*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια άνευ αποδοχών  (Αναγνώστηκε 358015 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Χόμπιτ

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Άδεια άνευ αποδοχών
« Απάντηση #252 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 07:21:22 pm »
γνωρίζει κανείς αν με την άδεια άνευ αποδοχών δικαιούμαστε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;
πρέπει να πληρώσουμε τίποτα;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:42:37 »

Αποσυνδεδεμένος gio66

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 08:30:06 pm »
γνωρίζει κανείς αν με την άδεια άνευ αποδοχών δικαιούμαστε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;
πρέπει να πληρώσουμε τίποτα;
Δε δικαιούται ιατροφαρμακευτική κάποιος με α/α, εκτός αν καταβάλλει εκ της τσέπης του κάποιο ποσό ανά μήνα. Δεν ξέρω ποιο είναι ακριβώς το ποσό αυτό καθώς δεν το έψαξα περαιτέρω.
Έχει ο Θεός.

Αποσυνδεδεμένος viv

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Ιανουαρίου 12, 2013, 08:51:43 am »
Καλησπέρα σε όλους!

Ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Από μια συνάδελφό μου έμαθα ότι ένας άλλος συνάδελφος που ζήτησε άδεια άνευ αποδοχών δεν του την έκαναν δεκτή, λόγω μειωμένου προσωπικού στην περιοχή του.
Καταρχήν ήθελα να ρωτήσω, αν όντως γίνεται αυτό, δηλαδή να μην γίνεται αποδεκτή η άδεια άνευ αποδοχών και κατά δεύτερον, πότε πρέπει να την καταθέσει κανείς ;
Ποτε τη ζητησε ο συναδελφος που δεν του την εκαναν δεκτη;πριν το Σεπτεμβριο η μεσουσης της σχολικης χρονιας;

Πριν τη σχολική χρονιά

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Ιανουαρίου 12, 2013, 09:40:05 am »
Η αίτηση για τη χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών, μπορεί να γίνει οποτεδήποτε, είτε πριν, είτε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Η δε υπηρεσία, διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα, είτε να αποδεχθεί την αίτηση αυτή, είτε να την απορρίψει, ανάλογα πάντοτε με τις ανάγκες...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:42:37 »

Αποσυνδεδεμένος maria79

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 02:01:59 pm »
Καλησπέρα! Η εγκύκλιος των μεταθεσεων αναφέρει΄"Ο χρόνος των παρακάτω αναφερόμενων αδειών:άδειας μητρότητας (κυοφορίας, κύησης, λοχείας), γονικής άδειας εννέα μηνών με αποδοχές, τρίμηνης άδειας με αποδοχές στην περίπτωση γέννησης τρίτου παιδιού και τρίμηνης άδειας χωρίς αποδοχές που είχε χορηγηθεί σύμφωνα με το άρθρο 5 του Νόμου 1483/1984, ειδικών αδειών όπως ορίζονται στο άρθρο 50 του Νόμου 3528/2007 ή σε προγενέστερους Κώδικες εφόσον χορηγήθηκαν κατά το χρόνο ισχύος αυτών."
 Τι άδεια είναι αυτή,σε ποιες περιπτώσεις χορηγείται, γνωρίζει κάποιος;

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 02:35:58 pm »
είναι παλαιότερος νόμος ( αναφέρεται στο εργατικό δικαιο) - κυρίως για τον Ιδιωτικό Τομέα αλλά με εφαρμογή και στον Δημόσιο της εποχής εκείνης. Τώρα έχει αντικατασταθεί - τουλάχιστον για το σκέλος που αφορά στο Δημόσιο ) από τον τρέχοντα Υπαλληλικο Κώδικα και τους πριν απο αυτόν Υπαλληλικούς Κώδικες.

το επίμαχο άρθρο αναφέρει :

Άρθρο 5
Γονική άδεια ανατροφής
1.  Ο γονέας που έχει τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1  του άρθρου 1  και έχει
συµπληρώσει ένα (1)  χρόνο εργασίας στον ίδιο εργοδότη δικαιούται να λάβει γονική άδεια
ανατροφής του παιδιού,  στο χρονικό διάστηµα από τη λήξη της άδειας  µητρότητας  µέχρις
ότου το παιδί συµπληρώσει ηλικία τριών και  µισό (3 1/2)  ετών.  Η άδεια αυτή είναι χωρίς
αποδοχές, η διάρκειά της µπορεί να φθάσει τους τρεις και µισό (3 1/2) µήνες για κάθε γονέα
και δίνεται από τον εργοδότη, µε βάση τη σειρά προτεραιότητας των απασχολούµενων στην
επιχείρηση για κάθε ηµερολογιακό έτος.
οι ρυθµίσεις της παρούσας παραγράφου ισχύουν και για τους απασχολούµενους στο
∆ηµόσιο, τα Ν.Π.∆.∆. και τους οργανισµούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η καταγγελία της σύµβασης εργασίας, που γίνεται εξαιτίας της άσκησης του δικαιώµατος για
λήψη γονικής άδειας ανατροφής, είναι άκυρη.
[Η παρ.1 τίθεται όπως αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 25 Ν.2640/1998 ( ΦΕΚ Α΄ 206)]
2. Το δικαίωµα της παραγράφου 1 το έχουν και εργαζόµενοι που έχουν υιοθετήσει παιδί. 3.
Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων παιδιών, το δικαίωµα των γονέων είναι αυτοτελές για
το καθένα από αυτά, εφόσον από τη λήξη της άδειας που δόθηκε για το προηγούµενο παιδί
µεσολάβησε ένας (1) χρόνος πραγµατικής απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη. 4. Αν και οι δύο
γονείς απασχολούνται  µε τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1  αυτού του άρθρου,
αποφασίζουν µε κοινή συµφωνία, κάθε φορά, ποιος από τους δύο θα κάνει πρώτος χρήση
αυτού του δικαιώµατος και για πόσο χρονικό διάστηµα.
Σε περίπτωση διάστασης ή διαζυγίου ή χηρείας ή γέννησης τέκνου εκτός γάµου τη γονική
άδεια και µέχρι 6 µήνες δικαιούται ο γονέας που έχει την επιµέλεια του παιδιού.
5. Μετά τη λήξη της γονικής άδειας ανατροφής ο εργαζόµενος δικαιούται να επανέλθει στην
εργασία του, στην ίδια ή σε παρόµοια θέση, η οποία δεν µπορεί σε καµιά περίπτωση να είναι
κατώτερη από αυτήν που είχε πριν λάβει τη γονική άδεια ανατροφής. ***ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Κατά
το άρθρο 3  παρ. 1  του Π∆ 193/1988 (Α 84): «Για την εφαρµογή του άρθρου 5  του ν.
1483/1984 στο ∆ηµόσιο, τα Ν.Π.∆.∆. και τους Ο.Τ.Α., όπου στο νόµο αναφέρεται επιχείρηση
ή εκµετάλλευση,  νοείται το σύνολο των υπηρεσιακών  µονάδων ή αποκεντρωµένων
υπηρεσιών που εξυπηρετούνται από την ίδια Υπηρεσία ∆ιοικητικού ή ∆ιεύθυνση Προσωπικού
κατά περίπτωση και που απασχολούν τουλάχιστον εκατό (100)  άτοµα, µε οποιαδήποτε
σχέση.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος νακακι

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 03:13:57 pm »
καλησπέρα.είμαι καινούργιο μέλος και θα ήθελα αν καποιος ξέρει να μου πει, η πενταετής πια προσωπική αποχωρηση ανευ αποδοχών για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους τι περιλαμβάνει?τι εννοούν ιδιωτικούς και σοβαρούς λόγους? εγω δεν είμαι εκπαιδευτικός. εργαζομαι σε άλλο υπουργείο και θέλω να φύγω για 3 χρόνια στο Ντουμπάι που είναι εκτός Ε.Ε!! δεν ξέρω αν αυτό μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Στη δ/νση προσωπικού δεν ξέρουν τίποτα να  μου απαντήσουν.δεν ξέρω μήπως είναι καλύτερα να μην τους πω ότι θέλω να εργαστώ στα ξένα εμιράτα αλλα και πάλι πως να τεκμηριώσω προσωπικο΄άλλο λόγο!! Σας ευχαριστω εκ των προτέρων!!!

Αποσυνδεδεμένος viv

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Απριλίου 18, 2013, 10:17:57 am »
Kalispera

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση: Ξέρει κανείς ποιό είναι το τηλέφωνο του  Υπουργείου Παιδείας για άδεις άνευ αποδοχών στη Δευτεροβάθμια, γιατί δεν βγάζω άκρη από τον κατάλογο του Υπουργείου ;

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος gio66

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: Απριλίου 18, 2013, 11:01:37 am »
Kalispera

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση: Ξέρει κανείς ποιό είναι το τηλέφωνο του  Υπουργείου Παιδείας για άδεις άνευ αποδοχών στη Δευτεροβάθμια, γιατί δεν βγάζω άκρη από τον κατάλογο του Υπουργείου ;

Ευχαριστώ

Νομίζω είναι 3442750 ή 2250 δε θυμάμαι καλά. Πάντως το σίγουρο είναι πως θα σε παραπέμψουν στο τμήμα αδειών της περιφερειακής δ/νσης που ανήκεις...οπότε ίσως είναι καλύτερα να πάρεις απευθείας στην περιφερειακή δ/νση.
Έχει ο Θεός.

Αποσυνδεδεμένος gio66

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Απριλίου 18, 2013, 11:08:20 am »
Καλησπέρα σε όλους!

Ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Από μια συνάδελφό μου έμαθα ότι ένας άλλος συνάδελφος που ζήτησε άδεια άνευ αποδοχών δεν του την έκαναν δεκτή, λόγω μειωμένου προσωπικού στην περιοχή του.
Καταρχήν ήθελα να ρωτήσω, αν όντως γίνεται αυτό, δηλαδή να μην γίνεται αποδεκτή η άδεια άνευ αποδοχών και κατά δεύτερον, πότε πρέπει να την καταθέσει κανείς ;
Ποτε τη ζητησε ο συναδελφος που δεν του την εκαναν δεκτη;πριν το Σεπτεμβριο η μεσουσης της σχολικης χρονιας;

Πριν τη σχολική χρονιά

Νομίζω πως αν ο συνάδελφος είχε κάποιον λόγο από αυτούς που αναφέρονται στη νομοθεσία (π.χ. εγκατάσταση στο εξωτερικό,σοβαρούς λόγους υγείας, ολοκλήρωση σπουδών, ανατροφή παιδιού - σε αυτή την περίπτωση μάλιστα η α/α χορηγείται υποχρεωτικά- ) και ζήτησε την άδεια πριν το Σεπτέμβριο, θα ήταν όχι βέβαια αδύνατο, αλλά ίσως κάπως πιο δύσκολο να του την αρνηθούν. Αν επικαλέστηκε κάτι πιο γενικό όπως π.χ. προσωπικούς λόγους πιθανον τα πράγματα να είναι διαφορετικά.
 Το ζήτημα της ειδικότητας είναι πραγματικά μείζον, μου το έχει επισημάνει αιρετός απυσδε. Δηλαδή για τους ΠΕ02-03-04 είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα...
Έχει ο Θεός.

Αποσυνδεδεμένος viv

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Απριλίου 18, 2013, 11:16:54 am »
Να ρωτήσω κάτι: εκπόνηση διδακτορικού στο εσωτερικό που απαιτεί και έρευνα λογίζεται ως λόγος για άνευ αποδοχών; Γιατί είναι και αυτό σπουδές...

Αποσυνδεδεμένος gio66

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Απριλίου 18, 2013, 11:19:55 am »
Να ρωτήσω κάτι: εκπόνηση διδακτορικού στο εσωτερικό που απαιτεί και έρευνα λογίζεται ως λόγος για άνευ αποδοχών; Γιατί είναι και αυτό σπουδές...

Φυσικά! Ολοκλήρωση σπουδών θεωρείται.
Έχει ο Θεός.

Αποσυνδεδεμένος viv

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: Απριλίου 18, 2013, 11:40:37 am »
Αλήθεια; Δεν το γνώριζα αυτό; Πότε περίπου; Πρίν τον Ιούνιο;

Αποσυνδεδεμένος gio66

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: Απριλίου 18, 2013, 11:42:19 am »
Αλήθεια; Δεν το γνώριζα αυτό; Πότε περίπου; Πρίν τον Ιούνιο;
Πέρυσι βγήκε γύρω στις 10 Ιουλίου και η προθεσμία ήταν μέχρι τις 20 περίπου. Δεν υπάρχει στάνταρ ημερομηνία, πάντως μέσα στο καλοκαίρι, Ιούνιο - Ιούλιο...
Έχει ο Θεός.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182547
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144