0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
LASID απο φετος ειναι αναγκαιο λογω της συνδεσης του ΟΑΕΔ με υπηρεσιες της εφοριας και του Ι.Κ.Α. Αν επιλεγεις για ελεγχο τοτε εχεις κυρωσεις... ΑΝ ...
Από όσο ξέρω δε γίνεται να απολύσει ο εργοδότης, εργαζόμενη που βρίσκεται σε άδεια κύησης.Ο νόμος προστατεύει την έγκυο και για αυτό το θεωρώ πολύ απίθανο να απολυθεί.
Αν η olg@ μπορεί να πάρει και ταμείο ανεργίας ενώ βρίσκεται σε άδεια κύησης ας το πει να το ξέρουμε.
Από την στιγμή που διαπιστωθεί εγκυμοσύνη, ο νόμος απαγορεύει την απόλυση μέχρι να συμπληρωθούν 12 μήνες από την γέννα. Μια ερώτηση στην Επιθεώρηση Εργασίας θα σας πείσει.
Παράθεση από: Stelios στις Ιουνίου 02, 2012, 08:46:34 pmΑπό την στιγμή που διαπιστωθεί εγκυμοσύνη, ο νόμος απαγορεύει την απόλυση μέχρι να συμπληρωθούν 12 μήνες από την γέννα. Μια ερώτηση στην Επιθεώρηση Εργασίας θα σας πείσει.Ο αναπληρωτής ΔΕΝ απολύεται, απλά λήγει η σύμβαση ορισμένου χρόνου που έχει υπογράψει. Αυτή δεν μπορεί να παραταθεί λόγω της εγκυμοσύνης.
Παράθεση από: utenar στις Μαΐου 20, 2012, 01:19:49 pmΓνωριζετε αν τα ενσημα που πρεπει να υποβαλλουμε για το επιδομα μπορουμε να τα εκτυπωσουμε μονοι μας; Τα δεχονται ετσι απο τον ΟΑΕΔ; (γιατι αν πρεπει να παω στο ΙΚΑ να μου τα σφραγισουν, δεν εχει κανενα νοημα να τα εκτυπωσω εγω...)Εγώ μπορώ να τα τυπώσω μόνος μου επειδή έχω κάνει εγγραφή και είμαι πιστοποιημένος στο δίκτυο ermis.gov.gr.Η πιστοποίηση γίνεται με μια επίσκεψη σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Κατόπιν δε χρειάζεται να πας στο ΙΚΑ, απλά τυπώνεις τα ένσημα που σε ενδιαφέρουν και πηγαίνεις στο τοπικό ΚΕΠ για σφραγίδα.
Γνωριζετε αν τα ενσημα που πρεπει να υποβαλλουμε για το επιδομα μπορουμε να τα εκτυπωσουμε μονοι μας; Τα δεχονται ετσι απο τον ΟΑΕΔ; (γιατι αν πρεπει να παω στο ΙΚΑ να μου τα σφραγισουν, δεν εχει κανενα νοημα να τα εκτυπωσω εγω...)
Δε φαντάστηκα ότι θα δημιουργούσα τέτοιο ντόρο!!!! Εϊμαι λοιπόν αναπληρώτρια και η σύμβασή μου λήγει 21/06.Την περίοδο αυτή θα βρίσκομαι σε άδεια κύησης. Τις προυποθέσεις για το ταμείο ανεργίας τις πληρώ!Το θέμα είναι αν το δικαιούμαι ή όχι, λόγω του ότι το ικα μου δίνει επίδομα κύησης για αυτή την περίοδο.
Ευχαριστω για την απαντηση (που διαβαζω καθυστερημενα λογω πολλης δουλειας). Ειχα γραφτει στο ΙΚΑ και μπορω να εκτυπωσω τα ενσημα απο εκει, γι'αυτο ρωτησα αν ο ΟΑΕΔ θα τα δεχτει ετσι. Ειτε παω στο ΙΚΑ για σφραγιδα, ειτε γραφτω στο ermis και παω στο ΚΕΠ για σφραγιδα, δε με βολευει - ηλπιζα οτι αφου μας δινουν ηλεκτρονικη προσβαση στα ενσημα μας, γλυτωσαμε και δε χρειαζεται πλεον να παμε πουθενα! (αλλιως τι μας τη δινουν την προσβαση; Μονο για ενημερωση χωρις καμια πρακτικη ισχυ;! )Παντως ισως το ΚΕΠ να βολευει περισσοτερο απο το ΙΚΑ για σφραγιδα, επειδη υπαρχει σε πολεις και χωρια, ενω υποκ/τα ΙΚΑ δεν υπαρχουν παντου, οπότε θα κοιταξω να εγγραφω κι εκει. Τα ενσημα θα τα εκτυπωσω απο το site του ΙΚΑ οπου εχω λογαριασμο, ή απο το site του ermis?