0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η Διαμαντοπούλου στις διάφορες δηλώσεις της άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρχει μεταβατικό στάδιο για όλα. Προφανώς αφορά και το θέμα της παραμονής σε ένα σχολείο.Αυτοί που έχουν προϋπηρεσία έχουν κατά κάποιο τρόπο καλύψει την πιθανολογούμενη τριετία. Επομένως το μέτρο θα εφαρμοστεί με τους νεώτερους συναδέλφους που θα προσληφθούν και ούτως ή άλλως θα έπρεπε να πάνε μακριά από τον τόπο διαμονής τους.Μέχρι τώρα αυτό που λίγο πολύ ξέρουμε ,από γνωστούς μας , λειτουργούσε η απόσπαση κλπ κλπ. Χαρακτηριστικά αναφέρω προσωπικό παράδειγμα που βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μου είχε διευκρινίσει ότι η απόσπαση είναι το πιο εύκολο πράγμα.Αυτό μπορεί να βόλευε τον κλάδος μας αλλά όχι και το σχολείο που δεν μπορεί να λειτουργεί σωστά με πλήρη ανανέωση διδασκόντων κάθε χρόνο. Και αναφέρομαι στο σχολείο της περιφέρειας. Ακόμη είναι αντισυναδελφικό και αντιεπαγγελματικό να ισχύει το ρουσφέτι των αποσπάσεων κλπ…Τώρα η αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος είναι ένα ζήτημα πολύ σημαντικό αν πρόκειται ποτέ το σχολείο να ανασάνει σαν ζωντανή μονάδα. Αυτό το πατρονάρισμα από το υπουργείο σε τι ωφελεί; Στο να φεύγουν οι μαθητές για τα φροντιστήρια; Και σε τι οφείλεται η καθολική επικράτηση των φροντιστηρίων; Από την άλλη, γνωρίζω ότι το πασοκ ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το ρουσφέτι και την εμπέδωσή του στην κοινωνία μας. Θυμάμαι πασοκτζήδες λυκειάρχες που οργάνωναν το π. δ. σ. , πριν ακόμη αρχίσει να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία, με γνώμονα ότι θα μετράει στο μέλλον για την πρόσληψη. Προφανώς είχαν εσωτερική ενημέρωση. Και μάλιστα η νδ έβαλε μια σχετική τάξη περιορίζοντας δραστικά το ρουσφέτι που είχε αναπτυχθεί με την π.δ.σ. αναγνώρισε όμως την προϋπηρεσία των οαεδιτων πράγμα που προέτρεπε και το πασοκ.Δεν είναι κανείς εύπιστος με τα κόμματα σήμερα. Αλλά δεν μπορεί ένας δημόσιος διάλογος να βασίζεται μόνο στην δυσπιστία. Πρέπει να θίγουμε τα ζητήματα με ειλικρίνεια τουλάχιστον.Φυσικά δεν μπορούμε να αφήσουμε να περάσουν θέματα που στο μέλλον θα μπλέξουν χειρότερα την κατάσταση. Αλλά να δούμε τι ακριβώς προτείνουν και να πράξουμε αναλόγως. Ανέφερα τον Πανάρετο σαν θετική εξαίρεση γιατί εντυπωσιάστηκα από το πλήθος των επιστημονικών δημοσιεύσεων ως ενεργού πανεπιστημιακού και από την πρόθεσή του για εισαγωγή της διαφάνειας στο υπουργείο. Ναι ,οι ικανοί άνθρωποι πρέπει να βγουν στο προσκήνιο και να βοηθήσουν. Γιατί αυτοί που τα κάνανε μπάχαλο ασφαλώς και εχθρεύονταν την εκπαίδευση και την πρόοδό της, όντας οι ίδιοι εντελώς ανίκανοι και άσχετοι…
--Κατά την επίσκεψή μου στην Θεσσαλονίκη για εγκαίνια σχολείων, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με μαθητές και εκπαιδευτικούς.Ενα από τα θέματα που μου έθεσαν οι μαθητές ήταν η επιθυμία τους να μην αλλάζουν συχνά οι καθηγητές τους.Με τους καθηγητές είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα κενά στα σχολεία. Ζήτησα και την γνώμη τους για τις σχετικές προτάσεις που το Υπουργείο είχε θέσει για διαβούλευση.Για την αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων θα πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν αναφέρθηκα σε "αποφάσεις" του Υπουργείου ούτε σε σχέδιο νόμου με συγκεκριμένες προβλέψεις, γιατί τέτοιο σχέδιο δεν υφίσταται. --Από την ιστοσελίδα του Πανάρετου: http://panaretos.blogspot.com/2010/01/blog-post_13.html
--Κατά την επίσκεψή μου στην Θεσσαλονίκη για εγκαίνια σχολείων, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με μαθητές και εκπαιδευτικούς.Ενα από τα θέματα που μου έθεσαν οι μαθητές ήταν η επιθυμία τους να μην αλλάζουν συχνά οι καθηγητές τους.