0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σωστά η Κύπρος είναι"Ελλάδα"
Σε πολλή καλύτερη θέση από την Ελλάδα, με σοβαρότητα κι υπευθυνότητα! Μέχρι και ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών θα διεξάγει!
Σωστά. Τι αυτό την επέλεξες. Πότε με το καλό ή αναγνώριση;;;
Περι κατσίκας του γείτονα το ανάγνωσμα Κεφ. Α, εδάφιο γ.quote author=gia 96 link=topic=16009.msg975725#msg975725 date=1502290768]Πόσοι απ' όσους διδάσουν στα δημόσια σχολεία αξιολογούν τον εαυτό τους και κάνουν αυτοκριτική;Και πόσοι τον αξιολογούν αντικειμενικά και παραδέχονται πως έχουν ελλείψεις, κενά, πως πρέπει να δουλέψουν και να προσπαθήσουν περισσότερο ιδιαίτερα με τα "δύσκολα" τμήματα, πως πρέπει να γίνουν πιο συγκαταβατικοί με τους μαθητές τους, πιο ανυποχώρητοι σε περιπτώσεις που τρίτοι επιχειρούν να παρέμβουν στη δουλειά τους, πιο καινοτόμοι, πιο απαιτητικοί από τους ίδιους τους εαυτούς τους, πιο συνεπείς επί καθημερινής βάσης κλπ.;Δεν βλέπεις τι γίνεται εδώ μέσα; Μόλις επισημαίνεις τα τρωτά των σημερινών σχολείων και των εκπαιδευτικών και τονίζεις την ανάγκη για αξιολόγηση των διδασκόντων και των σχολείων και υπογραμμίζεις το επιτακτικό αίτημα για διορισμούς, πέφτουν να σε φάνε, λες και τους έχεις σκοτώσει τον πατέρα! Όλοι ισχυρίζονται πως όσοι διδάσκουν σήμερα στο δημόσιο σχολείο είτε ως μόνιμοι είτε ως αναπληρωτές είναι υπεύθυνοι, δουλευταράδες και αξιολογότατοι! Μα αν ήταν έτσι και μόνο ελάχιστες εξαιρέσεις δεν δούλευαν και δεν απέδιδαν, πώς στο καλό εξηγείται το σημερινό χάλι; Πώς εξηγείται η ημιμάθεια ή η αμάθεια των ελληνόπουλων, που αν δεν πάνε από τις 2 και μετά στα φροντιστήρια, για να τους τα εξηγήσουν και να τα καταλάβουν, δεν εμπεδώνουν ούτε τα στοιχειώδη από το σχολείο; Πώς εξηγείται η κατακόρυφη πτώση της παρεχόμενης ποιότητας στα σχολεία μας; Φταίει μόνο το Υπουργείο που μετακινεί σε 3-4 σχολεία τους εκπαιδευτικούς και τους κουράζει; Φυσικά και όχι! Πώς εξηγείται η απουσία ενδιαφέροντος εκ μέρους των μαθητών, η δίψα για τη μάθηση που υπήρχε σε παλιότερες εποχές, αφού σήμερα διδάσκουν τόσο "φωτισμένα μυαλά" τα ελληνόπουλα; Στις μέρες μας, δυστυχώς οι μαθητές πάνε στο σχολείο κυρίως για να μην μείνουν από απουσίες και για να αυξήσουν την δημοφιλία τους! Τις γνώσεις τις βρίσκουν αλλού! Πώς εξηγείται η απείθεια ή η αγένεια πολλών μαθητών, αν οι σημερινοί εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγικά σωστοί; Πώς επιτρέπεται διορισμένοι καθηγητές να θησαυρίζουν από ιδιαίτερα μαθήματα και να μην αντιδρά κανείς;Μπορώ να παραθέσω πολλά ακόμη παραδείγματα, αλλά και πάλι δεν θα αλλάξει κάτι, αφού κάποιοι έχουν από την αρχή μια (Α) γνώμη και δεν την αλλάζουν με τίποτε, ούτε δέχονται τα δικά τους σφάλματα και τις δικές τους παραλείψεις!
Με τόσο πιστούς αναγνώστες που έχω, πρέπει να σκεφτώ σοβαρά να στραφώ προς την συγγραφή βιβλίων, μυθιστορημάτων, διηγημάτων, κάτι τέτοιο τέλος πάντων!Μιλάμε για φανατικό κοινό!
Αλλη μια πρόταση για ιδανικούς τρόπους διορισμού του υπουργού παιδείαςΓια αυτό ίσως μερικοί ονειρεύονται γενική άρση της μονιμότηταςΤου Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Νίκου ΦασφαλήΔημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Αύγουστος, 2017 - 12:19.......................................Για μόνιμους διορισμούς, που θεωρώ ότι είναι και το κυρίαρχο, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και δέσμευσή πια. Αντίθετα όπως δηλώθηκε από την πολιτική ηγεσία οι θεσμοί αποκλείουν κάθε τέτοια συζήτηση!.........................................Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/24000-proslipseis-anapliroton-fetos-70-stis-5-septemvri#ixzz4pRhN5pn8
Διαπρέπεις στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας με θέμα¨ να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και μεταπτυχιακοί τίτλοι" Φυσικά δεν έχεις αντιληφθεί την βαρύνουσα σημασια του παρακάτω αποσπάσματος.
Αν ψάξεις λίγο καλύτερα τα εκπαιδευτικά συστήματα του εξωτερικού, κυρίως των σκανδιναβικών χωρών και της Γερμανίας που θεωρούνται σαφώς καλύτερα από το ελληνικό, θα δεις ότι η μονιμότητα των εκπαιδευτικών είναι δεδομένη και θεωρείται απαραίτητο στοιχείο για την ομαλή λειτουργία ενός σχολείου. Για τη Γερμανία που έχω μια σχετική εικόνα, θεωρείται προσόν για τους εκπαιδευτικούς να μένουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια σε ένα σχολείο, έτσι ώστε να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα τους και συνέχεια στις σχολικές δραστηριότητες. Η αίτηση μετάθεσης σε άλλο σχολείο θεωρείται μειονέκτημα, καθώς δείχνει ότι ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον. Θεωρείται, λοιπόν, δεδομένο ότι το σχολείο οφείλει να λειτουργεί ως σύνολο και όχι ως άθροισμα μονάδων και ένα από τα βασικά προσόντα ενός εκπαιδευτικού είναι η ομαδικότητα και η συνεργασία με τους υπόλοιπους εργαζομένους του σχολείου.
Για μόνιμους διορισμούς, που θεωρώ ότι είναι και το κυρίαρχο, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και δέσμευσή πια. Αντίθετα όπως δηλώθηκε από την πολιτική ηγεσία οι θεσμοί αποκλείουν κάθε τέτοια συζήτηση!
Συνάδελφοι τα πτυχία μας πρώτα, δεύτερα, τρίτα κλπ τα έχουμε αποκτήσει με κόπο, ξενύχτι , αγωνία κλπ.Εδώ και μερικά χρόνια όμως δεν γίνονται διορισμοί μονίμου προσωπικού με αποτέλεσμα τα γνωστά προβλήματα να μην τα επαναλάβω πάλι....Τα τελευταία τρία χρόνια οι ιθύνοντες υπόσχονται χιλιάδες διορισμούς μονίμων...ο αριθμός ποικίλλει ανάλογα την ημέρα, την ώρα και τον εξαγγέλλοντα.Σήμερα πλέον διαλύθηκαν και οι τελευταίες αυταπάτες μετά την ανακοίνωση του αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Νίκου Φασφαλή που αναφέρει πως:Πλέον δημιουργείται μείζον θέμα με όλες αυτές τις παλινωδίες και η κατάσταση στα σχολεία θα γίνει ακομα δυσκολότερη.Ορισμένοι συνάδελφοι έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη οι αποφάσεις της οποίας θα γίνουν σεβαστές από όλους φυσικά. Όμως αυτοί οι ελάχιστοι στον αριθμό διορισμοί δεν πρόκειται να μεταβάλουν την ουσία της κατάστασης, ας μην αυταπατώμεθα άλλο....η λύση δεν είναι με δικαστικές αποφάσεις να διοριστούν λίγοι, αλλά να καλυφθεί το σύνολο των κενών αν είναι δυνατόν.Ο κύβος ερρίφθη υπέρ της πρόσληψης αναπληρωτών....όλες οι υποσχέσεις αποδείχθηκαν κενές περιεχόμενου και αυτό πρέπει να έχουμε κατά νου πλέον.Ο τρόπος αντιμετώπισης της διαγραφόμενης κατάστασης απαιτεί πολύ συζήτηση και ακομα περισσότερη οργάνωση και προσπάθεια ωστε τα λόγια να μην παραμείνουν λόγια.
Αναλυτική ενημέρωση από τη ΔΟΕ για τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Δημοσιεύτηκε: 6:03 μμ Αύγουστος 11th, 2017Διαβάστε περισσότερα: https://xenesglosses.eu/2017/08/analytiki-enimerosi-apo-doe-gia-synantisi-ton-ypourgo-paideias/Διαβάστε όλοι δάσκαλοι και καθηγητές και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.Επίσης όταν έρχονται τα δύσκολα και αναζητούμε αλληλεγγύη πρέπει προηγουμένως να έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας τουλάχιστον. Όσοι επίσης επιζητούν άρση της μονιμότητας υπολογίζοντας ότι θα γίνουν χαλίφης του χαλίφη καλό θα ήταν να κανουν μια ιστορική ανάδρομη για τον σκοπό της θέσπισης της.[/quoteΑυτοκριτική να κάνουν όλοι, γιατί οι δύσκολοι καιροί θα έρθουν για όλους τους εκπαιδευτικούς, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο!Την αλληλεγγύη δεν την αναζητούμε, αλλά υπό κανονικές συνθήκες τη θεωρούμε δεδομένη!