*

Αποστολέας Θέμα: Γρίπη και σχολείο  (Αναγνώστηκε 7511 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Γρίπη και σχολείο
« στις: Ιουλίου 29, 2009, 01:18:45 pm »
Πριν από λίγες μέρες διαγνώστηκα με τη νέα γρίπη. Έχοντας περάσει λοιπόν και αυτή την "εμπειρία" θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας και να διαβάσω τις απόψεις σας για το άνοιγμα ή όχι των σχολέιων.
Η αλήθεια είναι ότι κόλλησα στο εξωτερικό (Λονδίνο) και ενώ καθάριζα συνέχεια και πολύ σχολαστικά τα χέρια μου με ντετόλ μαντηλάκια και αντισηπτικό διάλυμμα ταυτόχρονα. Άρα την κόλλησα μάλλον από την ατμόσφαιρα. Επίσης, η αλήθεια είναι ότι την πέρασα σχετικά ελαφριά. Είχα πυρετό (38.5), βήχα και συνάχι. Έχω περάσει πολύ χειρότερες γρίπες.
Δεδομένου, λοιπόν, ότι η συγκεκριμένη γρίπη μεταδίδεται πολύ εύκολα αλλά είναι σχετικά ελαφριά με λίγα κρούσματα που παρουσίασαν επιπλοκές (μέχρι σήμερα τουλάχιστον), ποιά είναι η άποψη σας για το Σεπτέμβρη;
Γνωρίζουμε όλοι τις συνθήκες που επικρατούν σε μία τάξη (συνοστισμός, ένας αν είναι άρρωστος κολλάνε όλοι κλπ). Επίσης, όμως, αν τα σχολεία παραμέινουν κλειστά το κόστος είναι τεράστιο (και οικονομικό και σε πανικό που θα δημιουργηθεί).
Για να δούμε λοιπόν τι λέτε και εσείς.....
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Γρίπη και σχολείο
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:00:10 »

Αποσυνδεδεμένος xionati

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 29, 2009, 01:29:09 pm »
Εσύ Εμμάκι ήσουν από τους τυχερούς που την πέρασαν ελαφρά.Τι γίνεται όμως με τα παιδιά, τις εγκύους και τους ηλικιωμένους που είναι ευπαθείς κατηγορίες?Άκουγα τις προάλλες στην τιβί ότι οι έγκυες δεν πρέπει να κολλήσουν γιατί υπάρχει κίνδυνος όχι για το έμβρυο αλλά για την ίδια τη ζωή τους.
νηπιαγωγός

Αποσυνδεδεμένος anaplirosiflwrinis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 29, 2009, 01:43:03 pm »
Ενα κρουσμα γριππης που εχω ακουσει απο μαθητρια μου ,ειναι μια 17 χρονη φιλη της που δουλευε σε μαγαζι στη Πλακα με ειδη τουρισμου.Της ειπαν να καθεται σπιτι της .Αυτο που με παρεξενεψε ειναι οτι δε της εδωσαν να παιρνει φαρμακα

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 29, 2009, 04:09:28 pm »
Εσύ Εμμάκι ήσουν από τους τυχερούς που την πέρασαν ελαφρά.Τι γίνεται όμως με τα παιδιά, τις εγκύους και τους ηλικιωμένους που είναι ευπαθείς κατηγορίες?Άκουγα τις προάλλες στην τιβί ότι οι έγκυες δεν πρέπει να κολλήσουν γιατί υπάρχει κίνδυνος όχι για το έμβρυο αλλά για την ίδια τη ζωή τους.

ο,τι γινεται και με την απλη γριπη..ακουσες εσυ ποτε για τις επιπλοκες της εποχικης γριπης(ΜΕ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ) σε εγκυους και παιδια να κραυγαζουν στα καναλια;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:00:10 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 29, 2009, 04:17:16 pm »

29/7/2009

Συστάσεις προς παιδαγωγούς και δασκάλους

The Guardian

Σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί πρέπει να αφαιρέσουν τα κοινόχρηστα μαλακά παιχνίδια και και να αποθαρρύνουν τα παιδιά από το να μοιράζονται με τους συμμαθητές τους μαρκοδόρους, μολύβια και μουσικά όργανα. Τέτοια μικρά βήματα είναι δυνατόν να ανακόψουν την εξάπλωση της νέας γρίπης, αναφέρει η διεύθυνση Παιδιών, Σχολείων και Οικογενειών του υπουργείου Παιδείας της

Αποσυνδεδεμένος anaplirosiflwrinis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 29, 2009, 04:22:59 pm »
Ενα κρουσμα γριππης που εχω ακουσει απο μαθητρια μου ,ειναι μια 17 χρονη φιλη της που δουλευε σε μαγαζι στη Πλακα με ειδη τουρισμου.Της ειπαν να καθεται σπιτι της .Αυτο που με παρεξενεψε ειναι οτι δε της εδωσαν να παιρνει φαρμακα

Μολις μου το πε αυτο η μαθητρια μου τη σταματησα ειπα οτι φευγω εκτακτος διακοπες και θα συνεχισουμε τελη Αυγουστου

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 29, 2009, 04:24:23 pm »

Και τι φάρμακο να παίρνει δηλαδή; Για τη γρίππη (τύπου Α μόνο, στην οποία ανήκει και η "νέα γρίππη") τα τελευταία χρόνια υπάρχει μόνο το ταμιφλού (και ένα άλλο, άλλης εταιρίας που όμως δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα πια). Και αν την περάσει κανείς τη γρίππη στο κρεββάτι με αντιπυρετικά, τι να το κάνει μετά το ταμιφλού; Λες και δεν έχουν παρενέργειες αυτά τα φάρμακα. Ούτε εγγυόνται και πλήρη ίαση.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 29, 2009, 06:42:55 pm »

29/7/2009

The Guardian

Σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί πρέπει να αφαιρέσουν τα κοινόχρηστα μαλακά παιχνίδια και και να αποθαρρύνουν τα παιδιά από το να μοιράζονται με τους συμμαθητές τους μαρκοδόρους, μολύβια και μουσικά όργανα. Τέτοια μικρά βήματα είναι δυνατόν να ανακόψουν την εξάπλωση της νέας γρίπης, αναφέρει η διεύθυνση Παιδιών, Σχολείων και Οικογενειών του υπουργείου Παιδείας της
Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος mrsour

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 29, 2009, 06:54:05 pm »

29/7/2009

The Guardian

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 29, 2009, 07:59:48 pm »
Η αλήθεια είναι ότι και μένα δεν μου έδωσαν φάρμακα (TAMIFLU) γιατί το δίνουν μόνο σε βαριά περιστατικά. Εμένα δεν μου έκαναν καν τη βασική εξέταση για τη γρίπη (με λήψη επιχρήσματος από το φάρυγγα για να γίνει ταυτοποίηση) γιατί και αυτό γίνεται μόνο στα βαριά περιστατικά. Απλά μου έκαναν άλλες εξετάσεις για να αποκλείσουν άλλες αρρώστειες και μέσω του αποκλεισμού αυτού και του ιστορικού μου διαπίστωσαν ότι κατά 98% είναι γρίπη!!!!
Σίγουρα η θνησιμότητα είναι μικρότερη ή ίσως ίδια με αυτή της κανονικής εποχικής γρίπης. Αλλά η μεταδοτικότητα είναι μεγαλύτερη. Πόσω μάλλον σε ένα κλειστό χώρο όπως μία τάξη....
Όσο για τις οδηγίες του Αγγλικού υπουργείου....στα Αγγλάκια που είναι πολύ πειθαρχημένα ίσως να πιάσουν. Στα Ελληνάκια που δεν μπορείς εύκολα να τα περιορίσεις δεν υπάρχει περίπτωση!!! Επίσης ποιός από το προσωπικό θα δεχτεί να αναλάβει το παιδί που θα παρουσιάσει συμπτώματα; Και ακόμα πιο σημαντικό ποιός έχει τις γνώσεις για να αναλάβει; Και ποιος θα έχει τη θέληση; Εγώ αν και έχω περάσει δεν θα το έκανα!
Τι μέτρα θα πρέπει να ληφθούν; Ειλικρινά δεν ξέρω! Ούτε και φυσικά είναι λύση να περιμένουμε τον εμβολιασμό, από τη στιγμή που λένε ότι μπορεί και το Δεκέμβρη να γόνει ο εμβολιασμός....
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 29, 2009, 09:50:51 pm »
εγω παντως παιδια φοβαμαι με ολα αυτα που ακουω "πανδημια" κτλ.
και κυριως ανησυχω για τα παιδια μου αλλα και για μενα και τον συζυγο μου. Ειμαστε και οι 2 καθηγητες , εγω σε δημοτικο μαλλον φετος, η μεγαλη θα παει δευτερα και το μικρο νηπιο. Καταλαβαινεται οτι οι πηγες μολυνσης ειναι πολλες!!
θα ελεγα να υπαρξει καθυστερηση μεχρι να βγει το εμβολιο!!!
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 29, 2009, 11:18:38 pm »
εγω παντως παιδια φοβαμαι με ολα αυτα που ακουω "πανδημια" κτλ.
και κυριως ανησυχω για τα παιδια μου αλλα και για μενα και τον συζυγο μου. Ειμαστε και οι 2 καθηγητες , εγω σε δημοτικο μαλλον φετος, η μεγαλη θα παει δευτερα και το μικρο νηπιο. Καταλαβαινεται οτι οι πηγες μολυνσης ειναι πολλες!!
θα ελεγα να υπαρξει καθυστερηση μεχρι να βγει το εμβολιο!!!

πανδημια αν αναλυσουμε την λεξη σημαινει ''σε ολο το λαο''....Η επιδημια ξεκινησε περιπου αρχες Απριλιου κοντευουμε δηλαδη τους 5 μηνες...οι ελληνες μαζι με τους τουριστες το καλοκαιρι ειμαστε περιπου 12-13 εκατομμυρια..τα κρουσματα μεχρι σημερα ειναι 730.ποσοστο 0,00 κατι.ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ.τι σκ...α πανδημια ειναι αυτη  δεν μπορω να καταλαβω

Υ.Γ.εχουμε ως δεδομενο οτι απο Σεπτεβρη μειωνεται το κυμα των τουριστων που ειναι και οι κυριοι φορεις μεταδοσης....εχουμε επισης δεδομενο οτι οπου εκλεισαν σχολεια ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ..και επισης αν κλεισουν τα σχολεια σημαινει παυση καθε ομαδικη μας συναναστροφη..και ολα αυτα για μια γριπουλα με μεγαλη μεταδοτικοτητα μεν με ελαχιστη επικινδυνοτητα δε...λιγο συναχι και λιγο πονολαιμος παραπανω ρε παιδια...

Αποσυνδεδεμένος margavare

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 29, 2009, 11:24:37 pm »
Προφανώς δεν είσαι μαμά.

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 30, 2009, 12:08:47 am »
Προφανώς δεν είσαι μαμά.

ειμαι πατερας.τι ρατσιστικη τοποθετηση ειναι αυτη; ο πανικος ειναι κακος συμβουλος για καθε γονεα.σε αυτα που εγραψα εχεις να αντιπαραθεσεις κατι;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182729
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)