0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για να βοηθήσω και εγώ στην ενημέρωση, προσθέτω:Κάνεις αίτηση για ένα συγκεκριμένο τμήμα.Η αίτησή σου πάει στο Τμήμα και αυτό απαντάει θετικά ή αρνητικά προς το Υπουργείο για την αιτήσή σου.Αν απαντήσει αρνητικά, δεν το συζητάμε, το Υπουργείο δεν ασχολείται πλέον με την περίπτωσή σου.Αν απαντήσει θετικά, τότε ανάλογα με τις αιτήσεις για τη συγκεκριμένη θέση το ΥΠΕΠΘ αποφασίζει ποιος θα πάρει την απόσπαση. Εκεί λογικά θέλεις προσόντα κ.α.Τι πρέπει να προσέξει κάποιος:Καταρχήν, δεν είναι απαραίτητο να προκυρηχθεί θέση από το ΑΕΙ.Το καλύτερο είναι να βρεις κάποιο μέλος ΔΕΠ, να σε προτείνει για συγκεκριμένη θέση (φυσικά χωρίς προκύρηξη γιατί δεν είναι απαραίτητη) και έτσι να είσαι ο μόνος υποψήφιος. Νομίζω είναι ο καλύτερος τρόπος.
Παράθεση από: billst στις Ιουλίου 27, 2007, 02:56:31 pmΓια να βοηθήσω και εγώ στην ενημέρωση, προσθέτω:Κάνεις αίτηση για ένα συγκεκριμένο τμήμα.Η αίτησή σου πάει στο Τμήμα και αυτό απαντάει θετικά ή αρνητικά προς το Υπουργείο για την αιτήσή σου.Αν απαντήσει αρνητικά, δεν το συζητάμε, το Υπουργείο δεν ασχολείται πλέον με την περίπτωσή σου.Αν απαντήσει θετικά, τότε ανάλογα με τις αιτήσεις για τη συγκεκριμένη θέση το ΥΠΕΠΘ αποφασίζει ποιος θα πάρει την απόσπαση. Εκεί λογικά θέλεις προσόντα κ.α.Τι πρέπει να προσέξει κάποιος:Καταρχήν, δεν είναι απαραίτητο να προκυρηχθεί θέση από το ΑΕΙ.Το καλύτερο είναι να βρεις κάποιο μέλος ΔΕΠ, να σε προτείνει για συγκεκριμένη θέση (φυσικά χωρίς προκύρηξη γιατί δεν είναι απαραίτητη) και έτσι να είσαι ο μόνος υποψήφιος. Νομίζω είναι ο καλύτερος τρόπος. Ποια συγκεκριμένη θέση; Που θα ξέρω εγώ ποιες είναι θέσεις, που θα το ξέρουν οι άλλοι υποψήφιοι και που θα την ξέρει το ΥΠΕΠΘ? Αφού δεν βγαίνει προκήρυξη για θέση!!!Και κάτι ακόμη: Να με προτείνει πώς και σε ποιον?
Λοιπόν, τελικά έμαθα ότι το κυρίαρχο στις αποσπάσεις αυτές ειναι η πρόταση του Παν/μιου.Από κει και πέρα παίζει ως ένα βαθμό, αν έχεις προσβάσεις στο ΚΥΣΔΕ για να "σμπρώξεις".Για να σε ζητήσει το Παν/μιο πρέπει να σε χρειάζεται κάποιος καθηγητής ή ακόμα καλύτερα Διευθυντής - Πρόεδρος Τμήματος.Συνήθης διαδικασία το διδακτορικό.Αλλά αν πας εκεί με απόσπαση κάνεις κάποια μαθήματα ή εργαστήρια.