0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ένα λειτουργικό κενό σε σχολείο θα μπορούσε ( ? ) να καλυφθεί από :α) κάποιον που είναι στη διάθεση β) κάποιον που θα πάρει απόσπαση από άλλο ΠΥΣΔΕγ) κάποιον αναπληρωτήΕίναι σωστό αυτό που λέω παραπάνω ?Αν είναι σωστό τότε ρωτάω και κάτι ακόμα .Προτεραιότητα για την κάλυψη του κενού έχει η κατηγορία α ?Θα καλύψει το κενό κάποιος της κατηγορίας γ μόνο αν δεν υπάρχει κάποιος που ανήκει στις κατηγορίες α και β για να το καλύψει ?
Ναι είναι σωστό.Τώρα αν έχει προτεραιότητα η κατηγορία α δεν το ξέρω.Απλά συνηθως η τοποθέτηση τουλάχιστον μεγάλου μέρους των σε διάθεση γίνεται πριν τις αποσπάσεις.Τώρα το Σεπτέμβριο που έχουν γίνει οι αποσπάσεις δεν ξέρω αν τηρείται σειρά προτεραιότητας.Ξέρω διευθύνσεις που η τοποθέτηση γίνεται με βάση τα μόρια και άλλες με βάση τα κοινωνικά κριτήρια .Πολύ φοβάμαι οτι είναι θέμα ΠΥΣΔΕΤο σίγουρο είνια οτι για να καλύψει αναπληρωτής ένα κενό θα πρεπει να έχουν τοποθετηθει όσοι είναι στη διάθεση και οι αποσπασμένοι.Άλλωστε η πρόσληψη αναπληρωτών γίνεται μετά την έναρξη της σχολικής χρονιά οπότε και έχουν τοποθετηθεί οι παραπάνω.Επίσης για να προσληφθεί αναπληρωτής σημαίνει οτι υπάρχει κενό αφού έχουν τοποθετηθεί οι μόνιμοι.
Μαθαίνω ( από συναδέλφους σε σχολεία της Αθήνας ) ότι θα βγει πάρα πολύς κόσμος στη σύνταξη αυτό το καλοκαίρι .Ισχύει ?
Πήρα και εγώ τηλέφωνο στη δευτεροβάθμιά μου. Mου είπαν ότι προηγούμαστε όσοι είμαστε σε διάθεση απ' όλες τις κατηγορίες (αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ, πρωτοδιόριστοι).
α) να τοποθετηθούν σε σχολείο που θα έχουν δηλώσει για να καλύψουν λειτουργικό κενό β) να τοποθετηθούν σε σχολείο που δεν δήλωσαν για να καλύψουν λειτουργικό κενό
Ισχύει!