η μόνη με μούρη <<flat και τετράγωνη>>.Ήθελα να σας το πω από χτες που έμαθα οτι είμαι στους διοριστέους (ΠΕ 03) , αλλά δεν ήμουνα και πολύ... συγκεντρωμένη  :D

Για τα σχόλια περί βάσεων, τα θέματα της ειδικότητας ήταν όντως πολύ πιο εύκολα από άλλες χρονιές (νομίζω αυτό ανέβασε τη βάση) αλλά η διδακτική "έκαψε" πολύ κόσμο. Οπότε φίλοι φιλόλογοι μην ανησυχείτε οτι γράψαμε βαθμουλάρες επειδή απλά διαβάσαμε περισσότερο.
Επίσης, όντως σε εμάς ευνοούνται όσοι ξέρουν απ' έξω τα σχολικά βιβλία και κάνουν χρόνια φροντιστήριο. Προσωπικά, αν και έχω κάνει πολλά χρόνια σπουδές και θεωρητικά θα πρεπε να "τα παίζω στα δάχτυλα" όπως άκουσα από πολλούς, έριξα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΙΑ

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #316 στις: Ιουνίου 02, 2007, 11:12:26 am »
VSK ισχύει αυτό που λες και πέρα απο τη λογική τεκμηριώνεται και με στοιχεία.
Πχ διαπίστωσα ότι απο τους 2027 επιτυχόντες ΠΕ03 (μέσα σε αυτό τον αριθμό είναι και οι διοριστέοι) μόνο οι 680 είχαν προϋπηρεσία δηλαδή σε ένα ποσοστό της τάξεως του 33,5%. Από τους 570 που θα διοριστούν προϋπηρεσία και προφανώς στον πίνακα αναπληρωτών ήταν οι 208 δηλαδή το 36,6%. Από αυτούς τους 208 διοριστέους με προϋπηρεσία οι 153 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 34-45+. Αν παρατηρήσεις δε και τους μήνες προϋπηρεσίας θα διαπιστώσεις ότι είναι πολύ λίγοι για την πλειοψηφία των 153.
Όμως σε γενικές γραμμές οι επιτυχόντες με προϋπηρεσία δεν είναι μεγάλο ποσοστό, περίπου το 1/3 πράγμα που σημαίνει ότι όσοι είναι στους πίνακες αναπληρωτών είτε δεν πηγαίνουν να δώσουν εξετάσεις, είτε δεν γράφουν και τόσο καλά, που και τα δύο βέβαια έχουν την εξήγησή τους.

Και ένα σχόλιο για την maria-e. Kαταρχήν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
Δεύτερον να είσαι σίγουρη ότι τα σχόλια περι ηλικίας δεν τα κάνουμε γιατί θέλουμε να αποδείξουμε ότι οι "μεγάλοι" είναι καλύτεροι. Αλλά, γιατί τελικά έστω κι αν δεν το έχουμε πει, συμφωνούμε με αυτό που λες ότι δηλαδή ο 30-35+ πάει στο διαγωνισμό με στόχο να περάσει κι όχι για την εμπειρία.
Τα στοιχεία που βγάζουμε δεν είναι και τόσο αξιόπιστα απο στατιστικής πλευράς. Άλλωστε μιλάμε για Μ.Ο ηλικίας το σωστό θα ήταν να χωρίσουμε τους επιτυχόντες και διοριστέους σε ηλικιακές ομάδες και να βγάλουμε πραγματικά έγκυρα στατιστικά στοιχεία. Ακόμη πιο ορθό στατιστικά θα ήταν να είχαμε στοιχεία και για τους μη επιτυχόντες και μεγάλο ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να βγάλουμε στοιχεία και με βάση το φύλο. (όχι ότι δεν γίνεται το τελευταίο αλλά εντάξει .... μη το παρακάνουμε κι όλας γιατί στο τέλος θα γίνει η μούρη πιο flat ;D)
Tέλος έχε υπόψη σου αυτό που έλεγε κι ο παππούς μου: Όλοι οι καλοί χωράνε :D

Υ.Γ. το τελευταίο πάει ως σχόλιο στην ηλικία κι όχι στο διαχωρισμό του ποιος περνάει και ποιός δεν περνάει στον ΑΣΕΠ. Γιατί σε τελευταία ανάλυση δεν είναι ο ΑΣΕΠ αυτός που θα καθορίσει στη ζωή μας ποιός είναι καλός και ποιός όχι ή τουλάχιστόν δεν θα τον αφήσουμε να το καθορίσει ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 02, 2007, 11:24:13 am από mat »

Αποσυνδεδεμένος suomaf

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #317 στις: Ιουνίου 03, 2007, 05:35:21 pm »
Τώρα τα αποτελέσματα ποιων ειδικοτήτων έχουν σειρά να ανακοινωθούν?Και πότε?Έχει κανείς κάποια έγκυρη πληροφορία???
αν μπορείς να γεμίζεις το αμείλιχτο ένα λεπτό της κάθε ώρας
στην αξία των εξήντα μοιραίων δευτερολέπτων της διαδρομής του....

gr07

• Επισκέπτης
« Απάντηση #318 στις: Ιουνίου 03, 2007, 07:04:27 pm »
Καλησπέρα.. Δεν έχω ιδέα. Υποτιθέτω πάντως πως σειρά έχουν σίγουρα οι γυμναστές και πιθανώς οι κοινωνιολόγοι..

MaYaMaYa

• Επισκέπτης
« Απάντηση #319 στις: Ιουνίου 04, 2007, 11:21:10 am »
καλή εβδομάδα σε όλες και όλους που περιμένουν εναγωνίως τα αποτελέσματα!  :)

Αποσυνδεδεμένος sieol

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #320 στις: Ιουνίου 04, 2007, 12:38:07 pm »
Καλημέρα,καλή εβδομάδα και συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες,διοριστέους και μη.Θα ήθελα να ρωτήσω για τους οικονομολόγους πότε θα βγουν τα αποτελέσματα;Και γιατί αργουν τόσο πολύ;Δεν είμασταν και πολλοί και οι θέσεις είναι ελάχιστες για τους διοριστέους.Γράψαμε τόσο καλά που ή έχουν πρόβλημα με την ειδική;

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #321 στις: Ιουνίου 04, 2007, 12:42:29 pm »
Καλή εβδομάδα κι από μένα. Δευτέρα σήμερα και ίσως είναι νωρίς για να έχουν ή να δώσουν κάποια ενημέρωση για το ποιοι έχουν σειρά αυτή την εβδομάδα. Μόλις μίλησα με ΑΣΕΠ και μου είπαν ότι δεν ξέρουν ακόμη ούτε αν θα βγούν αποτελέσματα, ούτε και φυσικά για ποιούς. Υπομονή κάντε υπομονή που λέει και το τραγουδάκι μάλλον προς τα μέσα της βδομάδας θα αρχίσουν να λένε κάτι. Κι αν είναι να ρθει θε να ρθει....
Έχω λαλήσει μου φαίνεται :P
Sieol και μεις οι κοινωνιολόγοι είμασταν ακόμη λιγότεροι ως θέσεις και ως συμμετέχοντες αλλά..... Φαίνεται το καλό πράγμα αργεί ;D

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182649
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)