*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια μητρότητας και οργανική  (Αναγνώστηκε 8956 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος yotar

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Άδεια μητρότητας και οργανική
« Απάντηση #42 στις: Σεπτέμβριος 21, 2009, 12:10:52 πμ »
argen, όπως τα λένε οι συνάδελφοι είναι, απλά προσοχή σε μια λεπτομέρεια:
όσο είσαι σε άδεια κυοφορίας/κύησης, λοχείας, ανατροφής θεωρείται ότι υπηρετείς κανονικά τη θέση σου, είτε αυτή είναι σε δυσπρόσιτο είτε όχι. Καλώς ή κακώς όμως αυτές οι άδειες πάντα αφήνουν ένα "κενό", καθώς οι άδειες κύησης, λοχείας και ανατροφής μαζί είναι 14 μήνες (υπόψιν ότι η ανατροφής δε "σπάει", επομένως αν μεσολαβεί καλοκαίρι χάνεις ουσιαστικά 2 μήνες...) Αν έχεις προηγουμένως πάρει και άδεια επαπειλούμενης "κερδίζεις" λίγους μήνες ακόμη, αλλά όπως και να γίνει θα χρειαστεί να πας για τουλάχιστον 1-2 μήνες...
Αυτό που δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη (και δε βρέθηκε κανείς να μου λύσει την απορία  :() είναι το τί ισχύει σε περίπτωση που γι΄αυτούς τους 1-2 μήνες πάρεις άδεια άνευ αποδοχών: θεωρείται ότι έχεις υπηρετήσει κανονικά τη χρονιά ή χρωστάς π.χ. 2 μήνες... και στη 2η περίπτωση πώς τους ξεχρεώνεις  ???

Δηλ. ναι μεν με τις άδειες μητρότητας είναι σα να υπηρετείς κανονικά αλλά (δυστυχώς για την περίπτωση δυσπρόσιτου) δεν καλύπτουν ολόκληρη τη διετία...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:03:53 »

Αποσυνδεδεμένος argen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Σεπτέμβριος 22, 2009, 09:58:35 πμ »
Yotar εγώ θα ξεκινήσω την άδεια ανατροφής... πρώτα ο Θεός να πάνε όλα καλά... 1η Σεπτεμβρίου 2010 για να καλύψω όσο περισσότερο μπορω από το επόμενο σχολικό έτος. Δηλαδή μέχρι και Μάιο του 2011 θα έχω άδεια ανατροφής.
Οπότε μένει μόνο ο Ιούνιος 2011 , μήνας εξετάσεων... το πολύ πολύ θα πάω 1 μήνα να κάνω "διακοπές" και από καμιά επιτήρηση :) Νομίζω ότι η ταλαιπωρία θα αξίζει για τα μόρια που θα πάρω γιατί χωρίς "θυσίες" δε θα φτάσω γρήγορα στην έδρα μου που είναι η Θεσσαλονίκη... Εδώ τα απατούμενα μόρια για μετάθεση ΦΥΣΑΝΕ !! 100 και πλέον !!

Ενώ με 2 χρόνια στο δυσπρόσιτο θα πάρω:
12 + 2 = 14
12 + 2 = 14
+ 4 γάμου + 4 τέκνου = 36 !!! Αξίζει  ;D

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Σεπτέμβριος 22, 2009, 05:06:14 μμ »
Αρκετοι εκπαιδευτικοι ξεκινανε την αδεια ανατροφης κατα τα μεσα του Σεπτεμβριου προσπαθωντας να καλυψουν ολοκληρο το χρονικο διαστημα του διδακτικου ετους με την εννιαμηνη αδεια συν καποια βραχυπροθεσμη αδεια. Η λογικη ειναι οτι τα σχολεια ανοιγουν 11 του μηνος και το πρωτο δεκαημερο κυριαρχει μια ρευστοτητα ως προς τις τοποθετησεις που καθιστα την παρουσια τους μη αναγκαια, οποτε επικοινωνουν με το διευθυντη ή τους Προισταμενους οτι θα κανουν χρηση αδειας και δεν συμπεριλαμβανονται καθολου στις πραγματικες τοποθετησεις. Φετος για παραδειγμα βολευε πολυ στις εκπαιδευτικους να ξεκινησουνε την αδεια στις 14 του μηνος ημερα Δευτερα.
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος KALLH

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Σεπτέμβριος 22, 2009, 11:17:07 μμ »
θεμελιωνεις δικαιωμα μεταθεσης αν παρεις ανευ αποδοχων ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.Αν παρεις περισσοτερο πρεπει να υπηρετησεις στην οργανικη σου οπου κι αν ειναι  .

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:03:53 »

Αποσυνδεδεμένος argen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Σεπτέμβριος 23, 2009, 08:02:54 πμ »
Damien καλό αυτό που λες, δίκιο έχεις... οπότε θα συνεννοηθώ από τον προηγούμενο Ιούνιο με τη Δευτεροβάθμια και θα ενημερώσω για την άδεια. Έτσι θα κερδίσω κάποιες μέρες.

Καλό βέβαια και αυτό που είπε o KALLH αλλά γιατί να χάσεις και ένα μισθό?

Αποσυνδεδεμένος dodop

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιούνιος 08, 2010, 10:20:22 πμ »
'Εχει μάθει κανένας αν τελικά θα θεωρείται πραγματική υπηρεσία η άδεια ανατροφής (δηλαδά αν θα συνεχίσει να ισχύει ότι υπηρετείς την οργανική σου με άδεια ανατροφής);
Γιατί από το υπουργειο μου είπαν ότι περιμένουν διευκρίνιση σε λίγες μέρες αλλά ακόμα δεν έχω βρει καμία ανακοίνωση.

Αποσυνδεδεμένος ktou

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιούνιος 08, 2010, 04:26:26 μμ »
Καλησπέρα,
υπάρχει περίπτωση και η άδεια κύησης - λοχείας να μην υπολογίζεται στο μέλλον για τη θεμελίωση της οργανικής? μήπως μπορείτε να ρωτήσετε και για αυτό?
Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος fever

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιούνιος 09, 2010, 02:12:49 μμ »
θεμελιωνεις δικαιωμα μεταθεσης αν παρεις ανευ αποδοχων ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.Αν παρεις περισσοτερο πρεπει να υπηρετησεις στην οργανικη σου οπου κι αν ειναι  .

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 02, 2012, 02:56:23 μμ από ΦΩΤΕΙΝΗ2009 »

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32750
  • Τελευταία: wwwwww
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177498
  • Σύνολο θεμάτων: 19400
  • Σε σύνδεση σήμερα: 887
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144