*

Αποστολέας Θέμα: Πρωινή Προσευχή και ανάρτηση σημαίας στα σχολεία  (Αναγνώστηκε 34734 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Πρωινή Προσευχή και ανάρτηση σημαίας στα σχολεία
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 11:05:13 am »
Σαν πολιτικός γράφεις και αυτό δεν είναι πάντα καλό ξέρεις,κάτι σημαίνει.
Επιμένεις να αναφέρεσαι σε εμένα προσωπικά και να εικάζεις για εμένα πράγματα,ενώ βλέπεις ότι αποφεύγω να κάνω το ίδιο...
Εάν το φόρουμ έχει πια μετατραπεί σε chat,μπορείς να συνεχίσεις μόνη σου.Σε προσκάλεσα ήδη δύο φορές σε προσωπική επικοινωνία.Δεν ασχολούμαι άλλο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:11:02 »

Αποσυνδεδεμένος constans

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 04 01
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 11:14:33 am »
Κι εγώ θεωρώ υπερβολή την προσευχή τόσες πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας αλλά δε θα ασχοληθώ και παραπάνω.Θεωρώ ότι την πραγματική πίστη ή μη το παιδί δε θα τη νιώσει με το πλήθος των φορών που προσεύχεται.Η οικογένεια του άντρα μου είναι άκρως θρησκόληπτη και ζω τη θρησκοληψία τους σε όλο της μεγαλείο.Γι αυτόν ακριβώς το λόγο μιλάω στην κορη μου από νωρίς και της εξηγώ ότι πάνω από όλα θα μάθει να είναι ελεύθερη και να πιστεύει κάτι ,μόνο αν η ίδια το αποφασίσει και ξέρει γιατί το επέλεξε.Ειλεικρινά δε με ενδιαφέρει που κανουν τόσες φορές προσευχή στο σχολείο της,γι αυτό και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα.Εννοείται βέβαια πως δεν είμαι αυτής της άποψης,καθότι φυσικός,αλλά πάνω από όλα μαθαίνω το παιδί μου να είναι ελεύθερο να κρίνει ό,τι βλέπει γύρω του.

Αποσυνδεδεμένος constans

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 04 01
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 11:45:24 am »
Συγνώμη "ειλικρινά" ήθελα να γράψω

Αποσυνδεδεμένος desperino

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 12:01:57 pm »
Κι εγώ θεωρώ υπερβολή την προσευχή τόσες πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας αλλά δε θα ασχοληθώ και παραπάνω.Θεωρώ ότι την πραγματική πίστη ή μη το παιδί δε θα τη νιώσει με το πλήθος των φορών που προσεύχεται.Η οικογένεια του άντρα μου είναι άκρως θρησκόληπτη και ζω τη θρησκοληψία τους σε όλο της μεγαλείο.Γι αυτόν ακριβώς το λόγο μιλάω στην κορη μου από νωρίς και της εξηγώ ότι πάνω από όλα θα μάθει να είναι ελεύθερη και να πιστεύει κάτι ,μόνο αν η ίδια το αποφασίσει και ξέρει γιατί το επέλεξε.Ειλεικρινά δε με ενδιαφέρει που κανουν τόσες φορές προσευχή στο σχολείο της,γι αυτό και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα.Εννοείται βέβαια πως δεν είμαι αυτής της άποψης,καθότι φυσικός,αλλά πάνω από όλα μαθαίνω το παιδί μου να είναι ελεύθερο να κρίνει ό,τι βλέπει γύρω του.

Το σκεπτικό σου με βρίσκει σύμφωνη.Έτσι είναι ,κάποιο γονίδιο  αμφισβήτησης θα πάρει το παιδί και από σένα!
'Οποια γνώμη διαμορφώνει καθένας μόνος του - κατά το δυνατόν βέβαια ,γιατί και η ελευθερία δεν είναι και τόσο ελευθερία- είναι πάντα πιο ισχυρή.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 21, 2010, 07:08:03 pm από desperino »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:11:02 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 12:03:08 pm »

σωστα!  ετσι ακριβως πιστευω και γω.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος ekfrasi

• Νέο μέλος
  • *
  • shit happens, συχνά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 12:39:17 pm »
Αν και την άποψη μου την είπα για το θέμα τις προσευχής στα σχολεία:
Παραδείγματα... Όλα υποθετικά :)

1. Έχω να διδάξω λειτουργικά συστήματα και πρέπει να το κάνω στα windows, τα οποία εγώ δε θεωρώ καλό λειτουργικό σύστημα και για την ακρίβεια δεν τα θεωρώ καν λειτουργικό αλλά γραφικό περιβάλλον. Δεν θα τα διδάξω?

2. Πρέπει να πω τη θεωρία του Νεύτωνα στη φυσική, ξεπερασμένη πια... Δε θα τι διδάξω?

3. Έχω να αναφέρω τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου με την οποία διαφωνώ κάθετα, δε θα τι διδάξω?

4. Είμαι πληροφορικός και έχω να κάνω επιτήρηση στα Αρχαία που δε χωνεύω, δε θα πάω?

Δεν έχει καμία σχέση το τι πιστεύω με το να κάνω τη δουλειά μου.

Φαντάσου να υπήρχε το ίδιο θέμα εκτός εκπαίδευσης...
Δε θα δούλευε τίποτα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει περιγραφή θέσης εργασίας κατά το Job description του ιδιωτικού τομέα,  όταν πας για εκπαιδευτικός

Αναφέρθηκε κάτι το οποίο δεν είναι σωστό, τουλάχιστον όχι στον 21ο αιώνα.

Όπως είχε πει και ένας καθηγητής μου στο παν/μιο "η Ελλάδα είναι η πιο θεοκρατική χώρα στον κόσμο μετά το Ιράν!" :D

Επι Χομεινί ίσως να ήταν και το Ιράν... Υπάρχουν πολύ χειρότερα σήμερα.

Στην Ελλάδα δεν είναι "έσχατη προδοσία" να αλλαξοπιστήσεις, ούτε η τιμωρία είναι θανατική ποινή. (π.χ. Ερυθραία)
Γενικά δε σκοτώνουμε αλλόθρησκους ούτε ετερόδοξους
Προφανώς θα ξέρετε οτι ο αριθμός των Χριστιανών που έχουν πεθάνει για την πίστη τους τον 21ο αιώνα είναι μεγαλύτερος απο ότι οι 20 προηγούμενοι αιώνες μαζί.

Σήμερα, ναι σήμερα, που μιλάμε εμείς εδώ για την προσευχή, πεθαίνουν άνθρωποι για την πίστη τους, άσχετα αν διαφωνούμε ή συμφωνούμε μαζί τους. Μπορεί στην Ελλάδα να έχουν κυνηγηθεί οι "αιρετικοί" ή να υπάρχει ηθικός και κοινωνικός "θάνατος" αν δεν ήσουν ΧΟ, αλλά δε σκοτώνουμε.

Μπορεί να μην έχουμε τζαμί, αλλά το συζητάμε. Μπορεί να μη θέλω να κάνω προσευχή, αλλά έχω το δικαίωμα να διαλέξω. Σε άλλα μέρη μπορεί να λιθοβοληθώ ή να εκτελεστώ αν αποφασίσω να μην το κάνω (στην εκεί επικρατούσα θρησκεία). Αν είμαι άθεος δε μπορεί να τη γλιτώσω απλά με ένα βρομόξυλο ή με το να λιθοβολήσουν τα παιδιά μου.

Δεν αποδέχομαι οτι η Ελλάδα μας, με τα στραβά, τη μισαλοδοξία της, τις μίζες και την ημιμάθεια της είναι Θεοκρατική, ούτε φανατική καν, συγκριτικά.
Οχι, δεν είναι Σαουδική Αραβία, ούτε
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 21, 2010, 12:41:22 pm από ekfrasi »
Μόνο δύο "βιομηχανίες" λένε τους πελάτες τους "χρήστες" :) η 2η είναι οι υπολογιστές.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 01:04:46 pm »
           Εγώ δε θα΄χω αυτό το πρόβλημα στο σχολείο, επειδή είμαι νηπιαγωγός. Αλλά όταν κάποιος γονιός θα με ρωτήσει "Γιατί δε μαθαίνεις προσευχή στα παιδιά;", εγώ τότε τι θα πω;

Να πεις ότι αυτά είναι χαζομάρες και ότι η θρησκεία είναι δημιούργημα της αυταπάτης του ανθρώπου μέσα από τις αρνητικές συνθήκες ζωής. Επίσης να επικαλεστείς το άρθρο του Συντάγματος για την ανεξιθρησκεία και στην τελική.. τους αναφέρεις αυτό που γράφει η υπογραφή μου κάτω :D ;D
Αυτό που λες προσβάλλει τους θρησκευόμενους ανθρώπους. Εγώ είμαι θρησκευόμενη και δεν με ενδιαφέρουν οι πεποιθήσεις των άλλων ούτε τις κρίνω. Μήπως είναι απόλυτη η διατύπωσή σου και θα έπρεπε να την ξανασκεφτείς;
Φιλικά

Το μήνυμά μου είχε χιουμοριστική διάθεση, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν τα πιστεύω. Το αντίθετο! Απλά σε επίπεδο νηπιαγωγείου τι να εξηγείς στον γονιό; Προφανώς όχι αυτά που έγραψα πιο πριν (τα οποία όμως αποτελούν μια σκληρή αλήθεια). Και ας μην αρχίσουμε τα περί προσβολής, γιατί εμένα με προσβάλλει ο χυδαίος προσυλητισμός που γίνεται στη χώρα μας (και σε άλλες χώρες). Όπως είχε πει και ένας καθηγητής μου στο παν/μιο "η Ελλάδα είναι η πιο θεοκρατική χώρα στον κόσμο μετά το Ιράν!" :D

Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει ποια είναι η αλήθεια; Και ποιος θα κρίνει αν η αλήθεια είναι σκληρή;
Ο καθένας έχει τις απόψεις του και το καλύτερο είναι να σεβαστεί και τις απόψεις του άλλου, χωρίς απόλυτους και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Γιατί χυδαίος προσηλυτισμός είναι και η προσπάθεια των άθεων να επιβάλουν την άποψη τους προσβάλλοντας κάθε τι που έχει σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία. Έπρεπε και αυτό να σε ενοχλεί.
Αυτό με το Ιράν το έχεις ξαναγράψει. Αλήθεια το πιστεύεις ??? ::)
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 02:49:59 pm »
Στο Ιραν δε σκοτώνουν με δημόσιο λιθοβολισμό τις κοπέλες που γεννούν εκτός γάμου ακόμη κι αν το παιδί προέκυψε από βιασμό?

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 03:01:31 pm »
Στο Ιραν δε σκοτώνουν με δημόσιο λιθοβολισμό τις κοπέλες που γεννούν εκτός γάμου ακόμη κι αν το παιδί προέκυψε από βιασμό?

Και όχι μόνο στο Ιράν.Στην Ελλάδα νομίζω δε γίνεται.  :)

Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 03:37:35 pm »
Το θέμα της προσευχής στο νηπιαγωγείο δεν είναι τοπικό μάλλον γιατί σε από όσα νηπιαγωγεία ξέρω μια αντίστοιχη λογική ( ???) επικρατεί. Στα ολοήμερα η προσευχή γίνεται 5 φορές την ημέρα. Στα δημοτικά και τις υπόλοιπες βαθμίδες υπάρχει μόνο η πρωινή προσευχή και οι περιοδικοί εκκλησιασμοί.
Το ζήτημα της σύνδεσης της θρησκείας με την εκπαίδευση είναι μεγάλη συζήτηση και οι υπέρμαχοι και των δύο απόψεων είναι πολλοί, τα επιχειρήματα μάλλον περιορισμένα. 

Το αποτέλεσμα πάντως σήμερα δεν είναι ότι ο έχων δύο χιτώνες να δωρίζει το δεύτερο αλλά μάλλον το ακριβώς αντίθετο...

Αποσυνδεδεμένος evan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 09:21:59 pm »
Αυτό που λες προσβάλλει τους θρησκευόμενους ανθρώπους. Εγώ είμαι θρησκευόμενη και δεν με ενδιαφέρουν οι πεποιθήσεις των άλλων ούτε τις κρίνω. Μήπως είναι απόλυτη η διατύπωσή σου και θα έπρεπε να την ξανασκεφτείς;
Φιλικά

Ούτε εμένα με ενδιαφέρουν οι απόψεις των θρησκευομένων, αν και τις ξέρω!!
Θεέ μου τι επιχειρήματα είναι αυτά;

"Religion is an insult to human dignity. Without it you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion."
(Steven Weinberg, Nobel Prize in Physics 1979).

Αυτή η άποψη με προβλημάτισε...

Και καλώς σε προβλημάτισε.. Ο Weinberg με 2 προτάσεις έθεσε το ζήτημα στην πιο απλή και σωστή βάση (πιο απλά και από ότι το είχε θέσει ο Μαρξ), αρκεί να το καταλάβεις ;)

Εγω πάλι θα διαφωνήσω με τον σιωνιστή Weinberg και θα 'λεγα ότι

"Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς Θεό. Έχει ανάγκη από το Θεό, όπως έχει ανάγκη από το νερό και το οξυγόνο."

Alexis Carrel (Nobel Prize in Physiology or Medicine)

Πάντως προκαλεί εντύπωση η εμμονή μιας ελάχιστης μειοψηφίας να πλήξει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της πλειοψηφίας των Ελλήνων.
Μαλιστα σχετικα αναφέρεται σε έρευνα του "Ελεύθερου Τύπου" όπου :

"Τα μεγαλύτερα ποσοστό θρησκευτικότητας στην Ευρώπη παρουσιάζει η Ελλάδα, καθώς οι μισοί σχεδόν από τους Έλληνες δηλώνουν πολύ θρήσκοι (42,1%) και προσεύχονται πολύ (46,2%). Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 19 ευρωπαϊκές χώρες, από το τμήμα της Πανευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας με τη συμμετοχή και του ΕΚΚΕ και η οποία δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Τύπο», ένας στους τέσσερις Έλληνες έχει συστηματική σχέση με την εκκλησία.

Σημαντικό παράγοντα αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική από της χώρες που έχει ορθόδοξο θρήσκευμα. Την ίδια ώρα, το ποσοστό όσων δηλώνουν πως προσεύχονται και εκκλησιάζονται καθημερινά στις καθολικές χώρες είναι σημαντικά μικρότερο. Συγκεκριμένα το ποσοστό του εβδομαδιαίου εκκλησιασμού στις καθολικές χώρες φτάνει το 25,6%, στις μικτές και προτεσταντικές χώρες το 7,7% και την ορθόδοξη Ελλάδα το 26%. Την ίδια ώρα το ποσοστό της καθημερινής προσευχής φτάνει το 46,2% στην Ελλάδα, το 25,4% στις καθολικές και το 17,9% στις μικτές προτεσταντικές χώρες."

Και παρακάτω...:

"Τέλος, η εκκοσμίκευση φαίνεται πως είναι σχεδόν ανύπαρκτη στην Ελλάδα, καθώς μόλις το 1,7% των πολιτών δηλώνουν «καθόλου θρήσκοι», ενώ αυτοί που παραδέχονται πως δεν εκκλησιάζονται και δεν προσεύχονται ανέρχονται μόλις στο 4,1%."

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 21, 2010, 09:24:44 pm από evan »
«Η ΛΕΓΕ ΤΙ ΣΙΓΗΣ ΚΡΕΙΤΤΟΝ Η ΣΙΓΗΝ ΕΧΕ» 
Ή να πεις κάτι καλύτερο από τη σιωπή, ή αλλιώς να σιωπάς.

«ΩΣ ΟΥΔΕΝ Η ΜΑΘΗΣΙΣ, ΗΝ ΜΗ ΝΟΥΣ ΠΑΡΗ»
Η μάθηση είναι μηδέν χωρίς τη σκέψη και την κρίση.

Μένανδρος ο Αθηναίος (342-292 π.Χ)

Αποσυνδεδεμένος Doomlord

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ03, Μόνιμος Εκπαιδευτικός
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 09:47:12 pm »
"Atheism is more than just the knowledge that God do not exist, and that religion is either a mistake or a fraud. Atheism is an attitude, a frame of mind that looks at the world objectively, fearlessly, always trying to understand all things as a part of nature"
- Carl Sagan (1934 - 1996) / American astronomer and astrochemist

Επίσης διαβάστε Επίκουρο οποσδήποτε. Όλοι οι άνθρωποι θα ήμασταν πραγματικά χαρούμενοι σε μια κοινωνία επικούριας ηθικής
"Atheism is an attitude, a frame of mind that looks at the world objectively, fearlessly, always trying to understand all things as a part of nature", Carl Sagan (1934 - 1996) / American astronomer and astrochemist

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 09:54:01 pm »
Καλά. Προς το παρόν κάντε κανένα σταυρό μπας και σωθούμε από τη λαίλαπα που έρχεται! ;)

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 02:06:35 pm »
Karxarias, συμφωνώ και επαυξάνω.....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871