0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΣΕΠ ΤΟΥ 2011 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ;
καλημερα....συγνωμη αλλα το εν λογω πιστοποιητικο ειναι παραλογισμος.... με την ιδια λογικη δηλαδη....εμεις θα δινουμε πιστοιποιητικο παιδαγωγικης επαρκειας και τα παιδια π.χ του ΦΠΨ πσιτοποιητικο επαρκειας στο γνωστικο αντικειμενο.....? ? ?γιατι εφοσον ισχυει αυτο που λενε , ναι οντως εμεις δεν κανουμε πρακτικη διδακτικη ασκηση και παιδαγωγικα στο βαθμο που κανουν τα παιδια του ΦΠΨ και εκεινοι απο την αλλη κανουν λιγοτερα αρχαια, λατινικα, γλωσσολογια......ασχολουνται λιγοτερο με το γνωστικο.... οποτε θα ηταν λογικο η καθε σχολη να δινει για ενα διαφορετικο πιστοποιητικο....ετσι ρε παιδι μου για να εχουμε να δινουμε..... ελεος πια................................επισης μια και πολλα παιδια πια στα ελληνικα σχολεια ειναι ΄ξενα' θα μπορουσε η αννουλα να αποφασισει να ειναι υποχρεωτικο να εχουν ολοι οι δασκαλοι και καθηγητες υπεχρεωτικα το μεταπτυχιακο ''η διδακτικη της ν.ελληνικης ως ξενη...''....αλλιως δεν εχει διορισμο............. ενταξει.....ελεος ομως......τι αλλο χαρτι να παρουμε ρε παιδια.....? βρειτε κανενα..........τι τωρα...θελουμε διορισμο με ενα παλιοπτυχιακι κ εναν παλιοασεπ....ε ντροπη μας............
emmaki μου, κανεις απο τους εκπαιδευτικους δεν θα παραδεχτει οτι δεν ειναι ικανος.βλεπεις οτι τωρα μιλαμε για το "ποιος" ειναι αυτος που θα μας κρινει? (προσωπικα θελω να με κρινει ο μαθητης)πιστευουμε ομως οτι κατι επιπλεον θα εχει να δωσει αυτο το ...."χαρτί"?απλα, βαζουν εμποδια ως προς το να κανουν πολλους να στραφουν σε αλλα επαγγελματα.πολυ φοβαμαι αυτο που ακουσα απο τη διαμαντοπουλου οτι : πολυ δυσκολα θα γινεται καποιος εκπ/κος!
Στη σχολή έκανα 4 παιδαγωγικά υποχρεωτικά και πήρα και ένα επιλογής, επειδή μου άρεσε το βιβλίο. Η πρακτική άσκηση ήταν 8 μέρες σε σχολεία, όπου παρακολουθούσαμε ενα μάθημα και συμπληρώναμε φυλλάδια. Έδωσα 2 φορές ΑΣΕΠ και έγραψα μέσο όρο παιδαγωγικά και διδακτική περίπου 85 και 90 (δε θυμάμαι ακριβώς πια). Ας μου απαντήσει κάποιος πώς όλα αυτά που έχει διαβάσει και εχει ήδη εξεταστεί αναφέρονται στην πραγματική τάξη και στο πραγματικό σχολείο. Και τώρα που θα έχουμε 30 μαθητές ανά τάξη, να δω τι θα γίνει. Και δεν είναι μόνο ο αριθμός, είναι και οι διαφορές ματαξύ των παιδιών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, η υλικοτεχνική υποδομή κλπ. Αυτά όλα δεν επιλύονται με χαρτιά, συνάδελφοι. Σαφώς και δεν εννοώ ότι δεν πρέπει να κάνουμε παιδαγωγικά. Η τάξη, η διδασκαλία κλπ είναι μια δυναμική διαδικασία και αυτό το ξέρουμε όλοι. Το ξέρει και το Υπουργείο, αλλά ο στόχος του δεν είναι να βελτιώσει το σχολείο. Αν αυτό ήθελε θα αναβάθμιζε τα μαθήματα μέσα στο Πανεπιστήμιο και θα φρόντιζε για επιμόρφωση πραγματική των διορισμένων, για βελτίωση του ίδιου του σχολείο και όχι με φιλοσοφίες για το σχολείο χωρίς ΤΟΙΧΟΥΣ, τις 200 ώρες e-learning και την περιβαλλοντική συνείδηση...Όσο για την αξιολόγηση, για ποιους, από ποιους και πώς; Γιατί όταν η σχολική επίδοση των μαθητών είναι κριτήριο αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, τότε είναι σαν να λέμε ότι ο μόνος υπεύθυνος για το αν έγραψε το παιδί 20 είναι ο δάσκαλος και δε νομίζω ότι ισχύει. Τέλος, ακόμα και το γεγονός ότι η αξιολόγηση χρησιμοποιείται ως τιμωρητικό μέσο, για να μονιμοποιηθείς ή όχι, δείχνει τους σκοπούς αυτής.(Συμπληρωματικά, έμαθα ότι υπεύθυνος πλέον στη σχολή μου για την πρακτική άσκηση στα σχολεία είναι ένας παλιός συμφοιτητής, αρχιΠασόκος, που πέρασε στο μεταπτυχιακό με λευκή κόλλα, διορίστηκε με τον πρώτο ΑΣΕΠ, πήρε απόσπαση στη γραμματεία του ΦΠΨ Αθήνας και στις περσινές φοιτητικές εκλογές είχε εκπαιδευτική άδεια , όταν αυτές είχαν γίνει λίγο πριν τις πανελλήνιες και οι άδειες απαγορεύονται...τα συμπεράσματα δικά σας)