*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια λόγω απεργίας των ΜΜΜ  (Αναγνώστηκε 12356 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Άδεια λόγω απεργίας των ΜΜΜ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 06:36:50 pm »
Φυσικά και μπορείς να πάρεις άδεια ενώ έχει προκηρυχτεί απεργία. Όπως η απεργία είναι δικαίωμα, έτσι κατοχυρωμένο δικαίωμα είναι και η άδεια. Κάνε κανονικά την αίτησή σου με το λόγο που ζητάς άδεια, και άσε την υπηρεσία να αποφασίσει αν θα σου τη δώσει.
Όσο για τους εργατοπατέρες/μητέρες που έσπευσαν να σε λιθοβολήσουν, ας θυμηθούν ότι έχουμε δημοκρατία και η ελεύθερη έκφραση είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Επίσης δεν έχετε κανένα μα απολύτως κανένα δικαίωμα να κρίνετε τον όποιο συνάδελφο με βάση το αν θα απεργήσει ή όχι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:46:13 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 06:43:15 pm »
Φυσικά και μπορείς να πάρεις άδεια ενώ έχει προκηρυχτεί απεργία. Όπως η απεργία είναι δικαίωμα, έτσι κατοχυρωμένο δικαίωμα είναι και η άδεια. Κάνε κανονικά την αίτησή σου με το λόγο που ζητάς άδεια, και άσε την υπηρεσία να αποφασίσει αν θα σου τη δώσει.
Όσο για τους εργατοπατέρες/μητέρες που έσπευσαν να σε λιθοβολήσουν, ας θυμηθούν ότι έχουμε δημοκρατία και η ελεύθερη έκφραση είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Επίσης δεν έχετε κανένα μα απολύτως κανένα δικαίωμα να κρίνετε τον όποιο συνάδελφο με βάση το αν θα απεργήσει ή όχι.

Φυσικά και είναι δικάιωμα του καθενός το αν θα κάνει απεργία ή όχι. Φυσικά και είναι δικάιωμα του καθενός να ζητήσει άδεια.
Αλλά είναι λάθος να το κάνει σε μέρα απεργίας, την ώρα που άλλι παλέυουν για να καρπωθεί και ο ίδιος κάτι.
Εργατομάνα δεν είμαι, είμαι όμως εργαζόμενη και διεκδικώ κάτι καλύτερο για το παρόν και το μέλλον μου. Με βάση αυτό, λοιπόν, έχω δικάιωμα να εκφράζομαι και να κρίνω (π΄ροσεξε, όχι το αν θα κάνει απεργία ή όχι, αλλά το αν θα πάρει άδεια εκέινη τη μέρα)
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος προδρομος

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 07:18:49 pm »
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με τα λεγόμενα της emmaki. Φυσικά και αύριο θα απεργήσω και εγώ. και ας ήμουν στην προηγούμενη απεργία εγώ και άλλοι 3 που απήργησαν από ολόκληρη Δ/νση του ΥΠΕΠΘ με καμιά 30 άτομα , και ας γέλαγαν ειρωνικά όταν είπα ότι πήγα στην πορεία ενώ έβρεχε και ας παίρνουν όλοι την θεσμική τους άδεια αύριο ή αν έρθουν θα εργαστούν 3-4 ώρες λιγότερο δικαιολογήμενοι λόγω της απεργία των ΜΜΜ και γεμάτοι υπερηφάνια να λένε ότι αξίζει να επωφεληθούν από αυτήν την ευκαιρία, την ίδια στιγμή που κάποιοι χάνουν το μεροκάτο τους για κατακτήσεις που θα πάρουμε όλοι. Ωστόσο, με αυτά που ακούω και βλέπω καθημερινά., έχω φτάσει στο αμήν και ειδικά όταν διαβάζω απόψεις όπως του para5, σκέφτομαι ότι βρίσκουν και τα κάνουν. και πραγματικά τους ή μας αξίζει και άλλα. όχι σύνταξη στα 67, στα 72. όχι 50 ευρώ μείωση 250 ευρώ μείωση, σύνταξη?εφάπαξ?όταν φτάσεις στα....72 βγάλτα πέρα μόνος σου. μας τελείωσε το κοινωνικό κράτος.
ξέχασε την ελλάδα που ήξερες....στην ζούγκλα βγες και ο ισχυρότερος ας επιζήσει. αρκεί βέβαια που έχει θεοποιηθεί το "νυν υπερ πάντων η πάρτη μας"

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 07:32:12 pm »
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με τα λεγόμενα της emmaki. Φυσικά και αύριο θα απεργήσω και εγώ. και ας ήμουν στην προηγούμενη απεργία εγώ και άλλοι 3 που απήργησαν από ολόκληρη Δ/νση του ΥΠΕΠΘ με καμιά 30 άτομα , και ας γέλαγαν ειρωνικά όταν είπα ότι πήγα στην πορεία ενώ έβρεχε και ας παίρνουν όλοι την θεσμική τους άδεια αύριο ή αν έρθουν θα εργαστούν 3-4 ώρες λιγότερο δικαιολογήμενοι λόγω της απεργία των ΜΜΜ και γεμάτοι υπερηφάνια να λένε ότι αξίζει να επωφεληθούν από αυτήν την ευκαιρία, την ίδια στιγμή που κάποιοι χάνουν το μεροκάτο τους για κατακτήσεις που θα πάρουμε όλοι. Ωστόσο, με αυτά που ακούω και βλέπω καθημερινά., έχω φτάσει στο αμήν και ειδικά όταν διαβάζω απόψεις όπως του para5, σκέφτομαι ότι βρίσκουν και τα κάνουν. και πραγματικά τους ή μας αξίζει και άλλα. όχι σύνταξη στα 67, στα 72. όχι 50 ευρώ μείωση 250 ευρώ μείωση, σύνταξη?εφάπαξ?όταν φτάσεις στα....72 βγάλτα πέρα μόνος σου. μας τελείωσε το κοινωνικό κράτος.
ξέχασε την ελλάδα που ήξερες....στην ζούγκλα βγες και ο ισχυρότερος ας επιζήσει. αρκεί βέβαια που έχει θεοποιηθεί το "νυν υπερ πάντων η πάρτη μας"
+++++++
Αλήθεια, αν ακουστούν τα αιτήματα των εργαζομένων (λέμε τώρα, υποθετικό σενάριο) και δεν ισχύσουν τα νέα μέτρα, δεν αυξηθούν τα όρια ηλικίας, πάρουμε και μια αύξηση στο μισθό μας (λέμε τώρα), όλοι όσοι δεν κάνουν απεργία θα αρνηθούν να καρπωθούν τα κερδισμένα; Θα πουν π.χ. η δική μου η αύξηση ας πάει π.χ. στο Χαμόγελο του Παιδιού, γιατί εγώ δεν πίστευα στην απεργία, είμαι ιδεολογικά αντίθετος, συμφωνώ με την κυβέρνηση...
Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν!!!!!! Αυτό είναι ηθικός ξεπεσμός για μένα!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:46:13 »

Αποσυνδεδεμένος NiGhtMare

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 07:44:50 pm »

Μα τι λες τώρα, όποιος δεν απεργήσει αύριο είναι "φασίστας", "μεγαλοκαρχαρίας", έχει πατέρα τουλάχιστον εφοπλιστή και για αυτό δεν νοιάζεται καθόλου για τα κεκτημένα των συνδικαλιστών-αγωνιστών, οι οποίοι αφενός διατυμπανίζουν παντού στο forum ότι πρέπει να είμαστε "ενωμένοι", αφετέρου παραβλέπουν το γεγονός ότι και αυτοί οι ίδιοι αύριο θα είναι... διχασμένοι σε δύο ξεχωριστές πορείες!! (Μία η ΓΣΕΕ και μία το ΠΑΜΕ, όπως γίνεται πάντα τα τελευταία χρόνια). Ας μην μιλάμε λοιπόν για το ποιοι διασπούν τον κλάδο... :-X :-X :-X
Humanity is overrated...

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 07:57:19 pm »

Μα τι λες τώρα, όποιος δεν απεργήσει αύριο είναι "φασίστας", "μεγαλοκαρχαρίας", έχει πατέρα τουλάχιστον εφοπλιστή και για αυτό δεν νοιάζεται καθόλου για τα κεκτημένα των συνδικαλιστών-αγωνιστών, οι οποίοι αφενός διατυμπανίζουν παντού στο forum ότι πρέπει να είμαστε "ενωμένοι", αφετέρου παραβλέπουν το γεγονός ότι και αυτοί οι ίδιοι αύριο θα είναι... διχασμένοι σε δύο ξεχωριστές πορείες!! (Μία η ΓΣΕΕ και μία το ΠΑΜΕ, όπως γίνεται πάντα τα τελευταία χρόνια). Ας μην μιλάμε λοιπόν για το ποιοι διασπούν τον κλάδο... :-X :-X :-X

Τουλάχιστον, όμως, αυτοί που αύριο θα απεργήσουν και θα πάνε σε μια από τις 2 πορείες θα μπορούν μετά να λένε ότι κάτι έκαναν. Ότι αγωνίστηκαν.
Άσε που εγώ προσωπικά πολλ΄ς φορές έχω πει ότι όπως είναι δικαίωμα η απεργία έτσι είναι δικάιωμα και το να μην συμμετέχεις. Απλά μετά δεν μπορείς, δεν ε΄χεις δικάιωμα, να λες γιατί μου κόβουν π.χ. το επίδομα, γιατί θα δουλεύω μέχρι τα 70 κλπ

Αποσυνδεδεμένος ΑΚ Νηπιαγωγός

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 08:49:07 pm »
para5 σ`ευχαριστώ. Έγραψες ακριβώς αυτό που πρεσβεύω κι εγώ. Το δικαίωμα στην ελεύθερη βούληση, τη δημοκρατία. Πάνω σ`αυτή τη βάση ρώτησα. Αλλά καθώς φαίνεται τα αίματα έχουν ανάψει εξαιτίας των ημερών και ο καθένας σπεύδει να κρίνει τον άλλο. Αν κάποιος είναι φασίστας, αυτός είναι μόνο όποιος κατακρίνει τους άλλους που δεν συμμερίζονται τις δικές του απόψεις. Και για όσους χολοσκάνε με το θέμα της περιβόητης άδειας, είναι απλό το ζήτημα. Αν δεν υπάρχει συγκοινωνία και δεν μπορείς να πας στη δουλειά σου απλά δεν πας. Αυτό όμως δεν λέγεται απεργία! Δηλαδή αν για τους χ,ψ λόγους δεν θέλεις να απεργήσεις, αλλά συντρέχει άλλος λόγος που δεν μπορείς να εργασθείς, ζητάς άδεια.
Συνεχίστε να αναλύετε ες αεί.

Αποσυνδεδεμένος maraki28

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 08:55:04 pm »
αν ζητησεις την αυριανη μερα αδεια δεν σου εγκρινεται , ετσι ειπαν σε συναδελφο οταν ειπε η μερα της απεργιας να γραφτει ως κανονικη αδεια.
αν συζηταμε στην κατασταση αυτη για αδεια επειδη απεργουν τα μμμ του χρονου που δεν θα χουμε δουλεια τι θα συζηταμε?
μαρακι

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 09:26:12 pm »
επειδή πολυ λόγος γίνεται περί δημοκρατίας από άτομα που θεωρούν τους εαύτους δημοκρατικότερους άλλων, έχω να πω, πως ο κυρίαρχος λαός εκφράστηκε πρόσφατα (όπως εδώ και δεκαετίες - με μεγάλη επιτυχία ομολογουμένως) εκλέγοντας ισχυρή κυβέρνηση που ασκεί την εν λόγω (διαχρονικά αντιλαϊκη) πολιτικη, (ανεξάρτητα αν προεκλογικά ο κυριαρχος λαος εξαπατήθηκε για ακόμη μια φορά). Δικαίωμα του καθένος να απεργεί ή όχι. Ωστόσο, οι απεργοσπάστες οφείλουν να είναι στη θέση τους, είναι "δημοκρατικής τους υποχρεώση", οφείλουν να βρουν ένα "δημοκρατικό" τρόπο και να είναι στη θέση τους (ανεξάρτητα αν τελικά προσαρμόζουν το πρόγραμμα και φεύγουν πιο νωρίς εκματαλλεύομενοι το χαμένο μεροκάμματο και αγώνα των συναδέλφων τους). Επίσης, είναι στις "δημοκρατικά" κατοχυρωμένες αρμοδιότητες του εκάστοτε προϊστάμενου να εγκρίνει ή μη κανονικές άδειες. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν εγκριθεί η άδεια τους, οι απεργοσπάστες οφείλουν να σεβαστούν την "δημοκρατική" απόφαση του προϊσταμενου τους. Τέλος, σε περίπτωση που δεν κοπούν τα επιδόματα μας και δεν εξισωθούν προς τα πάνω τα όρια συνταξιοδότησης τους, να δηλώσουν υπεύθυνα πως επιθυμούν παρά ταύτα την παρακράτηση από τον μισθό τους της μείωσης των επιδομάτων και ότι θα εργαστούν ολίγα χρόνια περισσότερο, δείχνοντας πἰστη μέχρι τέλους στα "δημοκρατικά τους πιστεύω"

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 09:34:56 pm »
Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση είναι όντως κατοχυρωμένο όσο και να πονάει μερικούς. Το πώς εκφράζεται ο καθένας, και το πώς κρίνει τους άλλους είναι ενδεικτικό για το χαρακτήρα του. Από ανθρωποφάγους χορτάσαμε πια σ' αυτή τη χώρα.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 09:46:31 pm »
Ο καθένας μας κρίνεται από αυτά που λέει, αλλά κυρίως από τον τρόπο που φέρεται και γένικα από το σύνολο της στάσης ζωής του. έτσι λοιπόν και μιας και σου αρέσει πολύ το φιλοσοφείν περί δημοκρατίας, απλά διατυπώνω τις απόψεις μου και ασκώ κριτική στους απεργοσπάστες, χωρίς θεωρώ να προσβάλλω κανένα. Επομένως τα περί φασιστών, δημοκρατίας και ανθρωποφάγων μου ακούγονται σαν να παριστάνεις ότι παίζεις σε κηνύγι μαγγισών (ή καλύτερα απεργοσπαστών)

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 10:01:41 pm »
para5 σ`ευχαριστώ. Έγραψες ακριβώς αυτό που πρεσβεύω κι εγώ. Το δικαίωμα στην ελεύθερη βούληση, τη δημοκρατία. Πάνω σ`αυτή τη βάση ρώτησα. Αλλά καθώς φαίνεται τα αίματα έχουν ανάψει εξαιτίας των ημερών και ο καθένας σπεύδει να κρίνει τον άλλο. Αν κάποιος είναι φασίστας, αυτός είναι μόνο όποιος κατακρίνει τους άλλους που δεν συμμερίζονται τις δικές του απόψεις. Και για όσους χολοσκάνε με το θέμα της περιβόητης άδειας, είναι απλό το ζήτημα. Αν δεν υπάρχει συγκοινωνία και δεν μπορείς να πας στη δουλειά σου απλά δεν πας. Αυτό όμως δεν λέγεται απεργία! Δηλαδή αν για τους χ,ψ λόγους δεν θέλεις να απεργήσεις, αλλά συντρέχει άλλος λόγος που δεν μπορείς να εργασθείς, ζητάς άδεια.
Συνεχίστε να αναλύετε ες αεί.
Συνάδελφε, όσο αφορά τον εαυτό μου, να σου πω πως η διάθεσή μου δεν ήταν κριτική στο θέμα εάν θα κάνεις απεργία ή όχι (αν και θα πρεπε). Εντελώς φιλικά στο λέω, πως για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει και άγραφο εθιμοτυπικό και εάν το πάρει κανένας χαμπάρι ότι ζήτησες άδεια, θα σε δείχνουν με το δάχτυλο. Δεν μπαίνω καν στην συζήτηση για το τι ακριβώς είναι δημοκρατία, γιατί πραγματικά πάνω σε αυτή την έννοια έχει σοδομίσει ο καθένας και είναι πολύ μεγάλη συζήτηση. Προσπαθώ απλά να σου πω ότι έχεις μπει σε έναν εργασιακό χώρο στον οποίο θα μείνεις (εάν τα καινούρια μέτρα στο επιτρέψουν) πολλά χρόνια και στους εργασιακούς χώρους υπάρχει αυτό που λέγεται "συναδελφική συμπεριφορά". Αφού δεν θέλεις να επιδείξεις ταξική συμπεριφορά, προσπάθησε τουλάχιστον να επιδείξεις αυτή.

ΥΓ: btw ποιος σε είπε φασίστα;

Παράθεση
Μα τι λες τώρα, όποιος δεν απεργήσει αύριο είναι "φασίστας", "μεγαλοκαρχαρίας", έχει πατέρα τουλάχιστον εφοπλιστή και για αυτό δεν νοιάζεται καθόλου για τα κεκτημένα των συνδικαλιστών-αγωνιστών, οι οποίοι αφενός διατυμπανίζουν παντού στο forum ότι πρέπει να είμαστε "ενωμένοι", αφετέρου παραβλέπουν το γεγονός ότι και αυτοί οι ίδιοι αύριο θα είναι... διχασμένοι σε δύο ξεχωριστές πορείες!! (Μία η ΓΣΕΕ και μία το ΠΑΜΕ, όπως γίνεται πάντα τα τελευταία χρόνια). Ας μην μιλάμε λοιπόν για το ποιοι διασπούν τον κλάδο... Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed
NiGhtMare κατέβα εσύ αύριο σε πορεία, και παίχτο κορώνα-γράμματα σε ποια θα πας. Μεθαύριο όταν τα δελτία ειδήσεων θα λένε "ΧΧΧΧΧ χιλιάδες κόσμος κατέβηκε χτες στους δρόμους αντιδρώντας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης", το ΧΧΧΧΧ θα είναι αθροιστικό.
Αλλά όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει....

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 10:23:05 pm »
Κι όμως hapiness μάθε λοιπόν οτι όντως με δείχνουν με το δάχτυλο. Και ξέρεις γιατί? Επειδή τελικά θα απεργήσω και θα είμαι η μόνη που θα το κάνει στο σχολείο μου. Πάντως η θεωρία σου περί συναδελφικής συμπεριφοράς είναι παντελώς άστοχη.
Οι πλατειασμοί από ο,τι φαίνεται είναι το χόμπυ σας και οι ιντερνετικοί διαξιφισμοί η ψυχοθεραπεία σας. Έχει καταντήσει κουραστικό βέβαια, αλλά εκτονωθείτε, τσάμπα είναι!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 10:28:21 pm »
α και μάθετε οτι τηλεφώνησα στο γραφείο και ρώτησα για το θέμα της άδειας και δεν υπήρχε θέμα με την απεργία. Απλά μου είπαν αν θα είναι αναρρωτική θα χρειαστεί χαρτί γιατρού, αλλιώς να περαστεί ως κανονική. Τόσο απλά.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)