*

Αποστολέας Θέμα: Σχολή Εγκληματολογίας  (Αναγνώστηκε 115620 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Απ: Σχολή Εγκληματολογίας
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 17, 2012, 10:42:13 pm »
ψυχολόγος του Νηπιαγωγών;  8) 8) 8)  Αυτά ρε παιδιά, μόνο στην Ελλάδα δλδ!!

Είναι εντελώς άλλο ο εγκληματολόγος και εντελώς άλλο ο Ερευνητής της Σήμανσης ( forensics  όπως σωστά έγραψες).
Πράγματι στη
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:01:34 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 17, 2012, 10:48:09 pm »
ψυχολόγος του Νηπιαγωγών;

Γιατί φαίνεται παράλογο;
Έκανε διδακτορικό σε έναν τομέα, έκανε έρευνα σε άλλον, διορίστηκε με βάση το διδακτορικό και την έρευνα και μετά άλλαξε τομέα έρευνας και ειδικεύτηκε σε άλλον τομέα της ψυχολογίας που ταιριάζει απόλυτα με το αντικέιμενο των νηπιαγωγών....και συνεχίζει την έρευνα της στις νηπιακές ηλικίες (βάζοντας και κάποια στοιχεία από την εγκληματολογία)

Και έξω γίνεται αυτό.....άλλο αν δεν το γνωρίζουν οι περισσότεροι φοιτητές γιατί ο αριθμός των καθηγητών και των πανεπιστημίων είναι πολύ μεγάλος για να ξέρεις τον καθένα....
Άλλωστε και εγώ έχω αλλάξει αντικείμενα....άλλο πρώτο πτυχίο, άλλο πρώτο μεταπυχιακό (συναφές ως ένα σημείο με το πτυχίο), άλλο δεύτερο μεταπτυχιακό (καμία σχέση με το βασικό πτυχίο) και τώρα σρο σισακτορικό τελείως άλλος τομέας.....

Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 17, 2012, 10:53:25 pm »
α αυτά δε μου τα είπες! Εγω, έτσι όπως το χες αρχικά γράψει, κατάλαβα ότι επρόκειτο για καθηγήτρια ψυχολογίας του τμηματος νηπιαγωγών ( με σχετικές προ και μετα-πτυχιακές σπουδές) που τη βάλανε να διδάξει εγκληματική ψυχολογία.

άλλο να έχεις κάνει σχετικές ( έστω και σε έναν βαθμό) σπουδές,  ερευνα και διδακτορικό σε΄εναν τομέα και άλλο να έρχεσαι στο ξεκάρφωτο να διδάσκεις το ασχετο αντικείμενο.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 17, 2012, 10:59:23 pm »
Καλά, δεν φημίζομαι αυτές τις μέρες και για την πνευματική μου ικανότητα....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:01:34 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 17, 2012, 11:02:06 pm »
χαχαχα αυτό το phd το λέγαμε κι εμείς στο σχολείο!

εντάξει, έχει να κάνει που πρόκειται για διάλογο μεταξύ δύο φυσικών ξανθών οπότε.... τα λόγια είναι περιττάααααααααα!! ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 18, 2012, 04:46:20 pm »
Εννοείται ότι οι σπουδές εγκληματολογίας δεν έχουν καμία σχέση με τα μπουκαλάκια και εργαστήρια εγκληματολογίας. Περισσότερο οι σπουδές εγληματολογίας είναι νομικές-κοινωνικές.

Στα εργαστηρια εγκληματολογίας από την άλλη που δείχνει π.χ. και το CSI πρέπει να έχεις πτυχίο
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 18, 2012, 04:54:23 pm από foibos81 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 18, 2012, 04:52:08 pm »

Αυτό πρέπει να συνηδητοποιήσουν οι μαθητές σήμερα, την διεπιστημονικότητα και όχι τόσο τον ενθουσιασμό του ντεντέκτιβ. Ακόμα και από γεωπόνος μπορείς με κατάλληλες σπουδές να καταλήξεις σε ιατροδικαστικές έρευνες

και από ανθρωπολόγος  (forensics anthropology) και από πολλές άλλες "άσχετες" (φαινομενικά) ειδικότητες

Αποσυνδεδεμένος kakar

• Πλήρες μέλος
  • ΠE0402
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 18, 2012, 05:16:46 pm »
Θα μπορούσε θεωρητικά να περάσει κάποιος αστυνομία ή στρατιωτικές σχολές και την επόμενη χρονιά με το 10% να περάσει π.χ. χημικό  και να τα παρακολουθεί ταυτόχρονα? Υπάρχει αυτή η δυνατότητα? Η τέλος πάντων αν κάποιος έχει περάσει αστυνομία και θέλει να πάρει και ένα ακόμα πτυχίο τι κάνει?Ξαναδίνει πανελλαδικές  όταν τελειώσει?

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 18, 2012, 07:16:23 pm »
Θα μπορούσε θεωρητικά να περάσει κάποιος αστυνομία ή στρατιωτικές σχολές και την επόμενη χρονιά με το 10% να περάσει π.χ. χημικό  και να τα παρακολουθεί ταυτόχρονα? Υπάρχει αυτή η δυνατότητα? Η τέλος πάντων αν κάποιος έχει περάσει αστυνομία και θέλει να πάρει και ένα ακόμα πτυχίο τι κάνει?Ξαναδίνει πανελλαδικές  όταν τελειώσει?

φίλοι μου έδωσαν κατατακτήριες.
Δεν μπορείς να είσαι ταυτόχρονα σε 2 σχολές. Νομίζω ότι και η αστυνομία και οι στρατιωτικές πλέον θεωρούνται ανώτατες χωρίς διαφορά από τα πανεπιστήμια. Αλλά ακόμα και αν δεν είναι, θα μπορεί κάποιος πρακτικά να φοιτά σε σχολή που θέλει παρουσίες και υποχρεωτικά μαθήματα (όλα) και ταυτόχρονα σε μια άλλη σχολή; Εγώ βλέπω τους φοιτητές της σχολής αστυνομίας στην πόλη μου, που έχουν έξοδο ένα απόγευμα την εβδομάδα και όλο το υπόλοιπο διάστημα το περνάνε μέσα...

Αποσυνδεδεμένος παντελης κατσικας

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 29, 2012, 09:28:58 am »
καλημερα σας,
ειμαι επαγγελματιας φωτογραφος και με ενδιαφερει να μπω στην εγκληματολογια ως φωτογραφος εκει,
υπαρχει καποιος που γνωριζει το τι πρεπει να κανω και αν πρεπει να περασω σε καποια σχολη;
σας ευχαριστω για τον χρονο και τον χωρο σας.

Αποσυνδεδεμένος kostasxantho

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 11, 2013, 11:17:19 pm »
Πολλοί άνθρωποι το μπερδεύουν.Ήθελα να σπουδάσω εγκληματολογία (και ακόμα θέλω) από το δημοτικό! πριν βγουν οι μόδες με τα CSI και τα σχετικα.Επιδή εκανα χρονια ερευνα σε αυτό το θέμα στην ελληνική γλωσσα δυστυχώς ο όρος δεν έχει σωστή μεταφραση...Η "εγκληματολογία" που προσφέρετε στην ελλάδα είναι το αντίστοιχο Criminology που εχουν στα ξένα πανεπιστήμια...Εστιάζει στα ποινικά θέματα,στην αποκατάσταση του εγκληματια στους νόμους και σε όλα αυτα... για αυτό και περνάς απο νομική ή κοινωνιολογια ή ψυχολογία αντίστοιχα. Ο Σωστός όρος εγκληματολογίας αναφερεται στο Forensic Science το οποίο είναι η επιστημονική συλλογή και ταυτοποίηση στοιχείων, καθώς και την επεξεργασία μιας σκηνής εγκλήματος. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους όρους ποσο μάλλον να προσφέρουν τέτοια μαθήματα.Εγώ εχω δει ζεστά το θέμα να σπουδάσω προπτυχιακό εξω (πχ Ηνωμένο βασίλειο) και ξερω διαφορα πανεπιστήμια που προσφέρουν Bsc (προπτυχιακό) και μαθαίνεις βασικές αρχες DNA, χημικής αναλυσης,τεχνικής επεξεργασίας και αλλα πολλά.Μετά απο αυτά συνήθως κανεις μεταπτυχιακό είτε στην εγκληματολογική χημεία (Forensics with Chemistry) είτε στην ψηφιακή  (Digital Forensics )είτε στην Ψυχολογική εγκληματολογία που σκιαγραφείς και την συμπεριφορά των υποπτων...(Forensic Psychology). Ακόμα υπάρχουν  εντομολογία,οδοντολογία,ανθρωπολογία και άλλα πολλά.

Αποσυνδεδεμένος kostasxantho

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 14, 2013, 02:33:55 am »
καλημερα σας,
ειμαι επαγγελματιας φωτογραφος και με ενδιαφερει να μπω στην εγκληματολογια ως φωτογραφος εκει,
υπαρχει καποιος που γνωριζει το τι πρεπει να κανω και αν πρεπει να περασω σε καποια σχολη;
σας ευχαριστω για τον χρονο και τον χωρο σας.
Δυστυχώς αυτοί που βγάζουν τις φωτογραφίες είναι επαγγελματίες εγκληματολόγοι της σήμανσης (τουλάχιστον στην ευρώπη και αμερικη... και αυτό το ξερω απο ερευνα εννοείται.. όχι απο csi κλπ...) Αν ισχύει το ίδιο και για την ελλάδα δυστυχώς δεν γίνεται...

Αποσυνδεδεμένος Ntsito

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 19, 2013, 01:39:47 pm »
Γεια σας !! Η κόρη μου θέλει να ασχοληθεί με την αστυνομία και ειδικά με το εγκληματολογικό αλλα εγώ δεν γνωρίζω περαιτέρω πληροφορίες να της δώσω και για αυτο θα ήθελα την βοήθεια σας.
Απο μικρή έβλεπε αυτα τα ξένα έργα - σίριαλ με τους ντεντεκτιβ και τους πράκτορες και ήθελε και θέλει να περάσει σε κάτι ανάλογο . Η δικιά μας η αστυνομία ασχολείται με κάτι τέτοιο ? και αν οχι θα μπορούσε να πάει στο εξωτερικό για κάτι τέτοιο ;

Αποσυνδεδεμένος sophia_d

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά