0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έγραψα με την ΠΕ02 το 2008, αλλά τώρα, μιας και πήρα πτυχίο ΠΕ70,λέω να δώσω σ αυτόν τον κλάδο μπας και πάρουν περισσότερους...Με τον νέο νόμο τι παίζει;Αν κάποιος γράψει σε αυτόν 70... και έχει πετύχει και στον προηγούμενο κρατάει τα μόρια και αυτού και του προηγούμενου;
Νομίζω σφάλλεις.Ίσως θεωρείς εύκολο σε κάποιους κλάδους τη βάση και έτσι βγάζεις το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι για όλους είναι εύκολο και ανεπίτρεπτο για κάποιον που βρεθεί κάτω από τη βάση .Στον πρώτο ασεπ το 1998 οι επιτυχόντες πε04 ήταν μονοψήφιος αριθμός(βέβαια μικρός ήταν και ο αριθμός των διαγωνιζομένων).Τι θέλω να πω, ότι η δυσκολία των θεμάτων σε κλάδους ειδικά των θετικών επιστημών μπορεί να οδηγήσει σε μαζική αποτυχία.Και υπάρχει η εξής λογική αντίφαση.Καλός ως αναπλήρωτής 6-7 χρόνια(τότε ήσουν άξιος να διδάξεις) αλλά επειδή δεν έπιασες τη βάση μείνε 3 χρόνια άνεργος.
AΣΕΠ 2009 ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ03:Αιτήσεις 5070Συμμετέχοντες 4120Επιτυχόντες περίπου 500Οι υπόλοιποι ήταν ανάξιοι και άσχετοι με το αντικείμενο;;; Μη λέμε λοιπόν μεγάλα λόγια.
Δηλαδή για να καταλάβω, δεν δίνω και παίρνω 16 μόρια από τον προηγούμενο; Είναι σίγουρο αυτό; Κάπως άδικο ακούγεται, ή για να το θέσω καλύτερα, μάταιο να ξαναδώσει κανείς, αν αληθεύουν αυτα που λέγονται ότι ο ΑΣΕΠ θα γίνει άμεσα και ως εκ τούτου δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις και πολλά, ιδίως αν δίνεις για φιλόλογος..
mathstavros αν υπάρχουν άλλοι που έγραψαν καλύτερα δεν είναι άδικο και γι'αυτούς να μείνουν άνεργοι επειδή δεν ήταν 6-7 χρόνια αναπληρωτές; Σα να λες ότι Πανελλήνιες πρέπει να περνάει όποιος κάνει τα περισσότερα φροντιστήρια όχι όποιος γράφει καλύτερα. Απλά το σύστημα έγινε πιο αντικειμενικό.
Σίγουρα δεν ήταν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι ανάξιοι και άσχετοι με το αντικείμενο. Μην παρερμηνεύεις αυτό που έγραψα...Σίγουρα όμως η γραπτή τους επίδοση δεν ήταν το ίδιο καλή με αυτούς που πέρασαν τη βάση, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη συγκυρία. Αν με ρωτάς, μακάρι όλοι να μπορούσαν να διοριστούν και να κάνουν αυτό που επιθυμούν και σπούδασαν. Γνωρίζουμε όμως ότι απτις σχολές βγαίνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες εκπαιδευτικοί τους οποίους το δημόσιο σχολείο δεν μπορεί να απορροφήσει. Είναι στρέβλωση του συστήματος αυτή και καλά θα κάνουν τα νέα παιδιά να ανοίξουν τα μάτια τους να δουν τι τους περιμένει μετά το πτυχίο...Εφόσον λοιπόν, ένα ποσοστό εξ'αυτών θα μπορέσει να διδάξει στο δημόσιο, προτείνεις κάποιον καλύτερο και πιο αντικειμενικό τρόπο διορισμού από αυτόν που περιλαμβάνει και αξιολόγηση και προσμέτρηση όλων των κριτηρίων? Είναι δυνατόν να απαιτούμε να γίνονται διορισμοί μόνο με την προϋπηρεσία? Και οι νέοι πτυχιούχοι που έχουν βγει εδώ και 4 χρόνια απτις σχολές, να μην έχουν καμία ευκαιρία?
Το να υπονοείς ότι ένας νόμος που βασίζεται στον ΑΣΕΠ είναι πελατειακός, αλλά ένας που θα βασίζεται μόνο στις προϋπηρεσίες δεν είναι, καταρρίπτει κάθε στοιχειώδη έννοια λογικής. Και εν τέλει μήπως να τελειώνουν οι κομματικές αναφορές γιατί αντίκεινται στους κανόνες του forum;
Νομίζω λοιπόν πως το προηγούμενο σύστημα 60-40 έστω και με την προσθήκη του όρου ασεπ στο 40% θα ήταν πιο δίκαιο για πολλούς λόγους.
Έβαλαν τον καταλληλότερο για υπουργό παιδείας...έναν συνταγματολόγο που να κατανοεί ότι πρέπει να βιαστεί να κάνει ΑΣΕΠ πριν τις εκλογές για να δημιουργήσει νέους υποψήφιους που να τους βάλει να σφαχτούν με τους προηγούμενους αναπληρωτές τους οποίους θα τους κόψει την προϋπηρεσία κι έτσι ισχυροποιούν το σύνταγμα όπως αυτοί το έχουν φτιάξει.... το δικό τους σύνταγμα....
Δεν είναι δίκαιο να τρώγονται θέσεις από όσους είχαν καλύτερη απόδοση στο διαγωνισμό.