0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δε συμφωνω με τις αποσπασεις. Γινεται καταχρηση.
Με ποιο κριτήριο παίρνουν 25 φυσικούς, 17 χημικούς και μόνο 4 βιολόγους, συγκεκριμένα στο Νομό Αχαϊας?Και σε άλλες διευθύνσεις οι αναλογίες είναι τόσο συγκριτικά εις βάρος μας?
Η Αχαϊα ειχε βγαλει ανακοινωση οτι ειχε 20 ωρες ΠΔΣ στη
Πάντως προσωπικά το θεωρώ άδικο να πρεπει να μαζευτούν 7 άτομα για να στηθεί τμήμα για το δικό μας μάθημα... στην κατεύθυνση μπορεί να μην έχει 7 άτομα όλο το σχολείο! Είναι άδικο για τα παιδιά πρωτίστως (που υποχρεώνονται να στραφούν στα φροντιστήρια) αλλά και για μας τους
μονιμοι ωρομισθιοι, δηλαδη, με απογευματινο ωραριο, ασφαλιστικη καλυψη,
Παράθεση από: utenar στις Οκτωβρίου 20, 2009, 10:02:23 amμονιμοι ωρομισθιοι, δηλαδη, με απογευματινο ωραριο, ασφαλιστικη καλυψη, Ε όχι ρε παιδιά! Γι' αυτό φωνάζουμε οι ωρομίσθιοι τόσα χρόνια για να μονιμοποιηθούμε ως ωρομίσθιοι; Συνειδητοποιείτε τι προηγούμενο θα δημιουργήσει ένας τέτοιος θεσμός; Μιλάμε για νομιμοποίηση της παρανομίας!
το προβλημα δημιουργειται οταν ο εργαζομενος θελει πληρη απασχοληση και τον εξαναγκαζουν σε μερικη, κι ΟΧΙ οταν τα δικαιωματα των ωρομισθιων κατοχυρωνονται μεσω μονιμοποιησης, αντι της τωρινης εκμεταλλευσης των ωρομισθιων.
(μονιμοι ωρομισθιοι, δηλαδη, με απογευματινο ωραριο, ασφαλιστικη καλυψη, κλπ)
Δευτερον, αυτο δε θα επιβαλοταν σε κανεναν: επιλογη του καθε εκπαιδευτικου θα ηταν να γινει μονιμος στο πρωινο με πληρες ωραριο ή στην ΠΔΣ με μερικη απασχοληση.
Εγω μιλησα για μονιμοποιηση αποκλειστικα στην ΠΔΣ, αντι οι εκπαιδευτικοι να δουλευουν ωρομισθιοι στα φροντιστηρια: καλυτερες αποδοχες απο τα φροντιστηρια, καλυτερο ωραριο, εργοδοτης το δημοσιο κι οχι ο ιδιωτικος τομεας.
εχω μιλησει με πολυ περισσοτερα ατομα κι εχω συνειδητοποιησει τις διαφορετικες προσδοκιες του καθενος σε διαφορετικες φασεις της ζωης του, μου φαινεται εξισου καλη ιδεα.
Οπως ακριβως υπαρχουν μητερες χωρις απολυτηριο λυκειου που ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ να δουλευουν 4 ωρες καθε απογευμα στο σουπερμαρκετ αντι να δουλευουν 8ωρο το πρωι, ετσι υπαρχουν και μητερες με πτυχιο που θα προτιμουσαν να δουλευουν 3 ωρες καθε απογευμα στην ΠΔΣ απο 6 ωρες το πρωι στο σχολειο
(με τις αναλογες αποδοχες και τα επιδοματα, φυσικα, οχι με το σημερινο εξευτελιστικο καθεστως, που ο εκπαιδευτικος δουλευει τις μισες ωρες και πληρωνεται το 1/4...)
Τι απαξιωνει σημερα το θεσμο της ΠΔΣ, που ξεκινησε για να βοηθαει τους αδυναμους μαθητες και κατεληξε σ'αυτο το χαλι?? Τ'οτι χρησιμοποιειται απο τον αδιοριστο εκπαιδευτικο αποκλειστικα για μαζεμα μοριων!!
Αν η εργασια στην ΠΔΣ ηταν εναλλακτικη της εργασιας στο φροντιστηριο, καποιοι μπορει να την προτιμουσαν απο το φροντιστηριο, αλλά κι απο το πρωινο.
Για την πρωινη ωρομισθια, με το παρον καθεστως, συνεχιζω να υποστηριζω σθεναρα την καταργηση της!
η κατοχύρωση του διακιώματος να είσαι ωρομίσθιος δηλαδή να δουλεύεις όχι απλά λίγες ώρες (μειωμένες αποδοχές) αλλά εαν και όταν υπάρχουν τμήματα...και επιπλέον όπου υπάρχουν τμήματα! Επομένως ποιο το νόημα της ...μονιμότητας;
Απογευματινή δουλειά μπορείς να βρεις και στα Εσπερινά Λύκεια και Γυμνάσια, στα ΚΕΕ, στα ΙΕΚ, τα ΚΕΚ και στα ΣΔΕ. Ασφαλιστική κάλυψη έχουν όλοι οι ωρομίσθιοι κι ας μην είναι "μόνιμοι".