*

Αποστολέας Θέμα: Διοριστέοι  (Αναγνώστηκε 686899 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Commando

• Πλήρες μέλος
  • Nemo malus felix
    • Προφίλ
Απ: Διοριστέοι
« Απάντηση #588 στις: Μαρτίου 24, 2010, 07:59:52 pm »
Καλημέρα σας αγαπητή συνάδελφοι.Δεν μπορώ να καταλάβω,1)ο καθένας εδώ μέσα το μακρύ και το κοντό του, 2)τα αυτονόητα τα θεωρούν προβλήματα συναδελφικότητας.Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά,διοριζόμαστε όπως λέει η απλή λογική ,όλοι οι διοριστεοι της
" Ποτέ στην Ιστορία η Πολιτική δεν δημιούργησε Παιδεία. Διότι οι πολίτες με γνώση και κρίση δεν είναι "βολικοί" ψηφοφόροι"
Ρένος Αποστολίδης

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:35:44 »

Αποσυνδεδεμένος Commando

• Πλήρες μέλος
  • Nemo malus felix
    • Προφίλ
« Απάντηση #589 στις: Μαρτίου 24, 2010, 08:49:06 pm »
Προτείνω να αυτοκτονήσουμε όλοι για να διοριστεί όλο το 40 %.
Το φιλοσόφησα και κατάλαβα ότι είμαι ηλίθιος που έγραψα ΑΣΕΠ, αφού δεν υπάρχει φιλοσοφικά αντικειμενικός τρόπος αξιολόγησης. Ίσως ο κ. Κυργιάκης να μην μπήκε ποτέ στους Διοριστέους ως πράξη αντίστασης απέναντι στο σάπιο σύστημα. Για το λόγο αυτό προτείνει συναδελφικά εμείς που δεν είμαστε ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ να εξακολουθήσουμε να μην είμαστε ούτε διορισμένοι. Αυτό στα μαθηματικά λέγεται αοριστία δηλ. "τα καλά και συμφέροντα ταις ικεσίαις ημών". Έτσι ο κ. Κυργιάκης θα μπορέσει να είναι αναπληρωτής και διοριστέος ίσως.

Εμείς αυτοκτονώντας θα διοριστούμε στον παράδεισο. Το λέει και η προκήρυξη , τη διαβάσατε;
" Ποτέ στην Ιστορία η Πολιτική δεν δημιούργησε Παιδεία. Διότι οι πολίτες με γνώση και κρίση δεν είναι "βολικοί" ψηφοφόροι"
Ρένος Αποστολίδης

Αποσυνδεδεμένος maritinaki_zan

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #590 στις: Μαρτίου 24, 2010, 09:41:19 pm »
Συνάδερφε Commando, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, έχεις  και καυτό χιούμορ!!!! ;) 
Επαναλαμβάνω ότι υποστηρίζω ότι όλες οι κατηγορίες που το δικαιούνται, πρέπει φέτος να διοριστούν, με βάση ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα, το τονίζω αυτό για να μην παρεξηγηθώ!
Κάτι ακόμα που θέλω να προσθέσω είναι το εξής: Ξέρουμε όλοι ότι ο ΑΣΕΠ ισχύει σε πολλές ειδικότητες και κατηγορίες επαγγελμάτων. Π.χ. τώρα θα διενεργηθεί διαγωνισμός για τους υποψήφιους οικονομολόγους της Εθνικής Τράπεζας! Έχετε ακούσει σε άλλη ειδικότητα - πλην των εκπ/κών- την έννοια αναπληρωτής τραπεζικός υπάλληλος ή αναπληρωτής εφοριακός κλπ. Μόνο στους εκπ/κούς! Γιατί να υπάρχουν τόσες κατηγορίες στους εκπ/κούς κι έτσι να δημιουργούνται έριδες, αντιπαραθέσεις κλπ. Γιατί σε μια προκήρυξη του ΑΣΕΠ του Υπουργείου Παιδείας, εφόσον έχει ανάγκη λ.χ. 2000 άτομα στην Αθμια, να μην λέει προκηρύσσω θέσεις για 2000 άτομα και να τα κάνει μόνιμα??? Άλλα, αντίθετα προκηρύσσει 500 θέσεις διοριστέων και παίρνει και π.χ. και άλλους 1800 αναπληρωτές??? (δηλαδή παίρνει λίγους μόνιμους και τους υπόλοιπους ελαστικά απασχολούμενους, με πενιχρά διακαιώματα) Γιατί να μην παίρνει περισσότερα άτομα αφού τα χρειάζεται μέσω ΑΣΕΠ και να τα κάνει μόνιμα με φουλ δικαιώματα??? Τόσα χρόνια το Υπουργείο Παιδείας διατηρεί αυτήν την διγλωσσία και διχογνωμία για πολιτικά οφέλη!!! Διαίρει και βασίλευε! Σου λέει με τον τρόπο αυτό θα είναι όλοι ευχαριστημένοι, θα δουλέψουν από λίγο όλοι και θα πάρω και ...ψήφους!!!! Δεν είναι χαζομάρα να ισχύει επετηρίδα και ΑΣΕΠ ταυτόχρονα??? Δεν πρέπει όλοι να ξεκινούν από την ίδια βάση και κριτήριο??? Το ξέρω ότι ο ΑΣΕΠ δεν είναι τέλειος , αλλά τουλάχιστον τυπικά διατηρεί μία αξιοκρατία! Εξετάζονται όλοι σε πανελλαδικό επίπεδο στα ίδια θέματα και έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες! Δίνεται έτσι η δυνατότητα και σε έναν νέο πτυχιούχο, χωρίς μόρια ή προϋπηρεσία , αν γράψει άριστα να διοριστεί και εκείνος! Κάτι πολύ δίκαιο! Με τη λογική της επετηρίδας, οι νέοι πτυχιούχοι δεν πρέπει να διορίζονται ποτέ!!!! Άρα είναι άδικο και περίεργο να υπάρχουν χίλια παραθυράκια για να διοριστείς, και να μην ισχύει κάτι κοινό για όλους! Οι πολλές κατηγορίες εργαζομένων που υπάρχουν στην Παιδεία, μόνο διχασμό και προβλήματα προκαλούν και δεν βοηθούν κανέναν! Ισότητα και αξιοκρατία σημαίνει να ισχύουν τα ίδια κριτήρια, για όλους, η ίδια αφετηρία, ο ίδιος διαγωνισμός και όχι χίλιες κατηγορίες! Π.χ. Αν είσαι πολύτεκνος, ή έχεις μόρια από ΟΑΕΔ, είσαι σε άλλη λίστα, αν έχεις επιτυχία ΑΣΕΠ και προϋπηρεσία σε άλλη λίστα κ.ο.κ. Μόνο στην Ελλάδα αυτά τα κουλά συμβαίνουν! Γι' αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και σαφώς πρέπει να διοριστούν όλες οι κατηγορίες φέτος που το δικαιούνται και να υπάρξει και μία μεταβατική περίοδος. Από κει και πέρα όμως, πρέπει να ισχύει κάτι κοινό για όλους και να υπάρχει μία κατηγορία για όλους τους εκπ/κούς!!!!! Καλή συνέχεια σε όλους!!!!

Αποσυνδεδεμένος valanidas

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #591 στις: Μαρτίου 24, 2010, 09:43:43 pm »
Προτείνω να αυτοκτονήσουμε όλοι για να διοριστεί όλο το 40 %.
Το φιλοσόφησα και κατάλαβα ότι είμαι ηλίθιος που έγραψα ΑΣΕΠ, αφού δεν υπάρχει φιλοσοφικά αντικειμενικός τρόπος αξιολόγησης. Ίσως ο κ. Κυργιάκης να μην μπήκε ποτέ στους Διοριστέους ως πράξη αντίστασης απέναντι στο σάπιο σύστημα. Για το λόγο αυτό προτείνει συναδελφικά εμείς που δεν είμαστε ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ να εξακολουθήσουμε να μην είμαστε ούτε διορισμένοι. Αυτό στα μαθηματικά λέγεται αοριστία δηλ. "τα καλά και συμφέροντα ταις ικεσίαις ημών". Έτσι ο κ. Κυργιάκης θα μπορέσει να είναι αναπληρωτής και διοριστέος ίσως.

Εμείς αυτοκτονώντας θα διοριστούμε στον παράδεισο. Το λέει και η προκήρυξη , τη διαβάσατε;
[/quote     Πεστα Χρυσόστομε, θα μας τρελάνουν αυτοί εδώ μέσα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:35:44 »

Αποσυνδεδεμένος angelnl

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #592 στις: Μαρτίου 24, 2010, 09:55:34 pm »
ΤΟ 24 μηνο προηγειται. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ " ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ"
πήγα κάποτε να ζητήσω ενιχυτική διδασκαλία διότι έβλεπα συναδέλφους να δουλεύουν και να μαζεύουν μόρια λίγο λίγο...κανένας δεν μου έδινε σημασία...οι συνάδελφοι σιγά σιγά διορίζονταν...και γω έτρωγα πασατέμπο...πάω λοιπόν σε κάποιο ειδικό συμβουλάτορα..."δώσε ΑΣΕΠ παιδί μου" μου είπε ...λέω θα αγωνιστώ αφού κανένας δε με βοήθάει...έδωσα λοιπόν και πέρασα στους διοριστέους ..."τελείωσες μου είπε ο συμβουλάτορας"...ούτε έγλειψες κανένα όυτε υποχρεώθηκες...μισοί τη μία χρονιά μισοί την άλλη μου είπε...ήρθε λοιπόν η δεύτερη χρονιά και θολό το τοπίο...οι συνάδελφοι όμως με τις ενισχυτικές και τους γνωστους είχαν τακτοποιηθεί και γω με το σταυρό στο χέρι που αγωνίστηκα χωρίς γνωστους περιμένω...και η αναμονή είναι χειρότερη του θανάτου...τι λες; θέτεις ακόμα θέμα προτεταιότητας ;.....
Τελικά είμαστε πολλοί που νιώθουμε το ίδιο. Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, ο γαμπρός μου είπε: το καλύτερο απ' όλα είναι πως ό,τι κατάφερες το πέτυχες με την αξία σου. Πίστεψα πως ήρθε η ώρα να χαρώ, πως ανταμείφθηκαν οι κόποι μου και πως δεν αξιζε τον κόπο να ασχολούμαι με συμφοιτητές μου που, αν και ορκιστήκαμε την ίδια μέρα, είχαν ήδη διοριστεί (όχι απο ΑΣΕΠ). Τώρα νιώθω τουλαχιστον ηλίθια (να μην πω μ........)!

Αποσυνδεδεμένος billimember

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #593 στις: Μαρτίου 24, 2010, 10:29:15 pm »
Τελικα η δικαιοσυνη ποναει πολλους και δε συμφερει.Ανηκω στους ανθρωπους που εδωσαν 3 φορες ασεπ και εμεινα εξω απο τους διοριστεους για 3 μορια.Κατα τη γνωμη μου αυτο το ετος πρεπει να διοριστουν ολοι οι διοριστεοι , το επομενο οι 24 μηνιτες και το μεθεπομενο οι του 40% που εχουν γλυψει κατουρημενες ποδιες και το ξερουμε ολοι.Αυτο θα ειναι το δικαιοτερο και το ξερουμε ολοι αλλα δε συμφερει μερικους και κυριως αυτους που δεν εστρωσαν τον κωλο τους να δωσουν ασεπ.Οσο για τους οαεδιτες , ο θεος να βαλει το χερι του να πανε στα σπιτια τους να αποκατασταθει το αδικο επιτελους .Αυτη ειναι η πικρη αληθεια και κατα βαθος την ξερουμε ολοι.Πρεπει να ανταμειβεται  ο κοπος και ο ιδρωτας καθε ανθρωπου με σειρα και ταξη.

Αποσυνδεδεμένος woolf

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #594 στις: Μαρτίου 24, 2010, 10:31:59 pm »
Παρατηρήσατε κάτι;;; Στο τέλος του νόμου 3833/2010 υπέγραψαν κάποιοι υπουργοί, όχι όμως η Διαμαντοπούλου!
Αφού θα βγάλει δικο της νομοσχεδιο και ενδεχομενως να διαφοροποιηθεί σε καποια σημεια.
Παντως αν διορισει τους μισους απο καθε κατηγορία οι μεγάλοι χαμένοι θα ειναι οι διοριστεοι Ασεπιτες που δε θα προσληφθουν γιατι οι των λοιπων κατηγοριών προηγουνται με μορια και θα δουλέψουν ως αναπληρωτες ,αρα μια μικρη καθυστερηση στη μονιμοποίηση τους . Ολοι εμεις ομως ;αυτο δε συνιστα τη μεγαλύτερη αδικία ,τη στιγμη που πολλοί απο το 40% κερδισαν αναπλήρωση με μόρια απο ΑΣΕΠ,ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ;γιατι λοιπον να μη ζητησουμε και εμεις το νομιμα και δικαια;

Συμφωνω μαζι σου και ας μη ξεχναμε πως καποιοι ειναι ψηλα στον ενιαιο πινακα αναπληρωτων και διεκδικουν διορισμο  επειδη απλα και μονο προσμετρηθηκε η προυπηρεσια τους απο ΟΑΕΔ. Εγω, παρολο που εχω καλα μορια και θα επρεπε να ειμαι αναπληρωτρια τη σχολικη χρονια που διανυουμε ,συμφωνα με τα δεδομενα προηγουμενων ετων για τον κλαδο μου, κατεβηκα πιο κατω στον πινακα λογω ΟΑΕΔιτων με αποτελεσμα να δουλεθω για αλλη μια φορα ωρομισθια! Τωρα λοιπον που μειωνεται ο αριθμος των προσληψεων δεν ειναι αδικο να μεινω εγω εκτος τη σχολικη χρονια που μας ερχεται και να διοριστουν καποιοι που στην τελικη στον ΟΑΕΔ δεν μπηκαν μεσω ΑΣΕΠ?

Αποσυνδεδεμένος tsounga

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #595 στις: Μαρτίου 24, 2010, 11:10:37 pm »
ας δούμε το καλό της υπόθεσης:
πριν από τη δημοσίευση του δελτίου τύπου τα μηνύματα που αφορούσαν τους διοριστέους ήταν ελάχιστα και σχεδόν ενοχικά κάποιοι τολμούσαμε να ρωτήσουμε 'τι θα γίνει με μας". οπότε έβγαιναν όσοι είχαν ενημέρωση να μας καθησυχάσουν (εσείς βρε ανησυχείτε? εσείς είστε οι σίγουροι)
απ' ότι φαίνεται όμως κανείς δεν είναι σίγουρος.
βγήκαμε λοιπόν από το καβούκι μας! όλοι σκεφτόμασταν το ίδιο, όλοι είχαμε την αγωνία μας, αλλά μετά τη δημοσίευση του δελτίου τύπου, επιτέλους "τολμάμε" να γράψουμε εδώ κ να πούμε το αυτονόητο...ελπίζω η στάση αυτή να φανεί κ έμπρακτα στο μέλλον αν χρειαστεί.
πιστεύω πως δεν χρειάζεται να απολογηθούμε σε κανέναν, ούτε να εξηγήσουμε γιατι το γάλα είναι άσπρο κι όχι μαύρο.
το αίτημα για διορισμό είναι δίκαιο.
κανείς δεν μίλησε για τις υπόλοιπες κατηγορίες, κανείς δεν αμφισβήτησε το δικαίωμά τους για διορισμό, σύμφωνα με τους νόμους πάντα (billimember συμφωνώ, η αλήθεια πονάει μερικούς. )
εμείς επικαλούμαστε τους νόμους που μας αφορούν κ αυτό είναι όλο.

και ένα σχόλιο για αυτό:
Όσον αφορά το κείμενο των διοριστέων της β' φουρνιάς διοριστέων ΑΣΕΠ, θα πω αυτό που έγραψα λίγο παραπάνω, ότι , αν τελικά διοριστούν όλοι, θα συμπαρασύρουν με τον αγώνα τους και τον διορισμό του 40%.
θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαίνετε το εξης: δεν θεωρεί κανείς παρενέργεια το διορισμό και των υπόλοιπων.

Eleos!!!

• Επισκέπτης
« Απάντηση #596 στις: Μαρτίου 24, 2010, 11:56:08 pm »
Έτσι ακριβώς!..Άρα λοιπόν στο επιίμαχο σημείο 2 θα έπρεπε να είχαμε μιλήσει καθαρά και ξάστερα για το νόμο πάνω στον οποίο εδράζεται η άποψή μας. Τελοσπάντων, ως εδώ και μη παρέκει μ' αυτό το θέμα, αρκετά!

Αποσυνδεδεμένος ΟΡΑΤΙΟΣ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #597 στις: Μαρτίου 25, 2010, 09:23:32 am »
 Θα ήθελα να ρωτήσω το συνάδελφο DEXTER,πόσους μήνες προυπ.θα έχει το καλοκαίρι και είναι τόσο σίγουρος...Γιατί με 27 και κάτι ψιλά δεν ξέρω αν πρέπει να αισιοδοξώ ή όχι...

Αποσυνδεδεμένος velis

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #598 στις: Μαρτίου 25, 2010, 10:45:05 am »
Εγώ πάντως αυτό που έχω  καταλάβει είναι ότι η Υπουργός δεν καταλαβαίνει ούτε από υπομνήματα ούτε από διαμαρτυρίες, ούτε από εξώδικα (της ΟΛΜΕ). Από αυτό που μπορεί να καταλάβει είναι να κατεβούμε όλοι οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι σε απεργία διαρκείας μετά το Πάσχα. Αλλά το θέμα είναι: τολμάμε να το κάνουμε?

Και κάτι άλλο σχετικά με τα οργανικά κενά:
Τα πραγματικά οργανικά κενά για κάθε ειδικότητα θα προκύψουν τον Δεκέμβριο του 2010, οπότε και βγαίνουν στη σύνταξη οι εκπαιδευτικοί. Αλλά επειδή οι διορισμοί γίνονται τον Αύγουστο και η διαδικασία ξεκινά τέλη Ιουλίου ,το Υπουργείο μόνο κατά προσέγγιση μπορεί να ξέρει πόσα οργανικά κενά θα έχει στο τέλος της χρονιάς ανά ειδικότητα. Και οπως είχε πει και η Υπουργός στον Πρετεντέρη "δεν καλύπτονται όλα τα οργανικά κενά, αλλά όσα αποφασίζει η Υπουργός". Οπότε μην ξεγελιόμαστε για το αν υπάρχουν κενά στην Α ή στη

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #599 στις: Μαρτίου 25, 2010, 10:47:59 am »

"... αν δε διοριστούμε όλοι Αστερίξ, τουλάχιστον να διοριστώ εγώ, ως πιο εύσωμος και δυνατός ...!"

Ο Οβελίξ, αλήθεια, ήταν διοριστέος β', του 40%, 24μηνίτης ή ξεχασμένος 30μηνίτης ...;
Με αυτά και με αυτά, χάθηκε το γαλατικό χωριό ...!
Αύε Καίσαρ ..., οι αδιόριστοι σε χαιρετούν ...  ::)
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος paschalist

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #600 στις: Μαρτίου 25, 2010, 11:17:18 am »
ΕΙΡΗΝΗ!

Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος sham 28

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #601 στις: Μαρτίου 25, 2010, 01:16:52 pm »

"... αν δε διοριστούμε όλοι Αστερίξ, τουλάχιστον να διοριστώ εγώ, ως πιο εύσωμος και δυνατός ...!"

Ο Οβελίξ, αλήθεια, ήταν διοριστέος β', του 40%, 24μηνίτης ή ξεχασμένος 30μηνίτης ...;
Με αυτά και με αυτά, χάθηκε το γαλατικό χωριό ...!
Αύε Καίσαρ ..., οι αδιόριστοι σε χαιρετούν ...  ::)
ΕΙΡΗΝΗ!

;D ;D ;D ;D ;D ;D  ;D ;D ;D ;D

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182682
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681