*

Αποστολέας Θέμα: αναπληρωτές  (Αναγνώστηκε 33144 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
Απ: αναπληρωτές
« Απάντηση #84 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2007, 03:56:53 pm »
 σε περίπτωση που με καλέσουν ωρομίσθιο και δουλεύω παράλληλα σε φροντιστήριο και θέλω να κρατήσω και το φροντιστήριο (γιατί αλλιώς πως θα ζήσω με λίγες ώρες μόνο στο σχολείο?), εφόσον αυτό κανονικά απαγορεύεται από το νόμο, θα πρέπει να ζητήσω από το φροντιστήριο να με έχει χωρίς ένσημα ώστε να μην φαίνομαι επίσημα ότι δουλεύω σ'αυτό?

ας πει κάποιος που ήταν ωρομίσθιος και δούλευε και σε φροντιστήριο, ποιά είναι η συνηθισμένη τακτική που ακολουθείται από συναδέλφους στην περίπτωση του ωρομισθίου.

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:38:33 »

Αποσυνδεδεμένος ΕΙΡΗΝΗ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Με ταλαιπωρεί η εκπαίδευση!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2007, 04:23:09 pm »
Εγώ πέρσι δούλευα ήδη σε φροντηστήριο όταν με κάλεσαν ωρομίσθια τον Ιανουάριο. Ρώτησα τη δευτεροβάθμια αν θα έπρεπε να αφήσω το φροντιστήριο και με διαβεβαίωσαν ότι εφόσον θα δουλεύω μόνο 9 ώρες στο σχολείο, μπορώ να διατηρήσω και τις δύο δουλειές. Μάλιστα δούλευα στη Χαλκίδα και το ήξεραν όλοι ότι διδάσκω και σε φροντιστήριο, καθώς έτυχε να έχω μαθητές κι εδώ κι εκεί... Θ αήταν παράλογο να περιμένουν να ζήσουμε με τα 300 ευρώ του σχολείου, τα οποία παίρνεις όποτε τους καπνίσει!!!

Αποσυνδεδεμένος ΕΙΡΗΝΗ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Με ταλαιπωρεί η εκπαίδευση!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2007, 09:29:05 pm »
Επίσης, σε περίπτωση που έτυχε να μην αντιμετωπίσω πρόβλημα στη δική μου Δευτεροβάθμια, καθώς ο υπεύθυνος ήταν γενικά πολύ εξυπηρετικός και συνεννοήσιμος (ναι, ναι, πιστέψτε το, καμιά φορά συμβαίνουν κι αυτά!), αλλά κάποιος άλλος που θα κληθεί ως ωρομίσθιος φέτος αναγκαστεί από τους καρεκλοκένταυρους να αφήσει το φροντιστήριο, ας επικαλεστεί τη δική μου περίπτωση, μπορώ να του δώσω και τα προσωπικά μου στοιχεία αν χρειαστεί.

Αποσυνδεδεμένος chania2005

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 12:49:20 am »
Εμενα παντως Ειρηνη στη δικη μου δευτεροβαθμια μου ειπαν οτι απαγορευεται να δουλευεις και σε φροντιστηριο ειτε εισαι αναπληρωτης ειτε ωρομισθιος. Οτι καταλαβαινουν πως ειναι καπως παραλογο να απαιτει το υπουργειο να ζεις μονο με τα ψιχουλα της ωρομισθίας, αλλα οτι εκεινοι ειναι υποχρεωμενοι να μας επισημαινουν οτι δεν επιτρεπεται, κι ας κανουμε οτι νομιζουμε. Οποτε μηπως κι ο υπαλληλος αυτος στον οποιο αναφερεσαι, ειπε απλα την αποψη του? Εξαλλου αυτοι στη δευτεροβαθμια δε φερουν ευθυνη αν εσυ αποφασισεις να δουλεψεις και στα 2. Δικη σου η αποφαση, δικη σου και η ευθυνη και οι επιπτωσεις -αν σε πιασουν!!
worrying does not take away tomorrow's troubles, it takes away today's peace

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:38:33 »

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 01:00:33 am »
Εμενα παντως και άλλων συναδελφων μας εδωσαν χαρτια για να παμε στον ΟΑΕΔ και ηξεραν οτι δουλευουμε και φροντιστηριο. Και ατο ΙΚΑ μου ειπαν οτι δεν διαπραττω καμια παρανομια γιατι δεν ειμαι δημοσιος υπαλληλος και δεν υπαρχει κανενας νομος που να απαγορευει με ασφαλιση και ενσημα ΙΚΑ να δουλευεις σε διαφορετικους εργοδοτες και οτι κανενας εργοδοτης που σε απασχολει με μερικη απασχοληση δεν μπορει να σου απαγορεψει να δουλευεις και αλλου. Ισχυει οτι υπογραφεις στη συμβαση εργασιας και εκει δε λεει πουθενα οτι δεν μπορεις να δουλεψεις αλλου στους ωρομισθιους. Μαλιστα βλεπουν στο κομπιουτερ οτι η δευτεροβαθμια αγοραζει ενσημα για εμενα οπως και ο ιδιωτικος εργοδοτης και δεν υπαρχει κανενα προβλημα εδω και 4 χρονια.

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 02:56:15 am »
Να ρωτησω και κατι ασχετο με τα προηγουμενα..αλλα παντως σχετικο με τους αναπληρωτες!
Σε ποσες μερες απο την ανακοινωση στο ιντερνετ των διορισμων πρεπει να παρουσιαστεις στην αντιστοιχη β/θμια, και σε ποσες μερες θα ειναι η πρωτη μερα της διδασκαλιας? Μεσολαβουν καποιες μερες μεχρι να γινει η δηλωση και η τελικη επιλογη του σχολειου που θα πας?

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 07:55:30 am »
Δες πχ για τους τελευταίους αναπληρωτές (ΠΕ70 και ΠΕ60) η προθεσμία για να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίαςείναι από 27/09 εως 1/10
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος giotamike

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 07:57:35 am »
Προυσιαζεσαι όταν σε καλέσουν . Συνήθως προσπαθουμε να ξεκινάει η υπηρεσία από τη στιγμή που έρχεται η διαταγή πρόσληψης που μπορει να είναι κάποιες μέρες πριν από την ημερα που θα σε καλέσουν.
Η διαφορά της ιδιοφυίας από τη βλακεία είναι ότι η ιδιοφυία έχει όρια.

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 10:22:43 am »
Αναληψη υπηρεσιας σημαινει οτι πας στη β/θμια και υπογραφεις υποθετω οτι δεχεσαι τη θεση.. τη συμβαση σου δλδ. Αλλα στο σχολειο ποτε παρουσιαζεσαι?Δεν διαρκει η διαδικασια καποιες μερες ωσπου να αποφασιστει σε ποιο σχολειο θα πας? Η οποια αποφαση επιλογης σχολειου γινεται και παλι -οπως και στους μονιμους- με βαση τα κοινωνικα κριτηρια?

Αποσυνδεδεμένος giotamike

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 10:57:50 am »
Ας πούμε ένα παραδειγμα που ισως να μην είναι ακριβές χρονικά αλλά ειναι ακριβές λειτουργικά.

Περυσι λ.χ. βγήκε η διαταγή για πρόσληψη αναπληρωτών σε όλη την Έλλάδα για Παρασκευή. Όμως η διεύθυνση....κοιμόταν. Πήραμε τηλέφωνο και μας είπαν οτι δεν έχουν ενημέρωση για προσλήψεις. Όπως και να έχει τους διαβεβαιώσαμε ότι υπάρχουν και γίνονται οπότε να μείνει κάποιο κενό στο βιβλίο πράξεων της δ/νσης.
Όντως την Δευτέρα μας κάλεσαν και ορκιστήκαμε με ημερομηνία Παρασκευής. Αμέσως διαλέξαμε και τα σχολεία που γίνονται με κριτήρια όπως γάμος, παιδιά κλπ.
Μετά από αυτό και επειδή τα σχολεία ήταν ακόμα ανοικτά, πήγαμε στα σχολεία.
Η διαφορά της ιδιοφυίας από τη βλακεία είναι ότι η ιδιοφυία έχει όρια.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 01:04:15 pm »
Ας πω κι εγώ για τη δική μου την περίπτωση.

Παρασκευή 6/10 είδα το όνομά μου στο ιντερνετ.Σύμφωνα με την ανακοίνωση έπρεπε να παρουσιαστούμε στις

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 02:33:06 pm »
Να σε ρωτήσω κάτι; Το όνομά σου που ακριβώς το είδες;Που έγινε η ανακοίνωση; Δηλαδή ενοώ (φαντάζομαι όχι στους πίνακες που όλοι γνωρίζουμε) βγαίνει κάπου, ποιούς τελικά πήρανε, και πότε να περάσουν από την β' βάθμια;
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 02:34:39 pm από Nina P »
Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 02:55:17 pm »
Nina P, αν ρωτώς εμένα, αναφέρθηκα στις προσλήψεις της περσινής χρονιάς της
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 05:22:47 pm από syrrahm »

Αποσυνδεδεμένος vikoulaki

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:ΠΕ03