*

Αποστολέας Θέμα: είμαι εξοργισμένη!!!  (Αναγνώστηκε 18622 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Απ: είμαι εξοργισμένη!!!
« Απάντηση #70 στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 09:58:08 pm »

Σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης μπορεί κάποιος να δουλέψει μέχρι 23 ώρες. (12 στην πρωτοβάθμια και 11 στη δευτεροβάθμια). Για την ίδια βαθμίδα δε γνωρίζω το νόμο που επικαλείται η Lucinda, αλλά φαντάζομαι ότι το έχει ψάξει και δεν έχει στηριχθεί σε προφορικές διαβεβαιώσεις.

Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:21:55 »

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιανουαρίου 13, 2010, 12:46:49 am »
Για τους μουσικούς, κάτι το οποίο θα βρείτε σε όλες τις εγκυκλίους τους, μπορείς να δουλέψεις:
 1. 11 ώρες σε κάθε διαφορετικό κλάδο στον οποίο ανήκεις κι αυτό γιατί οι περισσότεροι μουσικοί αυτή τη στιγμή δεν είναι πανεπιστημιακοί, αλλά δουλεύουν με πτυχία από ωδεία. Έτσι λοιπόν μπορεί κάποιος έχοντας κάποιο πτυχίο από ωδείο να δουλεύει με 11 ώρες ως μουσικός αλλά για παράδειγμα μπορεί να είναι και φυσικός, ή μαθηματικός ή φιλόλογος (όπως εγώ), οπότε άλλες 11 ώρες.
 2. Εκτός αυτού υπάρχει η εξής ρύθμιση ειδικά για τους εμπειροτέχνες μουσικούς καθηγητές (=καθηγητές μουσικής που διδάσκουν παραδοσιακά όργανα των οποίων τα πτυχία δεν αναγνωρίζει το κράτος και των οποίων η προϋπηρεσία δεν μετράει ούτε για διορισμό ούτε για τίποτα). Αυτοί λοιπόν έχουν δικαίωμα να εργάζονται έως 20 ώρες εβδομαδιαίως.

Αλλά και πάλι δεν έχω ανάγκη να επικαλεστώ αυτά Αυτό που με δικαιώνει είναι ότι δουλεύοντας σε ένα κλάδο που το ίδιο το κράτος δεν αναγνωρίζει (έχω στα χέρια μου έγγραφο του υπουργείου όπου μου λένε ότι δεν θεωρούμαι εκπαιδευτικός επειδή διδάσκω ένα μουσικό όργανο που δεν το αναγνωρίζει το κράτος) έχασα όπως λέει το σύστημά τους τη σειρά μου ως φιλόλογος. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Δε μπορεί να μην με καλούν, όταν έχουν καλέσει φιλολόγους που ήδη δούλευαν να τους ρωτήσουν αν θέλουν να παραμείνουν στη γενική εκπαίδευση ή αν προτιμάνε να πάνε στην ειδική αγωγή. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα. Κι όταν τους το είπα αυτό, μου είπαν ότι αυτοί οι φιλόλογοι δούλευαν στη ΠΔΣ κι άμα δουλεύεις στην ΠΔΣ γίνεται. Τι βλακείες είναι αυτά μωρέ, άμα δουλεύεις ΠΔΣ γίνεται, ενώ άμα δουλεύεις σε ένα εντελώς άσχετο κλάδο με τη φιλολογία δε γίνεται. Ό,τι θέλουν κάνουν.  Γι' αυτό κι εγώ σήμερα θέλω μία τζάγκουαρ!

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιανουαρίου 13, 2010, 12:58:07 am »
Εγώ έχω πραγματικά 7 ώρες, αλλά σε άλλο κλάδο και όχι στων φιλολόγων. Γνωρίζω όμως ότι έχω δικαίωμα σύμφωνα με το νόμο να απασχολούμαι σε διαφορετικούς κλάδους και 11 ώρες στον καθένα.

μπορείς να δουλέψεις 11 ώρες συνολικά ως ωρομίσθιος. γίνεται πχ να δουλέψεις 11ώρες ωρομίσθιος ως φιλόλογος άλλες 11 ως  γαλλικής κ.ο.κ.??? 11ώρες για κάθε ειδικότητα??δεν το νομίζω...

Γίνεται, αλλά και να μην γίνεται εγώ δεν έχω 11 ώρες, αλλά 7. Έπρεπε έστω για 4 ώρες να με καλέσουν κι όχι να πάρουν την επόμενη στην κατάταξη. Αλλά αυτοί δε μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι έστω και η μία ώρα.

Επιπλέον και το πιο σημαντικό, αν υπήρχε πρόβλημα( που δεν υπάρχει και το τονίζω) θα μπορούσα να παραιτηθώ. Και το να δηλώσεις παραίτηση σημαίνει ότι δεν προσλαμβάνεσαι ξανά το τρέχον έτος στον κλάδο από τον οποίο έφυγες, όχι ότι δεν προσλαμβάνεσαι σε άλλον. Άρα λοιπόν θα έφευγα από τον πίνακα μουσικών και δεν θα με ενδιέφερε κιόλας μπορώ να πω, αλλά θα δούλευα στο βασικό μου πτυχίο της φιλολογίας. Κανένας όμως δεν το σκέφτηκε αυτό κι απλά δεν ειδοποιήθηκα ΠΟΤΕ. Αυτό για μένα είναι είτε ελλιπής γνώση και εκτέλεση καθηκόντων είτε εσκεμμένη παράλειψη. Αλλά ξέχασα, το σύστημα δεν αναγνωρίζει πού δουλεύει ο καθένας, το σύστημα μόνο στο τέλος της χρονιάς λειτουργεί, που μας λέει οι εμπειροτέχνες μουσικοί να βάλουν την προϋπηρεσία στο συρτάρι με τις αναμνηστικές συμμετοχές και να μην αξιώνουν διορισμό κι ας δουλεύουν 5,10, 15 χρόνια τώρα. Εγώ δουλεύω έτσι από το 2004 κι όταν πήγα βρήκα συναδέλφους που εργάζονταν 10 χρόνια κι ακόμα είναι στην ίδια μοίρα. Κι όλοι εμείς αν δουλεύουμε ως μουσικοί για να καλύψουμε τις ανάγκες τους, δεν έχουμε δικαίωμα ούτε διορισμού, ούτε όμως και να απασχοληθούμε σε άλλο κλάδο. Κι αν το ήξερα αυτό τρελή είμαι να πάω ως μουσικός, θα περίμενα να με καλέσουν ως φιλόλογο. Αλλά πού να το ξέρω, όταν με διαβεβαίωναν ότι είναι άσχετο το ένα με το άλλο κι όταν το έβλεπα και στις εγκυκλίους των μουσικών.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 13, 2010, 01:10:28 am από Lucinda »

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιανουαρίου 13, 2010, 01:02:09 am »
Αύριο σειρά έχει ο περιφερειάρχης. Ε δεν πρέπει να μάθει κι αυτός τι συμβαίνει στην περιφέρειά του  :)
Καλό σας βράδυ συνάδελφοι και σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:21:55 »

Αποσυνδεδεμένος PHYSCIENCE

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιανουαρίου 13, 2010, 09:00:24 am »
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατ'ι οι προσλήψεις αναπληρωτών πήγαν στο υπουργείο ....και όχι αυτές των ωρομισθίων ? ? ? Είναι πραγματικά γελοίοι όλοι τους.Και περισσότερο από όλους οι λιμοκοντόροι που κάθισαν στην θέση του Διευθυντή αναβλύζοντας αλαζονεία ακόμα και από τα αυτιά τους .

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Ιανουαρίου 13, 2010, 01:14:49 pm »
Καλημέρα! Μόλις μίλησα με το υπουργείο και το αντίστοιχο τμήμα για τους μουσικούς. Η κυρία με την οποία είχα τον διάλογο (ευγενέστατη και εξυπηρετικότατη!) μου είπε ότι μέσα στο σύστημα μπορεί να δείξει πού δουλεύει ο καθένας ανοίγοντας απλώς και μόνο την προσωπική καρτέλα του καθενός.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Ιανουαρίου 13, 2010, 01:23:26 pm »
Και τώρα λεέι πώς να διώξει την άλλη κοπέλα (να και οι συναισθηματισμοί).

Αν έχει κάνει λάθος πρέπει να σε τακτοποιήσει και ας κρατήσει και την άλλη κοπέλα. Δικό του πρόβλημα.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιανουαρίου 13, 2010, 06:16:32 pm »
Πω πω έμπλεξες πολύ άσχημα....Τι να πω ελπίζω πραγματικά να βγάλεις άκρη. Είναι απαράδεκτο αυτό που σου συνέβη

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 12:35:11 am »
... Τι γίνεται, βρε παιδιά! :o ::) :( Και έλεγα ότι σε μένα συμβαίνουν όλα τα περίεργα! :( Αλλά αυτό εδώ ξεπερνάει και τον ... Steven Spielberg σε επιστημονική φαντασία!

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 01:42:56 am »
Τώρα αυτό καλό είναι βρε Karxarias29? Αν είναι η ιστορία μου να ξεπερνάει και τον Spielberg ζήτω που καήκαμε!  :)
Μην αισθάνεσαι πάντως μόνος σε αυτό το σύμπαν, είμαστε πολλοί!  ;)

Αποσυνδεδεμένος tagiw634

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 08:03:29 pm »
Το θεμα δεν ειναι μονο να της δωσει ωρες απο εδω και περα! τι θα γινει και με τις ωρες που εχασε τοσο καιρο? ωραια δικαιολογια σκεφτηκε να πει ο δ/ντης. Δεν νομιζω πως υπαρχει λογική σε αυτο! Ασε που την απαντηση την εδωσε η υπαλληλος του υπουργειου!

Αποσυνδεδεμένος korinad

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 08:45:43 pm »
Οι περισσότεροι προιστάμενοι στις δευτεροβάθμιες νομίζουν οτι οι ωρομίσθιοι είναι ο πάτος του γκαζοντενεκέ και οτι δεν ξέρουμε που πάνε τα 4, φοβόμαστε άρα μπορούν να μας εκμεταλλευτούν χωρίς ν' αντισταθούμε. Φέτος ένας μου είπε ''κοριτσάκι μου βγες έξω, εδω μέσα κουμάντο κάνω εγώ και όχι το τι λέει το υπουργείο''!!!Φυσικά μετά έγινε τρελό πανηγύρι και στο τέλος πήρα αυτό που ήταν νόμιμο και αυτό που ζητούσα απο την αρχή.
Σου είχα πει Lucida να πάρεις δικηγόρο και να πας και πιστεύω οτι θα τα καταφέρεις γιατί έχεις το δίκιο με το μέρος σου.Όσο κι αν θέλουν κάποιοι να μας κάνουν να αισθανόμαστε αδύναμοι δεν είμαστε και τελικά πρέπει να καταλάβουμε οτι -δυστυχώς- στην Ελλάδα το νόμιμο δεν είναι αυτονόητο.Χρειάζεται να φωνάξεις και να μαλώσεις για να κερδίσεις. 

Αποσυνδεδεμένος xloi69

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 09:10:48 pm »
Για ο,τιδήποτε συμβαίνει να ενημερώνετε και τους συλλόγους αναπληρωτών ή ωρομισθίων.Όταν είναι ενήμερωμένοι οι σύλλογοι συνήθως βοηθούν.

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Ιανουαρίου 15, 2010, 09:31:37 am »
Καλημέρα, άλλη μια δύσκολη μέρα ξεκινά!Σήμερα έχει έγγραφη κοινοποίηση στο υπουργείο, έτσι ώστε να μπορεί να επέμβει κι αυτό στην υπόθεση και ένσταση διόρθωσης ημαρτημένων για την προϋπηρεσία που έχασα. Καλά τι μαθαίνει ο άνθρωπος άμα αδικείται! Ε ρε γλέντια!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)