0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γνωρίζει κανείς αν ένας φιλόλογος με δεύτερο πτυχίο σε τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης ή νηπιαγωγών παίρνει παιδαγωγική επάρκεια;
Αααα....και εννοείται πως το μεταπτυχιακό του ΦΠΨ δίνει επάρκεια....αν δεν δίνει αυτό ποιο θα δίνει....;;;;; Τι ερωτήσεις είναι αυτές που κάνουν μερικοί....;;;;
Παράθεση από: Supreme στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 03:02:35 pmΓνωρίζει κανείς αν ένας φιλόλογος με δεύτερο πτυχίο σε τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης ή νηπιαγωγών παίρνει παιδαγωγική επάρκεια;με το νεο νομο ...ΟΧΙ !!
Παράθεση από: MARKOS στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 03:06:57 pmΠαράθεση από: Supreme στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 03:02:35 pmΓνωρίζει κανείς αν ένας φιλόλογος με δεύτερο πτυχίο σε τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης ή νηπιαγωγών παίρνει παιδαγωγική επάρκεια;με το νεο νομο ...ΟΧΙ !!μα γιατί αφού λέει στο νέο νόμο πτυχίο παιδαγωγικών σχολών δίνει παιδαγωγική επάρκεια.
Παράθεση από: ΛΩΡΑ στις Σεπτεμβρίου 29, 2010, 02:49:26 pmΑααα....και εννοείται πως το μεταπτυχιακό του ΦΠΨ δίνει επάρκεια....αν δεν δίνει αυτό ποιο θα δίνει....;;;;; Τι ερωτήσεις είναι αυτές που κάνουν μερικοί....;;;; και όμως δεν δίνει επάρκεια κάθε μτχ στο ΦΠΨ!!!!! Για να σε ενημερώσω, μόνο αυτά στο τμήμα του Παιδαγωγικού και πάντα με τον τίτλο επιστημες αγωγής.Και μπορεί εσεις ως απόφοιτοι του ΦΠΨ να σας φαίνεται αστείο αλλά για μας που έιμαστε των λεγόμενων τεχνικών ειδικοτήτων θέλει ιδιαίτερη προσοχη!! Εγώ έχω ήδη ένα μτχ στην ειδικότητα μου( που φυσικα δεν δινει επάρκεια) και ψάχνω πιο θα με καλύψει στον τομέα της επάρκειας.Δεν θα κάνω για πλάκα όποιο μτχ δίνει το ΦΠΨ!!!!!!!!!!!!!! και οπως επίσης κατάλαβες το ΕΑΠ στην Ελλάδα δεν δίνει ακόμα την επάρκεια και γίνονται κινήσεις από κατόχους του συγκεκριμένου μτχ για να αναγνωριστεί. Δεν ξέρω τι γίνεται με αυτό στην Κύπρο!! Ίσως να θέλει επίσης τηλέφωνο στο υπουργειο για το κατα πόσο το αναγνωρίζουν.
ΦΠΨ είμαι με κατεύθυνση παιδαγωγικής και έτσι όπως λέει στο νομοσχέδιο το τμήμα μου πρέπει να δίνει παιδαγωγική επάρκεια με βάση το πρόγραμμα σπουδών του οποίου τα μαθήματα στην πλειονότητα είναι παιδαγωγικά
Η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια πιστοποι−είται:α) Με βεβαίωση περί επιτυχούς παρακολούθησης ειδι−κού προγράμματος σπουδών τουλάχιστον εξαμηνιαίαςδιάρκειας, το οποίο παρέχεται από τμήμα ΑνώτατουΕκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) ή από ομάδες συνερ−γαζόμενων τμημάτων του ίδιου ή περισσότερων Α.Ε.Ι.σε αποφοίτους τμημάτων που έχουν τα ειδικά τυπικάπροσόντα διορισμού στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθ−μια εκπαίδευση σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Tοπρόγραμμα αυτό καταρτίζεται με απόφαση του οικείουΑ.Ε.Ι., που εγκρίνεται από τον Υπουργό Παιδείας, Δια