*

Αποστολέας Θέμα: τι επάγγελμα προτείνετε στους αδιόριστους καθηγητές;  (Αναγνώστηκε 13021 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Τιμόθεος

• Έμπειρο μέλος
  • Το μέτρο της αγάπης είναι η αγάπη χωρίς μέτρο
    • Προφίλ
Απ: τι επάγγελμα προτείνετε στους αδιόριστους καθηγητές;
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 13, 2010, 10:39:31 pm »
 aeee σε πιστεύω ότι το λες σοβαρά. Στο νησί μου, τα καλύτερα παραθαλάσσια οικόπεδα με βίλες τα έχουν οι γιατροί, οι χοντρέμποροι και οι νεκροθάφτες.
Χιόνια και κρύα ας μη σταθούν εμπόδιο μπροστά σου, στις κορυφές της αρετής ν' ανθίζει πάντα η καρδιά σου

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 13, 2010, 11:22:07 pm »
hope πραγματικά ο ασεπ δεν είναι μονόδρομος. αλλά όταν έχεις αφήσει για κάποια χρόνια οτιδήποτε για να τρέχεις σε ωρομισθίες και αναπληρώσεις με την ελπίδα ότι θα διοριστείς, και τώρα τα πράγματα αλλάζουν τι κάνεις; γυρνάς πίσω σε ότι έκανες πριν;
ξεκινάς κάτι καινούριο; ή συνεχίζεις και λες όπου με βγάλει...

προσωπικά εγώ δε γυρνάω πίσω. συνεχίζω όσο αντέξω με ασέπ και ωρομσθίες. αλλά θέλω να αρχίσω και κάτι καινουριο.
τόσα χρόνια αισθάνομαι ότι βρισκομαι εγκλωβισμένη σε ένα χώρο(είτε ιδιαίτερα, είτε ασεπ κτλ) που με πικραίνει.μόνο οσοι είναι πολύ μικροί ή πολύ πιασμένοι δε με καταλαβαίνουν... :-[

τιμόθεε σου εύχομαι να μη ζητιανέψεις ποτέ για πράγματα που είναι φτηνά όπως το χρήμα. :-[
ατυχουλα σε καταλαβαινω απολυτα. αυτο που λες στο 1ο σου μηνυμα, το σκεφτεσαι σοβαρα;
επειδη το θεμα δεν το βρισκω καθολου αστειο και αφορα απαντες, θα προτεινα να αλλαξει ο τιτλος σε "τι επαγγελμα προτεινετε; (εκτος δημοσιου τομεα)". γιατι περιχαρακωνομαστε; το θεμα αφορα ολους τους ανεργους, σημερινους και αυριανους. στους μαθητες τι προτεινετε;
νεκροθαφτης πραγματι ειναι 1, δεν ξερω βεβαια για πόσο, αλλο;

υγ. το επαγγελμα του καθηγητη ειναι πλεον ακρως ανθυγιεινο. δεν το προτεινω σε κανεναν.

Αποσυνδεδεμένος τυχερούλα2

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 14, 2010, 12:02:22 pm »
και φυσικά το λέω σοβαρά.... είσαι το δεύτερο άτομο μου με ρωτάει εδώ...
σκέφτομαι και άλλα που είναι πιο τρελά.
διαβάστε και το κείμενο του ΠΑΜΕ http://www.alfavita.gr/ank_b/ank14_3_10_842.php

έχουμε σκλαβωθεί σε έναν απρόσωπο αφέντη που μας λέει αν θα παντρευτούμε και πότε, αν θα κάνουμε παιδιά, αν θα χαρούμε... έχουμε καταντήσει σα το κογιότ στο bugs bunny που όλο κηνηγάει τη στρουθοκάμηλο αλλά ποτέ δε τη πιάνει.
αλλά και εκεί όλα τα επεισόδια έχουν το ίδιο τέλος...

αλλά είμαι εναντίον των βιαίων διεκδικήσεων... έχουμε μια δυναμική που θέλει διέξοδο, εκτός και αν γεράσουμε πριν την ώρα μας...

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 14, 2010, 12:57:16 pm »
...
έχουμε σκλαβωθεί σε έναν απρόσωπο αφέντη που μας λέει αν θα παντρευτούμε και πότε, αν θα κάνουμε παιδιά, αν θα χαρούμε... έχουμε καταντήσει σα το κογιότ στο bugs bunny που όλο κηνηγάει τη στρουθοκάμηλο αλλά ποτέ δε τη πιάνει.

αλλά είμαι εναντίον των βιαίων διεκδικήσεων... έχουμε μια δυναμική που θέλει διέξοδο, εκτός και αν γεράσουμε πριν την ώρα μας...

Το 1ο που λες ισχύει άτυπα εδώ και πάρα πολύ καιρό στον ιδιωτικό τομέα, με τον πιο απαράδεκτο τρόπο (σε φίλη μου, που κάποτε ήταν να προσληφθεί σε μια πολυεθνική, την ρώτησαν αν σκοπεύει να παντρευτεί και να κάνει παιδί τα επόμενα χρόνια..). Απλά το κράτος δεν ελέγχει και το χειρότερο, ούτε στον δικό του τομέα φροντίζει για αυτό.
Για το 2ο που είπες.. με παθητική στάση θα γεράσουμε περιμένοντας...
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 14, 2010, 01:26:44 pm »
και φυσικά το λέω σοβαρά.... είσαι το δεύτερο άτομο μου με ρωτάει εδώ...
σκέφτομαι και άλλα που είναι πιο τρελά.
διαβάστε και το κείμενο του ΠΑΜΕ http://www.alfavita.gr/ank_b/ank14_3_10_842.php

ρωτωντας σε αν το εννοεις σοβαρα, εννοουσα αν εχεις μελετησει τις παραμετρους της καταστασης που προτεινεις. και εγω το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να κανω κατι παρομοιο και επιπλεον να ανταλλασσω τις γνωσεις και το χρονο μου με αλλους που θα κανουν κατι αντιστοιχο. ανταλλακτικη οικονομια δηλαδη, απο κει που ξεκινησαμε πριν τις τραπεζες και το χρημα. με το υπαρχον συστημα οσο και αν δουλεψει κανεις, οι βασικες του αναγκες θα παραμενουν ακαλυπτες και ο ιδιος δυσαρεστημενος αν οχι δυστυχισμενος.  πραγματι, σαν το κογιοτ ειμαστε εδω και καιρο.
παρατηρω ανθρωπους θλιμμενους που μολις ξεφυγουν για λιγο απο τον φαυλο κυκλο και δουν το ηλιοβασιλεμα, ειναι ξανα ευτυχισμενοι. δεν πασχουν οι ανθρωποι, οι συνθηκες ειναι απανθρωπες.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 14, 2010, 01:45:22 pm »
fivo βέβαια εννοώ ως ένα σημείο ανταλλακτική οικονομία. ήδη έχω ακούσει να γίνεται σε ευρύτερο επίπεδό, αλλά εγώ το βλέπω πιο μαζεμένο, γιατί αν ανοιχτείς πάλι θα εξαρτηθείς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. π.χ. όχι εγώ θα εκτρέφω γουρούνια και θα ανταλλάσσω με εσένα που θα καλλιεργείς πορτοκάλια. αλλά θέλω ένα σπίτι που να έχει δέντρα και λίγα ζώα βασικά για την ίδια την οικογένεια. σκεφτήτε πόσο πιο όμορφα μεγαλώνουν και τα παιδιά σε τέτοιους χώρους. :)
αλλιώς οι περισσότεροι αρκούνται σε ένα τριαράκι που στη καλύτερη περίπτωση το έχουν από τους γονείς και στη χειρότερη το χρυσοπληρώνουν με το νοίκι, και πρέπει να πληρώνεις για πράγματα που πριν λίγα χρόνια οι άνθρωπο ούτε που τα φαντάζονταν.π.χ. η μέση οικογένεια θα πάει το παιδάκι στο παιδότοπο για να παίξει, ή το πάρκιν κα.

landau δεν εννοώ μόνο τον ιδιωτικό χώρο. μιλάω για το χώρο μας και ξέρω πάρα πολλούς συναδέρφους που προγραμματίζουν το γάμο τους ή το πότε θα κάνουν παιδί ανάλογα με το πότε θα διοριστούν. αν αυτό δεν είναι σκλαβιά τότε τι είναι;
σχετικά με τη βία... τη θεωρώ εκτόνωση που δε μπορεί να οδηγήσει ποτέ σε κάτι δημιουργικό. σκέψου και την ιστορία της Ελλάδας. δημιουργήσαμε τη βυζαντινή αυτοκρατορία χωρίς να διώξουμε με πόλεμο τους Ρωμαίους. ενώ με την επανάσταση του 1821 τι καταφέραμε; ένα κρατίδιο για κλάματα και ζητιάνο των μεγάλων δυνάμεων. ;D

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 14, 2010, 02:35:51 pm »
...
σχετικά με τη βία... τη θεωρώ εκτόνωση που δε μπορεί να οδηγήσει ποτέ σε κάτι δημιουργικό. σκέψου και την ιστορία της Ελλάδας. δημιουργήσαμε τη βυζαντινή αυτοκρατορία χωρίς να διώξουμε με πόλεμο τους Ρωμαίους. ενώ με την επανάσταση του 1821 τι καταφέραμε; ένα κρατίδιο για κλάματα και ζητιάνο των μεγάλων δυνάμεων. ;D

Αν το σκεφτείς καλύτερα αυτό που έγραψες, θα καταλάβεις ότι ήταν ατόπημα :)
Ευτυχώς που υπήρξαν κάποιοι τότε που αποφάσισαν (για τον έναν ή άλλο λόγο) να ξεσηκωθούν, ώστε τώρα να ζούμε στο δικό μας κράτος (το πως κατάντησε είναι άλλο θέμα) και όχι σε επαρχία άλλων. Το ότι εξαρτιόμαστε μια ζωή από τις μεγάλες δυνάμεις, είναι νομοτελειακό για μια μικρή χώρα. Το θέμα είναι τι συμμάχους διαλέγει κανείς κάθε φορά. Σκέψου, λοιπόν, ξανά αυτό που έγραψες παραπάνω...
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 14, 2010, 03:07:56 pm »
σχετικά με την επανάσταση δε τα κατεβάζει αυτά η κούτρα μου. τα λένε και άλλοι... π.χ Ρωμανίδης
εννοείτε ότι τιμώ τον μακρυγιάννη και τον κολοκοτρώνη και είμαι σίγουρη  ότι δε τους φτάνω ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι. θέλει μεγάλη ανάλυση το θέμα και καλό είναι να μη το ανοίξουμε γιατί θα βγούμε εκτός θέματος.
όπως τιμώ και τόσους σύγχρονους ρομαντικούς αριστερούς αγωνιστές. αλλά δε συμφωνώ με το τρόπο τους και κυρίως με τη δαιμονοποίηση των πάντων. δηλαδή γιατί κάποιοι δε διανοούνται ότι μπορεί και τώρα να υπάρχουν πολιτικοί καλοί;

αφού σου λένε δε μπορούμε να δώσουμε. Θα διαλύσουμε τα πάντα; οι τράπεζες τα έφαγαν. τώρα η επανάσταση τι θα φέρει;
τουλάχιστον να πάνε να ρίξουν καμία στη πηγή του κακού. ο κάθε βουλευτάκος δεν είναι η πηγή. αν και όλοι έχουν ευθύνη. όπως έχουν ευθύνη και όλοι οι απλοί έλληνες που φοροδιαφεύγουν, ανάμεσα σε αυτούς και αρκετοί καθηγητές. ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω...

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος paschalist

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 18, 2010, 12:58:47 pm »
Για να γυρίσουμε στα επαγγέλματα, μόνο μη σκεφτούν κάποιοι απογοητευμένοι να γίνουν μελισσοκόμοι και κατασκευαστές μουσικών οργάνων, ή βιολόγοι...
Εγώ σκέφτομαι πάντως σοβαρά την καριέρα του καντηλανάφτη, όπως και του κωδωνοκρούστη και του Προκρούστη. Όχι δεν πάει παρακάτω....
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος englishteacher06

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 18, 2010, 01:31:16 pm »
ΑΤΥΧΟΥΛΑ με εκανες και γελασα ατελειωτα να σαι καλα... :) :) :)

να πω και γω κατι ? την υγεια μας την εχουμε...δουλεια εστω και με ορους αρκετα ασυμφορους εχουμε...με συμβασεις και ωρομισθιες εχουμε...τι να γινει οταν ειναι να ρθει και ο διορισμος θα ρθει....δεν μπορω αλλο αυτο το κυνηγι προυπηρεσιας με εχει κουρασει 6 χρονια τωρα...ας ηρεμησουμε ολοι λιγο και ολα καλα θα πανε ....ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ...ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ....  :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 11, 2010, 05:55:58 pm »
Για να γυρίσουμε στα επαγγέλματα, μόνο μη σκεφτούν κάποιοι απογοητευμένοι να γίνουν μελισσοκόμοι και κατασκευαστές μουσικών οργάνων, ή βιολόγοι...
καλα οι βιολογοι σιγα μην εβρισκαν δουλεια, αλλα οι μελισσοκομοι ή οι κατασκευαστες μουσικων οργανων γιατι οχι; εχεις προσωπικη γνωμη- εμπειρια; :-\

Αποσυνδεδεμένος Martha72

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • THERE'S MORE TO DO
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 11, 2010, 06:08:54 pm »
ιδού οι δικές μου προτάσεις :

- βγάζεις ντι-βι-ντι (βαριέμαι να το γυρίσω στ΄αγγλικά ) ντοκιμενταριστικού περιεχομένου ( αυτό που λένε, το σεξ μεταξύ ζώων είναι  ντοκιμαντέρ, μεταξύ ανθρώπων τσόντα....)  ;D ;D
- γίνεσαι σαμπανο-παραγωγός  ;)
- ανοίγεις γυροπιτάδικο (γιατί ο έλληνας πάντα μια πιτα θα την τσακίζει βρέξει χιονίσει)
- παίρνεις σβάρνα το αιγαίο, ψαρεύεις και μετά τα πουλάς πιο φθηνά απ΄τους άλλους
- πας μετανάστης στην Ολλανδία  που πληρώνουνε καλά και οι ολλανδοί μας συμπαθούνε (ακόμα) - για τη γερμανία ούτε λόγος.
- πας σ ένα σχολείο και προσφέρεσαι να βγάζεις τις φωτοτυπίες των μονιμων και να τους φτιάχνεις τη φραπεδιά  έναντι μικρού ημερομισθίου ( όσο να ναι , από το ωρομισθιλίκι, περισσότερα θα βγάλεις και πάλι στο φυσικό σου χώρο θα βρίσκεσαι - ήτοι στο σχολείο)
-
δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο - έχει πάθει εμπλοκή το -όσο- μυαλό μου απέμεινε από τα βάσανα των αδιόριστων συναδέλφων μου και τον συνεχή εμπαιγμό τους....Αίσχος!
THOSE WHO DARE TO TEACH MUST NEVER CEASE TO LEARN

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 11, 2010, 06:29:17 pm »

προσωπικα δεν γελω πια με την ανεργια του οποιουδηποτε. στους μαθητες αυτες τις π@π@ριες προτεινετε για dvd και λαμογιά;
υγ.με αυτους τους ρυθμους και η εκπορνευση σε λιγο καιρο θα ειναι δωρεαν...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182822
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)