*

Αποστολέας Θέμα: Μείωση των Προσλήψεων  (Αναγνώστηκε 195962 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Πάγωμα Όλων των Προσλήψεων ;
« Απάντηση #252 στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 01:33:15 pm »
Δεν λέμε ότι ναναι σου κάνω συγκεκριμένη ερώτηση....
Σε ποιον χρωστάνε ακόμα και αυτοι που παράγουν?

Να σου απαντήσω εγώ. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε λίγους σε αυτό τον πλανήτη. Αυτοί δανίζουν. Άντε βάλε και την Κίνα που έχει πλεόνασμα. Γιατί ζω μεταξύ δύο χωρών που βρίσκονται στα άκρα όσο αναφορά την οικονομία και ότι αυτό συνεπάγεται νομίζω ότι δεν θα κοστίσει το ίδιο αυτή η κρίση. Κάποιες χώρες μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα και να προστατεύσουν την οικονομία τους. Η χώρα μας δυστηχώς έχει περιορισμένες δυνατότητες γιατί σε περιόδους που τα πράγματα ήταν καλύτερα δεν δημιούργησε υποδομές για την σωστή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και δεν 'εδωσε ώθηση στην ορθολογική οικονομική ανάπτυξη έστω στα πλαίσια του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Υπάρχει μεγάλη διαφθορά, φοροδιαφυγή, σπατάλες και μία κακή σχέση μεταξύ κράτους και πολιτών. Αυτά τα επιπλέον προσόντα μας θα τα πληρώσουμε ακριβά τώρα που μας κάναν παγκόσμιο πειραματόζωο.
Iσως αυτά εννοεί ο ppaio. Την ευθύνη για την ατυχή αυτή την κατάληξη την φέρουμε όλοι μας.

Όχι φίλε μου ΔΕΝ την φέρουμε όλοι μας αν και το σύστημα κάνει τα πάντα για να μας πείσει έπ' αυτού. Προσωπικά ούτε δάνειο πήρα ποτέ, ούτε βύσμα έβαλα για το ο,τιδήποτε και είμαι όπου είμαι αποκλειστικά και μόνο μέσω της προϋπηρεσίας που μάζεψα σπυρί - σπυρί στα ολοήμερα και μέσω της επιτυχίας μου στον ΑΣΕΠ. Νιώθω πως δεν χρωστώ σε κανέναν τίποτα. Σαφώς βέβαια δεν είμαι μόνο εγώ σ' αυτή την κατηγορία-τρόπο ζωής αλλά και πάρα πολλοί άλλοι άνθρωποι που τώρα καλούνται να πληρώσουν για τα εγκλήματα άλλων. Προσωπικά δεν το δέχομαι με τίποτα αυτό και θα κάνω τα πάντα για να δείξω στο σύστημα πως αρνούμαι να βάλω πλάτη στα αίσχη τους...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 06, 2010, 01:41:11 pm από athapris »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:34:59 »

Αποσυνδεδεμένος ppaio

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 01:33:54 pm »

Να σου απαντήσω εγώ. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε λίγους σε αυτό τον πλανήτη. Αυτοί δανίζουν. Άντε βάλε και την Κίνα που έχει πλεόνασμα. Γιατί ζω μεταξύ δύο χωρών που βρίσκονται στα άκρα όσο αναφορά την οικονομία και ότι αυτό συνεπάγεται νομίζω ότι δεν θα κοστίσει το ίδιο αυτή η κρίση. Κάποιες χώρες μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα και να προστατεύσουν την οικονομία τους. Η χώρα μας δυστηχώς έχει περιορισμένες δυνατότητες γιατί σε περιόδους που τα πράγματα ήταν καλύτερα δεν δημιούργησε υποδομές για την σωστή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και δεν 'εδωσε ώθηση στην ορθολογική οικονομική ανάπτυξη έστω στα πλαίσια του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Υπάρχει μεγάλη διαφθορά, φοροδιαφυγή, σπατάλες και μία κακή σχέση μεταξύ κράτους και πολιτών. Αυτά τα επιπλέον προσόντα μας θα τα πληρώσουμε ακριβά τώρα που μας κάναν παγκόσμιο πειραματόζωο.
Iσως αυτά εννοεί ο ppaio. Την ευθύνη για την ατυχή αυτή την κατάληξη την φέρουμε όλοι μας.

At last! Κλεινοντας θελω να πω δυο πραγματα.Η χρεωκοπια της χωρας δεν σβηνει τα παλια χρεη.Θα εξακολουθει η τραπεζα να σε κυνηγαει την στιγμη που μισθος σου θα ειναι μισος. Και επισης ειναι επιλογη της κυβερνησης η χρεωκοπια και μαλιστα θετικη οταν πλεον τα επιτοκια θα ειναι τοκογλυφικα περαν του 6%. Οποτε για να μην αυξηθει το χρεος πεφτουν οι τιτλοι τελους με ευθυνη της ελληνικης κυβερνησης.Αυτα τα χαρμοσυνα.

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 01:44:47 pm »
Και για να κλείσω και εγώ όταν λέω εθύνη έχουμε όλοι εννοώ με ένα παράδειγμα ότι αύριο που θα γίνουν μεγάλες κινητοποιήσεις και απεργίες θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι γιατί είναι ο μόνος τρόπος να επηρεάσουμε την κυβέρνηση να μην πάρει μέτρα κατά των κοινωνικά και οικονομικά αδυνάτων.

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 01:49:18 pm »
Σιγά την κινητοποίηση! Μία μέρα ίσα -ίσα για να γλιτώσει το κράτος λεφτά από το δικό μας μεροκάματο και τα ένσημα κτλ.
Κινητοποίηση ήταν ο ένας μήνας απεργία που έκαναν το 97 οι καθηγητές.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:34:59 »

Αποσυνδεδεμένος kirea

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 01:56:33 pm »

Στις κεντρικές τράπεζες (Ε.Κ.Τ.) κ.λ.π. που είναι ιδιωτικές, και όλα τα κράτη της Ο.Ν.Ε. τους έχουν εκχωρήσει το δικαίωμα του τυπώματος του χρήματος εντόκως (βλέπε ομόλογα) ,ενώ θα μπορούσαν να το κάνουν μόνες τους χωρίς επιτόκιο.
Αυτοί είναι που κόβουν χαρτάκια (χρήμα), σε καταχρεώνουν ,και μετά έρχονται και σου δίνουν χαρτάκια (χρήμα) και πέρνουν πραγματικό πλούτο (ιδιωτικοποιήσεις).
Καλή δουλεία έ;
Και κανένας δεν μιλάει για αυτά.
Εγω τα έψαξα και τα βρήκα όταν η 5χρονη ανηψιούλα μου με ρώτησε κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ.
Θείε ποιός φτιάχνει τα λεφτά;;;
Ψάξτε και δείτε στο utube τα ντοκυμαντέρ   the moneychangers και  το Money As Debt  και θα δείτε όσα γίνονται αυτή την περίοδο με άλλο μάτι.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 06, 2010, 02:44:42 pm από kirea »
Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 01:58:34 pm »
Σιγά την κινητοποίηση! Μία μέρα ίσα -ίσα για να γλιτώσει το κράτος λεφτά από το δικό μας μεροκάματο και τα ένσημα κτλ.
Κινητοποίηση ήταν ο ένας μήνας απεργία που έκαναν το 97 οι καθηγητές.

Εννοώ κυρίως τις μεγάλες κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Και αυτό σαν αρχή. Γιατί στους επόμενους μήνες που θα ακολουθήσουν ούτως ή άλλως, ο κόσμος θα κατέβει αυθόρμητα στους δρόμους. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 01:59:23 pm »
Η χρεωκοπία δεν έχει μόνο τις επιπτώσεις που επιλεκτικά αναφέρονται και δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Γι αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι διασπείρουν τέτοιες φήμες, πόσο κακό κάνουν στη χώρα. Η λέξη αυτή, είναι εφεύρεση αυτών που μας δανείζουν για να πετύχουν επαχθέστερους όρους δανεισμού και για τους ντόπιους κυβερνώντες για να πετύχουν τα σκληρότερα μέτρα χωρίς μαζικές αντιδράσεις.

Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 02:08:39 pm »
Η χρεωκοπία δεν αναφέρεται ως ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή ούτε από τον πρωθυπουργό της χώρας. Αλλά από εκεί και πέρα, όποιος νομίζει ότι η χρεωκοπία είναι λύση και υπεύθυνη απόφαση, μάλλον ξεχνάει ότι σε μια περίπτωση χρεωκοπίας, κάποιοι θα φτωχύνουν ακόμη περισσότερο τη στιγμή που κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια.
Έχει κανείς την εντύπωση ότι σε μια χρεωκοπία θα χάσουν τους μισθούς του μόνο οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα; Σιγά μην χάσουν την ευκαιρία οι μεγαλοκαρχαρίες του ιδιωτικού τομέα να ρίξουν τους μισθούς αναλόγως με την πτώση στον δημόσιο. Εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις θα κλείσουν. Οι καταθέσεις θα εξαϋλωθούν. Η παιδεία και η υγεία θα γίνουν είδος πολυτελείας. Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, τα πράγματα δε θα είναι και πολύ άνετα για όσους κυβερνούν σήμερα- ή κυβέρνησαν χθες- ούτε γι' αυτούς που απομυζούν τον τεράστιο πλούτο από τον ιδρώτα των εργαζόμενων. Κι εδώ θα γίνουν χειρότερα απ' όσα έγιναν στην Αργεντινή.
Αν κάτι φοβούνται περισσότερο απ' όλα, είναι η περίπτωση χρεωκοπίας. Ένα τόσο ζοφερό τοπίο μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα τα οποία θα φέρουν τελείως τούμπα τα πράγματα στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Γι' αυτό κιόλας είναι κάτι που δε θα αφήσουν τόσο εύκολα να συμβεί.

Αποσυνδεδεμένος kirea

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 02:21:22 pm »
Αυτή τη χρονική περίοδο αν τυπώναμε το δικό μας νόμισμα θα κάναμε υποτίμηση της δραχμής και θα κάναμε ευκολότερες τις εξαγωγές και πολύ ακριβότερες τις εισαγωγές.
Αυτό τώρα δεν μπορεί να γίνει ,και γίνεται σιγά σιγά με υποτίμηση των εισοδημάτων.
Έτσι θα είναι πιό ακριβά τα εισαγώμενα προιόντα (δυστυχώς όλα )και πιό φθηνές οι υπηρεσίες π.χ.(τουρισμός )λόγω πτώσης των τιμών, και η εργασία (μισθοί-μεροκάματα).
Γίνεται δηλαδή μία έμμεση υποτίμηση τιμών και κόστους εργασίας μιας και δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το νόμισμά μας.
Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 02:32:42 pm »
Η χρεωκοπία δεν αναφέρεται ως ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή ούτε από τον πρωθυπουργό της χώρας.

Από τον πρωθυπουργό όχι, αλλά από άλλους κυβερνητικούς παράγοντες ναι.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 02:34:17 pm »
Αυτή τη χρονική περίοδο αν τυπώναμε το δικό μας νόμισμα θα κάναμε υποτίμηση της δραχμής και θα κάναμε ευκολότερες τις εξαγωγές και πολύ ακριβότερες τις εισαγωγές.
Αυτό τώρα δεν μπορεί να γίνει ,και γίνεται σιγά σιγά με υποτίμηση των εισοδημάτων.
Έτσι θα είναι πιό ακριβά τα εισαγώμενα προιόντα (δυστυχώς όλα )και πιό φθηνές οι υπηρεσίες π.χ.(τουρισμός )λόγω πτώσης των τιμών, και η εργασία (μισθοί-μεροκάματα).
Γίνεται δηλαδή μία έμμεση υποτίμηση τιμών και κόστους εργασίας μιας και δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το νόμισμά μας.

Συμφωνώ με αυτά που αναφέρεις συνάδελφε και συμπληρώνω ότι έτσι θα οδηγηθούμε σε μια παρατεταμένη και βαθύτερη οικονομική ύφεση.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 02:45:15 pm »
Η χρεωκοπία δεν αναφέρεται ως ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή ούτε από τον πρωθυπουργό της χώρας.

Από τον πρωθυπουργό όχι, αλλά από άλλους κυβερνητικούς παράγοντες ναι.

Φυσικό είναι, αν δε δημιουργήσουν κλίμα τρόμου, πως θα κάτσουν όλοι στ' αυγά τους; Από εκεί και πέρα, θα με ενδιέφερε να ακούσω τη γνώμη σου στα υπόλοιπα που έγραψα για το ζήτημα της χρεωκοπίας.

Αποσυνδεδεμένος kirea

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 06:10:21 pm »

Συμφωνώ με αυτά που αναφέρεις συνάδελφε και συμπληρώνω ότι έτσι θα οδηγηθούμε σε μια παρατεταμένη και βαθύτερη οικονομική ύφεση.

Και εγώ συμφωνώ ότι οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη ύφεση.
Η κατάσταση που θα βιώσουμε σε λίγο καιρό λέγεται στασιμοπληθωρισμός.Δηλαδή υψηλό πληθωρισμό λόγω ακριβών εισαγωγών,και μεγάλη υφεση-ανεργία.Δηλαδή μείωση του χρήματος που κυκλοφορεί και αύξηση τιμών στα αγαθά.
Είναι το χειρότερο είδος ύφεσης που μπορεί να βιώσει μία οικονομία και η έξοδος απο αυτή είναι πολύ δύσκολη.Η αδυναμία δανεισμού (χρεωκοπία ) ίσως να είναι η μόνη «λύση» μετά για την κυβέρνηση, αλλά αυτό το σενάριο ελπίζω να μη το δούμε ποτέ ,μιας και δεν ξέρω αν είμαστε προετοιμασμένοι σαν λαός για κάτι τέτοιο. 
Μέχρι πρίν 1 χρόνο ζούσαμε τον μύθο της ισχυρής Ελλάδας και οι πολιτικοί μας υποθήκευαν το μέλλον όλων μας με τις πολιτικές που αγγίζουν τα όρια της εθνικής προδοσίας.
Ελπίζω όλα αυτά να μείνουν σενάρια και να υπάρχει ο λαγός κρυμμενός με τη λύση απο το πουθενά.

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: Φεβρουαρίου 06, 2010, 06:43:33 pm »
κι ένα τραγουδάκι για όλους εμάς που αγωνιούμε κι αντιστεκόμαστε  :).

Πώς να σωπάσω - Νίκος Ξυλούρης
http://www.youtube.com/watch?v=k-UKum5XxfE&feature=related

Πώς να σωπάσω μέσα μου
την ομορφιά του κόσμου;
Ο ουρανός δικός μου
η θάλασσα στα μέτρα μου

Πώς να με κάνουν να τον δω
τον ήλιο μ'άλλα μάτια;
Στα ηλιοσκαλοπάτια
Μ' έμαθε η μάνα μου να ζω...

Στου βούρκου μέσα τα νερά
ποια γλώσσα μου μιλάνε