0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
καλά νόμιζα ότι είναι μια Αναστασία και μιλά μόνη της!χαχαχα!είναι δύο παρόμοιες!διόλου απίθανο πάντως εκεί θα μας καταντήσουνε!
Γι' αυτό όλοι βουρ να καλοπιάνουμε δημάρχους και νομάρχες!!Αύριο κιόλας τρέχω στον Ψωμιάδη (νομάρχης γαρ-περισσότεροι δήμοι!!)!!! Είναι γελοίοι οι άνθρωποι!!Έλεος!!Καλά είπε ένας φίλος μου ότι η βόμβες έπρεπε να μπουν μέσα στη
Παράθεση από: anastasia86 στις Ιανουαρίου 14, 2010, 03:15:45 pmΓι' αυτό όλοι βουρ να καλοπιάνουμε δημάρχους και νομάρχες!!Αύριο κιόλας τρέχω στον Ψωμιάδη (νομάρχης γαρ-περισσότεροι δήμοι!!)!!! Είναι γελοίοι οι άνθρωποι!!Έλεος!!Καλά είπε ένας φίλος μου ότι η βόμβες έπρεπε να μπουν μέσα στη
ρωτανε το αθιγκανακι "τι θα γινεις οταν μεγαλωσεις??? "κ εκεινο απαντα "θα σπουδασω θα γινω γιατρος θα βγαλω λεφτα για να παρω ενα DATSUN κ μετα να πουλαω πατατες"παιδιααααααααα θα με ψηφισετε να βγω δημαρχος κ να με διορισω σε σχολειο?
Για να δούμε λίγο και το θετικό του όλου πράγματος.Η τοπική αυτοδιοίκηση σίγουρα γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε άσχετο στο υπουργείο τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας. Έτσι, θέλω να πιστεύω (γιατί είμαι από τη φύση μου αισιόδοξη) ότι σε κάποιο ποσοστό οι προσλήψεις θα γίνουν σωστά, δεν θα σταλούν π.χ. 30 φιλόλογοι σε γυμνάσιο χωριού ή 7 θεολόγοι σε μειονοτικό γυμνάσιο (και μιλάω για συγκεκριμένα παραδείγματα, και δεν αναφέρομαι σε περιστατικά που θα μπορουσαν να είναι στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας)....Επίσης, ίσως θα μπορούσε να ειτουργήσει και ως ένας τρόπος για να μένουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολέια και να μην γίνονται τόσες αιτήσεις για μετάθεση. Δύσκολα κάποιος από τη Θράκη θα κάνει αίτηση στα Δωδεκάννησα, οπως και το αντίστροφο. Αντίθετα, θα προτιμήσουν τις `δικές` τους περιοχές λόγω εντοπιότητας και μετά δεν θα φύγουν εύκολα από εκεί, πράγμα που σημαίνει και μεγαλύτερη σταθερότητα για τα παιδιά.Σίγουρα το βύσμα που θα πέσει θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και για να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα σωστά, πρέπει να γίνουν και άλλες αλλαγές στον τρόπο διοίκησης των σχολέιων. ΄΄Ενα παρόμοιο σύστημα ισχύει στην Αγγλία, αλλά εκέι οι διευθυντές των σχολέιων δεν είναι απλοί ακπαιδευτικοί, αλλά έχουν εξειδίκευση στη Διοίκηση οργανισμών και ανθρωπίνων πόρων. Η πρόσληψη κάποιου καθόρίζεται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο από τις γνωριμίες....
Παράθεση από: emmaki στις Ιανουαρίου 14, 2010, 03:38:14 pmΓια να δούμε λίγο και το θετικό του όλου πράγματος.Η τοπική αυτοδιοίκηση σίγουρα γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε άσχετο στο υπουργείο τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας. Έτσι, θέλω να πιστεύω (γιατί είμαι από τη φύση μου αισιόδοξη) ότι σε κάποιο ποσοστό οι προσλήψεις θα γίνουν σωστά, δεν θα σταλούν π.χ. 30 φιλόλογοι σε γυμνάσιο χωριού ή 7 θεολόγοι σε μειονοτικό γυμνάσιο (και μιλάω για συγκεκριμένα παραδείγματα, και δεν αναφέρομαι σε περιστατικά που θα μπορουσαν να είναι στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας)....Επίσης, ίσως θα μπορούσε να ειτουργήσει και ως ένας τρόπος για να μένουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολέια και να μην γίνονται τόσες αιτήσεις για μετάθεση. Δύσκολα κάποιος από τη Θράκη θα κάνει αίτηση στα Δωδεκάννησα, οπως και το αντίστροφο. Αντίθετα, θα προτιμήσουν τις `δικές` τους περιοχές λόγω εντοπιότητας και μετά δεν θα φύγουν εύκολα από εκεί, πράγμα που σημαίνει και μεγαλύτερη σταθερότητα για τα παιδιά.Σίγουρα το βύσμα που θα πέσει θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και για να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα σωστά, πρέπει να γίνουν και άλλες αλλαγές στον τρόπο διοίκησης των σχολέιων. ΄΄Ενα παρόμοιο σύστημα ισχύει στην Αγγλία, αλλά εκέι οι διευθυντές των σχολέιων δεν είναι απλοί ακπαιδευτικοί, αλλά έχουν εξειδίκευση στη Διοίκηση οργανισμών και ανθρωπίνων πόρων. Η πρόσληψη κάποιου καθόρίζεται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο από τις γνωριμίες....Δεν έχεις άδικο έτσι όπως τα λες.Αλλά η κατάσταση που περιγράφεις είναι η ιδανική,αυτή που θα μπορούσε και θα ήταν ωφέλιμο να είναι έτσι. Η ελληνική πραγματικότητα όμως και η νοοτροπία του ρουσφετιού άλλα μας έχει διδάξει μέχρι στιγμής,και αν περάσει στους ΟΤΑ αυτό το τμήμα της εκπαίδευσης θα πάρουμε και διδακτορικό στη ρουσφετολογία!! Νομίζω όμως,πως υπάρχουν και πολλοί που κάνουν αίτηση για να πάνε από τη Θράκη στα Δωδεκάνησα (χρησιμοποιώ το παράδειγμά σου) για να πάρουν μόρια και προϋπηρεσία, αλλά και πολλοί που θέλουν να φύγουν από τα νησιά για τις μεγαλουπόλεις. Δε νομίζω πως θα αλλάξει κάτι αν είναι κάποιος υποχρεωμένος από τη νομοθεσία να κάτσει για 3 χρόνια σε ένα μέρος, που και μετά την πάροδό τους θα πρέπει να φύγει και πάλι..