*

Αποστολέας Θέμα: Ευπρεπής εμφάνιση εκπαιδευτικού  (Αναγνώστηκε 29451 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Ευπρεπής εμφάνιση εκπαιδευτικού
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 08:50:38 pm »
εννοω, μηπως επιβαλλεται  dress code  στα ιδιωτικα ? υπαρχει κανονισμος και στα δημοσια?
συμφωνω παντως με την αποψη σου για ενα απλο, ανετο ντυσιμο.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:41:35 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 08:54:18 pm »
ο χαρακτηρισμός "ξενέρωτος" όμως δεν περιγράφει μόνο το dress code  - είναι ένα σύνολο συμπεριφορών.
Οι γυναίκες πάντως είναι πιο εύκολο να πέσουμε στη λούμπα και να ξεφύγουμε. Δεν είναι ανάγκη ας πούμε να φορέσουμε βαθύ ντεκολτέ - όσο κι αν αρέσει στο Μάρκο - ή πολύ κοντό φορεματάκι...ένα τζινάκι, ένα χαρούμενο t-shirt, προσεγμένο μακιγιάζ και όχι περίτεχνα χτενίσματα αρκούν για να μας κάνουν προσιτούς στους μαθητές. Απο κει και πέρα το πόσο ενδιαφέρεσαι γαι τον κάθε έναν από αυτούς, το ποσα ξερεις για τη ζωή και την οικογένειά του, το πόσο ενδιαφέρεσαι όχι μόνο για τις γνώσεις αλλά και για τον ψυχικό τους κόσμο είναι αυτό που θα σε διαφοροποιήσει σε σχέση με τους συναδέλφους σου και θα σε κάνει να ξεχωρίσεις στα μάτια των παιδιών.

αν ήμουν ακομη μαθήτρια πάντως, ξενέρωτο θα θεωρούσα κάποιον που δε θα γέλαγε ποτέ, θα ήταν απερίγραπτα τυπικός και δυσκοίλιος και θα κυνηγούσε την ύλη κατά γράμμα, μη του φύγει...αυτόν ναι, θα τον θεωρούσα την επιτομή του ξενερώματος.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 08:59:08 pm »
εννοω, μηπως επιβαλλεται  dress code  στα ιδιωτικα ?
Ως προς τι; ως προς το κυριλε και σοβαρό ή προς το sexy; γιατί το έχω ακούσει και αυτό (σε φροντιστήριο όμως) Συνάδελφος (κοπέλα) μου είχε πει ότι πάνω στην κουβέντα διευθυντής φροντιστηρίου τους είπε (Μεταξύ σοβαρού και αστείου ντε και καλά!) να "προσέχουν" το ντύσιμό τους , γιατί αυτό φέρνει κόσμο στο φροντιστήριο!! έλεος! που φτάσαμε. η κουβέντα πάντως ειπώθηκε σε έξοδο των καθηγητών του φροντιστηρίου στο τέλος της χρονιάς (δεν τις κάλεσε δηλαδή στο γραφείο για να τους ανακοινώσει κάτι τέτοιο! για φαντάσου να το έκανε!! :P )
Τώρα δεν ξέρω τι ισχύει στα ιδιωτικά
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 27, 2011, 09:01:02 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 09:00:35 pm »
Ενταξει, το προκλητικο ντυσιμο γενικα δεν ειναι ωραιο (εκτος απο καποιες ιδιαιτερες ωρες) και ουτε καν κολακευτικο. τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω.Και υποθετω πως και στους μαθητες δεν θα αρεσε, μαλλον για περιγελο θα το ειχαν...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:41:35 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 09:04:16 pm »
εννοω, μηπως επιβαλλεται  dress code  στα ιδιωτικα ?
Ως προς τι; ως προς το κυριλε και σοβαρό ή προς το sexy; γιατί το έχω ακούσει και αυτό (σε φροντιστήριο όμως) Συνάδελφος (κοπέλα) μου είχε πει ότι πάνω στην κουβέντα διευθυντής φροντιστηρίου τους είπε (Μεταξύ σοβαρού και αστείου ντε και καλά!) να "προσέχουν" το ντύσιμό τους , γιατί αυτό φέρνει κόσμο στο φροντιστήριο!! έλεος! που φτάσαμε. η κουβέντα πάντως ειπώθηκε σε έξοδο των καθηγητών του φροντιστηρίου στο τέλος της χρονιάς (δεν τις κάλεσε δηλαδή στο γραφείο για να τους ανακοινώσει κάτι τέτοιο! για φαντάσου να το έκανε!! :P )
Τώρα δεν ξέρω τι ισχύει στα ιδιωτικά

το "ως προς τι?" δεν το ξερω, ....μαλλον εξαρταται πια απο άλλα πραγματα! Ετσι οπως τα περιγραφεις εσυ.Ειλικρινα δεν εχω να πω κατι αλλο παρα αντι να δουν πως θα φτιαξουν τα πραγματα σε ποιοτητα εκπ/σης ασχολουνται οι δ/ντες με το ντυσιμο....

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 11:15:08 pm »
Επειδή στη Δευτεροβάθμια τα παιδιά είναι σε μία ηλικία που εύκολα μπορούν να πειραματιστούν και να "ξεφύγουν" με το ντύσιμο τους στο σχολείο, καλό είναι οι εκπαιδευτικοί να μην τους δίνουν επιπλέον αέρα να το κάνουν με το να υιοθετούν και οι ίδιοι ακραίες επιλογές. Και όταν λέω ακραίες δεν εννοώ μόνο τις υπερβολές, αλλά και το εντελώς χύμα στυλ. Γιατί το θέαμα συναδέλφου με βερμούδα και σαγιονάρα που είδα πριν 2 χρόνια, έστω και σε περίοδο εξετάσεων, δεν ήταν και το καλύτερο.

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 12:32:46 am »
Μια και είναι κι Απόκριες προτείνω -οι φιλόλογοι τουλάχιστον- να πάμε ντυμένοι με χλαμύδα.
Όσοι/όσες είναι από Λακωνία, η χλαμύδα (ή μήπως χιτώνας είναι το σωστό) μπορεί να είναι και μίνι. Οι Σπαρτιάτισσες φορούσαν μίνι γι αυτό οι Αθηναίοι τις αποκαλούσαν υποτιμητικά "φαινομηρίδες" (αυτές δηλ που φαίνεται ο μηρός τους). Θα κάνει σίγουρα εντύπωση... τώρα αν θα γίνει και μάθημα... διατηρώ κάποιες αμφιβολίες....
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 12:37:44 am »
Πολύ καλή ιδέα. Σίγουρα θα τους μείνει και θα το θυμούνται σε όλη τους την ζωή. βιωματική μάθηση δεν το λένε αυτό;  :P

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 12:45:06 am »
Ίσως ίσως μπορούμε να το εντάξουμε και στις νέες διδακτικές μεθόδους ως προσομοίωση! (Πώς φαίνεται ότι είμαι από ΑΣΕΠ ε;) Οι σημειώσεις μας θα είναι σε περγαμηνή και βέβαια στη διάρκεια του μαθήματος θα ακολουθήσουμε αρχαιοελληνικές μεθόδους, δηλ μιλάς καλό μου παιδί; πάρε 10 ξυλιές σε καθε χέρι=20 να μάθεις! Αντιμίλησες στον καθηγητή; πουλάκι μου... 5 μαστιγώματα στον πισινό... πω πω τώρα που το σκεφτομαι μ' αρέσει η ιδέα!!! ;)
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος spasiklaki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 08:48:09 am »
Σιγά... ένα σκουλαρικάκι δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έχουν δει τα μάτια μου στην Πρωτοβάθμια όπου κυκλοφορούν συνάδελφοι ντυμένες σαν πρωταγωνίστριες της Σειρήνα productions ή στη δευτεροβάθμια που το ίδιο συμβαίνει με τις μαθήτριες σε κάποια σχολεία.
Ωστόσο, η εκκεντρικότητα λειτουργεί θετικά στα μάτια των μαθητών διότι τους δίνει το μήνυμα ότι είσαι κι εσύ "δικός τους", αμφισβητίας της συντηριτικής γονεϊκής εξουσίας. Σύντομα ο εκκεντρικός καθηγητής καθίσταται super idol του σχολείου.
Εξάλλου το σκουλαρίκι ήταν το ultimate αντρικό αξεσσουάρ σε κάποιες αρχαίες κουλτούρες γιατί θα πρέπει να θεωρηθεί απρεπές τη στιγμή που δε δίνεις δικαιώματα με τη συμπεριφορά σου;
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 09:08:28 am »
το σκουλαρικι δεν νομιζω οτι αποτελει προβλημα, οπως και το τατουαζ.

το ειμαι "δικος" σας, εχει να κανει με τη προσεγγιση, κατανοηση,συζητηση σε προβληματα που αφορουν τους μαθητες και οχι τοσο με την εμφανιση.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 28, 2011, 11:03:59 am από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 11:06:39 am »
Έχω πολλά σκουλαρίκια και έχω και τατουάζ (βέβαια σε σημείο που δεν πολυφαίνεται, καθαρά για δικούς μου λόγους). Στο σχολείο, πηγαίνω πάντα με τζιν και T-shirt (φαρδιά) ή φαρδιά πουλόβερ, οτιδήποτε για να είμαι άνετη.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος change73

• Πλήρες μέλος
  • Mπορώ,παρακαλώ, να έχω κι εγώ το λόγο;
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 11:23:50 am »
Προσωπικά,πιστεύω πως τα παιδιά,κατά βάθος,έχουν καλό γούστο,οπότε τους αρέσει το "ωραίο"!Ο,τι λοιπόν είναι ταιριαστό με τον τύπο μας και προσεγμένο (βλ.καθαρό και συνδυασμένο σωστά) στέλνει το μήνυμα οτι μας ενδιαφέρει το πώς θα παρουσιαστούμε μπροστά τους και πως δεν τους απαξιώνουμε.Μάλιστα,καμιά φορά εγώ ρωτάω και τη γνώμη τους για κάτι σχετικό...Πάντως να ξέρετε οτι είναι πολύ αυστηροί κριτές (όπως εξάλλου και επί του μαθήματος) και τα παρατηρούν όλα...Για μένα η ισορροπία επιτυγχάνεται όταν όντας προσεγμένος δείχνεις ταυτόχρονα άνετος και ανεπιτήδευτος,κάτι που μάλλον θα 'πρεπε να ισχύει για κάθε περίσταση.
"Ζεις μόνο μια φορά-αλλά αν το κάνεις σωστά,μια φορά είναι αρκετή."  Joe E.Lewis

Αποσυνδεδεμένος δασκαλίτσα

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 12:48:07 pm »
Καταρχάς, να πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ που όλες/οι τεκμηριώνεται τόσο επαρκώς τις τόσο σωστές απόψεις σας! Στο πρώτο έτος του Παιδαγωγικού κάναμε μάθημα με τον κ. Σαϊτη και μάς έλεγε ότι βάσει νομοθεσίας ο εκπαιδευτικός (επικεντρωνόταν  στης Α' βάθμιας μιας και ήμασταν εκκολαπτόμενοι δάσκαλοι) θα πρέπει να ακολουθεί ευπρεπές ντύσιμο, χωρίς αυτό να λειτουργεί ως κώδικας απόστασης μεταξύ δασκάλου-μαθητών. Αυτό σημαίνει ότι ένα ντύσιμο πολύ κάζουαλ (π.ς. όπως είπε το εμμάκι, τζιν με ένα μπλουζάκι και χαμηλά παπούτσια) θα δείξει στα παιδιά ότι δεν υπάρχει ενδυματολογικό εμπόδιο, το οποίο είναι -όσο περίεργο και αν φαίνεται- το ίδιο επιδραστικό και με την οικεία ή ανοίκεια συμπεριφορά του δασκάλου προς τους μαθητές. Στο δεύτερο έτος, σε ένα εκπληκτικό μάθημα από τον κ. Τριλιανό και τον κ. Ματσαγγούρα, ο τελευταίος μάς είχε δείξει έρευνες στις οποίες η ερώτηση ήταν "ποιον δε θα θέλατε να βλέπετε να χορεύει πάνω σε ένα τραπέζι;" και απευθυνόταν στα παιδιά. Η συντριπτική πλειονότητα απάντησε "τον δάσκαλο" ενώ -αν θυμάμαι καλά- την τρίτη και τέταρτη θέση καταλάμβαναν ο γιατρός και ο φαρμακοποιός αντίστοιχα, με τεράστια απόσταση από την πρώτη θέση.
Συνεπώς, αυτό που θεωρείτε ευπρεπές δεν είναι αποκλειστικά το ντύσιμο (το οποίο στους φυσιολογικούς εκπαιδευτικούς σαφώς δεν είναι "πάω για γυμνισμό", "έχω μείνει ξεχασμένος στην εφηβεία" κλπ κλπ), αλλά ένα σύνολο παραγόντων που μπορούν να απομακρύνουν ή να προσελκύσουν τα παιδιά, ώστε να νιώσουν ότι μπορούν να εμπιστευτούν και να βασιστούν στον εκπαιδευτικό.
Αρα, μια μοντέρνα εμφάνιση και κυρίως μια ευπρεπής κοινωνική ζωή (δε μιλάω για την προσωπική) θα ήταν το καλύτερο!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)