*

Αποστολέας Θέμα: Γρίπη και σχολείο  (Αναγνώστηκε 7505 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aghathi

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • εκπαίδευση=παιδιά
    • Προφίλ
Απ: Γρίπη και σχολείο
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 30, 2009, 01:27:07 am »
Από όσο μπορούμε να βασιζόμαστε στην ενημέρωση που έχουμε, το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο ιό είναι ότι αν και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ήπιος, σε κάποιες περιπτώσεις είναι τόσο επιθετικός που απλώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα ακόμα και αν πρόκειται για ως τώρα απόλυτα υγιή άτομα. Δεν ξέρω αν θυμάστε την επιδημία γρίπης του 1997. Αν δεν κάνω λάθος τότε πέθανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. ο τότε αρχιεπίσκοπος και ο λόγος που τα θυμάμαι όλα αυτά είναι ότι από εκείνη την γρίπη πέθανε και η γιαγια μου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κοινή γρίπη μπορεί να παρουσιάσει επιπλοκές που για αδύναμους οργανισμούς είναι επικίνδυνες. Κάθε χρόνο κυκλοφορούν δίαφορες ιώσεις που μας ταλαιπωρούν αλλά δεν φαίνεται να διαδίδονται ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο και με τόση ταχύτητα. Επομένως άλλη η θνησιμότητα και αλλο ο αριθμός τελικά αυτών που πεθαίνουν.
Το αλλο θέμα είναι ότι αυτός ο συγκεκριμένος ιός απλώς δεν έχει περάσει στη ανοσία μας. Καθώς δεν έχει σχέση με τον ιό της κοινής γρίπης και των μεταλλάξεων του και αφού δεν έχει εμφανιστεί παρόμοιος ιός από το 1919 είτε είναι ήπιος έιτε περισσότερο επικίνδυνος λίγο πολύ θα αρρωστήσουν οι περισσότεροι, πάντα με την αγωνία ότι μπορεί να ανήκουν στο 2 τοις χιλίοις που θα αρρωστήσουν βαριά. Αλλά άπό ότι φαίνεται αυτό που πραγματικά φοβούνται οι "επιστήμονες" είναι οι μεταλλάξεις του ιού και η αποδεδειγμένη του δυνατότητα να μετεδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο και αντιστρόφως. Αυτό μας κάνει ευάλωτους σς ασθένειες των ζώων που δεν μπορούν να μεταδωθούν στον άνθρωπο μέχρι να αναμειχθούν με κάποιον ιό όπως τον συγκεκριμένοπου έχει ήδη αυτήν την δυνατότητα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:54:03 »

Αποσυνδεδεμένος julie21

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 30, 2009, 01:46:40 am »
Νομίζω ότι όλα αυτά γίνονται απλά για τα λεφτά , μας φοβίζουν τόσο άδικα την ώρα που η φαρμακευτική εταιρεία έχει ήδη βγάλει 2,4 εκατομ. λίρες!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το διάβασα την προηγούμενη εβδομάδα σε εφημερίδα και γέλασα με τα χάλια μας...

Θεωρώ ότι ανεξάρτητα με τον καιρό και τις διάφορες ιώσεις ,σε μια τάξη πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα παράθυρο ανοικτό και να αερίζεται η τάξη στα διαλείμματα..

Και κάτι άλλο δεν είμαι μαμά, αλλά αν είχα παιδί το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα του έκανα ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί μεγάλο διάστημα..Δεν είμαι ούτε και γιατρός όμως..είναι απλά και ταπεινά η γνώμη μου..

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 30, 2009, 08:04:50 am »
Το 70 στην Αμερική είχε συμβεί κάτι παρόμοιο.
Έτρεχαν να κάνουν εμβόλιο και τελικά οι θάνατοι από το μη δοκιμασμένο (όσο θα έπρεπε) εμβόλιο ήταν 29 ενώ από τη γρίπη ο αριθμός ήταν μονοψήφιος.
Να σας θυμίσω και το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου.
Στην αρχή το είδαμε σα σανίδα σωτηρίας και μετά την εφαρμογή,όλοι παραπονιούνται.

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 30, 2009, 09:05:59 am »
φιλικη συμβουλη..ΚΟΨΤΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ 8.εγω και η γυναικα μου οταν καταλαβαμε τι παιζεται και το κλιμα τρομοκρατιας και πανικου που πανε να μας δημιουργησουν καλοκαιριατικα λογω της ελλειψης λοιπων θεματων κλεισαμε την ΤV και ηρεμησαμε..ο,τι ειναι απαραιτητο να μαθουμε για την γριπη το ξερουμε απο τις πρωτες μερες της αφιξης της στην χωρα.ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ..τιποτε αλλο δεν χρειαζεται αλλα και δεν μπορουμε να κανουμε..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:54:03 »

Αποσυνδεδεμένος xionati

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 30, 2009, 09:54:13 am »
Πάντως αρχισαν να εμφανίζονται παντού κρούσματα σιγά σιγά.Ακούστηκε και στην πόλη μου, κάτι δασκάλες που πήγαν πριν ένα μήνα Γερμανία...απλά μετά κλείστηκαν στα σπίτια τους χωρίς φαρμακευτική αγωγή.
νηπιαγωγός

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 30, 2009, 09:57:04 am »
Εδώ ακούατηκε για ένα γκρουπ που πήγε Ζάκυνθο,όταν γύρισαν πήγαν όλοι μαζί στο νοσοκομείο,μιλάμε για 2 λεωφορεία.
Πέρασαν 2 βδομάδες από τότε.

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 30, 2009, 10:00:34 am »
Νομίζω ότι όλα αυτά γίνονται απλά για τα λεφτά , μας φοβίζουν τόσο άδικα την ώρα που η φαρμακευτική εταιρεία έχει ήδη βγάλει 2,4 εκατομ. λίρες!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το διάβασα την προηγούμενη εβδομάδα σε εφημερίδα και γέλασα με τα χάλια μας...

Κι έτσι γινεται πραγματικότητα το σενάριο από την ταινία mission impossible 2 στην οποία μια φαρμακευτική εταιρεία έσπειρε τον ιό Χίμαιρα για να βγάλει στη συνέχεια το

Αποσυνδεδεμένος xionati

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 30, 2009, 10:31:20 am »
Κάτι άσχετο λιγάκι, γιατί έχει ανοίξει το ίδιο θέμα με διαφορετικό τίτλο 3 φορές?
νηπιαγωγός

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 30, 2009, 04:24:20 pm »
Σίγουρα δεν είναι κατάσταση για πανικό. Αλλά και τα πράγματα δεν είναι όπως μας τα λένε από πλευράς αριθμών. Γιατι το λέω αυτό; Γιατί πλέον δεν γίνεται έλεγχος και ταυτοποίηση του ιού. Αυτό γίνεται μόνο σε όσους έχουν βαριπάς μορφής γρίπη. Όταν πήγα εγώ στο νοσοκομέιο (επαρχιακό, μη τουριστικής περιοχής) μου είπαν ότι κατά 98% είναι γρίπη, αλλά δεν ταυτοποίησαν τον ιό. Επίσης, ο γιατρός νμου είπε ότι εκείνη τη μέρα είχαν παέι άλλα 7 πιθανά κρούσματα! 'Αρα δεν μιλάμε μόνο για 700-800 όπως ανακοινώθηκαν.
Και είναι λογικό να μην ανακοινώνονται. Φανατστείτε τότε τι πανικός θα γίνει και πόσοι τουρίστες ΔΕΝ θα έρθουν....
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος aghathi

• Ιστορικό μέλος
  • εκπαίδευση=παιδιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 30, 2009, 05:48:00 pm »
Είναι βέβαιο ότι κάποιοι λίγοι θα κερδίσουν αμύθητες περιουσίες και κάποιοι ελπίζω πάλι λίγοι θα χάσουν ..τη ζωή τους. Ο πανικός δεν βοηθάει πολύ και η απαξίωση δεν βοηθάει καθόλου. Μπερδεμένη κατάσταση...

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 31, 2009, 11:53:30 pm »
Προφανώς δεν είσαι μαμά.

Μόνο οι μαμάδες ανησυχούν; ::)
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος xionati

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 01, 2009, 10:09:54 am »
Από τη στιγμή που υπάρχουν και ΄θανατηφόρα κρούσματα δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε.Μπορεί 5 να πεθάνουν και οι υπόλοιποι να το περάσουν ελαφρά.Ποιός μου λέει ότι δεν ανήκω στην μειοψηφία καθότι έγκυος???
νηπιαγωγός

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 01, 2009, 05:28:26 pm »
Νομίζω σε γενικές γραμμές τα θανατηφόρα κρούσματα αφορούν άτομα με βεβαρημένο κλινικό ιστορικό.Συνήθως έχουν κάποια ανεπάρκεια αναπνευστική,νεφρική,κάτι τέλος πάντων που τους κάνεις ιδιαίτερα ευάλωτους.
Πάντως και γω περιμένω να κολλήσω σύντομα τη γρίπη αφού σε μια βδομάδα περίπου φεύγω στο Λονδίνο.Και για να είμαι ειλικρινής προτιμώ να αποκτήσω αντισώματα περνώντας ψιλοχαλαρά την γρίπη(ελπίζω),παρά να κάνω το εμβόλιο. ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 01, 2009, 05:43:56 pm »
Μόλις άκουσα στην τηλεόραση ότι όσοι θα κάνουν λέει το εμβόλιο θα υπογράφουν πρώτα υπεύθυνη δήλωσα.
Τώρα είναι που δεν το κάνω με τίποτα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182706
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 676
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144