0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι "ευγενικοί" καθηγητές εκλαμβάνονται ως αδύναμοι! ...
Δεν θέλω να το συζητήσω! Ήθελαν να βοηθούσαν αλλά η διευθύντρια με παρακάλεσε να μην το κάνω θέμα! Η διευθύντρια μου είπε ότι με συμπαθεί πολύ και στενοχωρήθηκε πολύ! Εντάξει η σχέση μου με τη διευθύντρια του ΕΠΑΛ είναι πολύ καλή και ανθρώπινη! Και άλλοι συνάδελφοι στενοχωρέθηκαν και είπαν να βοηθήσουν!Εγώ όμως σήμερα φοβήθηκα για τη σωματική μου ακεραιότητα και τη ζωή μου! Είπαμε να διοριστούμε αλλά όχι και να πεθάνουμε στον εργασιακό μας χώρο! Αυτό είναι τραγικό!
Η διευθύντρια μου στο ΕΠΑΛ είναι καλός άνθρωπος! Με υποδέχθηκε με πολύ ωραίο τρόπο στο σχολείο! Δεν φταίει που οι μαθητές είναι υπερβολικά ζωηροί! Στην αρχή δεν ήθελα να δίνω αποβολές στους μαθητές! Αλλά με τη βοήθεια της διευθύντριας μου και των υποδιευθυντών του ΕΠΑΛ άρχισα να δίνω αποβολές! Δεν θέλω να γράφονται κακά λόγια για τη διευθύντρια μου! Με βοήθησε! Χθες ήταν μια κακιά στιγμή! Δεν φταίει η διευθύντρια μου! Θα ήμουν πολύ άδικη αν έγραφα κάτι τέτοιο! Μάλλον έκανα λάθος που ανέφερα το γεγονός που έζησα στην τάξη! Ήμουν αυθόρμητη και ειλικρινής! Δεν σκέφτομαι με "πλάγιο" τρόπο! Καληνύχτα!
[...]Και βέβαια, πρέπει να εμπλακούν ως υπεύθυνοι και οι γονείς και η ΔιΔΕ και ψυχολόγος και ο σύλλογος και η διεύθυνση και όποιος άλλος έχει, έστω και ακροθιγώς, αρμοδιότητα ή/και υποχρέωση να βοηθήσει. Αν δεν μιλήσεις / το κάνεις θέμα και το ακολουθήσεις μέχρι την επίλυσή του, γίνεσαι άλλο ένα θύμα εκφοβισμού που, με τη σιωπή του, ενδυναμώνει και παρατείνει την -αν μη τι άλλο- συνεχιζόμενη ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα. Αντιθέτως, κάνεις καλό και για το σύνολο άλλα και για τον παραβάτη. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάσεις την ευγένεια (ψυχραιμία/πολιτισμό/ενδιαφέρον...) σου σε αυτήν την προσέγγιση.
Σήμερα είδα δύο ειδήσεις για συλλήψεις παιδιών κάτω των 15 ετών. Η μία ήταν για διακίνηση πλαστών γυμνών φωτογραφιών, η άλλη ήταν κορίτσια 12-13 ετών που έδειραν, απείλησαν και βιντεοσκόπησαν το γεγονός.Τα περισσότερα που διαβάζουμε είναι υποθέσεις παιδιών 12-15, δηλαδή ηλικίας Γυμνασίου.Κάτι πάει πολύσ τραβά σε αυτή τη φουρνιά παιδιών και οι γονείς πρέπει να θορυβηθούν.Και είναι και πολύ ενοχλητικό το ότι οι ειδήσεις δεν λένε "σύλληψη ανηλίκων 12 ετών" αλλά "σύλληψη μαθητών 12 ετών". Το να τονίζουμε τη μαθητική ιδιότητα και όχι την ιδιότητα του ανηλίκου που χρήζει επίβλεψης από την οικογένεια, είναι πρώτον ένας έμμεσος τρόπος να εννοούμε ότι ολα αυτά έχουν σχέση με το σχολείο, ενώ πολλά γίνονται στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, και δεύτερον σαν να λέμε ευθέως, ότι τα παιδιά είαι υπό την εποπτεία και την ευθύνη μόνο των εκπαιδευτικών τους, γονείς δεν χρειάζονται, δεν είναι παιδιά κάποιου, είναι μαθητές κάποιου. Και αυτό ακριβώς, είναι η ρίζα του προβλήματος.
Οι γονείς δεν ενδιαφέρονται, γιατί το παίζουν προχωρημένοι...Τα παιδιά πιστεύουν πως στο σχολείο τα παίρνει να κάνουν ό,τι κ στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να είναι αδιάφορα για τα μαθήματα, αγενή και πάρα πολύ ζωηρά!Οι εκπαιδευτικοί επειδή κι αυτοί είναι άνθρωποι, με όρια κ ευαόσθητη υγεία, επιβάλλεται να βάζουν τις σχετικές ποινές για τις περιπτώσεις που ξεφεύγουν, να ενημερώνουν τις οικογένειες κ να μην θεωρούν ταμπού τη χαμηλή βαθμολογία. Αυτή ίσως κάνει κάποιους μαθητές να στραφούν στο μάθημα κ να εγκαταλείψουν τις εξυπνάδες εν ώρα μαθήματος.
Δε θέλω να θεωρηθώ απόλυτος αλλά στο δικό μου σχολείο ξέρω ότι αυτά που κάνουν στο σχολείο δεν τολμούν να τα κάνουν σπίτι τους.