*

Αποστολέας Θέμα: Θρησκευτικά σύμβολα στα σχολεία  (Αναγνώστηκε 6696 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Θρησκευτικά σύμβολα στα σχολεία
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 12:31:42 pm »
Το ότι είναι εντελώς προσωπικό θέμα η θρησκεία πότε θα το δεχτούμε επιτέλους;;!! Ή δεν καταλαβαίνετε ότι το Ελλάς -Ορθοδοξία ήταν πάντοτε φτιαχτό από τους ισχυρούς για να κουμαντάρουν καλύτερα τον κόσμο...;; Αν ο Έλληνας δεν έχυνε το αίμα του σε κάθε περίσταση πολέμου που είχαμε καμιά ορθοδοξία δεν θα βοηθούσε...Και τέλος πάντων...δεν θέλω να θίξω την Ορθοδοξία σε καμία περίπτωση,αλλά υποστηρίζω την έλευθερία επιλογής σ'αυτό το τελείως προσωπικό θέμα που ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ αλλά ΑΝΑΝΑΛΥΠΤΕΤΑΙ!! Μορφωμένοι άνθρωποι είστε...θέλει πολύ για να το σκεφτείτε-αποδεχτείτε αυτό...;;!!!  Ποιος είναι αυτός....όσα πτυχία κι αν έχει....που θα πει στο παιδί μου σε ποιον Θεό θα πιστεύει και τι σύμβολα θα έχει τη στιγμή που εγώ η ίδια δεν ξέρω ακόμη στα 29 μου τι πιστεύω για τον Θεό και την ύπαρξή του ή μη! Ποιος είναι αυτός που θα στερήσει γενίκά στα παιδιά την κριτική σκέψη πάνω σε κάτι που δεν είναι σαφώς επιστήμη ούτε καν γεγονότα όπως το μάθημα της Ιστορίας...;;!! Είναι κάτι που ανακαλύπτεται με βάση την ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου ή και δεν ανακαλύπτεται και ποτέ...!!! Η θρησκειολογία δεκτή...αλλά ως εκεί!!
 Όσο για το θέμα τηε βάφτισης...μην το βρίσκουμε πανάκεια γιατί κι αυτό είναι απαράδεκτο!!! Αν εγώ θέλω απλά να δηλώσω το όνομα του παιδιού μου στο Δημαρχείο και ως εκεί....ποιος είναι αυτός που θα βάλει στο παιδί μου την ταμπέλα "αβάφτιστο";;!!!  Θα τρελαθούμε δηλαδή...;;;!! Εγώ μπορεί να ήθελα να το τάξω στον Δία ή στον
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:48:39 »

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 12:43:14 pm »
Να διευκρινίσω απλά ότι δε μιλώ για το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά για την ύπαρξη θρησκευτικών συμβόλων στην τάξη. Ούτε εγώ είμαι σίγουρη για το αν πιστεύω, αλλά η ανάρτηση των συμβόλων αυτών δε με ενοχλεί. Άλλα με ενοχλούν. Τη γνώμη του λέει ο καθένας εδώ πέρα, και αν αυτή η γνώμη κάνει κάποιους να με θεωρήσουν στενόμυαλη, so be it. :)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 12:54:15 pm »
Τα σύμβολα όμως αυτά είναι συνδεδεμένα με μια πίστη που διδάσκεται...και εκεί είναι το πρόβλημα γιατί η πίστη δεν θα πρεπε να διδάσκεται!! Δεν μιλάμε για μια αφίσα της WWF μέσα σε μια τάξη...αλλά για κάτι πολύ πιο σοβαρό!!

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 01:18:16 pm »
Τα σύμβολα όμως αυτά είναι συνδεδεμένα με μια πίστη που διδάσκεται...και εκεί είναι το πρόβλημα γιατί η πίστη δεν θα πρεπε να διδάσκεται!! Δεν μιλάμε για μια αφίσα της WWF μέσα σε μια τάξη...αλλά για κάτι πολύ πιο σοβαρό!!
Δηλαδή εάν καταργηθούν τα θρησκευτικά ως μάθημα από τα σχολεία, είναι ΟΚ να υπάρχουν θρησκευτικά σύμβολα στις αίθουσες; είναι ΟΚ να υπάρχουν θρησκευτικά σύμβολα θρησκείας διαφορετικής από αυτή που διδάσκεται στο μάθημα;
ΛΩΡΑ μην "τυφλώνεσαι" από το πάθος σου να υποστηρίξεις την άποψή σου σχετικά με την διδασκαλία της θρησκείας. Το θέμα μας είναι η ανάρτηση θρησκευτικών συμβόλων στις σχολικές αίθουσες. :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:48:39 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 01:23:28 pm »
Το σύμβολο όμως δεν παραπέμπει αυτόματα κάπου...; Σε κάτι που θεωρείται δεδομένο με το να το αναρτούμε ενώ δεν θα πρεπε...; Αυτό εννοώ εγώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 05, 2009, 01:25:30 pm από ΛΩΡΑ »

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 01:42:14 pm »
εμ.....θίγουμε ένα θέμα που είναι στενα δεμένο με την παράδοση μας ,προσωπικά δεν πιστεύω σάυτό το κράμα ιουδαισμού και αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας ,μη σας πω ότι αν πίστευα θα΄ταν περισσότερο το δεύτερο ,βαφτιζόμαστε γιατι πρέπει να΄μαστε χριστιανοί ορθόδοξοι με όλα τα ταμπού και την δήθεν τάχαμου ελευθερία επιλογής ....αυτό ειναι μια προσωπική άποψη ,τώρα σχετικά με το χώρο του σχολείου τα ίδια τα παιδιά είναι που εκφράζουν την αμφισβήτηση τους και δεν πιστεύουν στα εβραικά παραμυθάκια όμως μη ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα που ζούμε η εκκλήσια και το κράτος συμπορεύονται ,με την ίδια λογική να βγάλουμε και το σταυρό από τη σημαία;

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 01:46:48 pm »
Το σύμβολο όμως δεν παραπέμπει αυτόματα κάπου...; Σε κάτι που θεωρείται δεδομένο με το να το αναρτούμε ενώ δεν θα πρεπε...; Αυτό εννοώ εγώ.
Φυσικά και παραπέμπει. Το ΓΙΑΤΙ "δεν θα πρεπε" δεν μας λες :) Το αναρτημένο σύμβολο που "παραπέμπει"  δεν αποτελεί διδασκαλία (προπαγάνδα, ίσως) για την οποία μας είπες ήδη ότι είσαι αντίθετη και γιατί.

Αποσυνδεδεμένος fortran

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 01:52:39 pm »
Παιδια οι Ελληνες ειναι χριστιανοι...
Ειναι η κυρια και η επικρατουσα θρησκεια...
τα συμβολα πρεπει να μεινουν.. σαφως και οποιος δεν πιστευει ειναι
δικαιωμα του...

Αλλα δεν μπορει μια μειοψηφια να πει στους Ελληνες...τι θα βαζουν στις ταξεις και πως θελουμε να μεγαλωσουμε τα παιδια μας...

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 02:23:08 pm »
Το πώς θέλει όμως ο καθένας να μεγαλώσει τα παιδιά του δεν θα πρεπε να επιβάλλεται και στους άλλους!! Αυτοί που είναι αντίθετοι με τα σύμβολα δεν λένε στους άλλους πώς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους...αυτοί όμως που θέλουν τα σύμβολα και τη διδασκαλία της θρησκείας γιατί επιβάλλουν τη θέση τους στους άλλους σε ένα χώρο διδασκαλίας και ανάπτυξης της κρίσης των παιδιών;; Δεν το καταλαβαίνω αυτό...! Ας τα αναρτούν στο σπίτι τους! Γιατί πρέπει το παιδί που δεν θέλει να ασπαστεί τίποτα στα 8 του χρόνια....γιατί είναι και λογικό εφόσον δεν έχει τόσο αναπτυγμένη κρίση...να νιώθει διαφορετικό μέσα σε μια τάξη με σύμβολα...! Δεν είναι θέμα νομοθεσίας αυτό,αλλά πιο ουσιαστικό...οι νομοθεσίες πάντα έπονται των πεποιθήσεων μιας κοινωνίας! Και τέλοσπάντων....το θέμα είναι ακόμη και η διδασκαλία της θρησκείας να είναι προαιρετική για όλους!

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 02:32:52 pm »
Μιλαμε για πεποιθήσεις...όχι για μάθημα!! Αν είναι έτσι να διδάσκουμε στα παιδιά μια ώρα και για το ΠΑΣΟΚ,μια άλλη ώρα για τη Ν.Δ,μια άλλη ώρα για το ΣΥΡΙΖΑ κ.ο.κ
Για την ψήφο ορίζουμε όριο ηλικίας τα 18 γιατί είναι προσωπική πεποίθηση και προυποθέτει ολοκληρώμενη κρίση....η θρησκεία και τα σύμβολα είναι κάτι άλλο...;; Δεν νομίζω...

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 02:43:58 pm »
Αλλά ακόμη χειρότερα αυτό που γίνεται με τη διδασκαλία των θρησκευτικών και την ανάρτηση των συμβόλων στα σχολεία είναι σαν να διδάσκουμε π.χ μόνο για το ΠΑΣΟΚ και να αναρτούμε μόνο τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ!!!  ΥΓ: Τυχαίο το κόμμα που ανέφερα...μια και είναι και κυβέρνηση ανέφερα αυτό!

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος daimonman

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 03:08:17 pm »
Έλεος! Καταλαβαίνω την ψυχική οδύνη που σου προκαλεί μια εικόνα και θες να προστατέψεις τα παιδιά από την καταπίεση και την καταστροφή, αλλά έλεος!

Αποσυνδεδεμένος τυχερούλα2

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 03:29:36 pm »
ατυχούλα
συμφωνώ μαζί σου.
Σε λίγο έτσι έτσι όπως οδηγούνται τα πράγματα θα γίνεται συζήτηση για το αν οι εκπαιδευτικοί επιτρέπεται να εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Καλό Πάσχα πριν τις αντιστοιχες γιορτές, για να μην θίγεται η θρησκευτικότητα των μαθητών που δεν είναι ΧΟ.  ;D

Θέλω να τονίσω το εξής : σε περίπτωση που φύγουν από τις σχολικές αίθουσες τέτοιου είδους θρησκευτικά σύμβολά (εικόνες, σταυρούς) θα είναι σαν να αυτοκτονούμε σιγά σιγά σαν έθνος. Και λέγοντας αυτό, εννοώ, πως μετά θα γίνεται λόγος για να βγάλουμε από τις αίθουσες εθνικά σύμβολα (σημαίες, εικόνες ηρώων, κ.α.) για να μην θίγονται τα εθνικά φρονήματα αλλοδαπών μαθητών.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό το παραπάνω σενάριο αλλά έχω την αίσθηση πως έτσι κατευθύνονται τα πράγματα.

καλό! εγώ λέω να αρχίσομε να γκρεμίζουμε και τις εκκλησίες και τα μοναστήρια μη τυχόν και τα δει κανας άθεος νεοεποχήτης και τον θίξουμε...

Αποσυνδεδεμένος El_Pikpo

• Πλήρες μέλος
  • ■Δόξα και τιμή σε αυτούς που χάθηκαν χωρίς ίχνη...
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 03:30:33 pm »
Πρόλαβε κανένας σας την εποχή που υπήρχαν αναρτημένα εκτός των θρησκευτικών εικόνων, σταυρών κτλ και εικόνες του βασιλιά, της βασίλισσας κτλ;

Δεν απέχει και πολύ από το να έχουμε εικόνες πολιτικών, ή τουλάχιστον τα λογότυπα των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ (κατ αναλογία του σταυρού ως λογότυπου, και για να μην υπάρχουν και θέματα με το ποιόν Άγιο ειδικά προτιμάει ο καθένας και γιατί να μπει αυτός ο Άγιος και όχι ο άλλος, ποιός Άγιος είναι καλύτερος, αν πρέπει να μπει άνδρας Άγιος ή γυναίκα Αγία, κτλ).

Επίσης, κορίτσια μη συγχίζεστε, είναι γνωστό οτι στη θρησκοληψία (και σε άλλων ειδών παρόμοιες ανοησίες) είναι πιο επιρρεπείς οι γυναίκες, γι αυτό και οι αρχηγοί των διαφόρων θρησκειών είναι άνδρες, για να εκμεταλεύονται και να διαχειρίζονται καλύτερα το φαινόμενο αυτό.

Nulla in mundo pax sincera... 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182567
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144